FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 397

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 cze 2007, 0:50

Mentor pisze:Milion lat Leo!

Bez seksu i ciężkiej pracy w kamieniołomach .

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 24 cze 2007, 0:54

Wszystkie Najlepszego Messi :P Oby kontuzje cię omijały i żebyś nie trafiał za często do bramki Bilbao :wink:

Obrazek

Podoba mi się to co powiedział Henry:
"Zawsze mówiłem, że jeśli odejdę, w grę będzie wchodzić tylko FC Barcelona. Wybrałem ten klub ze względu na aspekty sportowe, jego historię. Darzę wielkim szacunkiem Franka Rijkaarda, podobnie jak piłkarzy reprezentujących barwy Azulgrana. Gra tutaj może być bardzo podobna do gry Arsenalu, choć zdaję sobie sprawę, że to inna liga i inny język"
Barça to Barça. Będę chciał dać klubowi to co mam najlepsze. Wszystko po to, by drużyna osiągnęła sukcesy. Przez pierwsze cztery miesiące będę musiał się uczyć, będę słuchał osób, które są tu już od dłuższego czasu. Na szczęście jest tutaj Tutu (Lilian Thuram - dop. red.), z którym dorastałem w Monaco. Podziwiam Samuela Eto'o, a także Ronaldinho. Nie przybywam tu w glorii wielkiego zawodnika, przybywam tu by z pokorą uczyć się gry".

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 24 cze 2007, 0:54

Henry jest nasz ? Nie wierze :D To znaczy, że przyszły sezon też jest nasz ;-p Jeszcze tylko defensywa jak mur i życzenie się spełni :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 0:58

Morrow pisze:To w końcu jak będzie. Depor mówi, że wszystko zależy od Andrade. Andrade chce do Barcy. Chivu mówi, że nie przedłuży kontraktu z Romą. Kupujecie jednego czy pakiecik? Very Happy

I jakby nie patrzeć to rzuca trochę cień na sprowadzenie Abidala, na którego podobno macie wielką ochotę.
Być może uda się zgarnąć zarówno Chivu jak i Andrade. Wtedy nie będziemy musieli sprowadzać już Abidala za którego Aulas chce bardzo duże pieniądze. Mam wielką nadzieję, że właśnie tak się stanie bo nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem transferu Francuza.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 cze 2007, 1:32

kaczy pisze:A to że masz wyższe wykształcenie nie daje ci wyższej pozycji społeczno-duchowej
Nie mam. A samo wykształcenie zresztą wcale nie daje tego co miałeś na myśli.
kaczy pisze:bo i tak zostaniesz tym kim byłeś od początku ...
W sumie to nie mam nic przeciw. Lubię siebie i mogę ze sobą żyć. Dziękuję.
A ten OT kończę i nie mam zamiaru wymieniać z tobą żadnych uwag więcej. Chyba że uznam je za naprawdę rzeczowe i warte dyskusji. Obawiam się z tobą kłócić, bo najpierw sprowadzisz mnie do swojego poziomu a potem pobijesz doświadczeniem.
EOT

Na temat:
100 lat Leo, wszystkich w barwach Barcy :!:
Mentor pisze:Być może uda się zgarnąć zarówno Chivu jak i Andrade.
Na tę okoliczność mogę postawić okolicznościowy ołtarzyk. Ktoś jeszcze chętny :?: :P
Ciekawi mnie bardzo jak w końcu będzie wyglądała obrona Barcy w nadchodzącym sezonie.
Nie ciebie jednego. I to nie tylko pierwszego składu, ale ławki też... :think:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2007, 12:46

Juz sprzedaja koszulki z "14" Henry'ego :wink: Francuz mial ostatnio kontuzje i co bedzie jesli nei przejdzie badań :!:

Jesli miałbym wybierać pomiedzy Chivu, Abidalem i Andrade, wybrałbym Rumuna mimo, że bedzie z pewnoscia najdorzszym z ewentualnych zakupów w defensywie. Jednak daje on mozliwość wyboru i co ważne moze grać na lewej stronie. Sprawa Abidala jest troche nudząca i razcej wątpliwe jest zejscie z ceny przez Aulasa, przeciez juz sprzedał dość tanio Tiago :lol: 20 mln. nie jest wart.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 24 cze 2007, 12:59

Jarzinho pisze: Francuz mial ostatnio kontuzje i co bedzie jesli nei przejdzie badań
Toni kiedy był po kontuzji zdał z rewelcyjnymi wynikami, więc tutaj bym się nie martwił. A Henry pewnie też ma zdrowie jako koń. Zresztą z tego co wiem to oni robią tylko ogólnie badanie ciała, takie jak się nawet w klubach robi czasami, aby zobaczyć na ile wyeksplatowany jest zawodnik, lub czy nie ma przypadkiem jakiejś wady serca czy co. To tylko tak dla bezpieczeństwa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 14:30

Aulas opuści cenę parę godzin przed zamknięciem okienka transferowego kiedy będzie miał do wyboru sprzedanie Abidala do Barcelony za mniejsze pieniądze niż by sobie życzył albo puszczenie go za rok za darmo.
Oczywiście o ile Barcelona będzie jeszcze do tego czasu zainteresowana Francuzem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2007, 14:48

Mentor pisze:Oczywiście o ile Barcelona będzie jeszcze do tego czasu zainteresowana Francuzem.
Myślę, że jeśli nie Barcelona to po obniżeniu ceny przez Aulasa znajdą się inni chętni :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 14:54

Pewnie tak będzie, ale i tak Barcelona będzie stała na najlepszej pozycji bo sam zawodnik chce grać u nas. Wiele będzie zależało od tego czy uda się wcześniej ściągnąć Chivu i Andrade. W takim przypadku Abidal byłby całkowicie zbędny, ale coś niewiele słychać na temat zainteresowania Barcelony osobą Andrade :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2007, 15:02

Jeśli do Barcy przejdzie Chivu to ta pewnie wycofa się z walki o Abidala. Wtedy Aulas będzie w kropce :P Nikt 20 mln za Francuza nie zapłaci i albo obniżenie ceny i nowi chętni na pewno będą (np. Real też szuka lewego obrońcy :roll: ) albo Eric gra jeszcze rok w Lyonie i odchodzi za darmo, czego Aulas na pewno nie chce. Pozornie prezydent mistrza Francji rozdaje karty, ale to tylko pozornie :]
Mentor pisze:ale coś niewiele słychać na temat zainteresowania Barcelony osobą Andrade
Dziwne, w końcu dużo nie kosztuje i sam się wprasza do klubu :roll: To może jednak Barca chce kupić Chivu w roli stopera, a tylko w konieczności lewego obrońcy, z kolei tym drugim zakupem miałby być właśnie Abidal? Taka opcja też istnieje. Istnieje też opcja samego Chivu, ale sądzę, że jednak będą chcieli dwóch obrońców.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 15:07

Jak dla mnie zdecydowanie więcej korzyści mielibyśmy ze sprowadzenia dwójki Chivu-Andrade. Rumun może grać w środku albo na lewej. Andrade na środku a wtedy Rafa może iść na DM i tam zmieniać się z Toure. Abidal grywałby raczej tylko na boku. Niby może grać też na środku, ale jakoś nie jestem przekonany co do jego gry na środku.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 cze 2007, 15:08

Mentor pisze:coś niewiele słychać na temat zainteresowania Barcelony osobą Andrade
Ticho jediesz, dalsze budjesz. Transfery Henry'ego i Toure miały dużą otoczkę medialną, spodziewany transfer Chivu również, więc pora przynajmniej na jeden "cichy" transfer :P Albo i dwa, mam tu na myśli jakiegoś bocznego napastnika (Palacio by mnie zadowolił :lol: )

EDIT:
blaugrana.pl pisze:Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej, Yaya Touré piłkarzem Barçy, podaje Sport. Czarnoskóry pomocnik podpisze kontrakt z „Dumą Katalonii” lada dzień, a oficjalnie zaprezentowany zostanie najprawdopodobniej we wtorek.

Piłkarz wylądował dziś w Katalonii i spotkał się z włodarzami Blaugrany, z którymi miał załatwić ostatnie sprawy formalne. Jest to jak na razie drugie wzmocnienie „Dumy Katalonii”, zaraz po Henrym.
Witamy w Barcelonie, Yaya :!:
:jupi: :beer: :pijemy:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 cze 2007, 15:54

Ja jakoś nie widze kolejnego zakupu do napadu... Nawet przy sprzyjajacych wiatrach i odejsciu 4 Saviola, Eidur, Giuly, Ezquerro. Jeden z nich zostanie, najlepiej Santi... dochodzi Bojan, Henry i pewnie dos Santos, czyli zostaje conajmniej 6 na 3 pozycje. Oczywiscie dos Santos i Bojan to młodzi zaowdnicy, jednak w kadrze beda i spokojnie mogą odciązyć w spotkaniach ze słabeuszami czy w CdR kluczowe postacie.
Palacio do byłoby juz spore naduzycie. Uwazam go za swietnego zaowdnika i nie chciałbym, aby teraz trafił do Barcy, bo o miejsce miałby naprawde trudno...

Andrade naprawde trudno mi sobie wyobrazić, bo to takze byłoby naduzycie, chyba, że nie sciagniemy kogoś z dwojki Abidal- Chivu. Rumun to priorytet, pozniej Eric i na koncu Andrade. Mamy Thurama, Rafe, kontuzjowanego Carlesa i wreszcie Ule. Ewentualnie takze kontuzjowanego Edmilsona. Gorzej wygladaja boki defensywy i potrzeba wzmocnień, czym bliżej transferu Chivy być moze mocniej moze wkroczyć Abidal na postepowanie Aulasa :wink:

A co do Toure to mzoe on tylko na wakacje przyleciał do Katalonii. :lol: Dobrze, że jest.

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 cze 2007, 16:26

Osobiscie bardzo sie ciesze, ze z transferu Toure. Mysle, ze bedzie z niego duzy pozytek. Chivu tez powinien byc do srody naszym pilkarzem.

Barcelona ponoc podwyzszyla oferte za Abidala i proponuje 12 mln, a nie jak wczesniej 9. Uwazam, ze szybciej na Camp Nou ujrzyy Erica niz Andrade. Chociaz sam nie jestem do zadnego z nich specjalnie przekonany.

Zgadzam sie z Jarzinho, ze raczej nikogo innego do napadu nie kupimy. Szczegolnie, ze do skladu beda wlaczeni Bojan i Dos Santos, ktorzy tez czasami bede chcieli poczuc murawe nie tylko na treningach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”