FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 384

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 cze 2007, 19:33

Tymon Jagła (Deco_10) pisze: Takze Edmilson, po bardzo dobrym poprzednim sezonie, w ktorym to m.in. wylaczal z gry samego Lamparda na CN, w tym sezonie zawiodl na calej linii.
Duzo trudniejsze bylo wylaczenie Kaki w polfinale, co wyszlo mu swietnie.
Tymon Jagła (Deco_10) pisze: Jednak jak przyjdzie taki Trezeguet, to tez nie bede narzekal
Ja za to bym narzekal. Nie beardzo cieszy mnie pomysl, by sciagac tego gracza na Camp Nou. Mam nadzieje, ze zarzad mysli podobnie. Mimo wszystko wolalbym bardziej kreatywnego napastnika, ktory potrafi tez strzelac sporo goli. Trezeguet to drugie potrafi, ale jak dla mnie to bardziej zawodnik podobny do Rudda, typowy lis pola karnego. Dlatego jestem na nie.

Co do Alvesa to rowniez moj faworyt, Chivu tez uwazam za dobrego obronce (gdyby tylko nie ten mecz z Man U :roll: ) i na pewno warto sie nad nim zastanowic.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 cze 2007, 19:34

stan_mic pisze:Ja o ile pamiętam, a wydaje mi się, że pamiętam dobrze myślę, że pobierali je także z ojczyzny Fabio, czyli w takim rozumieniu flaga i ów nadruk nie znaczyłyby nic chyba złego...
Ale znaczy bezpośrednio nawiązując do faszyzmu.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 18 cze 2007, 19:38

Jeżeli to jest ten sam symbol, który wspomniał Bask - to oznaczał on w starożytnym Rzymie symbol władzy

Baa! Tam ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Fasces) pisze, że jest on nawet zamieszcoony w godle Francji, więc czy warto bez zastanowienia nazywać Fabio nazistą

PS Władza = Mistrzostwo, ja rozumiem ideę Fabia

PS2 Nie jest winą starożytnego Rzymu, że potem ktoś (czytaj:Hitler) wykorzystał jego symbole, bo teraz większość z Was uważa to za symbole nazistów nie zaś potęgi sprzed wieków - Rzymu
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 19:43 przez stan_mic, łącznie zmieniany 1 raz.

KoperFCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KoperFCB » 18 cze 2007, 19:42

Co do Alvesa to rowniez moj faworyt, Chivu tez uwazam za dobrego obronce (gdyby tylko nie ten mecz z Man U ) i na pewno warto sie nad nim zastanowic.
Myśle, że Alvesa raczej nie kupimy, bo trzebaby było dać dużo $$$, a bardziej potrzebny jest klasowy DM, no i pewnie Henry przyjdzie. A pozadtym prawie napewno przyjdzie Abidal wiec prawa strona dla Zambro. Choć niewątpliwie Brazylijczyk to klasa sama w sobie.
A co do maeczu Chivu z ManU to bym raczej nie rozpamiętywal tego. O ile się nie mylę to był chyba po kontuzji :) więc pewnie by się sprawdził.

A jesli chodzi o atak, to tez wolałbym aby przyszedł napastnik bardziej kreatywny, i dzisiał napisali że Barca interesuje się Adrianem Muti 8) ja byłbym na tak. Tylko cena trochę duza - pisali ze 15 mln.

Co do flagi Fabio i znaku znajdującym się na niej - znaczek ten jest wykorzystywany przez ruchy faszystowskie.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 18 cze 2007, 19:45

stan_mic pisze:PS2 Nie jest winą starożytnego Rzymu, że potem ktoś (czytaj:Hitler) wykorzystał jego symbole, bo teraz większość z Was uważa to za symbole nazistów nie zaś potęgi sprzed wieków - Rzymu
Myślisz, że Fabio nawiązuje do starożytnego Rzymu :?: :>

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 cze 2007, 19:47

Obilo mi sie o uszy ze Fabio sympatyzuje ze skrajnie prawicowa faszyzujaca Forza Nuova.To nie czyni go jeszcze faszysta ale... (zawsze jest jakies ale :P).

http://www.nop.org.pl/?artykul_id=405

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 18 cze 2007, 19:52

Bask pisze:
stan_mic pisze:PS2 Nie jest winą starożytnego Rzymu, że potem ktoś (czytaj:Hitler) wykorzystał jego symbole, bo teraz większość z Was uważa to za symbole nazistów nie zaś potęgi sprzed wieków - Rzymu
Myślisz, że Fabio nawiązuje do starożytnego Rzymu :?: :>
A myślisz, że nawiązuje do ludobójstwa sprzed pół wieku?

Fabio jest Włochem, a Włochy mają taką a nie inną historię... z której mogą być dumni, mogą nawiązywać w chwilach szczęścia do tak odległych symboli, bo cóż w narodzie pewne rzeczy są ponadczasowe... ja na przykład czasem lubię sobie posłychać Bogurodzicy, baa! Nawet czasem śpiewam.

Śmieszne jest takie podejście, że szukacie choćby najmniejszego haka, bo "zawsze" ktoś musi dostać po główca... a tak, zeby nie było za wesoło... nawet za niewinność

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 18 cze 2007, 20:06

stan_mic pisze:A myślisz, że nawiązuje do ludobójstwa sprzed pół wieku?
Cannavaro, the one with the tattooed arm, is a well-known fascist, and he "heils" supporters with the fascist-nazist "heil hitler" sign. His tattoo actually reads "DUX", which was the title of Mussolini.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 18 cze 2007, 20:51

Sorry, nie znam angielskiego... tylko francuski i trochę włoskiego, ale nieco się domyślam co tam pisze i tak sobie myślę, jeżeli chcesz uznawać Fabio na faszystę, nazistę, pedofila, pederastę, moze homofoba, czy cokolwiek innego to masz do tego prawo, ale co to zmienia? Popiszesz sobie tylko pare bzdur na jego temat, a i tak już za chwile wszyscy, o tym zapomną, więc miłej zabawy w wymyślaniu kolejnych intryg - chwilowych przyjemności.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 18 cze 2007, 21:49

stan_mic pisze:Sorry, nie znam angielskiego... tylko francuski i trochę włoskiego, ale nieco się domyślam co tam pisze i tak sobie myślę, jeżeli chcesz uznawać Fabio na faszystę, nazistę, pedofila, pederastę, moze homofoba, czy cokolwiek innego to masz do tego prawo, ale co to zmienia? Popiszesz sobie tylko pare bzdur na jego temat, a i tak już za chwile wszyscy, o tym zapomną, więc miłej zabawy w wymyślaniu kolejnych intryg - chwilowych przyjemności.
Kolego chyba za bardzo "podnieciłeś" się wczorajszym mistrzostwem. Nie zaczynałem żadnej intrygi. Ja tylko pokazałem, że myliłeś się co do Fabio i pokazałem symbolikę faszystowską, o którą dopytywał się Jarzyna(wróć wcześniej), więc nie wiem, dlaczego się do mnie doczepiłeś :roll: Najwidoczniej masz jakiś problem, bo ja nie mam żadnych związanych z tym
stan_mic pisze:chwilowych przyjemności.
Polecam prześledzić od początku temat :!:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 18 cze 2007, 22:14

chwilowo powrocilem do swiata zywych powiem tak
dalismy dupy(podsumowujac sezon)
Real w ostanich spotkaniach ligi gral do konca czesto ratowali mecze wlasnie ich koncowkami a my odwrotnie w koncowkach dostawalismy jak nie dostawalismy to przynajmniej bylo bardzo groznie nie potrafie opisac swojego zalu zwiazaengo z tak nieudanym sezonem wiec chyba najlepszym rozwiazaneim bedzie przemilczec to i liczyc "Trixiego" bo z takimi brakami na niektorych pozycjach na cuda w nastepnym sezonie nie ma co liczyc
gratulacje dla Realu za wytrwalosc i walecznosc do konca meczu chyba tyle.... czesc !

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2007, 22:23

stan_mic pisze:Władza = Mistrzostwo, ja rozumiem ideę Fabia
:rotfl4:
stan_mic pisze:teraz większość z Was uważa to za symbole nazistów nie zaś potęgi sprzed wieków - Rzymu
Ale co to ma do rzeczy? Sugerujesz, że Fabio (członek neofaszystowskiej partii Forza Nuova) chciał nawiązać nie do faszyzmu, ale do starożytnego Rzymu? :lol2:

Generalnie zaszokowałeś mnie stan. Nie po raz pierwszy zresztą, ale co innego odmienne poglądy na tematy sportowe a co innego jakieś cokolwiek śmieszne próby interpretacji zachowania Fabio.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2440
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 cze 2007, 22:32

Nikt Fabio za poglądy nie zabije, ale to mówi wszystko
członek neofaszystowskiej partii Forza Nuova
Nie wiem o co ta dyskusja. Skoro należy do takiej grupy to wątpliwe, aby nawiązywał do starożytnego Rzymu. W ogóle wątpliwe, aby nawiązywał do Rzymu jakiegokolwiek, w końcu w Romie czy też Lazio też nigdy nie grał :lol:

Skoro już nawet włoskie media o tym piszą to o coś musi chodzić. Nie wiem co Cannavaro siedziało w głowie, jednak pewnie wyszło na to, że spowodował nieumyślną aferę. Na pewno celowo ubrał akurat taką flagę lecz chyba nie oczekiwał, iż nazajutrz będzie o to tyle szumu :lol: Pogadają, pogadają i przestaną :P

stan mic - Trochę powagi mimo wszystko bo doszukujesz się tutaj na siłę ideologii, której nie ma. Cannavaro należy do Forza Nueva i koniec tematu. Jakby co to wymyśli sobie jakąś bajeczkę, coś w twoim stylu, ale raczej nie będzie musiał :wink:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2007, 22:35 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 cze 2007, 22:33

RealFan pisze: Pogadają, pogadają i przestaną :P
Moze i przestana, ale plama pozostanie :oops:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 cze 2007, 11:39

Co tam, ze post pod postem, dawno juz pisalem.

Mam nadzieje, ze tutaj regula 24h wzieta z innego topicu nie obowiazuje :p

Prasa donosi, ze Txiki ma sie spotkac z zawdonikami Barcelony, ktorych przyszlosc w klubie jest niepewna.

Sa to Belletti, Motta, Edmilson, Sylwinho, Giuly, Ezquerro. O Savioli nie wspominam bo tu jest juz wszystko jasne. Zasnanawiam sie tylko, dlaczego na tej, przypuszczalnej co prawda liscie nie ma Olequera. Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze ma a soba kogos wysoko postawionego :roll:

Co do wyzej wymienionych graczy to uwazam, ze ich czas w Barcelonie powoli dobiega konca,a ze zadnen z nich nie byl graczem podstawowego skladu w ubieglym sezonie i ich strata nie bedzie zbytnio odczuwalna, to moga opuscic klub. Jesli tak sie stanie to zarzad bedzie mial co robic, bo zastapic ich nowymi graczami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”