Eliminacje Mistrzostw Europy 2008 Austria/Szwajcaria - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 mar 2007, 18:58

To co pokazali dziś Serbowie było żalosne. Po prostu zlekceważyli przeciwnika, który okazał się nader mocny i znakomicie przygotowany taktycznie. Dick Pijpers świetnie dostosował taktykę do poziomu swoich piłkarzy. Wszystko było proste i czytelne, solidna obrona, podwójne krycie i ładne jak na Kazachstan kontry. Niektóre wymiany piłek były na poziomie europejskim. To wystarczyło na słabą Serbie. Taki zespół nie powinien zagrać w Euro. Właściwie to zmnieszjyli swoje szanse na awans, zwłaszcza, że Polska wygrywa z Azerami. Jak Portugalia pokona Belgie to Serbia zostanie praktycznie bez szans. Na uwagę zasługuje rzut rożny, po którym padła druga bramka dla kazachów. Świetny strzał Zhumaskaliyeva. Stojąc tyłem do bramki idelanie zmieścił piłkę głową między bramkarza a obrońcami. W obronie Kazachstan zagrał bardzo solidnie, wysocy Serbowie jak Zigić mieli problemy z wygraniem pojedynków głowkowych z małymi gospodarzami. To o czymś świadczy.
Warto się przypatrzeć Kazachstanowi bo ten zespół robi duże postępy. Gdyby na eliminacje do MŚ przeszedł do strefy azjatyckiej to miałby duże szanse na awans. No, ale zobaczymy gdzie pójdzie futbol w Kazachstanie, jak na razie stadion w Astanie staje twierdzą, trudną do zdobycia, bo przypomnijmy sobie jak ciężko było tam Polakom, a teraz poległa Serbia.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 mar 2007, 0:04

Ale Portugalia w drugiej połowie zmasakrowała Belgie :o

Quaresma-świetna asysta i bramka że- :rydzyk:
Ronaldo-dwie bramki i asysta 8)
Nani-świetnie wszedł w mecz i mógl strzelić dwie bramki tylko troche szczescia zabrakło. Zaczynam "pragnać" go na Old Trafford :twisted:

Z takimi skrzydłam, plus jeszcze dojdzie Simao to naprawde jest spory ból głowy ale chyba obecnie para Ronaldo+Quaresma bedzie funkcjonować :roll:

Pierwsz połowa w wykonaniu Portugalii bez pomysłu choć przewage mieli ale w drugiej odsłnie to już istnial tylko jeden zespoł :)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 25 mar 2007, 9:04

Oglądał ktoś wczoraj Norwegia-Bośnia w Oslo? Jeden z dziwniejszych (tak , dziwniejszych) meczy jakie widziałem.
W 3 minucie fani Bośni zaczęli rzucać na boisko race (jedna trafiła w ich bramkarza Adnana Buso (czy jakoś tak)) , chcieli zaprotestować przeciw tamtejszej federacji piłkarskiej , którą nazwali 'mafia' :wink: .
Dobra , po 40 minutach wznowiono mecz i pierwsza połowa trwała 85 minut.
Dość szybko po rozpoczęciu meczu Eric Haggen strzelił gola , który nie został uznany , ponieważ Carew faulował bramkarza. Tylko , że przez 30 minut norweski realizator uznał ten wynik i do końca nie wiadomo było czy gol uznano czy nie :P .
No , a później 2 brameczki Bośniaków. Najpierw przepiękny gol bodajże Misimovica , piłkarza Bochum. Bramkarz Norwegów Thomas Myhre , ustawił się podobnie jak David Seaman w meczu z Brazylijczykami na MŚ 2002 przy golu Ronaldinho , Misimovic zamarkował dośrodkowanie i trafił w okienko :lol: . Później podwyższyj Zlatan Muslimovic z Parmy i było 2:0 , w drugiej połowie z karnego ostatniego gola w tym meczu strzelił Carew.
Co dalej się działo? Nie wiem , Polsat Sport Extra przerwał mecz w 60 minucie i się skończyło :lol:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 mar 2007, 9:38

Rossi pisze:Quaresma-świetna asysta i bramka że-
Ricardo strzelił w swoim stylu. Ile to on goli w Portugalii strzelił zewnętrzną częścią stopy? Nawet kiedy wygodniej jest mu uderzyć prostym podbiciem, to strzela zewnętrzną częścią stopy. Ma to opanowane do perfekcji. Nie robi mu różnicy czy jest wystawiany na lewej czy na prawej pomocy, bo z obu stron potrafi tak strzelić, tylko że piłka zatacza inny łuk.
Rossi pisze:Nani
Nani razem z Joao Moutinho to najbardziej utalentowani gracze występujący w reprezentacji Portugalii. Nani ma niesamicie szybkie dryblingi, obrońca nawet nie może zauważyć kiedy on go minął. Łatwo radzi sobie z dwoma obrońcami na raz. Będą z niego ludzie :)
Rossi pisze:Ronaldo+Quaresma bedzie funkcjonować
Nie wiem czy sie cziszyć czy płakać. Na MŚ już sam Ronaldo potrafił wkurzać kibiców grą chamską i pod publiczkę, a teraz dojdzie jeszcze Quaresma. Niby Figo był podobnym typem pomocnika, ale na pewno nie grał tak samolubnie, dlatego chciałbym, żeby na lewej pomocy grał Nani. Drybling+szybkość+dokładność, ale przy tym nie jest taki samolubny. Scolari będzie musiał trochę porozmawiać z Christiano i Ricardo o ich stylu gry, bo akurat teraz Portugalia jest w bardzo trudnej sytuacji w grupie, nawet mimo zwycięstwa z Belgami.

Sądzę, że w środe Portugalczycy rozjadą załamaną psychicznie Serbię. Serbowie jadąc na ten dwumecz nastawili się wyłącznie na mecz z Portugalią, zapominając o Kazach. Clemente jest słabiutkim motywatorem co pokazał wczoraj, więc nie wiem jak tchnie ducha w Serbów. Mam wrażenie, że ta reprezentacja jest dalej skonfliktowana :)

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 mar 2007, 13:42

Zauwazyłem że obecnie Quaresama gra więcej pod siebie niż CR :o
Też osobisicie wolałbym Naniego na lewym ale to niedługo bedziesz mógł pooglądać w Premeirship.....mam nadzieje :P
Quaresma+Ronaldo to zawdnicy którzy ze sobą troche tak rywalizują na boisku co było widać w pierwszej połowie gdzie obaj mało kiedy oddawali piłke partnerom....ale w drugiej to juz poezja :wink:

Bardzo dobre zawody wczoraj rozegral też Moutinho, chłopak ma zmysł tyle tylko że ma posture dzieciaka z gimnazjum i w cieżkiej lidze mógłby sobi nie poradzić :roll:

I jeszcze tak się zastanawiam kiedy Portugalia wychowa sobie napastnia :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 cze 2007, 15:58

W naszej grupie eliminacyjnej, po I połowie Azerbejdzan prowadzi z Kazachami [którzy grają w 10] 1:0.
mecz nie ma wielkiego znaczenia dla układu sił w tabeli, ale pokazuje, że Kazachów można u nich pokonać [skoro Arerowie z nimi jadą :D]

W grupie E dojdzie dzis do 2 aryciekawych meczów.
W jednym Anglicy beda walczyć w Estonii o 3 pkt. Musza wygrac, bo ich sytuacja robi się tragiczna. Są na 4 miejscu i awans się oddala.
Mecz sedziuje G. Gilewski.
W Zagrzebiu zagrają 2 najlepsze ekipy grupy - Chorwacja, z Rosją. Stawiam, że będą jakies czerwone karteczki w tym spotkaniu. Chorwaci mają wiecej pkt od Rosjan. W pierwszym meczu z tego co pamiętam, Chorwaci wywieźli remis. Wiec teraz Rosjanie będą zdeterminowani, by ograc ich, co będzie bardzo tudne.

W grupie B Litwa podejmuje mistrzów świata - Włochów.
Litwini już zremisowali z Włochami przed kilkoma miesiącami, w dodatku Włosi w sobote wymeczyli 2:1 z ... Wyspami Owczymi - pachnie mi niespodzianką.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 cze 2007, 15:23

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) przyznała Szwecji walkower 3:0 za sobotni mecz z Danią w Kopenhadze w eliminacjach mistrzostw Europy.

Duńska federacja została ukarana grzywną w wysokości 100 tys. franków, a reprezentacja tego kraju będzie musiała rozegrać cztery następne mecze eliminacyjne (w roli gospodarza) w odległości 250 kilometrów od Kopenhagi. Ponadto najbliższy mecz z Liechtensteinem, 12 września, zostanie rozegrany przy pustych trybunach.
No to mamy decyzje, w sumie po tych wsyztskich wywodach i karze dla kibica mysallem, ze skonczy sie gorzej dla Dunczykow :!: Walkower byl pewny, w sumie jeden mecz przy pustych trybunach i to z Liechteistenem to jednak zadna perturbacja. Poza tym moga rozgrywac mecze w Danii :think: Bo chyba znajdzie sie na terenie Danii jakis stadionw odleglosci 250km od stolicy :think: - :lol:

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 08 cze 2007, 15:46

Bo chyba znajdzie sie na terenie Danii jakis stadionw odleglosci 250km od stolicy
Chyba na Grenlandii 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 cze 2007, 16:44

Faucon pisze:Chyba na Grenlandii
Ty cwaniak a ile jest kilometrow od Kopenhagi do Aalborga (cos kolo 250 bedzie :think:)a jak nie to do Esbjerg juz napewno tyle bedzie :!:

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 08 cze 2007, 17:09

wiem, wiem tylko zartowałem. Na pewno sie znajdzie jakieś miejsce w Danii do rozegrania meczu ale, ze Dania jest małym krajem to mi sie odrazu z Granlandią skojarzyło ( bo to jest ich teren) :D

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sie 2007, 21:54

Armenia - Portugalia 1-1

Belgia - Serbia 2-1 (HT)

Ludzie szykuje sie udana noc dla Polskich kibiców :D

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 22 sie 2007, 21:57

Kaczy ty nie pij :)
Armenia - Portugalia 1-1

Belgia - Serbia 2-1 (HT)
jest jeszcze piękniej 2:0 :P

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 sie 2007, 22:01

hehe :o
no dziwne , ale wydawało mi sie że napisałem 0 a nie 1 ;P

mimo wszystko oby tak dalej , ale najważniejsze czeka nas 8 i 12 wrzesnia kiedy to czołówka sie bezposrednio spotyka ;P

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 22 sie 2007, 22:59

Armenia - Portugalia 1:1, Belgia- Seriba 3:2 ... wyniki w dniu dzisiejszym miłe dla naszej reprezentacji...

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rook » 23 sie 2007, 10:40

No mozna powiedzieć, że nawet bardzo. Portugalia traci punkciki w Erewanie i reprezentacja Armenii pokazuje, jak jest groźna u siebie. A przypomnijmy, ze Portugalczycy przegrywali przez 25 minut :!: Serbia też traci oczka w Belgii i po tych meczach powiedzmy, że są to dla nas korzystne wyniki. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”