Knajpa - reaktywacja - Strona 197

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Mezo nie robi HH bo:

nie uczestniczy w wojnie pomędzy gangami Pilka.pl i Twoja Stara
11
28%
nie handluje narkotykami w forumowych gettach
3
8%
nie lubi Bonso
6
15%
nie wie co się liczy, szacunek ludzi ulicy joł!
19
49%
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 16 cze 2007, 22:01

co to ku... za moda na Rubika :/ ja pie#&Y542 :/ Czy są w Polsce jakies normalne nagrody muzyczne, które dostają wykonawcy, którzy naprawde na to zaslugują ? Czy tylko Superjedynki, Eski muzik ałartsy i inne ścierwogówna ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 cze 2007, 22:03

MVP nie przejmuj się prześmiewcami. Ważne, że potrafisz widzieć dobro i jest git.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2007, 22:06

Generalnie rozchodzi się o to, że HG robią muzykę dla bardzo specyficznego grona odbiorców. Teksty często mają rzeczywiście maksymalnie prostackie, ale nie widzę również nic inteligentnego w twórczości Meza. Możesz sobie go porównywać do Kaji Paschalskiej (mała chinka itp. ) a nie do HG. Przynajmniej tak by było bardziej na miejscu.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 cze 2007, 22:08

Bo HH to nie jest muzyka o tym że kocham Majeczkę itp :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 cze 2007, 22:11

Hemp Gru swoją drogą, ale on też wymienił WWO, co jest delikatną kompromitacją. :think:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2007, 22:12

"Bo nie jest z dupy wysrany. Nie jest piętnasty tekst na temat tego, że się zakochałem w Marzence." :wink:

No właśnie do HG można mieć sporo zastrzeżeń, ale do WWO już chyba mniej. Ja tam ich stawiam wysoko.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 cze 2007, 22:16

Zico_FCI pisze:Hemp Gru swoją drogą, ale on też wymienił WWO, co jest delikatną kompromitacją
??
Kompromitacja to jest robienie kolejnych płyt o tej samej tematyce tzn. jest źle, nie mam hajsu, jaram trawkę z chłopakami na ławce. No wybacz, ale takie teksty są lekko debilne. A takie coś robi właśnie WWO, Hemp Gru i inne zespoły grające tzw "Uliczny Rap". Z moich obserwacji wynika, że rap zatrzymał się na roku 97 i "Skandalu" Molesty. Od tego czasu płyty są wtórne i oparte na schemacie pierwszej płyty Molesty. I nie stawiam WWO wysoko tak jak Mentor, chociaż "Masz i Pomyśl" to był solidny album. Dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2007, 22:23

:shock:
Jeżeli Ty w każdym kawałku widzisz motyw przewodni "jest źle, nie mam hajsu, jaram trawkę z chłopakami na ławce" to problem leży u Ciebie a nie w muzyce. Zresztą to chyba nie jest dobre miejsce na dyskusje o muzyce. Można się przenieść do odpowiedniego tematu tylko trzeba pomyśleć czy warto.
Marco_Van_Basten pisze:rap zatrzymał się na roku 97 i "Skandalu" Molesty. Od tego czasu płyty są wtórne i oparte na schemacie pierwszej płyty Molesty.
:shock:
Gural, Eldo, Fenomen, O.S.T.R, Pezet, ... (w miejscu kropek całe mnóstwo innych ludzi i zespołów) też tak jadą?

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 16 cze 2007, 22:37

Najlepsze teksty to mial KALIBER 44 i pozniej Paktofonika(ktora wywodziła sie od K44) to były dopiero teksty a nie to co wy wymieniacie :heft: .
A Mezo to naprawde sie udał w sam raz do HH - dzisiejszy jego sukces pozostawie bez komentarza... :maruda:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2007, 22:43

SuperJedynki sa przyznawane wg. ilosci sprzedanych płyt w każdej z kategori :?:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 cze 2007, 22:57

Zacznijmy od tego, ze Mezo nie tworzy HH. On mówi, ze go tworzy, ale koleś naprawdę nie wie co to jest HH i na tym trzeba zakończyć.
Kompromitacja to jest robienie kolejnych płyt o tej samej tematyce tzn. jest źle, nie mam hajsu, jaram trawkę z chłopakami na ławce.
Bo to jest HH. Dodajmy do tego gangi i ich porachunki. Mnie sie jeszcze chce śmiać z tych Hip Hopowych "nauczycieli". :lol:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 cze 2007, 23:03

guru pisze:Zacznijmy od tego, ze Mezo nie tworzy HH. On mówi, ze go tworzy, ale koleś naprawdę nie wie co to jest HH i na tym trzeba zakończyć.
Cytat:
wlasnie. jakby sie przyznal ze robi pop to ja bym do neigo nic nie mial niech se robi to swoje gowno i ja mam to w dupie niech ludzie tylko tego nie utozsamiaja z nasz kultura. no wlasnie bo hh to taka kultura jest a nie muza. muza to rap czyli element hh.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 cze 2007, 23:05

TS borys IFC pisze:no wlasnie bo hh to taka kultura jest a nie muza.
Ciekawi mnie o jakiej kulturze mówisz. :lol: Wymień jakieś elementy.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 cze 2007, 23:08

rap, skateboarding, break-dance,graffiti,beatbox. moze kultura to zle slowo. ale jakis hmmm na wikipedii to sie okresla mianem 'ruchu kulturowego'(elemnty wytrzasnalem sam nie z free encyklopedii zeby nie bylo)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 16 cze 2007, 23:09

Osobiście słyszałem o rapie właśnie, grafitti i ,,brejku", gdy były omawiane rózne kultury muzyczne. Tylko proszę bez żadnych inwektyw pod moim adresem, bo ja z HH zbyt wiele wspólnego nie mam :P.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”