Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 81

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Rodrigo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rodrigo » 03 cze 2007, 14:58

Ja osobiście uważam, że Manchester United dokonał dobrych transferów. Obaj zawodnicy młodzi z wielkim talentem i świetlaną przyszłością. Anderson to na pewno alternatywa dla Scholes'a a Nani może być następcą Giggs'a :D

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 03 cze 2007, 15:22

Nani woczoraj zdobył bramke na 1:0 z Belgami:

Przy drugim golu którego strzelił Postiga zaliczył asyste po wczesniejszym odbiorze. Portugalczyk zagrał dobre zawody i udowodnił że jest wstanie zastąpić Ronaldo. Widziałęm juz lepsze spotkania w jego karierze ale na tle partnerów z zespołu wypadł przywoicie :) Jak widać transfer do Manchesteru dał mu pozytywnego kopa 8)

Manchester jest blisko zakontraktowania 16 letniego zawodnika St. Patrick's -Shay'a Brady'a . Zawodnika miałby dołaczyć do United w zimie 2008. O podpisa zawodnika stara się rownież Licerpool.

Smudge ma podobno w najbliższej przyszłosc renegocjować swój kontrakt. Sam nie wiem co o ty myśleć... :roll:

Na koniec plotka : Saviola na Old Trafford :) Pomysł nie głupi bo zawodnik jest za darmo a i grać czasem :wink: potrafi. Ale jeżeli potwierdzi się zainteresowanie Anelką to wole zdecydowanie francuza 8) Wczoraj też ładna bramke strzelił[/code]

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 03 cze 2007, 15:57

Transfery bardzo dobrze. Można powiedzieć takie „przyszłościowe”. Minusem jest, że Man Utd musiał wydać bardzo dużo pieniędzy. Ceny zostały najprawdopodobniej wywindowane przez portugalskie kluby, bo wiadome było, że jak Ferguson kogoś bardzo chce to może zapłacić więcej. Nie ma, co jednak narzekać, bo bardzo możliwe, że inwestycja wraz z nawiązką po paru latach się zwróci.

Co do wczorajszego występu Naniego to można powiedzieć, że był jednym z najlepszych na boisku. Gol oraz asysta powoduje, iż można śmiało nazwać go „ojcem” wczorajszego zwycięstwa nad Belgami. Będzie miał Man Utd z niego pożytek.

Co do Savioli to bierzcie go. Barcelonie już nie będzie potrzebny :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 cze 2007, 16:37

Bask pisze:Transfery bardzo dobrze. Można powiedzieć takie „przyszłościowe”.
Bask pisze:o do wczorajszego występu Naniego to można powiedzieć, że był jednym z najlepszych na boisku.

Zdecyduj się. Nani został kupiony przede wszystkim z powodu obecnych potrzeb klubu. Wiele klubów by go chciało mieć, więc nie ma co się dziwić że niezła sumka musiała za niego polecieć. Mnie cieszy to że wydaliśmy w końcu pieniądze na transfery i nie czekaliśmy do ostatniej chwili. Ciekawi mnie czy jeszcze zobaczmy kogoś w ekipie SAF. Eto podobno dostał ofertę z Liverpoolu za 50 baniek więc nie wiadomo, a chętnie bym go zobaczył na Old Trafford. Co do Savioli to też jestem pozytywnie nastawiony bo można go mieć za free.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 03 cze 2007, 16:42

BaSSu pisze:
Bask pisze:Transfery bardzo dobrze. Można powiedzieć takie „przyszłościowe”.
Bask pisze:o do wczorajszego występu Naniego to można powiedzieć, że był jednym z najlepszych na boisku.

Zdecyduj się.
To te dwie rzeczy sie wykluczaja? :think:

Transfery rzeczywiście bardzo dobre, tylko czekam na ujrzenie duetu Ronaldo-Nani w akcji ;]. No, Manchester się zbroi, w przyszłym sezonie mogą być równie dobrzy (jeśli nie lepsi) co w tym. Może poszczęści się w Champions League? Mam na myśli finał oczywiście, bo wygra Roma :smile2:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 03 cze 2007, 16:52

Zdecyduj się
Przyszłościowe oznacza, że może za kilka lat być z Naniego wielka gwiazda światowego formatu pokroju chociażby C.Ronaldo, a na razie jest to tylko wielki talent, który powoli pokazuje swój potencjał.
To, że wczoraj był jednym z najlepszych na boisku chyba nie przesądza, że jest to już wielki piłkarz. Na razie musi ciągle się rozwijać i jeśli szczęście dopisze będzie wielki.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 03 cze 2007, 17:29

Jesli chodzi i o podawane przez media ceny tych piłkarzy, to podziel je przez dwa i dostaniesz ile za nich teraz zapłacilismy. Reszta to premie za występy i sukcesy MU. Taka jest moja opinia odnosnie ceny.
Odnosnie samych transferów to uwarzam ze jest to dokładnie to co potrzebujemy, potencjalny następca Scholesa i Giggsa, zawonicy na których w tym sezonie nie bedzie takie presji jak na Ronaldo 3 lata temu, oni nie musza z buta nikogo zastąpic i dostana czas na zaaklimatyzowanie sie.

Awatar użytkownika
wisieq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wisieq » 07 cze 2007, 17:15

Po oszlifowaniu talentu Ronaldo,Fergie przekonał się do młodych piłkarzy z ligi portugalskiej,na pewno jest bardzo duza szansa że podobnie do Cristiano rozwiną się u nas i będą wielkim wzmocnieniem,ale nie spodziewam się że juz w następnym sezonie będą odgrywali znaczącą rolę,liczę za to na Hargreavesa który jest piłkarzem już ukształtowanym doświadczonym,już od początku jego gry u nas

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 cze 2007, 18:12

A tak apropo to Czy Nani i Anderson dostali pozwolenia na prace bo to jeszcze roznie moze byc z tymi wzmocnieniami jesli takowego nie dostali :roll:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 07 cze 2007, 18:20

myhalek_acm pisze:A tak apropo to Czy Nani i Anderson dostali pozwolenia na prace bo to jeszcze roznie moze byc z tymi wzmocnieniami jesli takowego nie dostali :roll:
Nani jest przecież Portugalczykiem. Z Andersonem nie wiadomo , raczej zrobią na niego wyjątek , bo nie wydaje mi się by miał jakiś europejski paszport.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 cze 2007, 18:51

Diamen23 pisze:nie wydaje mi się by miał jakiś europejski paszport.
Nie ma.
http://www.footballdatabase.com/index.p ... u_Oliveira
Wiele razy kluby angielskie chciały różnych Brazylijczyków, a nie mogły ich kupić przez angielskie przepisy. Myślę jednak, że jak już transfer został ogłoszony oficjalnie to uda się zdobyć dla Andersona pozwolenie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 cze 2007, 18:55

Bask pisze:Wiele razy kluby angielskie chciały różnych Brazylijczyków, a nie mogły ich kupić przez angielskie przepisy. Myślę jednak, że jak już transfer został ogłoszony oficjalnie to uda się zdobyć dla Andersona pozwolenie.

Alex dostał chyba po 2 latach czy 3 latach dostał pozwolenie... Najwyżej czeka go wypożyczenie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 cze 2007, 19:21

czytalem ze Anderson nie dostal pozwolenia na prace ale nie wiem czy to jest na 100 procent potwierdzone
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=322314
Myślę jednak, że jak już transfer został ogłoszony oficjalnie to uda się zdobyć dla Andersona pozwolenie.
mysle ze to nic nie pomoze ze zostal oficjalne przedstawiony..najlepszy przyklad Alex
Ostatnio zmieniony 07 cze 2007, 19:23 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 cze 2007, 19:23

Anderson pozwolenie dostanie na sto procent ponieważ ma zapewne odpowiednią liczbę występów w młodzieżówce
Brazylii :] Nie ma co szukać dziury w całym.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 cze 2007, 19:30

Chodziło mi o to, że włodarze Man Utd przed transferem oraz jego oficjalnym ogłoszeniem na pewno rozważali co z tym "fantem" zrobić. Najprawdopodobniej badali sprawę pozwolenia o pracę dla młodego Brazylijczyka. W najgorszej sytuacji wypożyczą go do jakiegoś klubu. Może wróci do Porto :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”