Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 273

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 cze 2007, 9:07

No własnie, Bayern rośnie w siłe, chyba nikt nie myśli, że w następnym sezonie Bayernu zabraknie w Lidze Mistrzów. Ribery pewnie myśli podobnie. A teraz ? Bayern będzie głównym kandydatem do zdobycia PUEFA - zawsze to jakies trofeum :lol:
Uwazam, ze Anglia byłaby lepszym rozwiązaniem dla niego, ale nie ja decyduje o tym, gdzie zagra :P
Moze Wenger wcale nie chce tak bardzo Ribery'ego, aby płacić za niego ok 18-20 mln funtów. Choć, jak daje 6 mln za prawie anonimowego obrońce, ktory i tak sobie nie pogra na razie na swojej nominalnej pozycji :think: ...
Jakby miał przejść do monachium to widzę jeden plus tego wszystkiego - Bundesliga stanie się bardziej atrakcyjna.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 cze 2007, 20:28

Drużyna Arsenalu Londyn pozyskała za 6 milionów funtów piłkarza Auxerre, Bakariego Sagna.

Trener Auxerre, Jean Fernandez zdaje sobie sprawę z tego, że jego 24 - letnia opuściła klub i przeszła do ekipy "Kanonierów".

"Idealnie byłoby, gdybyśmy zatrzymali Sagne jeszcze na rok, gdyż prezentuje wysoki poziom i przyda się drużynie, jednak muszę stwierdzić, że Bakari odszedl z klubu." - mówi Fernandez.

Francuski kolega Ireneusza Jelenia gra na pozycji skrzydłowego obrońcy, a piłkarza na tą pozycję szukał Arsenal.

Sagna otrzymał nagrodę najlepszego prawego obrońcy w lidze francuskiej.
Sagna jest chyba lewym obrońcą... czyżby Clichy miał powędrować na ławke ?? A jeżeli jest prawym obrońcą to wtedy sam będzie siedział na ławce bo wątpie żeby wygryzł Eboue...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 cze 2007, 21:57

kyloloko pisze:
Drużyna Arsenalu Londyn pozyskała za 6 milionów funtów piłkarza Auxerre, Bakariego Sagna.

Trener Auxerre, Jean Fernandez zdaje sobie sprawę z tego, że jego 24 - letnia opuściła klub i przeszła do ekipy "Kanonierów".

"Idealnie byłoby, gdybyśmy zatrzymali Sagne jeszcze na rok, gdyż prezentuje wysoki poziom i przyda się drużynie, jednak muszę stwierdzić, że Bakari odszedl z klubu." - mówi Fernandez.

Francuski kolega Ireneusza Jelenia gra na pozycji skrzydłowego obrońcy, a piłkarza na tą pozycję szukał Arsenal.

Sagna otrzymał nagrodę najlepszego prawego obrońcy w lidze francuskiej.

Sagna jest chyba lewym obrońcą... czyżby Clichy miał powędrować na ławke ?? A jeżeli jest prawym obrońcą to wtedy sam będzie siedział na ławce bo wątpie żeby wygryzł Eboue...

:shock: Tą stronę z której cytujesz ten tekst, omijaj szerokim łukiem. Piszą bajki. Zresztą już o tym wspominałem na poprzedniej stronie tematu.

Co do Ribery to zacząłem wierzyć w to, ze przejdzie do Bayernu. Klub z Monachium daje za niego konkretne pieniądze. Ribery popatrzył na swoja przyszłość z trochę innej strony. Jest młodym zawodnikiem i w LM jeszcze sobie pogra. Zostając w OM nie zawojuje w LM i to jest pewne. Za to Bayern szykuje fajna paczkę na przyszłe lata.

Szkoda, ze nie powalczyliśmy o niego. Takiego piłkarza nam właśnie trzeba było.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2007, 22:02

guru pisze:Ja wiem jak grał w ubiegłym sezonie i na co go stać. Czy miał aż taki sam sezon? Zobacz na statystyki.

Osobiscie nie potrafie przeczytac co wynika z tych statystykach, a szczegolnie co z nich wynika. Jakbyś mógł mi wyjasnić byłbym wdzieczny, jak bede mial troszke czasu napewno sie do tego odniose.

Oglądajać WH w tym sezonie uznałem Reo za jedno z najsłabszych ogniw.

Co do Meridy uznawając go za naszego mlodziana to stwierdzenie na wyrost, bo Arsenal narazie nic mu nie dał, a jak ktos podkupił kogoś Arsenalowi to co mnie to interesuje, mozesz im to wytykać jak ja to robie. W każdym razie Fran został wychowany w Barcelonie i narazie wszystko zyskał tam. Troche tez roznicy miedzy wykupowaniem z Wysp a z państw gdzie kontrakty przed 18-rokiem zycia sa niejako zakazane. Tyle, narazie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 cze 2007, 22:14

Osobiscie nie potrafie przeczytac co wynika z tych statystykach, a szczegolnie co z nich wynika.
?
Jarzinho pisze:Jakbyś mógł mi wyjasnić byłbym wdzieczny, jak bede mial troszke czasu napewno sie do tego odniose.
Nie wiem czego nie rozumiesz i chyba nie będę Ci w stanie pomóc.
Jarzinho pisze:Oglądajać WH w tym sezonie uznałem Reo za jedno z najsłabszych ogniw.
W tym sezonie oglądałem WH kilka razy i bez ściemy. Pewnie widzieliśmy inne mecze, bo w tych co ja oglądałem Reo nie był najsłabszym ogniwem zespołu.

Jarzinho pisze:Co do Meridy uznawając go za naszego mlodziana to stwierdzenie na wyrost,

Tez jestem takiego zdania. Dlatego dziwią mnie twoje pretensje.

Merida gra teraz w Arsenalu, więc jak miał Róża napisać? piłkarz Barcelony grający w Arsenalu? Nie ogarniam.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 cze 2007, 22:18

guru pisze:Nigel Reo-Coker 35 spotkań odbiory-135(87.4%) podania 1,008 (78.0%).
O co biega z tymi procentami ilosc odbiorów w druzynie czy co podobnie w podaniach.
Mowisz o spotaniach w tym sezonie, w ktorym tak bardzo ci zaimponował Anglik, bo mi naprawde trudno taki znaleźć na szybko.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 cze 2007, 22:35

Jarzinho pisze: O co biega z tymi procentami ilosc odbiorów w druzynie czy co podobnie w podaniach.

Ilość udanych przechwytów, to samo tyczy sie podań.

Jarzinho pisze:Mowisz o spotaniach w tym sezonie, w ktorym tak bardzo ci zaimponował Anglik, bo mi naprawde trudno taki znaleźć na szybko.
Nigdzie nie wspomniałem, ze mi imponował. Po prostu nie uważam, ze był jednym z najsłabszych ogniw WH. :roll: W tym sezonie w WHU tylko jeden piłkarz mógł zaimponować. Każdy wie o kogo rozchodzi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 cze 2007, 22:41

guru pisze:Ilość udanych przechwytów, to samo tyczy sie podań.
Rozumiem, że procenty przy podaniach mogą oznaczać ilość celnych (procent z całości) podań, ale przy przechwytach? Chodzi o procent przechwytów udanych? :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2007, 3:03

Byłem wręcz pewny po tym jak MU zakupiło Naniego, że Ribery trafi do Arsenalu a tu taki psikus i wszystko wskazuje, że do końca tygodnia Francuz będzie już piłkarzem Bayernu. Oczywiście, póki co to jedynie spekulacje ale jest coraz więcej przesłanek za tym, że Franck będzie grał w Bundeslidze.

I niezmiernie mnie to zdziwi jeśli tak to się skończy. Szczególnie jeśli żaden inny wielki klub nie podejmie walki o Francuza. Każdy chyba wie jaki to świetny zawodnik, z charakterem i umiejętnościami na lidera drużyny. Ten sezon pokazał tylko, że poprzedni nie był przypadkowy. A, że cena nie jest zaporowa bo 25 mln euro za piłkarza tej klasy.. :roll: Z pewnością za rok czy dwa jeśli trafiłby do Bayernu to żeby wyciągnąć go z Monachium trzeba będzie wyłożyć 2 razy więcej.

Piszę o tym tutaj bo to Arsenal i Real były faworytami tego wyścigu. Zresztą sam Ribery mówił o Premiership a wiedząc,że Francuzi generalnie sprawdzają się w lidze angielskiej i MU odpadł z wyścigu to naturalną koleją rzeczy wydawało się pojawienie się Francka w Arsenalu. Jeszcze sie wstrzymam z ostatecznym komentarzem ale szkoda by było tego transferu. Z Riberym liga z pewnością byłaby ciekawsza.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 cze 2007, 10:07

guru pisze:Co do Ribery to zacząłem wierzyć w to, ze przejdzie do Bayernu. Klub z Monachium daje za niego konkretne pieniądze. Ribery popatrzył na swoja przyszłość z trochę innej strony. Jest młodym zawodnikiem i w LM jeszcze sobie pogra. Zostając w OM nie zawojuje w LM i to jest pewne. Za to Bayern szykuje fajna paczkę na przyszłe lata.

Guru ogladalem wywiad z Franckiem i zapowiedzial ze decyzje podejmie po meczach eliminacyjnych ME a narazie nie podjal zadnej wiazacej decyzji i odcina sie od wszelikich spekulacji, mysle ze Bayern podaje te informacje by wprowadzic lekkie zamieszanie a tak naprawde to tak Ribery jest tak blisko Bayernu jak i Arsenalu czy Realu. Nie wierze zeby walka o takiego pilkarza nie byla wogole podjeta-przynajmniej mam taka nadzieje :think:

A tak na marginesie ja wciaz wierze ze bedzie gral w przyszlym sezonie z armata na piersi :witam:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 06 cze 2007, 10:54

Dzisiejszy L'Equipe, cytując słowa Pape Dioufa, donosi, że Ribery podpisze w czwartek kontrakt z Bayernem i na popołudniowej konferencji prasowej zostanie zaprezentowany z Tonim, Sosą, Schlaudraffem, Altintopem i Jansenem jako nowy piłkarz Bawarczyków. Bayern ma zapłacić za Francuza rekordową dla Bundesligi sumę 25 mln euro.

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 06 cze 2007, 15:21

Jak moze byc zaprezentowany bez testow medycznych i tych wszystkich pierdol w jeden dzien? Nie wierze ze wybierze Bayern :naughty:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 06 cze 2007, 18:20

piorun13 pisze:Jak moze byc zaprezentowany bez testow medycznych i tych wszystkich pierdol w jeden dzien?
Może przejdzie wszystkie testy medyczne w ciągu 2 godzin, zaraz po meczach Eliminacji ME :lol:? Albo obędzie się bez testów ;).

Wierzysz czy nie, to tylko Twoje personalne odczucia. W chwili obecnej Ribery jest zdecydowanie bliżej Bayernu niż jakiegokolwiek innego klubu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 cze 2007, 22:30

Ja w transfer Ribery'ego nadal wierzę i będę wierzył do końca. Jeżeli go nie pozyskamy to uznam to za jedną z największych wpadek naszego zarządu od kilku ładnych lat... piłkarz sam się prosi żeby złożyć mu ofertę (a cena jest przystępna :P ) a my biernie patrzymy jak przechodzi gdzie indziej :roll: A w zamian ma przybyć nikomu nieznany obrońca, który jest po prostu zbędny. Paranoja :? .

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 cze 2007, 22:53

A ja dowiedzialem sie ostatnio ze Atletico planuje wypozyczyc Frana Meride :roll: Jak sadzicie pusci go Wenger bo z jego zamilowaniem do mlodziakow moze on juz byc w nastepnym sezonie waznym graczem :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”