Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post autor: maciek_88 » 22 cze 2007, 15:54

ppp :roll:

Nareszcie www.juventus.com oficjalnie poinformował o pozyskaniu Tiago i Almirona :D. Kwoty jeszcze nie podali, ale to chyba kwestia czasu. Pozostaje środek obrony i martwi mnie, że ucieka nam Milito. Ponoc interesujemy się jakimś Ezequielem Garayem, o którym oczywiście pierwszy raz słyszę, więc mam nadzieję, że jakiś fan Primera Divison przybliży mi jego sylwetkę :P. Przy okazji oglądałem wczoraj mecz kadry młodzieżowej Włoch i mam kilka spostrzeżeń co do naszych zawodników :P

- Chiellini radzi sobie na środku obrony coraz lepiej, do tego jako kapitan i prawdziwy fajter nawet rozcięcie głowy (autor - Nani :P) nie zrobiło na nim wrażenia i z opatrunkiem wrócił na boisko i dalej rewelacyjnie grał głową
- Palladino po wejściu pokazał, że jako rezerwowy skrzydłowy radzi sobie naprawdę bardzo dobrze i jako zmiennik Pavla byłby bardzo ciekawym rozwiązaniem
- Criscito musi baaardzo dużo popracowac w grze defensywnej, technicznie jest lepszy od Chielliniego, ale jak dla mnie słabo kryje i w porównaniu do Motty w ogóle nie włączał się do akcji ofensywnych
- i na końcu jak dla mnie odkrycie wczorajszego dnia - Nocerino - jeżeli 2 lata temu u nas w środku pomocy grał Blasi, to Antonio naprawdę powinien dostac szansę wejścia z ławki w tym sezonie. Bardzo waleczny, dużo odbiorów i podanie też niczego sobie - to po jego podaniu Rossi zabrał się z piłką i miał najlepszą sytuację w meczu na strzelenie bramki. Mam nadzieję, że nie puszczą go do jakiegoś Ascoli, na pewno lepszy on niż GG :roll:, aczkolwiek w środku pomocy może nie byc dla niego miejsca a szkoda by było.

Dobra, wystarczy tego marudzenia :lol:

Wróć do „Włochy”