Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 187

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2007, 9:17

Jescze nie miałem okazji nic o meczu napisać.
Czesto tu powtarzacie, ze licza sie 3 pkt. Poniekąd się zgadzam, ale do jasnej cholery - co oni sobie myśleli ? Zlekcewazyli rywala, to sa profesjonaliści ?
Przecież mamy doświadczonych graczy, w niejednych eliminacjach już grali. Chyba zdają sobie sprawę z tego, ze wygrana z Portugalia nie bedzie miała znaczenia, jesli bedziemy tracili pkt z outsiderami grupy.
Niby się podniesli, wygrali, pokazali charakter, ale od poczatku mieli grać skoncentrowani. II połowy tez wcale dobrze nie zaczęli, to Azerowie czesciej byli przy piłce, a dla nas te bramki padły, choć wcale nie musiały. Gol z wolnego, dał naszym nadzieje. Gdyby nie było wolnego - z gry bysmy pewnie nie strzelili, bo cały czas grali tą padake, co w I połowie. Dobrze, ze choć skutecznosć była nasą mocną stroną w sobote.

Nie jestem zadowolony po tym meczu. Oby w spotkaniu z Ormianami się zrehabilitowali i pokazali lepszy futbol.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 04 cze 2007, 9:31

fieldy pisze:Nie jestem zadowolony po tym meczu. Oby w spotkaniu z Ormianami się zrehabilitowali i pokazali lepszy futbol.
Miejmy nadzieję. Jednak w Kielcach Ormianie pokazali, że nie są drużyną do bicia. Pytanie: czy powinien grać Żurawski? Moim zdaniem nie. Jego sobotni występ to jedna wielka padaka, jeden strzał w dodatku niecelny i 0 kreatywności. Trzeba zagrać o niebo lepiej, żeby wywieźć 3 pkt.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 cze 2007, 10:00

limansky pisze:Jednak w Kielcach Ormianie pokazali, że nie są drużyną do bicia. Pytanie: czy powinien grać Żurawski?
Inna sprawa czy powinien grac a inna czy zagra, bo wg mnie odpowiedzi na te pytania sa nastepujace - Nie - Tak -
tutaj spekulacje prasowe odnisnie skladu http://sport.onet.pl/0,1248713,1547336,wiadomosc.html

Z tym Zurawskim dzieje sie to samo jak z Dudkiem, gdy Leo obejmowal repre, tez najpierw stawial na Dudka, ktory nie byl juz dawno pierwszym bramkarzem dopiero po tragicznym meczu i fali dopytywan z strony kibicow "dlaczego Dudek skoro liczy funty a nie gra w klubie?" zrezygnowal z niego
Z Zurawki calkiem analogiczna sytuacja - widac Leo ma szacunek dla weteranow, graczy z dorobkiem -nie baczac na forme i liczbe wsytepow w klubie- W T&T tez grali gracze blisko 40 (grajacy trener Falkirku? i Yorke) ale to inna sprawa, zas gdy kilka dni prowadzil Feye postawil na van hooijdonka - zywa legenda eredivisie

Co do Zurawia, to jezeli nadal chce grac w kadrze to powinien zmienic klub, bo w Celticu zaczyna dla niego brakowac miesjca, chociaz pewnie zostanie

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 04 cze 2007, 10:07

Beenhakker pisze:Brakuje mu trochę rytmu meczowego, ale zrobił, co należało. Cofał się do pomocy, włączał do akcji ofensywnych. Zmieniłem go, bo był zmęczony, a dzięki Saganowskiemu miałem jednego więcej zawodnika z przodu. Żurawski pracuje bardzo ciężko dla drużyny i szybko wraca do formy. Nadal mówię, że jest bardzo ważny dla zespołu - zarówno na boisku, jak i poza nim.

Po tej wypowiedzi Leo nie mam większych wątpliwości czy zagra. Jednak imho zamiast niego od poczatku powinien zagrać Sagan, który jest na ten moment w lepszej formie i napewno bardziej przydatny dla zespołu. Nie można wystawiać go za same zasługi, bo nie jest graczem na tyle klasowym, że nawet bez formy mógłby zmienić wynik i przebieg meczu. Ale kapitana raczej Leo nie posadzi.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 04 cze 2007, 11:01

Moim zdaniem w pierwszej jedenastce powinien wystąpić Saganowski, bo to on wprowadził dużo świeżości, zaczął walczyć i grać odważniej w ataku. Ale nie wiem czyim kosztem bowiem w meczach z takimi rywalami zawsze może przydać się wysoki Rasiak. Żurawski z kolei to walczak który w każdym meczu daje z siebie wszystko mimo, że nie zawsze jest to widoczne. Ewentualnie Leo może rozpocząć mecz takim samym składem jak z Azerami, a z Saganem poczekać do II połowy i wówczas wpuścić go na podmęczonych Ormian.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 04 cze 2007, 22:59

Moim zdaniem w pierwszej jedenastce powinien wystąpić Saganowski, bo to on wprowadził dużo świeżości, zaczął walczyć i grać odważniej w ataku. Ale nie wiem czyim kosztem bowiem w meczach z takimi rywalami zawsze może przydać się wysoki Rasiak. Żurawski z kolei to walczak który w każdym meczu daje z siebie wszystko mimo, że nie zawsze jest to widoczne. Ewentualnie Leo może rozpocząć mecz takim samym składem jak z Azerami, a z Saganem poczekać do II połowy i wówczas wpuścić go na podmęczonych Ormian.
Ja uważam identycznie,Żurawski jest w beznadziejniej dyspozycji widać po nim że dawno nie grał ale szansę z Armenią jeszcze bym mu dał bo gdy jest w formie to nie można z niego rezygnować.Jeśli chodzi o Rasiaka to won z kadry!!!!!!!!!!!!!!!!! Sagan za niego :)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 cze 2007, 16:02

czeher pisze:W T&T tez grali gracze blisko 40
Z calym szacunkiem dla Trynidadu i Tobago ale my raczej mamy wieksze ambicje niz oni i nie powinnismy sie nawet porownywac do tego zespolu...
Bobohawk pisze: z Saganem poczekać do II połowy i wówczas wpuścić go na podmęczonych Ormian.
Zgadzam sie z tym. Saganowski jakos mi pasuje jako joker, ktory z pelnym zapasem sil potrafi dobic podmeczonych rywali. Chyba jednak mimo wszystko przy 4-4-2 powinnismy zagrac Zurawskim i Rasiakiem w ataku. Ewentualnie zamiast Zurawia dac Smolarka a Blaszczykowskiego na prawa strone.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 cze 2007, 16:15

Martinho pisze:Z calym szacunkiem dla Trynidadu i Tobago ale my raczej mamy wieksze ambicje niz oni i nie powinnismy sie nawet porownywac do tego zespolu...
cytujesz kawelek wyrwany z kontekstu i go komentujesz :!: Gdzie ja porownalem Polske do T&T - przedstawilem jedynie tendencje trenerskie pojawiajace sie w ostatnich latach w pracy Leo

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 cze 2007, 18:31

Bobohawk pisze:Moim zdaniem w pierwszej jedenastce powinien wystąpić Saganowski, bo to on wprowadził dużo świeżości, zaczął walczyć i grać odważniej w ataku.

Też uważam, że Saganowi miejsce w składzie sie należy. Rasiak podobnie jak Żuraw też nic nie pokazał, więc może Smolarek pójdzie do ataku (znając Benhakera realne to nie jest). Żurawski mógłby wreszcie robić to co lubi, czyli podawawać i rogrywać, bo w zasadzie przez niego gramy ustawieniem 4-5-1 zamiast 4-4-2. W obronie mógłby zagrać Bronowicki - nie wiem czemu nie grał z Azerami :?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2007, 13:21

Dziś mecz z Ormianami, co taka cisza ?

Leo zapowiada przed meczem, ze będziemy grac bardziej agresywnie, że nie zlekcewazymy rywala - fajnie, tylko, czy przypadkiem nie mówili przed meczem z Azerami, że ich nie zlekceważą ?
Niby wiemy o co gramy, że musimy wygrac, aby nie stracić prowadzenia, ale ... łatwo się mówi. Czy znów będziemy świadkami rażących indywidualnych błędów obrony i bramkarza ? Mam nadzieje, że nie - choć nadzieja matką głupich i nie wiadomo tak naprawdę co nasi pokażą.
Po meczu z Azerami Polacy narzekali na urazy, teraz już chyba wszystko w porzadku - Bak i Smolarek już trenują, nie wiem co z Błaszczykowskim, podobno za niego ma zagrać Łobodziński. Leo mówił, że nie wszystkich stać na grę w takim upale co 4 dni przez 90 minut. Podobno włąśnie Błaszczykowski ma jakies problemy.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 06 cze 2007, 13:28

No nasza drużyna jest co najmniej nieprzewidywalna, ale wierzę że dzisiaj będziemy kontrolować grę. Niewątpliwie przydałaby się do tego szybko strzelona bramka, najlepiej w pierwszych 5-10 minutach. Liczę tutaj na Ebiego bądź Sagana :twisted: . Marek będzie chciał się pokazać, że potrafi grać też od początku meczu, a nie jest jokerem tylko z ławki (jak niegdyś Franek). Mam przeczucie że wygrana naszej drużyny będzie co najmniej dwubramkowa, a jak to będzie- będziemy o tą wiedzę po meczu bogatsi.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 cze 2007, 13:45

Mecz będzie bardzo ciężki. Dużo trudniejszy od meczu z Azerami. Armenia jest po prostu lepsza piłkarska. Do tego dochodzi zmęczenie naszych piłkarzy spowodowane warunkami pogodowymi. Są jeszcze poza sportowe aspekty jak ciągłe prowokowanie Ormian u siebie itp., które mogą mieć wpływ na wynik meczu. Największą stratą dla Polski będzie, jeśli Kuba nie zagra. Błaszczykowski może w każdej chwili przesadzić o losach meczu i strata takiego zawodnika może być bardzo widoczna. Ja jednak wierzę, że wygramy. Będzie ciężko, lecz zgarniemy komplet punktów i umocnimy się na pozycji lidera.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 06 cze 2007, 13:51

Bask pisze:Do tego dochodzi zmęczenie naszych piłkarzy spowodowane warunkami pogodowymi.
To samo moga powiedziec Ormianie.... Doda jeszcze ze byli oni kilka dni temu daleko na Kazachstanie wiec im tez bedzie towarzyszyc zmeczenie... Kto wie czy ta ich podroz nie byla bardziej meczaca niz nasza do Baku.
Bask pisze:Największą stratą dla Polski będzie, jeśli Kuba nie zagra.
Raczej nie zagra z tego co czytalem na kilku portalach internetowych, ale czy to bedzie najwieksza strata? Watpie. Jest go kim zastapic nie przesadzajmy juz...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 06 cze 2007, 13:56

Martinho pisze:Ormianie....
Może z tym Kazachstanem masz racje kto wie. Tylko, że Ormianie przyzwyczajeni są do takich temperatur. Zresztą wszystko okaże się w trakcie meczu. Mam nadzieje, że nasi wytrzymają kondycyjnie te spotkanie.
Martinho pisze:Jest go kim zastapic nie przesadzajmy juz...
Łobodziński miał kiepską dość rundę. Poza tym jest po prostu gorszy piłkarsko. Jeśli właśnie zagra gracz Zagłębia zamiast Kuby będzie to osłabienie zespołu.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 06 cze 2007, 15:07

Bask pisze:Może z tym Kazachstanem masz racje kto wie. Tylko, że Ormianie przyzwyczajeni są do takich temperatur. Zresztą wszystko okaże się w trakcie meczu. Mam nadzieje, że nasi wytrzymają kondycyjnie te spotkanie.

Klimat klimatem, ale tutaj chodzi też o samą podróż która jest męcząca. Polakom się udało załatwić podróż najkrótszą drogą dzięki czemu czasu na odpoczynek było więcej.

Bask pisze: Łobodziński miał kiepską dość rundę. Poza tym jest po prostu gorszy piłkarsko. Jeśli właśnie zagra gracz Zagłębia zamiast Kuby będzie to osłabienie zespołu.
Ale z Azerbejdżanem wcale źle nie zagrał więc ja jestem spokojny. Choć pewnie w razie niekorzystnego wyniku zacznie się nagonka na Leo, że nie zabrał Jelenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”