Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 08 cze 2007, 12:39

Nie mówie o pierwszej jedenastce...niech trenuje z zespołem, niech podpatruje starszych kolegów. Ja widzew nim bardzo dobrego defensywnego pomocnika z mocnym strzałem z dystansu jak Kazmierczak czy Lewandowski!

Niech od czasu do czasu zagra ostatnie 5 minut meczu...niech pogra w pucharze Polski...tyle

Nie mówie ze od razu na Trochima i Wociala stawiac...ale..włączyć ich do kadry i co jakiś czas dawać kilka minut w lidze :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2007, 11:25

http://sport.onet.pl/74318,1248685,1550 ... omosc.html
najskuteczniejszym piłkarzem Legii

Niby tak ale jak to brzmi :P
Na Łazienkowską wpływają propozycje z Turcji, Szkocji i Belgii. – Do klubu docierają oferty z zapytaniem o Włodarczyka. Nie mam zamiaru jednak go sprzedawać. Jest bezcenny – stwierdził prezes Legii Leszek Miklas.
:smile2: o tak bezcenny, takie wrazenia tylko on moze wywolac - zmetra do pustej :lol:

Nie wiem ale w ciemno bym go sprzedal, chyba ze to taka gra na zwloke aby jak najwiecej wyciagnac od zainteresowanych :think: - raczej tak :wink:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 cze 2007, 12:00

Wlodar nie moze odejsc :roll: ... bo nie bedzie sie z kogo na trybunach smiac :P

Awatar użytkownika
galka_pl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: galka_pl » 09 cze 2007, 16:05

Nie no przecież pod koniec sezonu się trochę rozstrzelał :wink:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 11 cze 2007, 14:56

tak sie rozmarzyłem dziś, że widziałbym w przyszłym sezonie nastepujący skład Legii:
Skaba - Wawrzyniak, Pietrasiak, Choto, Bronowicki - Roger, Vuko, Ekwueme, Rado - Szałachowski, Grzelak.
Za Martinsa mógłby być droższy Strąk, do ataku ewentualnie Grzegorzewski.
Byłoby całkiem magicznie, a dużo wydać by nie trzeba było.
Martwi mnie, że chcemy zapłacić milion za kolejnego zawodnika ekipy do grilla :( tj. Grosicki.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 cze 2007, 0:30

Wawrzyniak z Widzewa do Legii

Bąka nie będzie, mimo wszyto szkoda, bo liczyłem, że za darmo pozyskamy solidnego obrońcę na sezon lub dwa. Natomiast będzie prawdopodobnie Wawrzyniak. Szczerze mówiąc ten grajek mnie zbytnio nie przekonuje, ale prawda jest taka, że w Polsce trudno znaleźć lepszego lewego obrońcę. Mam nadzieję, że ten transfer będzie bardziej udany niż ten Grzelaka, czy poprzednich Widzewiaków do Legii.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 cze 2007, 0:37

Zico_FCI pisze:Szczerze mówiąc ten grajek mnie zbytnio nie przekonuje, ale prawda jest taka, że w Polsce trudno znaleźć lepszego lewego obrońcę.

Mnie tez nie przekonuje. :roll: Poza tym następny Widzewiak.
W Polsce nie ma lepszego lewego obrońcy? :think: A Jacek Popek? Moim zdaniem Popek jest lepszy. Wolałbym go, ale żadna informacja o jego dołączeniu do Legii sie nie pojawiła. Natomiast transfer Wawrzyniaka jest już przesądzony. :x

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 cze 2007, 0:41

Wawrzyniak to dobre posueniecie ... chociaz jesli chodzi o bocznych obroncow to mimo wszytsko cenie wyzej umiejetnosci kowalczyka z BOTu.

A wogole to mam nadzieje ze Trzeciak ruszy dupke i po fiasku sprawy z Bakiem, rusz po Pietrasiaka i zaproponuje mu jakies godne pieniadze ktore skusza tego grajka do przejscia do Legii

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 cze 2007, 22:21

czeher pisze:o tak bezcenny
Te okreslenie (bezcenny) jak najbardziej pasuje do Piotrka Włodarczyka. Nędza jest po prostu bezcenny i chodzi tu o to że on jest tak "wybitnym" piłkarzem że mozna go nabyć bez zapłaty a przy sprzyjających wiatrach Legia nawet dopłaci jak ktoś go sobie wezmie.

A co do "afery" Jacka Bąka to wszystko dla mnie jest jasne. Bąk puszczał plotki do mediów na wielka skale aby poprawic swoja pozycje w negocjacjach z Austria Wiedeń. On twierdził że zawsze marzył o grze w Legii i mieszkaniu w Warszawie a więc Austria musiała zapewnić mu odpowiednie warunki (czyt. duzo kasy) aby wybrał ich a nie Legie i tyle.
Bąk pogra sobie jeszcze za niezłą kase 2 lata w Austrii Wiedeń (jest tam podobno nowy bogaty inwestor) a potem w Polsce kluby i tak przyjmą emeryta Bąka z otwartymi rękami za niezłą kase(nawet były ploty że w Lublinie bedzie grał :lol: ).

A wracając do spraw Legii tych bardziej aktualnych to:

- transfer Wawrzyniak z Widzewa do Legii oceniam w miarę pozytywnie choć bez większych rewelacji. Niby młody perspektywiczny zawodnik ale co z tego takich u nas dostatek, no coż zobaczymy jak to z nim będzie.

- Takim zawodnikom jak Piotr Ćwielong, Martins Ekwueme, Marcin Folc, Łukasz Grzeszczyk, Veljko Nikitović, Krystian Prymula, Mariusz Zasada mówimy stanowcze NIE! Mam nadzieje że Urban i Trzeciak znajdą lepszych bo jak nie to czarno widze przyszły sezon.

- Do Legii praktycznie trafił już Kamil Grosicki z Pogoni Szczecin ustalił już warunki kontraktu i ma podpisać 4-letnią umowę. Kwota transferu jest owiana tajemnicą ale podobno piłkarz kosztować będzie Legię ok. 850 tysięcy złotych czyli dośc dużo oby to nie były kolejne pieniądze wyrzucone w błoto.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 12 cze 2007, 22:27

franz pisze:- transfer Wawrzyniak z Widzewa do Legii oceniam w miarę pozytywnie choć bez większych rewelacji. Niby młody perspektywiczny zawodnik ale co z tego takich u nas dostatek, no coż zobaczymy jak to z nim będzie.
Jak na moje transfer kompletnie nie trafiony. Słaby piłkarz, raczej się już nie rozwija, kibice z Łodzi ogólnie nie będą za nim tęsknić (z opinii które słyszałem).
franz pisze:- Do Legii praktycznie trafił już Kamil Grosicki z Pogoni Szczecin ustalił już warunki kontraktu i ma podpisać 4-letnią umowę. Kwota transferu jest owiana tajemnicą ale podobno piłkarz kosztować będzie Legię ok. 850 tysięcy złotych czyli dośc dużo oby to nie były kolejne pieniądze wyrzucone w błoto.
Podobno jeden z największych talentów polskiej piłki, sam mam go w FM i jest zaaaaaajebisty :lol:. Oby nie skończył tak jak kilka innych nieoszlifowanych diamentów.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 cze 2007, 22:29

franz pisze:Do Legii praktycznie trafił już Kamil Grosicki z Pogoni Szczecin ustalił już warunki kontraktu i ma podpisać 4-letnią umowę. Kwota transferu jest owiana tajemnicą ale podobno piłkarz kosztować będzie Legię ok. 850 tysięcy złotych czyli dośc dużo oby to nie były kolejne pieniądze wyrzucone w błoto.
Koles potencjalnie moze nawiazac do wielkich tego klubu ... jednak nie mowie tutaj o aspekcie typowo sportowym ale imprezowym :lol: Kowalczyki i inne Piekarski :!:
Grosicki podobno w Szczecinie niezle imprezowal, czego efektem bylo wyplacanie wynagrodzen wzorem premiera na ... konto matki :o :lol: aby ukrocic nieco niesportowy tryb zycia :!:
W Wawie podobno ma z nim mieszkac ojciec :roll:
Widac ciagnie takich do stolicy :lol:

Wiec nie wiazalbym z nim jakis dlugotrwalych nadziei, dla mnie taki koles jest porzegrany, teraz troche kasy dostanie i mu do reszty odbije

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 cze 2007, 22:32

Bardzo spodobało mi sie to zdanie w wypowiedzi Jacka: "Zaproponowali mi kilka razy więcej pieniędzy niż Legia i po namyśle podejmuję wyzwanie." :lol2:

Na Włodarczyka ma chrapkę kilka klubów. Trzeba go sprzedać póki czas, a takie wypowiedzi jak Miklasa tylko potrafią człowieka zdołować... :?
franz pisze: - Do Legii praktycznie trafił już Kamil Grosicki z Pogoni Szczecin ustalił już warunki kontraktu i ma podpisać 4-letnią umowę. Kwota transferu jest owiana tajemnicą ale podobno piłkarz kosztować będzie Legię ok. 850 tysięcy złotych czyli dośc dużo oby to nie były kolejne pieniądze wyrzucone w błoto.
Pasuje do Legii. Ma problemy ze skutecznością i przewiduje szybkie zaaklimatyzowanie sie w drużynie. :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8686
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 cze 2007, 22:35

Ja na miejscu szefow Legii sprowadzilbym do klubu jakiegos obronce z ... Serbii. Oni sa waleczni, nigdy nie odpuszczaja, nie cofaja nogi, co prawda czesto lapia kartki, ale wg mnie ktos taki przydalby sie Legii. Jest juz "łokietek", ale on ostatnio jakby sie uspokoil. Nie wiem jak wyglada sprawa Nikoli Mijajlovicia i jego ukladow z kibicami, ale pilkarz to calkiem niezly i wg mnie bylby wzmocnieniem skladu bylych juz mistrzow kraju :wink: Co do Grosickiego, to bedzie to kasa wyrzucona w bloto, co prawda chlopak ma talent, ale jest tak leniwy jak ja, poza tym lubi imprezki, a to rozwojowi sportowemu nie sprzyja. Po prostu jakos nie potrafie sobie wyobrazic, by ktos bardziej imprezowy od Burkhardta czy Klatta dal sobie rade w Warszawie.
Takim zawodnikom jak Piotr Ćwielong, Martins Ekwueme, Marcin Folc, Łukasz Grzeszczyk, Veljko Nikitović, Krystian Prymula, Mariusz Zasada mówimy stanowcze NIE! Mam nadzieje że Urban i Trzeciak znajdą lepszych bo jak nie to czarno widze przyszły sezon.
Niektorych z tych graczy widzialem w akcji kilka razy na boisku, jak i w telewizji, i nie wydaje mi sie, zeby byli za slabi na Legie. Cwielong, Ekwueme czy Folc moze i tak, ale Nikitovic, Prymula, a tymbardziej Zasada slabymi pilkarzami nie sa i mogliby byc solidnym uzupelniem skladu, a w przypadku dwoch ostatnich nawet wzmocnieniem :wink:

Na moje oko, to pozbylbym sie z klubu Surmy, Juniora, Burkhardta, Hugo, Balde, czy tez Bronowickiego [tego drugiego]. A nalezy wlasnie sprowadzac mlodych, utalentowanych graczy z nizszych lig, ktorzy tylko czekaja na angaż w I lidze i na mozliwosc pokazania sie wszystkim 8) Choc oczywiscie nie wszyscy chca przechodzic do lepszych klubów, za przyklad moge podac pilkarza Polonii Bytom [Mariusz Mezyk], ktory zima mial oferte z duzo bogatszej imienniczki z W-wy, oferte naprawde zajebista, zarobki wzroslyby przynajmniej dwukrotnie, ale Mario odrzucil oferte. Co wiecej, pytany tydzien temu przez dziennikarzy Sportu, czy przyjalby oferte Wisly Krakow [jego menedzerem jest Bednarz] od razu odpowiedzial, ze nie. Woli grac przeciwko Wisle i sie wykazac, udowodnic, ze jest sie lepszym od tych, co graja w tej przykladowej Wisle :wink:

To tyle ode mnie. Czekam na okienko transferowe 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 cze 2007, 22:38

cloner pisze:A nalezy wlasnie sprowadzac mlodych, utalentowanych graczy z nizszych lig, ktorzy tylko czekaja na angaż w I lidze i na mozliwosc pokazania sie wszystkim
Tych to akurat w Legii, jest az nadto, sezon temu nazwano ich nawet Legia mistrz 201. roku

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 cze 2007, 23:05

cloner pisze: slabymi pilkarzami nie sa i mogliby byc solidnym uzupelniem skladu, a w przypadku dwoch ostatnich nawet wzmocnieniem
Może i słabymi pilkarzami nie są ale jesli Legia ma duże ambicje i chce powalczyc o wielkie cele w tym sezonie to potrzeba lepszych bo w składzie zapowiada się mała rewolucja i tacy zawodnicy raczej w zbyt słabym stopniu zasila kadrę.
cloner pisze:to pozbylbym sie z klubu Surmy, Juniora, Burkhardta, Hugo, Balde,
Lista jest nie pełna trzeba dodać jeszcze Włodarczyka i Edsona. A Hugo i Balde już odeszli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”