Pytania Techniczne - Strona 61

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 29 maja 2007, 11:38

Martinho, sprobuj prawy->wlasciwosci->wyglad->zaawansowane i tam mozesz zmieniac wielkosc okien i ikon ;)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 maja 2007, 19:06

Czesc.

Fieldy, albo dzieciol, albo ktos inny z polibudy poznanskiej. Jak przygotowac zdjecie na legitymacje elektroniczna? Ma miec:

Zdjęcia cyfrowe należy dostarczać w rozdzielczości 300. punktów na cal (300 dpi) i rzeczywistej wielkości wydruku 2,00 cm (podstawa) na 2,50 cm (wysokość).

;/

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 maja 2007, 19:12

Lakier pisze:Jak przygotowac zdjecie na legitymacje elektroniczna?
Legitki elektroniczne wprowadzają już 5 lat :lol2:
Przed rokiem już na pewno miały być, miały kosztowac chyba 7, czy 15 zł. Potem się okazało, ze problemy techniczne okazały się zbyt duże i ... za darmo rozdawali zwykłe legitki.

Do dziś dzień w gablocie wiszą listy z nazwiskami studentów, aby donieść zdjęcie. Na dole kazdej strony wyboldowane czerwona PILNE !!

Do czego dążę - jak każą ci załatwić zdjecie do legitki, to sie nie przejmuj :D albo nie bedzie potrzebne, albo poczekają.

A skoro już bedziesz dawał, to czasem nie na DVD - bo nie mają :lol2:
na polibudzie poznańskiej nie można oddać nic do dziekanatu na DVD bo nie mają jak ich odczytać :lol: śmieszne i zarazem smutne, ale prawdziwe.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 29 maja 2007, 19:26

fieldy pisze:
Lakier pisze:Jak przygotowac zdjecie na legitymacje elektroniczna?
Legitki elektroniczne wprowadzają już 5 lat :lol2:
Przed rokiem już na pewno miały być, miały kosztowac chyba 7, czy 15 zł. Potem się okazało, ze problemy techniczne okazały się zbyt duże i ... za darmo rozdawali zwykłe legitki.

Do dziś dzień w gablocie wiszą listy z nazwiskami studentów, aby donieść zdjęcie. Na dole kazdej strony wyboldowane czerwona PILNE !!

Do czego dążę - jak każą ci załatwić zdjecie do legitki, to sie nie przejmuj :D albo nie bedzie potrzebne, albo poczekają.

A skoro już bedziesz dawał, to czasem nie na DVD - bo nie mają :lol2:
na polibudzie poznańskiej nie można oddać nic do dziekanatu na DVD bo nie mają jak ich odczytać :lol: śmieszne i zarazem smutne, ale prawdziwe.
Wlasnie na stronce napisali, ze na DVD mozna dawac, wiec im dam :D Poza tym musze dac ;/ inaczej nie przyjma mojego podania ;/

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 maja 2007, 20:25

Lakier pisze: Zdjęcia cyfrowe należy dostarczać w rozdzielczości 300. punktów na cal (300 dpi) i rzeczywistej wielkości wydruku 2,00 cm (podstawa) na 2,50 cm (wysokość).
bedziesz na poznanskiej?! to sie skoczy na piwko do Salsy :)

sluchaj..akurat zanosilem te fotke, im wczoraj, jak znam zycie, tez ze 4 razy bedziesz do nich jezdzil do dziekanatu, zeby wnosic poprawki... kumplowi ostatnio powiedziala ze ma nieproporcjonalna twarz do reszty, i musial wymieniac...moje wczoraj przyjela, wiec chyba jest ok;)

masz skaner?! zeskanuj zwykle w rozdzelczosci 300dpi, rodzielczosc ekranowa mam 236x295...aaaa i pamietaj ze tlo nie moze byc biale...nie wiem czy w wymaganiach wam to podali, ale u mnie 80% mialo zwrot, bo miala biale tlo....a legitki elektroniczne, to tak na marginesie, marzenie scietej glowy...wiesz ze ja juz im fotki nosze od pazdziernika, a jak plastiku nie widzialem tak nie widzialem i caly czas z klasyczna chodze;)

powodzenia:)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 01 cze 2007, 14:49

Panowie mam smieszny problem

mianowicie, wyskakuje mi blad generic host process for WIN32, i zrywa polacznie...na necie jest duzo porad jak to naprawic, min na www.dobreprogramy.pl (pierwsze linki, na google, jak wpisze sie w wyszukiwarke "generic host process",..sam bym to zrobil, ale paradoks polega na tym, ze zablokowalem shita firewallem i przez to nie wszystkie strony mi wchodza, a jak go odblokuje to, mi zywa polacznie, i nie moge nic zrobic:/

jakby ktos mogl przekopiowac, co trzeba zrobic, i podam mi linki tutaj z latkami czy co to tam jest bede bardzo wdzieczny:)

dobrze..ze to forum mi jeszcze chodzi:)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 01 cze 2007, 15:24

Żaden problem

Poblokuj porty programem Windows Woorms Doors Cleaner
Wyczyść rejestr programem jv16 PowerTools
Opcje rejestru =>Klikamy "Czyszczenie rejestru" (opcja pokazana na na poniższym obrazku) następnie klikamy "Kontynuuj" po czym klikamy "Start" po tym jak program sprawdzi rejestr klikamy Wybierz => Wybór specjalny i klikamy "Pozycje które można bezpiecznie usunąć" i na koniec klikamy "Usuń"

Inna strona:
1. Zastosować linkowany powyżej Windows Worms Doors Cleaner
2. Wykonać kompletne Windows Update. Szczególnie łata dla Windows XP SP1 i SP2 (i tylko dla tych):
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... b3eac7a305
3. Nie pomoże = montować firewalla! Lista darmowych i komercyjnych zapór sieciowych tutaj:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... opic=11522

Ktoś też napisał:
Zmieniłem firewalla na ZoneAlarm i NA RAZIE jest w porządku. Mam nadzieję że tak zostanie.

Ściągnij też (albo lepiej zacznij od tego + blokowanie portów) łatkę:
http://www.microsoft.com/downloads/info ... 86-PLK.exe
Powodzenia!

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 03 cze 2007, 6:48

A ja mam taki problem , Można coś z tym zrobić :roll: :?: :idea:
Załączniki
vc.JPG
vc.JPG (93.67 KiB) Przejrzano 555 razy

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8708
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2007, 9:39

Uprzedzam wszystkich : szukalem na google dlugi czas, probowalem wiele programow i nic.

Poszukuje dobrego programu bluetootha, ktory bedzie dzialac na win98 [nie chce bluesoleil].

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 04 cze 2007, 11:47

mam mały problem :? Odpalam kompa i gdy już widać pulpit strasznie zaczyna zamulać. Musze czekać kilkadziesiąt minut. Później wszystko jest ok, ale przez te kilkanaście minut nie moge właczyć żadnego programu ani nawet wejś w Mój komputer. Dodam, że komp głosno mi chodzi. Czy to może wina wiatraczka? Czy raczej wirus zamula mi tak kompa? Znacie jakieś dobre antywirusy on-line?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 cze 2007, 12:29

Najpierw sprawdź co masz w autostarcie, może zainstalowałeś jakiś syf który teraz Ci kompa zamula. Aby sprawdzić co masz w autostarcie wejdź w Start --> Uruchom --> wpisz 'msconfig' --> przejdź do zakładki uruchamianie i jeżeli coś jest zbędne- odznacz :wink:

A z darmowych antywirusów polecam Avasta.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 04 cze 2007, 18:43

a ja mam problem z nagrywarka. otoz mam Liteona SHW16H5S Lightscribe i zrobielm format a nie mam tej plytki co dolacza sie do nagrywarki z nero. i jest lipa bo kazda plyte jaka chce nagrac wypala mi przez ponad 20 minut. cholery mozna dostac. a jak bylo wporzadku przed formatem to szlo normalnie- 8 min itp. jest moze gdzies to oprogramowanie do sciagniecia? ma ktos moze? bo mnie cholera bierze a musze przepalic kilkanascie DVD. pomocy... a zainstalowalem nero z innej nagrywarki liteon- zwyklej dvdrw dual. i sterownik do nagrywarki jest microsofta- skad wziasc liteonowski?:/

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 cze 2007, 18:52

Problem jest dość nietypowy. Muszę na ostatnie zajęcia w roku przygotować referat i wybrałem opcję prezentacji. Na początku chciałbym żeby tekst szedł jak leci we wstawce początkowej Star Wars. Znacie jakiś programik żeby to zrobić, może jakaś łatka. Czy to w ogóle jest wykonalne :roll: Z góry dzięki za wsparcie :wink:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 cze 2007, 19:50

Do prezentacji Power Point, a jeżeli nie ma tego w efektach (to z Gwiezdnych Wojen) to nie będziesz miał po prostu. Musisz wybrać z tych opcjonalnych, bo nie ma też żadnych łatek. Chyba, że spróbujesz innym programem, ale ja innych nie znam ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 cze 2007, 13:41

Ma ktoś jakiś programik do tworzenia aukcji na allegro? Byłbym dozgonnie wdzięczny :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”