Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 20 cze 2007, 2:14

No to jest chwila, żeby skrobnąć parę zdań :] Może trochę za wcześnie, żeby oceniać poczynania zarządu, bo mercato na dobrą sprawę jeszcze się nie zaczęło. Na początek Grazie Buffon :* Wielki piłkarz i wielki człowiek. Ta decyzja ma ogromny wpływ na cały klub ale to nie odkrycie ;)

Iaquinta... Nie jestem zwolennikiem jego talentu i nie skaczę z radości z powodu tego transferu. Zdaję sobie jednak sprawę, że trudno jest nam teraz skusić naprawdę klasowych zawodników, więc Iaquinta ma u mnie mały kredyt zaufania. To dosyć wszechstronny zawodnik, w końcu mistrz świata, coś tam potrafi. Transfer spłacamy w ratach rozłożonych na kilka lat, a to też ma znaczenie ;) Łysy zamiast Suazo, mógł nam sprzątnąć sprzed nosa Iaquinte ale trudno, nie mógł tego zrobić Chłopaczkowi :P Pożyjemy- zobaczymy :] A jak jesteśmy przy napastnikach, to krążą słuchy, że Gigi i Alex postanowili zainterweniować w sprawie Trezegueta :P Ponoć namawiają zarówno zarząd jak i samego zawodnika. Mowa o kontrakcie opiewającym na 4mln za sezon, tyle mają zaproponować Davidowi.. Byłoby zajebiście fajnie, bo aż mi się smutno robi, kiedy widzę kwotę, za jaką David może odejść teraz :? Wciąż jest on świetnym zawodnikiem, doskonale rozumiejącym się z Alexem. Wiele zrobił dla Juve i mam do niego ogromny sentyment. Do tego problem napastników byłby całkowicie rozwiązany, a zaoszczędzone pieniążki mogłyby zostać przeznaczone na inny transfer. To na razie moje gdybanie, bo póki co David się obraził i nie kwapi się do rozmów ale kto wie, może to się zmieni w najbliższych dniach :)

No i będzie Almiron. Wolałbym Diego :P szkoda, że nie ma tematu, bo zawodnik jest młody, utalentowany i do wyrwania. Piłkarz Empoli pokazał się jednak już z dobrej strony na włoskich boiskach więc nie marudzę więcej :P Niepokoi mnie tylko jeszcze jedna sprawa. W ramach rozliczenia, zarząd chce oddać na współwłasność Giovinco :? Widziałem kilka jego bramek w primaverze, występ w młodzieżowej reprezentacji, pograł też ostatnio na drugoligowych boiskach :P Bardzo mi się podobała jego gra i jestem za tym, żeby go 'oszlifować', bo za pare lat możemy sobie pluć w brodę. Szkoda by było. Wypożyczenie- tak, niech się chłopak ogra, bo u nas na razie czeka go ława, ale współwłasność, to już nie bardzo.

No i Balzaretti :? Kogo jeszcze trafia szlag, gdy słyszy kwotę 2-3mln?? :roll: Taki transfer byłby czystą głupotą. Mam nadzieję, że Pasqual ma z tym coś wspólnego, bo jak nie... :x

Kolejna sprawa:
In the meantime, Juventus have today received a £72m cash boost via an increase in capital which had been voted for in April. :jupi:

A tak poza tym, to FORZA JUVE i czekamy na transfer Milito :]

Wróć do „Włochy”