FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 395

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 23 cze 2007, 12:48

Rossiemu pewnie chodziło o to co mówił kiedyś kuman, który napsiał tutaj na forum że ManU wywaliło kase w błoto już w czerwcu na dwójke graczy którzy mogą okazać się niewypałem :lol:

Widać kolega nie potrafi dostrzec róznicy między przemyślanymi transferami Barcy, którta kupiła jak narazie Henryego, który był jej potrzebny a między zakupami ManU którego wywalone 55 (?) mln na kolejnych Pelów moga okazać się za duże jak na tych graczy :roll:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2007, 12:49

rkoeman pisze:kluczowe transfery nie sa finalizowane w czerwcu

w czerwcu mozna sobie kupic 2 dzieciakow z portugalii za 55 milionow euro

co do abidala to jest on juz praktycznie pilkarzem barcelony wiec mozesz go skreslic Smile

jak zwykle niecierpliwosc w transferach. zadne liczace sie klubu jeszcze nie kupily zadnego konkretnego pilkarza.

poza tym nic nie stoi na przeszkodzie by w ciszy zalatwiac transfery jak czyni niejaki laporta. nie trzeba trabic na lewo i prawo ze chce sie kupic kake. wtedy jest latwiej
rkoeman pisze:55 milionow zaplacil MU za dwoch dzieciakow z portugalii. istny majstersztyk negocjacyjny. wlasnie tak kupuje sie w czerwcu. to nic ze taka barca czy real ma swoich wychowankow tej klasy co te malolaty. lepiej wg wielu wywalic tyle hajsu na ludzi ktorzy byc moze beda wielcy
Kibicom Barcelony gratulujemy rkoemana
:roll:

/edit

To ja powtórzę swoje pytanie. Poproszę o oficjalne info, w którym jest napisane, że Nani i Anderson kosztowali 50-55 mln ?

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 23 cze 2007, 12:52

Brawo Txiki

Transfer Henriego oraz praktycznie Toure 8) Bardzo możliwy Chivu i być może jeszcze kogoś :) Txiki i Soriano wykonali świetną robotę. Wreszcie Bask( :twisted: ) popisał się spektakularnym transferem, tak jak o to prosiłeś Mentor :P

Mam nadzieje, że kibice Blaugrany już nie tęsknią za Rosellem :>

[EDIT]
Morrow pisze:Poproszę o oficjalne info, w którym jest napisane, że Nani i Anderson kosztowali 50-55 mln ?
Oficjalnego nie ma, ale nawet Soriano mówił o 50 mln, a on wie więcej niż my wszyscy :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 cze 2007, 12:54

Ja tam akurat nigdy za Rosellem nie tęskniłem, ale nie ukrywam, że czekałem na taki transfer wykonany przez Txikiego chociażby po to, aby niektórzy przestali pieprzyć bzdury, że wraz z odejściem Sandro skończą się wielkie transfery :]
Jeżeli uda się sprowadzić jeszcze Chivu (na co są spore szanse) to normalnie nie mam więcej pytań :P

Dobrze, że kwestia Chivu zostanie rozwiązana w najbliższym tygodniu. Roma stwierdziła, że transfer mu się dokonać do końca czerwca ze względu na ich sytuację finansową :]

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2007, 12:58

Transfer Titiego to swietne posunięcie(przynajmniej na papierze) i ja tego nie neguję. A jak to będzie wyglądało w praktyce, zobaczymy. Piłka nożna jest na tyle nieobliczalną dyscypliną, że Henry równie dobrze może w Barcelonie zapracować na swoją pierwszą Złotą Piłkę co okazać się niewypałem pokroju Shevy w Chelsea. I nie piszcie mi, że Titi to napastnik, który wszędzie sobie poradzi bo to samo mówiono o Ukraińcu. Na pewno ma ku temu predyspozycje a jak bedzie w rzeczywistości przekonamy się za rok.

Mi nic nie wiadomo o tym, że Nani i Anderson kosztowali 55 mln, za to słyszałem, że w 50 mln zamknęło się kupienie Hargreavesa, Naniego i Andersona choć to też nie jest oficjalne info.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 23 cze 2007, 12:58

bez przesady Txiki przeprowadzil dopiero jeden transfer za ktorego go pokochalem :wink: ale to dopiero jeden transfer wraz z nastepnymi bedzie mozna go oceniac trzeba tez poczekac na to czy te transfery wypala nie krytykuje go ale przosze o przystopowanie z ocenami... :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 23 cze 2007, 12:59

mistyk pisze:Przynajmniej zaplacila odpowiednie, nie za duze pieniadze za swiatowej klasy pilkarza. Mogla przeciez przeplacic jak zrobil to w tym roku pewien angielski klub.

Jak możesz mówic że MU przepłacił skoro:
-nie znasz oficjalnych kwot które bedą zalezć od zawartych klauzul...
-Nani i Anderson nie zagrali żadnego spotkania dotychczas w barwach MU :roll:

Moofasa pisze:Widać kolega nie potrafi dostrzec róznicy między przemyślanymi transferami Barcy

No ja w transferze Henika nic przemyslanego nie widze ale skoro wasz zarzad tak uważa to zycze powidzenia :) Ale jedno jest pewne troche osłodzili i zamydlili poprzedni rozczarowujacy sezon...

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 cze 2007, 13:01

Morrow pisze:Transfer Titiego to swietne posunięcie(przynajmniej na papierze) i ja tego nie neguję. A jak to będzie wyglądało w praktyce, zobaczymy. Piłka nożna jest na tyle nieobliczalną dyscypliną, że Henry równie dobrze może w Barcelonie zapracować na swoją pierwszą Złotą Piłkę co okazać się niewypałem pokroju Shevy w Chelsea. I nie piszcie mi, że Titi to napastnik, który wszędzie sobie poradzi bo to samo mówiono o Ukraińcu. Na pewno ma ku temu predyspozycje a jak bedzie w rzeczywistości przekonamy się za rok.
Oczywiscie, ze tak moze byc. Ale to przeciez fani angielskich druzyn glosza teorie, ze PL jest liga najbardziej wymagajaca. Jesli wiec poradzil sobie, a wlasciwie to byl jednym z najlepszych jesli nie najlepszym w ostatnich latach pilkarzem, to i poradzi sobie w mniej wymagajacej PD. Jest to przeciez sprawdzony gracz klasy swiatowej, ktory nie raz udowodnil juz , ze LM, PL, czy Mistrzostwa Swiata sa mu nie straszne.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2007, 13:02

Rossi pisze:
No ja w transferze Henika nic przemyslanego nie widze ale skoro wasz zarzad tak uważa to zycze powidzenia :) Ale jedno jest pewne troche osłodzili i zamydlili poprzedni rozczarowujacy sezon...
Tu się nie zgodzę. Barcelona to drużyna, która w przeciwieństwie do takiego Liverpoolu celuje w zwycięstwo na wszystkich frontach. Mając na uwadze jakby nie patrzeć nieudany poprzedni sezon, kiedy sporo czasu musieli sobie radzić bez Eto'o a ani Eidur ani Saviola nie okazali się wystarczająco zadowalającymi zastępcami w tym sezonie nie chcą powtórzyć tego błędu. A jeśli dodamy do tego, że oprócz możliwych kontuzji na PNA wyjedzie Eto'o sprowadzenie Henrego, który jest jednym z najlepszych na świecie wydaje się lepszym posunięciem niz sprowadzenie średniaka typu Eidur.

/edit
mistyk pisze: Oczywiscie, ze tak moze byc. Ale to przeciez fani angielskich druzyn glosza teorie, ze PL jest liga najbardziej wymagajaca. Jesli wiec poradzil sobie, a wlasciwie to byl jednym z najlepszych jesli nie najlepszym w ostatnich latach pilkarzem, to i poradzi sobie w mniej wymagajacej PD. Jest to przeciez sprawdzony gracz klasy swiatowej, ktory nie raz udowodnil juz , ze LM, PL, czy Mistrzostwa Swiata sa mu nie straszne.
Chodzi opinia, że jest najbardziej wymagającą pod względem fizycznym ale dochodzą jeszcze takie czynniki jak aklimatyzacja, w Hiszpanii panuje przecież inny klimat, przystosowanie do odmiennego stylu gry, bo nie ma co ukrywać, że w La Liga gra się szybciej. Akurat Henry wydaje się takim piłkarzem, który nie powinien mieć problemów z grą w Hiszpanii ale niczego nie można wykluczyć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 cze 2007, 13:12

kon2r pisze:bez przesady Txiki przeprowadzil dopiero jeden transfer za ktorego go pokochalem
To znaczy, że bardzo mało transferów Baska pamiętasz albo jesteś cholernie wymagający.
kon2r pisze:przosze o przystopowanie z ocenami...
Nie widzę powodów, aby stopować z ocenami. Txiki sprowadził już do klubu kilku wartościowych piłkarzy wykazując się przy tym świetnymi umiejętnościami negocjatorskimi. Jedyne czego mu brakowało w swoim dorobku (jeżeli można to tak określić) to transfer cracka. Teraz już niczego nie można mu zarzucić. Nie od niego zależy przecież jak zawodnicy będą grali.
Rossi pisze:No ja w transferze Henika nic przemyslanego nie widze
Stara prawda powiada, że każdy widzi to co chce widzieć. Wspólny obraz będziemy mogli zaobserwować podczas sezonu.

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 23 cze 2007, 13:18

Eto'o też miał wrócić jak najszybciej...

Co do Henry'ego to jestem naprawdę megazadowolony. Mamy 4 znakomitych graczy na 3 pozycje. Czy to naprawde tak duzo? Zakladajac walke w LM to mozemy w niej rozegrac 13 meczow, do tego 38 w La Liga no i kilka w Copa Del Rey...wychodzi około 55 spotkań. W dodatku jest też PNA, więc okazji do gry na pewno nie zabraknie.

Myślę, że w nowym sezonie do kadry pierwszego zespołu zostaną włączeni Krkić i Dos Santos, a także zostanie w niej ktoś z dwójki Santi, Gudi. No chyba, że ten drugi będzie występował jako pomocnik. Sytuacja, która się zrobiła jest świetna dla Bojana i Gio- czy mogli sobie wymarzyć lepszych nauczycieli?

Oczywiscie niesamowicie cieszy mnie pozostanie Deco, myślę (a raczej mam nadzieję) że będzie się to wiązać z niezmienianiem taktyki.

Co do pozostałych wzmocnień to Toure jest naprawdę bardzo dobrym ruchem. Chivu zaś to po prostu do Barcelony obrońca ideał- znakomicie wyprowadza piłkę, ma wysokie umiejętności defensywne, a oprócz tego potrafi naprawdę mocno uderzyć z dystansu.

Kto wie, może przy zaporowej cenie za Abidala (jeśli rzeczywiście Barca daje 9, a oni chcą 20 to chyba nie ma o czym rozmawiać) zasili nas duet obrońców Andrade-Chivu? I wtedy ten drugi występowałby na lewym boku? Nie jest to niemożliwe, zobaczymy.

No i ciekawi mnie informacja o rzekomym włączeniu Bellettiego do transferu Chivu. Bowiem wtedy w przypadku kontuzji Zambro na prawej stronie zostaje nam jedynie Ula, więc myślę, że do tego nie dojdzie.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 13:24 przez Mich@lG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 23 cze 2007, 13:20

Mentor pisze:Nie widzę powodów, aby stopować z ocenami. Txiki sprowadził już do klubu kilku wartościowych piłkarzy wykazując się przy tym świetnymi umiejętnościami negocjatorskimi. Jedyne czego mu brakowało w swoim dorobku (jeżeli można to tak określić) to transfer cracka. Teraz już niczego nie można mu zarzucić. Nie od niego zależy przecież jak zawodnicy będą grali.
a ja bym jednak nalegal poniewaz jeszcze kilka miesiecy temu byl on przez wiele osob krytykowany nie rozumiem dlaczego tak uwazasz nie widziales jeszcze jego wszytskich nabytkow z tego sezonu nie widziales ich w akcji wiec nie rozumiem na jakiej podstawie go oceniasz poniewaz chociazby tranfery z ostatniego sezonu moze sie sprawdzily ale zawodnicy nie prezentowali tego czego sie od nich oczekiwalo
Mentor Relax :>

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2007, 13:54

kon2r pisze: a ja bym jednak nalegal poniewaz jeszcze kilka miesiecy temu byl on przez wiele osob krytykowany nie rozumiem dlaczego tak uwazasz nie widziales jeszcze jego wszytskich nabytkow z tego sezonu nie widziales ich w akcji wiec nie rozumiem na jakiej podstawie go oceniasz poniewaz chociazby tranfery z ostatniego sezonu moze sie sprawdzily ale zawodnicy nie prezentowali tego czego sie od nich oczekiwalo
Mentor Relax :>
Heh wstrzymywać to się możesz z oceną gry Henrego i innych nabytków.Za sam transfer powinieneś postawić ołtarzyk "Trixiemu" ;-) bo kupił jednego z najlepszych piłkarzy świata za bardzo przystępne pieniądze bo dla przykładu za takiego Benta Tottenham jest gotów wyłożyć 16 mln funtów czyli podobną kwotę a klasy obydwu panów chyba porównywać nie muszę.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 cze 2007, 14:38

iceald pisze:
kaczy pisze:Narodziła sie nowa polityka :lol: polityka "Henrych i Oleguerów" :lol: :lol:
A najlepszym jej przykładem są ubiegłoroczne transfery Thurama i Zambrotty oraz prawdopodobny transfer Chivu. Masz rację, to na pewno wygląda na katalońską wersję "Zidanes y Pavones"*

Czasami, zanim coś napiszesz, to spojrzyj na dwie rzeczy:
Pika pika
Chciałem być zabawny, wyszło jak zwykle...
Brzmi znajomo :?:

*to ironia była, jakbyś się nie domyślił
A co ty taka nerwowa ? ... prawda booli ?

Te transfery Thurama i Zambrotty to przeszlosc , a Chivu to jeszcze przyszyszly niedoszły
Ostatnio zmieniony 23 cze 2007, 14:43 przez kaczy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2007, 14:43

kaczy - Ja tutaj jakoś nie dostrzegam syndromów polityki Zidanes y Pavones :P Ta drużyna może mieć przestoje, ale na pewno nie popadnie w tak głęboki kryzys. Przynajmniej na razie. Dlaczego? Jest za młoda i cały czas wietrzona.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”