AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 278

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 13 cze 2007, 8:46

ewaacm ale takie ruchy transferowe sprawiaja ze wraca koszmar minionego mercato :P po co on nam? a klub potwierdzil podpiasnie kontraktu bo jesli nie to dalej bede sie ludzil ze to plotka.

Czytalem gdzies ze w przypadku zdobycia mistrzostwa hiszpanii przez Real niezmiernie ciezko bedzie wyciagnac od nich Emersona, co Capello bedzie go chcial za wszelka cene zatrzymac. A Galiani mial stwierdzic ze zawodnikow jest na rynku duzo i za niego wielkich pieniedzy nie beda placic- typowy tekst Galianiego :P Czyli wychodzi na to ze skupia sie na Thiaga albo Gilberto Silvie bo Real raczej to mistrzostwo zdobedzie.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 13 cze 2007, 9:11

Nie wiem po co nam Ba, ale nic nie możemy zrobić.
Ja czytałam też gdzieś, że jak Barcelona nie zdobędzie Mistrzostwa to bedzie nam łatwiej wyciągnąć od nich kilku zawodników... Wymysły dziennikarzy nie znają granic.
Btw. Tiago i Gilberto nie są źli...jak dla mnie bomba :)

PS do antyrkomeana: Jakbym myślała o Thiago to bym na pewno napisała Motta ;) zwykła literówka, ale dzięki za zwrócenie uwagi :)
Ostatnio zmieniony 13 cze 2007, 11:17 przez Ewa_, łącznie zmieniany 4 razy.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 13 cze 2007, 11:02

thiago czy tiago? jest spora różnica w umiejętnościach między nimi...
Gilberto Silva w tym sezonie był klasą sam dla siebie i moim zdaniem to najlepszy zawodnik Arsenalu w sezonie 06/07 , w tej chwili mając do wyboru Gilberto or Emerson bez wachania wybieram Gilberto, obok Essiena najlepszy defensywny pomocnik w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2007, 15:42

Atletico podobno jest zdecydowane sprzedac Dzieciaka.
Wobec dosc jasnych deklaracji Eto'o ze nie zamierza ruszac sie z Barcelony zyczylbym sobie (pewnie na zyczeniach sie skonczy...) zebysmy siegneli wlasnie po Torresa (on w ogole od dawna jest na czele mojej listy pilkarzy ktorych widzialbym w Milanie - obok Sneijdera).
Cala sprawa jest dosc zagmatwana i na razie opieramy sie glownie na spekulacjach.Niektore portale podaja ze Torres na pewno zagra w Arsenalu gdzie ma zastapic Henryka.Czy wobec deklaracji Eto'o Barcelona pogodzi ze soba tych dwoch swietnych napastnikow?To juz ich problem a nasz jest taki ze jezeli sprawy potocza sie tak jak nakresla nam to prasa to zostajemy z niczym.
Dobrze ze taki obraz wylania nam sie z plotek dlatego nie ma co panikowac i spokojnie poczekajmy na to co sie wydarzy.Milan ma byc podczas letniego mercato bardzo aktywny jednakze na razie niewiele informacji wyplywa z naszego obozu na temat transferow.
Cisza przed burza?

Forza 7 Milan.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 cze 2007, 16:11

Z tą ciszą przed burzą to lepiej uważać, rok temu też tak myśleliśmy.

Torres jestem za. Szanse powodzenia :?: Małe, bardzo małe. Długi Atletico Milanu nie mają tutaj raczej większych znaczeń bo byśmy je wykorzystali. Trzeba zapytać samego Torresa czy chcesz opuścić Madryt i czy interesuje go Mediolan, inna sprawa że Hiszpanów to my nie mamy.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 13 cze 2007, 16:12

Mam pytanie: Co sie dzieje z ZAZA :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2007, 16:22

Sa szanse na pozyskanie Torresa tylko po prostu trzeba chciec to zrobic a nie jestem przekonany czy nasz zarzad chce.
Pieniadze na transfer jak rowniez na kontrakt dla zawodnika mamy gre w LM zagwarantowana mamy Atletico jest gotowe rozpatrzyc wszelkie oferty zaczynajace sie od 20 milionow funtow.Nie wiemy tylko jeszcze co na to sam El Nino ktory w trakcie sezonu deklarowal chec pozostania w Atletico.
Moim zdaniem przestal sie juz tam rozwijac i powinien odejsc tym bardziej ze przed ostatnia kolejka Atletico jest nawet poza pucharem UEFA nie wspominajac o LM w ktorej Torres jeszcze nigdy nie zagral.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 cze 2007, 16:41

Chlopaczek pisze:20 milionow funtow
Obiło mi się ostatnio o uszy, że w obecnym kontrakcie Torresa klauzula odejścia wynosi około 40 mln.

Co do samego Torresa to też jestem zdania, że w Atletico już się nie rozwija. Ten sezon ma taki sobie. Jeśli Atletico nie zagra w Uefa to może, wreszcie skłoni go to do przejścia do większego klubu. W Hiszpanii do większego klubu raczej nie przejdzie. Poza Hiszpanią to istnieje tylko kierunek Włochy lub Anglia. Milan mógłby być odpowiednim miejscem :wink: Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2007, 16:54

Tak - slyszalem ze klauzula jest gdzies na poziomie przez Ciebie podanym i z kazdym kolejnym rokiem sie zmniejsza.
Czytalem jednak ze Atletico bedzie rozpatrywac wszystkie oferty zaczynajace sie wlasnie od polowy tej kwoty bo w zasadzie jezeli jakis klub wylozy sume odstepnego zapisana w kontrakcie to moze skupic sie na negocjacjach tylko z zawodnikiem pomijajac jego obecnego pracodawce.Dlaczego wiec placic 40 skoro mozna troche ponegocjowac z klubem i zaplacic na przyklad 25? :) Od tego w koncu kluby maja swoich dyrektorow administratorow i paru innych panow w modnych garniturach.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 cze 2007, 17:03

Torres to temat rzeka bo miał odejść już n razy, a zawsze zostawał :roll: Skoro ostatnio znów jest łączony z Milanem to świadczy to o tym, że naprawdę chcą go sprowadzić, a to może być dla niego odpowiednie miejsce. Chociaż "Jeśli chcesz zmarnować Hiszpana to każ mu grać w Serie A" :P Nie wiem jak sam zawodnik się na to zapatruje. Na razie na pewno będzie wszystkiemu zaprzeczał, ale to chyba ostatni dzwonek na transfer do większego klubu. Jak nie teraz to kiedy :?: O ile rok temu byłem dziwnie przekonany, że zostanie w Atletico to tym razem takiej pewności nie mam. Do Arsenalu pewnie nie przejdzie. Czytałem coś, że mogą się starać o Trezeguet, co miałoby przekonać Henryka do pozostania na Emirates :roll: Ciekawy manewr, oznaczjący jednak koniec starań o dzieciaka i tu rosną szanse Milanu.

Czy Real będzie przesadzał z ceną za Emersona? Nie sądzę. Drogo go nie kupiliśmy i drogo nie sprzedamy, tym bardziej, że ma za sobą średni sezon. Możliwe, że Capello faktycznie będzie chciał go zatrzymać...powiązanie tych panów jest zadziwiające :roll: ale sam Emerson nie raz i nie dwa przebąkiwał coś o możliwym odejściu, a teraz jeszcze te testy w MilanLab :think:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 cze 2007, 17:27

Chlopaczek pisze:Od tego w koncu kluby maja swoich dyrektorow administratorow i paru innych panow w modnych garniturach.
No tak. Podałem to jako informacje. To nie Sevilla, że trzeba od razu patrzeć na kwotę zapisaną w kontrakcie żeby kogoś kupić :roll: Co do samej kwoty myślę, że około 30 mln by starczyło. Najważniejsze jednak, żeby namówić samego Torresa, a to nie jest takie łatwe.

Co do Emersona to myślę, że będzie dobrym transferem. W Hiszpanii grał raczej słabo. We Włoszech powinno być lepiej. Grał już w Juventusie oraz Romie więc z aklimatyzacją nie będzie problemów. Za Brazylijczykiem przemawia też doświadczenie. Ciekawe jestem ile trzeba będzie Realowi zapłacić :?: Były też plotki o Edmilsonie. Syn Edmila mówił, że chętnie przeniósłby się do Mediolanu, jeśli Barcelona nie będzie chciała już korzystać z jego usług. Kogo byście preferowali :?: Pozdro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2007, 17:57

Osobiscie to nie widze zadnego z nich w Milanie.Trzeba jednak znalezc kogos kto bedzie odciazal Pirlo a jako zem maly czlowieczek musze zdac sie w pelni na nasz zarzad (co ostatnio sprawialo ze mialem bole w klatce piersiowej oraz dusznosci) bo coz innego mi pozostaje?
Wydaje mi sie ze Emerson jest pilkarsko lepszy od Edmilsona.Nie przeszkadza mi w ogole jego wiek bo wielkie zespoly musza kupowac glownie pilkarzy "na juz" a nie "na za pare lat" i Emerson te kryteria spelnia bo jest w pelni uksztaltowanym jak rowniez ogranym na arenie miedzynarodowej pilkarzem.Pewnie mozna by kupic porownywalnego umiejetnosciami zawodnika pare lat mlodszego jednak pewnie suma jaka by trzeba bylo wylozyc bylaby wyzsza.
Niestety mam o Emersonie niezbyt dobre mniemanie.To jego cale kombinowanie podczas przenosin z Rzymu do Turynu.Jakies strajki lewe zwolnienia lekarskie wizyty u dentysty i co tam jeszcze bylo.Nie lubie takich pilkarzy.
Nie zmartwie sie jezeli zostanie w Madrycie tak samo nie zmartwie sie (jak rowniez nie uciesze zbytnio) jesli zasili Milan.Nie jestem pewny czy Fabio wypusci go ze swych objec.Wydaja sie mocno zwiazani niczym Romeo i Julia.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 13 cze 2007, 20:22

Chlopaczek pisze:Osobiscie to nie widze zadnego z nich w Milanie.Trzeba jednak znalezc kogos kto bedzie odciazal Pirlo

Dokladnie-dobry zastepca dla Pirlo powinien byc glownym (obok napastnika) celem Milanu w tym mercato. Bo tak na dobra sprawe przyjdzie Emerson i bedziemy mieli kolejnego swietnego defensywnego pomocnika ktory jednak za bardzo rozgrywac pilki nie potrafi- od zadan defensywnych mamy Rino i Ambro a Brocchiego jako zmiennika-no chyba ze Emerson przychodzi w miejsce Cristiana a tego sprzedajemy i dalej naszym zelem pozostaje zmiennik Pirlo. Takie rozwiazanie ma sens ale jest chyba malo prawdopodobne.

Jesli zas chodzi o Torresa to ja jestem jak najbardziej za. Tak jak pisaliscie jesli Atletoco nie zakwalifikuje sie do UEFA to powinien byc do wyrwania za
ok. 20-25 mln. A za sezon, dwa trio Kaka-Gila-Torres mogloby byc postrachem europy :P

Awatar użytkownika
fcs
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fcs » 15 cze 2007, 17:27

Atletico podobno jest zdecydowane sprzedac Dzieciaka.
Wobec dosc jasnych deklaracji Eto'o ze nie zamierza ruszac sie z Barcelony zyczylbym sobie (pewnie na zyczeniach sie skonczy...) zebysmy siegneli wlasnie po Torresa (on w ogole od dawna jest na czele mojej listy pilkarzy ktorych widzialbym w Milanie - obok Sneijdera).
Cala sprawa jest dosc zagmatwana i na razie opieramy sie glownie na spekulacjach.Niektore portale podaja ze Torres na pewno zagra w Arsenalu gdzie ma zastapic Henryka.Czy wobec deklaracji Eto'o Barcelona pogodzi ze soba tych dwoch swietnych napastnikow?To juz ich problem a nasz jest taki ze jezeli sprawy potocza sie tak jak nakresla nam to prasa to zostajemy z niczym.
Dobrze ze taki obraz wylania nam sie z plotek dlatego nie ma co panikowac i spokojnie poczekajmy na to co sie wydarzy.Milan ma byc podczas letniego mercato bardzo aktywny jednakze na razie niewiele informacji wyplywa z naszego obozu na temat transferow.
Cisza przed burza?
To jakaś lista życzeń? Prawda jest taka, że takie wymienianie jest bez sensu, ponieważ w niczym to nie pomoże. Co z tego, że wymienimy kogo byśmy chcieli skoro panowie Galliani oraz Berlusconi nie będą tego brać pod uwagę przy rozważaniu kandydatur. Talent Fernando zatrzymał się i ten sezon Torres może spisać na straty z dwóch powodów. Pierwszym jest brak sukcesów z drużyną. Jeszcze zimą wydawało się, iż Los Rojiblancos walczyć będą o lokatę czwartą (dającą prawo udziału w eliminacjach Champions League), tymczasem przez dziwną politykę transferową Atletico nie dostanie się nawet do Pucharu UEFA jak mniemam. Drugim czynnikiem jest brak indywidualnych sukcesów. El Nino strzela coraz mniej bramek i coraz gorzej prezentuje się na murawie. Nie widzę sensu sprowadzania napastnika, który byłby wielką niewiadomą. Wszakże takich graczy mamy już. Jest Gilardino, który wciąż daje nadzieję Milanistom, że zacznie grać na miarę swojego talentu, oraz Ricardo "za cholerę w bramkę nie trafię" Oliveira. Weasley Sneijder? Jestem na nie. Nie jest nam potrzebny. Clarence Seedorf ma zmiennika, klasowego dodam. Jest nim młody Francuz - Yohan Gourcuff. Zawodnik Ajaxu nie jest więc potrzebny, ponieważ nie nadaje się do zastąpienia ani Pirlo ani Gennaro Gattuso, zaś Clarence ma zmiennika, jak już pisałem. Emerson? Edmilson? Tiago? Czemu nie, jednakże tylko w przypadku stosowania przez Ancelottiego ustawienia z jednym napastnikiem. W/w gracze nie pasują bowiem do, stosowanego i zmodyfikowanego na potrzeby klubu, 4-4-2. Żaden z tychże piłkarzy nie zastąpi Pirlo. Przyczyna jest prosta. Andrea to wirtuoz piłki. Kapitalny przegląd pola, wizja gry, fenomenalne dogranie piłki do partnera. Emerson, Edmilson, Tiago są piłkarzami o zupełnie innej charakterystyce. Za Gattuso może w takim wypadku? Tu po raz kolejny muszę stwierdzić, że są to gracze, który różnią się charakterystyką od walecznego i nigdy nie odstawiającego nogi Rino. W przypadku stosowania ustawienia taktycznego, którym Carlo wygrał Puchar Europy wszyscy Ci gracze pasują "jak ulał" na miejsce, w którym grał Massimo Ambrosini.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 15 cze 2007, 18:04

po ostatnich wypowiedziach Gallianiego nie widomo co myslec...raz razem z Berlusconim zapowiadali 2 wielkie transfery teraz juz nic nie wiadomo..mnie najbardziej denerwuje to ze oni Ancelottiemu stawiaja na poczatku sezonu warunki(na przyszly sezon juz sa ogloszone) a jak Carlo powie kogo chce to nici...w tamtym sezonie chcial Diarre nie dostal a byla szansa tylko Galliani mysli ze z kazdym mozna sie targowac o ostatniego centa...teraz chcial Carlo do kazdej formacji pilkarza do pomocy mialbyc Ribery i nie wieze ze nie bylo szansy go sciagnac...to mnie wkurza jak oni stawiaja warunki Carlowi wiec jak on chce wykonawcow to musi ich dostac oczywiscie nie za wszelka cene...i niech Galliani nie mowi ze ma czas na transfery bo lepiej zeby pilkarze pojechali na oboz przygotowawczy razem a nie jak rok temu kupili Oliveire za piec 12 i okazal sie niewypalem...ponoc juz jest Ba zakontraktowany(to chyba ten jeden z zapowiadanych mistrzow) i nie zdziwie sie jak to bedzie koniec...dla mnie tez blad oddanie na kolejny sezon Pozziego odchodzi Boreilo wiec moglby zajac jego miejsce to samo Marzoratti...i niech nie wymyslaja bog wie jakich nazwisk tylko niech posluchaja Ancelottiego i niech kupia tego kogo on chce to bedzie dobrze jemu mozna zaufac

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”