Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 132

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 cze 2007, 22:11

Quagirella to rzeczywiście świetny piłkarz. Widziałem jego mecz w reprezentacji ze Szkocją, gdy strzelił dwie piękne bramki. A po za tym, jeżeli byłby słaby to nie przeszedłby do Juve, a nawet Manchester był nim zainteresowany.

A jeszcze Quagirella jest na pewno lepszy od Bojinova, który ,,się rozstrzelał" w poprzednim sezonie. Zresztą snipp sam zobaczysz, a po sezonie będziesz z niego zadowolony.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 cze 2007, 22:30

lisek_chz pisze:Quagirella to rzeczywiście świetny piłkarz. Widziałem jego mecz w reprezentacji ze Szkocją, gdy strzelił dwie piękne bramki. A po za tym, jeżeli byłby słaby to nie przeszedłby do Juve, a nawet Manchester był nim zainteresowany.

A jeszcze Quagirella jest na pewno lepszy od Bojinova, który ,,się rozstrzelał" w poprzednim sezonie. Zresztą snipp sam zobaczysz, a po sezonie będziesz z niego zadowolony.
Zniszczyłeś mnie tym postem, naprawdę...

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 cze 2007, 10:18

'Del Piero' pisze:No proszę... Koleś (snipp_) zna się lepiej od Lippi`ego
Chyba nie sądzisz, że Lippi wysmiałby zakup Juventusu po tym jak odmówił trenowania Starej Damy. Miałby jeszcze bardziej na pieńku z kibicami Juve.
'Del Piero' pisze:Pewnie widzialeś go w akcji góra 2 razy, a jego największym problemem jest to że nie ma tak rozchwytywanego nazwiska jak hóntelar oraz grał w przecietnym Udinese.. wiec co to za piłkarz, pffff... Ale gdyby nie prezes klubu z Udine ten gracz od dawna byłby zawodnikiem barcelony.
Pomylili Ci sie użytkownicy, mój drogi. Nie należę do grona gimnazjalistów z kisielem w majtkach przy kolejnym newsie na sports.it. Po prostu uważam, że Iaquinta nie gwarantuje Juventusowi tego, co gwarantuje Trezegol. Czyli kilkunastu bramek w sezonie.
yhy, bo tylko znane nazwisko gwarantuje sukces...
Przede wszystkim znane nazwisko gwarantuje sukces.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 cze 2007, 10:34

'Del Piero' pisze:No proszę... Koleś (snipp_) zna się lepiej od Lippi`ego Jupi
Może koleś Snipp nie zna się lepiej od Lippiego ale na pewno zna się lepiej od Ciebie... :roll: Osobiście poradziłbym Ci, żebyś sam troche pooglądał i zaczął opierać swoje poglądy na własnych obserwacjach, a nie na tym, co mówią inni (w tym przypadku Pan Lippi).
'Del Piero' pisze:Ale gdyby nie prezes klubu z Udine ten gracz od dawna byłby zawodnikiem barcelony
:think: Nie wiem, może nie odczytałem ironii... Ale jeśli pisałaś serio, to połamałeś mnie tym zdaniem. Mentor widzisz, a nie grzmisz :lol:
'Del Piero' pisze:bo tylko znane nazwisko gwarantuje sukces...
Uważam, że jest to transfer 'bo nie ma lepszego-tańszego rozwiązania'. W normalnych okolicznościach, szukając zawodnika do pierwszego składu, zarząd powinien dokonać bardziej ambitnego wyboru. Iaquinta będzie uzupełnieniem i pod tym względem jest to dobry transfer ale to raczej nie on będzie stanowił o sile Juventusu w najbliższych latach. I nie chodzi tu o 'znane nazwiska', bo z Iaquinty raczej już nie wydusimy więcej, niż pokazał w Udinese. Nie ma on głęboko ukrytego super-mega-talentu, który eksploduje w Turynie i nie zmieni tego nawet wypowiedź Lippiego ;)

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 23 cze 2007, 10:55

Snipp_ muszę się z Tobą nie zgodzić.
Po prostu uważam, że Iaquinta nie gwarantuje Juventusowi tego, co gwarantuje Trezegol. Czyli kilkunastu bramek w sezonie.
Tu się nie zgadzam bo Iaquinta jest właśnie gwarantem kilkunastu bramek strzelonych w sezonie. A Trezeguet jak chcę odejść to niech go nie zatrzymują; osoboście nie chcę w Juvetnusie piłkarzy którzy grają tu na siłe(Camor, Treze), wolę Iaquinte który ma wielką chęć do gry niż Trezeguet, który co sezon narzeka za mało zarabia i chcę zmienić klub.
Przede wszystkim znane nazwisko gwarantuje sukces.
Sam chyba wiesz co się działo z Realem w ostatnich latach, więc twoje stwierdzenie: "znane nazwisko gwarantuje sukces" jest co najmniej dziwne.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 cze 2007, 11:00

Marq pisze:Tu się nie zgadzam bo Iaquinta jest właśnie gwarantem kilkunastu bramek strzelonych w sezonie.
W Udinese, gdzie cały zespół gra pod niego - tak.
Marq pisze:Iaquinte który ma wielką chęć do gry niż Trezeguet, który co sezon narzeka za mało zarabia i chcę zmienić klub.
Trezeguet narzeka na nową ofertę zarządu, a jeśli ten przy gotówce jaką dysponuje nie może zaspokoić Francuza, najlepszego napastnika drużyny, to coś jest tu chyba nie tak.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 23 cze 2007, 11:07

W Udinese, gdzie cały zespół gra pod niego - tak.
Nie wiem jak grał w Udinese bo nie oglądałem żadnego meczu tej drużyny w w zakończonym sezonie, ale wierze w tego zawodnika i sądzę że jest w stanie strzelić minimum 15 bramek na sezon.
Trezeguet narzeka na nową ofertę zarządu, a jeśli ten przy gotówce jaką dysponuje nie może zaspokoić Francuza, najlepszego napastnika drużyny, to coś jest tu chyba nie tak.
Mi się wydaje że zarząd już przed zakupem Iaquinty zdecydował się sprzedać Treze, bo są to bardzo podobni do siebie piłkarze i na boisku na pewno nie będzie dla obu miejsca.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 cze 2007, 11:10

Marq pisze:Mi się wydaje że zarząd już przed zakupem Iaquinty zdecydował się sprzedać Treze, bo są to bardzo podobni do siebie piłkarze i na boisku na pewno nie będzie dla obu miejsca.
To może ktoś mi wytłumaczy cel takiego posunięcia? Zespół miał się podobno wzmacniać.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 23 cze 2007, 12:23

panowie, Iaquinta Iaquinta, ktokolwiek mysli, ze dzieki niemu serie a nasza raczej ostro sie na tym przejedzie, ale ja nie wiem, co zrobie jesli Nedved faktycznie odejdzie na emeryture.

toz to pilkarz, dzieki ktoremu Juve pokochalem. mistrz, urodzony zwyciezca, zawsze walczacy do konca. wiedzialem, ze ta chwila kiedys nadejdzie, ale w jej obliczu nie potrafie sobie wyobrazic skladu Starej Damy bez niego. to zbyt straszne.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 23 cze 2007, 13:56

Snipp_ pisze:
'Del Piero' pisze:No proszę... Koleś (snipp_) zna się lepiej od Lippi`ego
Chyba nie sądzisz, że Lippi wysmiałby zakup Juventusu po tym jak odmówił trenowania Starej Damy. Miałby jeszcze bardziej na pieńku z kibicami Juve.
Dlatego też wziął Iaquinte na MŚ... Ogolnie rzecz biorąc - słaby piłkarz, drewno, nie strzela bramek, cały mecz stoi w miejscu...

Snipp_ pisze:Przede wszystkim znane nazwisko gwarantuje sukces.
[*]
maestro pisze:
'Del Piero' pisze:No proszę... Koleś (snipp_) zna się lepiej od Lippi`ego Jupi
Może koleś Snipp nie zna się lepiej od Lippiego ale na pewno zna się lepiej od Ciebie... :roll: Osobiście poradziłbym Ci, żebyś sam troche pooglądał i zaczął opierać swoje poglądy na własnych obserwacjach, a nie na tym, co mówią inni (w tym przypadku Pan Lippi).
No jasne mój guru, to Ty decydujesz o tym kto się najlepiej zna na piłce :rydzyk: ... Osobiści poradziłbym Ci abyś nie lizał dupy innym. Oglądam każdą kolejnke Serie A, jeżeli chodzi o Udinese to widziałem minimum 10 meczów z tego sezonu (+ wczesniejsze sezony + mecze reprezentacji) i potrafie wyrobić sobie o nim jakas opinie...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 cze 2007, 15:55

'Del Piero' pisze:No jasne mój guru, to Ty decydujesz o tym kto się najlepiej zna na piłce Pray2
Wydaje mi się, że to Ty pierwszy zacząłeś o tym decydować :roll: Ale pewnie tylko mi się wydaje :lol:
'Del Piero' pisze:Osobiści poradziłbym Ci abyś nie lizał dupy innym. Oglądam każdą kolejnke Serie A, jeżeli chodzi o Udinese to widziałem minimum 10 meczów z tego sezonu (+ wczesniejsze sezony + mecze reprezentacji) i potrafie wyrobić sobie o nim jakas opinie...
Bardzo dobrze, jeśli potrafisz. Nie rozumiem więc, dlaczego swoje zdanie oparłeś na opinii Lippiego, a nie swojej wnikliwej obserwacji, o której tak się rozpisujesz. Nie ważne ile meczy obejrzałeś. Ważne ile faktycznie zaobserwowałeś (jest różnica), bo jeśli toczysz z kimś dyskusję i zamiast swojej, przytaczasz opinię kogoś innego (zarzucając jeszcze rozmówcy niewiedzę), to wniosek jest taki, że niewiele Ci dało to oglądanie. A z lizaniem dupy, to pojechałeś :roll:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 cze 2007, 16:11

Przylaczam sie do apelu "stop lizaniu cudzej dupy".Czas postawic tame propagandzie homoseksualnej.

Po przeprowadzeniu wielu wnikliwych obserwacji Iaquinty na przestrzeni ostatnich sezonow zarowno na arenie klubowej jak rowniez reprezentacyjnej stwierdzam niewatpliwie obiektywnie ze pilkarze ten zalatuje drewnem.Niniejszym zgadzam sie ze wszystkimi osobami ktorych wnioski sa zbiezne z moimi.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 23 cze 2007, 16:18

maestro pisze:
'Del Piero' pisze:No jasne mój guru, to Ty decydujesz o tym kto się najlepiej zna na piłce Pray2
Wydaje mi się, że to Ty pierwszy zacząłeś o tym decydować :roll:
Wydaje mi się ze nie...
maestro pisze: Bardzo dobrze, jeśli potrafisz. Nie rozumiem więc, dlaczego swoje zdanie oparłeś na opinii Lippiego, a nie swojej wnikliwej obserwacji
Po prostu zdziwił mnie fakt że pan snip (czy jakos tak) zna lepiej Iaquinte od chociażby Lippi`ego. Ale dalej pozostaje mi wierzyć ze ten piłkarz to drewno...
maestro pisze:Nie ważne ile meczy obejrzałeś. Ważne ile faktycznie zaobserwowałeś (jest różnica), bo jeśli toczysz z kimś dyskusję i zamiast swojej, przytaczasz opinię kogoś innego (zarzucając jeszcze rozmówcy niewiedzę), to wniosek jest taki, że niewiele Ci dało to oglądanie
Widze że na siłę starasz się być mądry...
Jeżeli tocze z kimś dyskusję i chcę być wiarygodny, przytaczam również opinie fachowca. Ale co ja, a tym bardziej Lippi możemy wiedzieć o Iaquincie... Moderator ma zawsze racje :rydzyk:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 cze 2007, 23:44

'Del Piero' pisze:dalej pozostaje mi wierzyć ze ten piłkarz to drewno...
To znów musisz komuś wierzyć?? Przecież sam oglądasz :P Sorry, łapie za słówka ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Nie chodzi o to, że Snipp czy ktokolwiek inny (bo ja podzielam jego zdanie) zna się mniej niż Lippi (bo na pewno tak jest). Wciskasz, że napisałeś swoją opinię, a tymczasem wyszło: 'Lippi powiedział bla bla bla. Ty kolesiu uważasz inaczej więc się nie znasz'. Gdzie tu Twoja opinia?? Wiesz... ilu kibiców, tyle opinii ale to nie znaczy, że tylko jeden się zna. Poza tym weź sobie 100 przypadkowych trenerów lub kibiców, którzy wiedzą cokolwiek o piłce, przeczytaj im słowa Lippiego i zapytaj o jakim piłkarzu mowa. Padną nazwiska: Henry, Ronaldinho, Kaka itp itd ale ja Ci gwarantuję, że ŻADEN z nich nie powie: To Iaquinta! No chyba, że Ty. Na złość ;) Poproś samego Lippiego, żeby wymienił ze 20 napastników/pomocników lepszych, bardziej utalentowanych i perspektywicznych od Iaquinty, a on to zrobi jednym tchem.
'Del Piero' pisze:Moderator ma zawsze racje Pray2
No i po co to?? Nowa moda moderator=wróg?? Trendy to jest teraz :roll: Czy w jakikolwiek sposób wykorzystuje swoją pozycję przeciwko Tobie?? Boisz się ze mną rozmawiać?? Daję Ci ostrzeżenia?? Kasuję posty czy jak?? :? Moderator odpisał na Twojego posta wooooow :o Prawdziwy męczennik z Ciebie :roll:

Generalnie, na podstawie własnych obserwacji ;) podzielam opinie kilku poprzedników- Iaquinta jest przynajmniej w połowie wystrugany ;) Jednak skoro już przyszedł, to ma u mnie kredyt zaufania. Trudno, stało się :P Nie spodziewam się jednak po nim niczego wielkiego. Nie zastąpi ani Davida, ani Camora, ani Nedveda.

Proponuję się napić i zakończyć wątek w milszej atmosferze :beer:

wybacz mu maestro, Radek nie pamięta, jak to było, gdy był adminem // fieldy

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 25 cze 2007, 12:21

chyba juz czas najwyzszy, by napisac tu cos wiecej.

sprawe serie b omijam, gdyz byla ona dla mnie ogromna ujma. chce o tym zapomniec jak najszybciej, po prostu wyrzucic z pamieci. odpokutowalismy, teraz jestesmy czysci.

co do zarzadu - troche idiotyczne jest w tej chwili wrzucac na zarzad, ze nic nie robi. to smieszne. ja rozumiem - oni zostali wrzuceni na bardzo gleboka wode, gdyz poprzedni zarzad to byli cudotworcy, ale nie bylbym zbyt surowy w ocenianiu secco&company. mysle, ze doskonale znaja sobie sprawe z tego, ze w tym okienku trzeba polowac jak najlepiej. wiedza, ze musza byc twardzi, bo kazdy bedzie chcial jak najwiecej pieniedzy od Juve, ktore musi wrocic na szczyt. z tego, co da sie uslyszec, wyczytac - naprawde wiedza, czego potrzebuje Stara Dama, by powrocic na sam szczyt. Milito, Barzagli to juz gracze z najwyzszej polki. taki Pepe rowniez pokazuje klase. mala niewiadoma jest dla mnie Garay, ale 3 mln to nie jest jakies szalenstwo. wszyscy placza po stracie Balzarettiego, ja troche tez, bo faktycznie daloby sie za niego wyciagnac troche wiecej, ale z niewolnika nie ma pracownika. Iaquinta to mistrz swiata, ale tez rzemieslnik. z pewnoscia nie pilkarz najwyzszej klasy. jest dobry, ale nic wiecej. dla tego potrzebujemy Davida. niesamowicie na niego licze, bo to gwarancja 20+ bramek w sezonie, jesli beda go omijac kontuzje. Mauro pozwolilbym odejsc, choc bardzo lubie tego gracza, to irytujace jest jego ciagle biadolenie. a Marchionni moze w koncu udowodni to, ze gra w Parmie nie byla tylko chwilowa zwyzka formy. Tiago to transfer naprawde swietny, bardzo lubie tego gracza i mysle, ze bedziemy mieli z niego wiele, wiele pozytku. malo nie kosztowal, ale transfer na plus. Almiron jest dla mnie niewiadoma i, jak mam nadzieje, zmiennikiem. tutaj usmiechalby sie mi Riquelme, ktorego nie cierpie, ale jednak graczem dobrym jest. nawet bardzo dobrym. duzo bardziej wolalbym VdV, choc nie wiem, czy ten jest do wyrwania.

plan minimum na ten sezon to dla mnie LM. inaczej tego nie widze, bo mamy spora przewage nad innymi zespolami z czolowki w tym, ze nie gramy na paru frontach. Galliani zdazyl juz to zreszta zauwazyc. podczas gdy inne kluby beda zdychaly, my bedziemy w najlepszej formie :P

chcialbym tez zlozyc gratulujace Interowi za zasluzone mistrzostwo oraz Milanowi za swietne(jak zawsze zreszta) reprezentowanie Serie A(i B :P ) na arenie miedzynarodowej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”