Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 131

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 19 cze 2007, 12:19

Początek dnia i 2 transfery na włoskim rynku. Suazo w Milanie i Iaquinta oficjalnie potwierdzony jako zawodnik Juventusu -> http://www.juventus.com/it/news/detail. ... 0&ID=11520

8)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 cze 2007, 2:14

No to jest chwila, żeby skrobnąć parę zdań :] Może trochę za wcześnie, żeby oceniać poczynania zarządu, bo mercato na dobrą sprawę jeszcze się nie zaczęło. Na początek Grazie Buffon :* Wielki piłkarz i wielki człowiek. Ta decyzja ma ogromny wpływ na cały klub ale to nie odkrycie ;)

Iaquinta... Nie jestem zwolennikiem jego talentu i nie skaczę z radości z powodu tego transferu. Zdaję sobie jednak sprawę, że trudno jest nam teraz skusić naprawdę klasowych zawodników, więc Iaquinta ma u mnie mały kredyt zaufania. To dosyć wszechstronny zawodnik, w końcu mistrz świata, coś tam potrafi. Transfer spłacamy w ratach rozłożonych na kilka lat, a to też ma znaczenie ;) Łysy zamiast Suazo, mógł nam sprzątnąć sprzed nosa Iaquinte ale trudno, nie mógł tego zrobić Chłopaczkowi :P Pożyjemy- zobaczymy :] A jak jesteśmy przy napastnikach, to krążą słuchy, że Gigi i Alex postanowili zainterweniować w sprawie Trezegueta :P Ponoć namawiają zarówno zarząd jak i samego zawodnika. Mowa o kontrakcie opiewającym na 4mln za sezon, tyle mają zaproponować Davidowi.. Byłoby zajebiście fajnie, bo aż mi się smutno robi, kiedy widzę kwotę, za jaką David może odejść teraz :? Wciąż jest on świetnym zawodnikiem, doskonale rozumiejącym się z Alexem. Wiele zrobił dla Juve i mam do niego ogromny sentyment. Do tego problem napastników byłby całkowicie rozwiązany, a zaoszczędzone pieniążki mogłyby zostać przeznaczone na inny transfer. To na razie moje gdybanie, bo póki co David się obraził i nie kwapi się do rozmów ale kto wie, może to się zmieni w najbliższych dniach :)

No i będzie Almiron. Wolałbym Diego :P szkoda, że nie ma tematu, bo zawodnik jest młody, utalentowany i do wyrwania. Piłkarz Empoli pokazał się jednak już z dobrej strony na włoskich boiskach więc nie marudzę więcej :P Niepokoi mnie tylko jeszcze jedna sprawa. W ramach rozliczenia, zarząd chce oddać na współwłasność Giovinco :? Widziałem kilka jego bramek w primaverze, występ w młodzieżowej reprezentacji, pograł też ostatnio na drugoligowych boiskach :P Bardzo mi się podobała jego gra i jestem za tym, żeby go 'oszlifować', bo za pare lat możemy sobie pluć w brodę. Szkoda by było. Wypożyczenie- tak, niech się chłopak ogra, bo u nas na razie czeka go ława, ale współwłasność, to już nie bardzo.

No i Balzaretti :? Kogo jeszcze trafia szlag, gdy słyszy kwotę 2-3mln?? :roll: Taki transfer byłby czystą głupotą. Mam nadzieję, że Pasqual ma z tym coś wspólnego, bo jak nie... :x

Kolejna sprawa:
In the meantime, Juventus have today received a £72m cash boost via an increase in capital which had been voted for in April. :jupi:

A tak poza tym, to FORZA JUVE i czekamy na transfer Milito :]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 20 cze 2007, 7:36

maestro pisze:Niepokoi mnie tylko jeszcze jedna sprawa. W ramach rozliczenia, zarząd chce oddać na współwłasność Giovinco
Dobrze, że chociaz Criscito wraca do Juventusu :) Licze na to ze sobie troche pogra, Ranieri powiedzial, ze "potrzebuje go od zaraz" wiec jest nadzieja :)

maestro pisze:No i Balzaretti Kogo jeszcze trafia szlag, gdy słyszy kwotę 2-3mln?? Taki transfer byłby czystą głupotą. Mam nadzieję, że Pasqual ma z tym coś wspólnego, bo jak nie...

Jak to przeczytalem to pomyslalem ze ktos zapomnial o 0 :lol: , bez jaj Federico jest wart obecnie ok. 10 mln !, wielka szkoda ze odchodzi, ale jesli juz ma sie tak stac to nie wierze, ze dostaniemy za niego gołe 3 mln :evil: Myśle, że jednak są to ruchy zwiazane z Pasqualem... Zobaczy sie :P

FORZA JUVE !!!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 cze 2007, 11:47

Giovinco z tego ci wiem nie idzie na współwłasnośc (jak pismaki mówią na temat Paro i Volpato) tylko na wypożyczenie :). Co do Balzarettiego to też dziwna sprawa, bo u nas jest pierwszym rezerwowym na lewą stronę obrony (no chyba, że ten Molinaro tak wymiata :lol:) za Chiellinim, a w Fiorentinie będzie zastępcą Pasquala. Więc o co tu chodzi :?: Poza tym coraz bliżej wydaje się byc Tiago z Lyonu. Nie wiem czemu, ale boję się, że się nie sprawdzi. Grając w Chelsea mnie nie przekonał, a francuską ligę oglądałem naprawdę sporadycznie, więc nie wiem czego mogę się spodziewac. Musimy czekac :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 20 cze 2007, 11:59

maciek_88 pisze:Giovinco z tego ci wiem nie idzie na współwłasnośc (jak pismaki mówią na temat Paro i Volpato) tylko na wypożyczenie
W zamian Empoli ma otrzymać 4,5 mln euro, współwłaścicielkom kart zawodniczych Volpato i Paro, oraz roczne wypożyczenie Giovinco, z możliwością podpisania umowy o współwłaścicielstwo na końcu okresu wypożyczenia. :arrow: źródło SoloJuve- goal.com (w tym momencie nie znajdę tam tej informacji, bo strona nie działa). Widziałem to też na kilku innych serwisach. Pewnie się wyjaśni dopiero w momencie transferu ale nie oddawałbym Giovinco na żadną współwłasność :)

EDIT:
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=330616
ale tu już najbardziej aktualna informacja :) :
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=332386 no i sie ciesze sie :]

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 21 cze 2007, 10:52

http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=333253

Co wy na to ? Jak dla mnie z Q to plotka, ale nie mialbym nic przeciwko gdyby do nas dołączył jednak wydaje sie to malo prawdopodobne :wink:

Cieszy natomiast już chyba przesądzona przeprowadzka Tiago i Almirona do Turynu 8) Jak dla mnie to pomoc już sie w miare klaruje, tylko co z lewa strona ? ... Nedved pociagnie caly sezon :roll:

Jak dla mnie to narazie transfery stoja teoretycznie na dobrym poziomie (Grygera,Tiago,Almiron,Iaquinta), jak bedzie w praktyce to sie okaze :)

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 21 cze 2007, 11:11

Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z transferów Juventusu.
Najbardziej cieszę się z pozyskania Grygery i Tiago; są to świetni piłkarze i na pewno pomogą Juve wrócić na szczyt. Co do Iaquinty i Almirona nie jestem w 100% przekonany ale mam nadzieje że szybko mnie do siebie przekonają. Wciąż czekam na transfer Milito albo Barzagliego - któryś z nich koniecznie musi dołączyć do Starej Damy. Przydałby się jeszcze jakiś solidny skrzydłowy i będziemy mieli niemal kompletny skład.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 cze 2007, 11:55

Sawyer pisze: Jak dla mnie to pomoc już sie w miare klaruje, tylko co z lewa strona ? ... Nedved pociagnie caly sezon :roll:
Jest Salihamidzic i od biedy Palladino :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 cze 2007, 15:54

ppp :roll:

Nareszcie www.juventus.com oficjalnie poinformował o pozyskaniu Tiago i Almirona :D. Kwoty jeszcze nie podali, ale to chyba kwestia czasu. Pozostaje środek obrony i martwi mnie, że ucieka nam Milito. Ponoc interesujemy się jakimś Ezequielem Garayem, o którym oczywiście pierwszy raz słyszę, więc mam nadzieję, że jakiś fan Primera Divison przybliży mi jego sylwetkę :P. Przy okazji oglądałem wczoraj mecz kadry młodzieżowej Włoch i mam kilka spostrzeżeń co do naszych zawodników :P

- Chiellini radzi sobie na środku obrony coraz lepiej, do tego jako kapitan i prawdziwy fajter nawet rozcięcie głowy (autor - Nani :P) nie zrobiło na nim wrażenia i z opatrunkiem wrócił na boisko i dalej rewelacyjnie grał głową
- Palladino po wejściu pokazał, że jako rezerwowy skrzydłowy radzi sobie naprawdę bardzo dobrze i jako zmiennik Pavla byłby bardzo ciekawym rozwiązaniem
- Criscito musi baaardzo dużo popracowac w grze defensywnej, technicznie jest lepszy od Chielliniego, ale jak dla mnie słabo kryje i w porównaniu do Motty w ogóle nie włączał się do akcji ofensywnych
- i na końcu jak dla mnie odkrycie wczorajszego dnia - Nocerino - jeżeli 2 lata temu u nas w środku pomocy grał Blasi, to Antonio naprawdę powinien dostac szansę wejścia z ławki w tym sezonie. Bardzo waleczny, dużo odbiorów i podanie też niczego sobie - to po jego podaniu Rossi zabrał się z piłką i miał najlepszą sytuację w meczu na strzelenie bramki. Mam nadzieję, że nie puszczą go do jakiegoś Ascoli, na pewno lepszy on niż GG :roll:, aczkolwiek w środku pomocy może nie byc dla niego miejsca a szkoda by było.

Dobra, wystarczy tego marudzenia :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 cze 2007, 16:36

maciek_88 pisze:Ponoc interesujemy się jakimś Ezequielem Garayem, o którym oczywiście pierwszy raz słyszę, więc mam nadzieję, że jakiś fan Primera Divison przybliży mi jego sylwetkę
Nie będę się rozpisywał. Jak komuś innemu się chce to to zrobi :P Jest to zawodnik na pewno bardzo przyszłościowy (20 lat). Jako, że jest Argentyńczykiem to prawdopodobnie nie posiada paszportu UE. Ma bardzo dobre warunki fizyczne (186/87), a zatem w walce w powietrzu radzi sobie naprawdę dobrze. Jedynym jego rzucającym się w oczy minusem jest brak doświadczenia. Czasem zdarzy mu się popełnić jakiś błąd (nie często, ale jednak) jak chociażby przy bramce Raula w drugiej części sezonu. Jakby nie patrzeć odddał mu piłkę we własnym polu karnym. Na pewno chłopak coś w sobie ma, bo nawet Benitez chciał go zimą sprowadzić na Anfield Road. Więcej o nim pisać nie będę bo widziałem zbyt mało jego występów w większym wymiarze czasowym i mógłbym minąć się w czymś z prawdą :P Jest młody, ale poziom trzyma. Jakby nie patrzeć jedna z tych postaci, od których w Racingu zaczyna się ustalanie składu. Warto zauważyć, że pomimo gry na obronie był w tym sezonie drugim strzelcem swojego zespołu (10 bramek w lidze - Realowi strzelił 3 :won: ). Wynika to jednak w dużej mierze z tego, że jest on w Santander egzekutorem rzutów karnych. Bardzo istotne jest to, że gra bardzo czysto (tylko 3 żółte kartki w całym sezonie ligowym). Pomysł z jego transferem na pewno jest niegłupi. Wiąże się z jakimś minimalnym ryzykiem, ale gra jest warta świeczki bo za rok jego cena może być dużo wyższa :wink:

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 22 cze 2007, 21:04

No to tak, najpierw dzisiaj oficjalne info o transferze Tiago i Almirona- cieszę się bardziej z pozyskania Portugalczyka :) Niby Almiron nie jest zły, ale mam nadzieję że po sezonie, dwóch na jego pozycję będzie sprowadzony ktoś młodszy, lepszy. W środku będzie więc grało tych dwóch panów, zapewne Almiron bardziej wysunięty niż Tiago. O wiele bardziej wolę w środku Tiago niż sennie grającego Emersona :) . Tiago już zapowiedzial że przyjechał do Turynu żeby wywalczyć scudetto :P , ale uważam, że 3-4 miejsce by było baardzo dobre :)

i drugie info :
SoloJuve pisze:Na oficjalnej stronie Juventusu pojawiła się informacja o tym, że zarząd nie przedłuży kontraktu z Roberto Bettegą. Umowa byłego piłkarza Juventusu, jednego z najlepszych w historii klubu, wygasa 30. czerwca i nie będzie renegocjowana. Bettega przez 13 lat grał w koszulce Juventusu - od 1970 do 1983, a potem przez tyle samo czasu zarządzał drużyną (1994-2007). "Juventus i Roberto Bettega ogłaszają, że w najbliższych dniach nasza współpraca zostanie zakończona. Bettega wyraża szacunek dla rodziny, Juventusu i jego kibiców, którzy byli niezapomnianą częścią jego życia. Juventus dziękuje za szczere poświęcenie i pasję ze strony Bettegy oraz życzy mu samych sukcesów w przyszłości" brzmi oficjalne oświadczenie zamieszczone na stronie.
Czyli ostatnia osoba z Triady odeszła. Co chwila pozbywamy się kogoś z kadry :? Nie wiem czy oni mają na oku lepszych następców ? :roll:

W każdym razie dzięki Ci Roberto za wszystko ! :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 cze 2007, 21:19

Tiago jest nawet dobrym posunięciem. Nie jarał bym się tak tym transferem bo w lidze francuskiej albo portugalskiej ja tez byłbym gwiazdą. Mimo wszystko mam nadzieję, że portugalczyk sprawdzi się w nowym środkowisku. To, że odrzucił ofertę Milanu o niczym nie świadczy, dokładnie wiedział, że tam nie ma szans na wyjściowy skład. Iaquinta = drewno na opał, Almiron = Appiah = słaby sezon z 2-3 dobrymi występami IMO.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 cze 2007, 21:30

Wg mnie Tiago nie jest dobrym posunięciem, tylko świetnym. Fakt nie wiadomo jak z aklimatyzacja, pewnie w Hiszpanii było by mu łatwiej, ale to już nie tylko zależy od zawodnika. Ważna bedzie postawa całej druzyny. Nie wiem takze, skąd to demonizowanie Iaquinty. Gość Ronaldinho nie jest, styl robienie wiatru, ale wydaje mi się, że będzie wartościowym uzupełnieniem wiekowego Alexa, czy mało ogranego w Serie A Palladino. Dobrze dla was jakby Trezeguet został. Atak jak na beniamnka znakomity :P

Pozostaje jeszcze Almiron. Kibice Juve woleli by pewnie Pirlo, Kaka badz Lamparda. Prawda jest taka, że Juve musi budowac drużynę powoli, bez nieprzemylśnaych ruchów. Pewnie trzeba się też pogodzic z tym, że budżet tez nie jest taki jak z dawnych lat. A sezon jest długi i Almiron też się przyda.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 22 cze 2007, 21:50

Iaquinta oczywiście jak na MŚ będzie miał za zadanie katowanie podmęczonych przeciwników. Jeśli uda się zatrzymać Trezegola będzie szeregowym ławkowym, jeśli nie - wolałbym Quagiarelle. Może trochę przesadziłem z tym drewnem, ale Vincenzo gwiazdą w Juve nie będzie. A gwiazd potrzebujemy.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 22 cze 2007, 21:55

Snipp_ pisze:Iaquinta = drewno na opał,
"Iaquinta to znakomity piłkarz, jest napastnikiem kompletnym, ma świetne warunki fizyczne jest bardzo szybki, jest jednym z najszybszych zawodników we Włoszech. Gra głową to jego kolejny atrybut. Juventus nie mógł wybrać lepiej" - stwierdził Lippi

No proszę... Koleś (snipp_) zna się lepiej od Lippi`ego :jupi:

Pewnie widzialeś go w akcji góra 2 razy, a jego największym problemem jest to że nie ma tak rozchwytywanego nazwiska jak hóntelar oraz grał w przecietnym Udinese.. wiec co to za piłkarz, pffff... Ale gdyby nie prezes klubu z Udine ten gracz od dawna byłby zawodnikiem barcelony.

A gwiazd potrzebujemy.
yhy, bo tylko znane nazwisko gwarantuje sukces...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”