Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 275

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 cze 2007, 23:04

Jarzinho pisze:30 mln to raczej nigdy nie wydadzą.
Nie mów hop...
Jarzinho pisze:Tych skrzydłowych mało zostało na rynku Quresma (o zgrozo), Malouda, może Robben i Lennon
Lennon? Z Tottenhamu do Arsenalu? Wątpię. Tylko Sol był na tyle silny :P Podobnie sprawa ma się z Robbenem. Mourinho doskonale zna potencjał tego zawodnika i jestem niemalże pewien że nie pościłby go do Arsenalu. Quaresma... mógłby do nas przejść, chociaż nie wiadomo jakby to się skończyło :roll: Najrozsądniejszym wyjściem byłby w tej sytuacji Malouda. Dobry, szybki a do tego w przystępnej cenie :P :]
guru pisze:Oprócz wymienionych zawodników jest jeszcze Pedresen
Mnie Morten jakoś do siebie nie przekonuje, niestety.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 08 cze 2007, 0:08

RóżA pisze:guru napisał:
Oprócz wymienionych zawodników jest jeszcze Pedresen

A ja bym chciał Pedersena. Szybki, z dobrym dryblingiem i wrzutką, wręcz idealny na wyspy.

No a Ribery w Bayernie, trudno.

:(

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 cze 2007, 0:30

Ja sie zgadzam z opinią Paszteta. :P Do tego dodałbym jeszcze znakomity strzał z lewej nogi. Zresztą z prawej tez potrafi przyładować. Poza tym byłby 3 razy tańszy od Ribery.
No a Ribery w Bayernie, trudno.
Gdybyśmy mieli przebić ofertę Bayernu to byłbym niezadowolony. Franck nie jest wart tych pieniędzy co wydal Bayern, a co mówić jeszcze o większej kwocie. :wink:

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 08 cze 2007, 5:29

guru pisze:Gdybyśmy mieli przebić ofertę Bayernu to byłbym niezadowolony. Franck nie jest wart tych pieniędzy co wydal Bayern, a co mówić jeszcze o większej kwocie. :wink:
Po pierwsze uwierz, że Ribery jest wart tych pieniędzy... po drugie kto powiedział że musielibyśmy przebijać oferte Bayernu ?? Wystarczyłoby zaproponować to samu co drużyna z Bawarii i przedstawić oferte konraktu dla francuza...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 cze 2007, 15:30

Prawda jest taka MU troche wam zepsulo sytuacje płacąc za Naniego i Anderson grubą kase. Teraz kazdy klub bedzie chcial podonych pieniędzy. OL juz krzyczy za Maloude 25 mln euro, Quaresma pewnie tez by sporo kosztował, Lennon jest nie do wyrwanai z Tottenhamu.

Bierzcie spowrotem Bentleya :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 cze 2007, 15:39

John Travolta pisze:Lennon jest nie do wyrwanai z Tottenhamu.
Aaron jest jak najbardziej 'do wyrwania' z Tottenhamu, ale nie dla Arsenalu :P Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego :]

Bentley'a? A może Pennanta :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 cze 2007, 16:41

John Travolta pisze:OL juz krzyczy za Maloude 25 mln euro,
Oni szaleją z tymi cenami. :? Maloude można sobie już skreślić z listy transferowej. Lyon nie pości go za małą kasę. To nie w ich stylu.

Lennon? Nie jestem zwolennikiem talentu tego gracza. Kiedyś go lubiłem, ale nie chce kolejnego Koguta w naszej drużynie. :roll: Na wyspach jest kilka ciekawych nazwisk. Milner (prawy), Downing, Pedersen (obaj lewi).

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 09 cze 2007, 17:04

Jak Arsenal szuka skrzydłowych to moze warto byloby zastanowic sie nad takimi pilkarzami jak McGeady, Babbel, czy Wilhelmsson. Napewno nie kosztowali by tyle co Malouda albo Quaresma.Wiec po co przeplacac za takiego Maloude 25 mln jak mozna miec za duzo mniejsza kase dobrego skrzydłowego. A o Quaresmie to nie ma co mazyc bo on napewno bedzie drozszy od Maloudy, ale wart jest tej kasy bo posiada podobne umiejetnosci do Cristiano Ronaldo. :think:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 cze 2007, 17:11

Aaron jest jak najbardziej 'do wyrwania' z Tottenhamu, ale nie dla Arsenalu Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego
No to próbuj kogos kupic z Tottenhamu, my w zeszłym sezonie 'wynegocjowalismy' ładną sumke za Carricka, a Lennon ma dopiero co podpisany kontrakt. Teraz go nikt nie wyciągnie chocby chcial.

Guru, a Milner nie jest lewonozny przypadkiem?
Downing dla mnie jest strasznie przereklamowany.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 cze 2007, 17:15

John Travolta pisze:Guru, a Milner nie jest lewonozny przypadkiem?
Milner jest prawo nożny. Potrafi przyładować z niej. Poza tym dośrodkowania tez ma groźne.
Downing przereklamowany? Ja sie na razie wstrzymuje z takim komentarzem. Wydaje mi sie, ze w Boro jego rozwój sie zatrzymał. Myślę, ze przejście do takiego klubu jak Arsenal dobrze by mu zrobiło.
the hammers pisze:Jak Arsenal szuka skrzydłowych to moze warto byloby zastanowic sie nad takimi pilkarzami jak McGeady, Babbel, czy Wilhelmsson.
Nie. Dzięki. :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 cze 2007, 17:23

John Travolta pisze:No to próbuj kogos kupic z Tottenhamu, my w zeszłym sezonie 'wynegocjowalismy' ładną sumke za Carricka, a Lennon ma dopiero co podpisany kontrakt. Teraz go nikt nie wyciągnie chocby chcial.
Ale czy kupienie piłkarza za astronomiczną kwotę znaczy to samo co 'nie wyciągnięcie go'? Chyba nie. Zresztą nie ma o czym rozmawiać, Lennon do nas nie przejdzie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 09 cze 2007, 17:49

Zapomniałem wcześniej napisać.

Aliadiere przenosi sie do Middlesbrough. Oba kluby doszły do porozumienia. Transfer jeszcze nie został sfinalizowany, ponieważ Ali przebywa na wakacjach. Jak wróci, ma złożyć podpis. Cena- nieujawniona.

Ciesze sie. Lubię tego chłopaka, ale u nas niestety nie mógł liczyć na regularne występy. Po przejściu Viduki do NUFC, Ali ma szanse na grę w podstawowej 11.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2007, 14:07

Wenger powiedział, że zamierza wypełnić kontrakt do końca, czyli jeszcze zostaje u nas. Dobra to wiadomość, bo dzięki temu Cesc zostanie u nas dłużej.
Hiszpan mówi otwarcie, że od Wengera wiele zależy. Że jak Francuz odejdzie, to on się tez zacznie zastanawiać. No cóż - nie można zmusić piłkarza, aby pokochał klub. Ważne, że na boisku daje z siebie wszystko.
Wenger przy okazji jakies bzdury opowiadał, że 4 miejsce nie jest takie złe, że mamy młody skład. I co gorsza, że na siłe nie chce nikogo kupować :?
Oby okazało się to przejściowym zamroczeniem tylko. Bo Transferów potrzebujemy jak ryba wody.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 cze 2007, 9:15

guru pisze:Franck nie jest wart tych pieniędzy co wydal Bayern, a co mówić jeszcze o większej kwocie. :wink:
Pewnie, że nie jest, tak jak Hargreaves nie był wart 25 mln wydanych przez MU i wielu innych piłkarzy transferowanych tego lata czy w poprzednich sezonach. Ale jak to stwierdził fieldy w dyskusji ze mną o cenie/wartości van Persiego
fieldy pisze:takimi kwotami się operuje i kropka.
Miał co prawda na myśli Anglię, ale można to podciągnąć i do innych krajów:P
Morrow pisze:Piszę o tym tutaj bo to Arsenal i Real były faworytami tego wyścigu.
Może i były, ale według dziennikarzy. Bayern był w tym momencie (jak zawsze) konkretny, poza tym sądzę, że sporo zadziałał w tym momencie nasz Willy Sagnol, z którym w końcu Franck gra na tej samej stronie w reprezentacji :wink:
RóżA pisze:Pozostaje mi tylko pogratulować zespołowi z Monachium bardzo dobrego i przemyślanego zakupu...
Dziękujemy - tak w ogóle, to o Francku zaczęło się mówić w Monachium jeszcze przed MŚ'06, jako jednym z potencjalnych następców Ballacka. Także jak widać, był on w naszym kręgu zainteresowań już dawno :wink: Wtedy jednak Marsylia nie chciała go puścić.
guru pisze:Robben nie ma najlepszych relacji z Mourinho i tego lata odejdzie z Chelsea na bank
Robben nie przedłużył przypadkiem kontraktu z Chelsea? Zresztą jakby miał odejść, to pewnie przejdzie do Realu (chociaż my też złożyliśmy mu ofertę). Także rynek dostępnych skrzydłowych naprawdę się Wam kurczy (o ile w ogóle kogoś takiego Arsenal szuka).
fieldy pisze:Wenger przy okazji jakies bzdury opowiadał, że 4 miejsce nie jest takie złe, że mamy młody skład. I co gorsza, że na siłe nie chce nikogo kupować :?
No jeśli tak będzie, to nie wróźę Wam nic dobrego. Podobne tony padały w naszym obozie w zeszłym roku po odejściu Ballacka. Jak to się skończyło, wiadomo...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2007, 9:25

Michał M pisze:Pewnie, że nie jest, tak jak Hargreaves nie był wart 25 mln wydanych przez MU i wielu innych piłkarzy transferowanych tego lata czy w poprzednich sezonach. Ale jak to stwierdził fieldy w dyskusji ze mną o cenie/wartości van Persiego
zgadza sie - i to podtrzymuję.
Jesli chodzi o tak utalentowanego zawodnika, to można przepłacić. Chodzi o to, aby go sprowadzić, a nie żeby nie wydac za dużo. Chce się wygrywać, trzeba się liczyć z tym, że najpierw trzeba bedzie coś zainwestować w graczy. Wenger chyba nie chce jeszcze powalczyć o tytuł.
Póki co o transferach cicho. Niby Sagna, niby Malouda - choć tutaj to raczej mało konkretów pada. A tak naprawdę to nic się nie dzieje, poza tym, ze od nas odchodzą.
Może coś sie ruszy, gdy sezon w Hiszpanii się zakończy.

klub potwierdził, że wyjazdowe stroje, które niedawno wkleiłem, będa rzeczywiscie tak wyglądąły w najbliższym sezonie:

Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”