Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 25 cze 2007, 12:21

chyba juz czas najwyzszy, by napisac tu cos wiecej.

sprawe serie b omijam, gdyz byla ona dla mnie ogromna ujma. chce o tym zapomniec jak najszybciej, po prostu wyrzucic z pamieci. odpokutowalismy, teraz jestesmy czysci.

co do zarzadu - troche idiotyczne jest w tej chwili wrzucac na zarzad, ze nic nie robi. to smieszne. ja rozumiem - oni zostali wrzuceni na bardzo gleboka wode, gdyz poprzedni zarzad to byli cudotworcy, ale nie bylbym zbyt surowy w ocenianiu secco&company. mysle, ze doskonale znaja sobie sprawe z tego, ze w tym okienku trzeba polowac jak najlepiej. wiedza, ze musza byc twardzi, bo kazdy bedzie chcial jak najwiecej pieniedzy od Juve, ktore musi wrocic na szczyt. z tego, co da sie uslyszec, wyczytac - naprawde wiedza, czego potrzebuje Stara Dama, by powrocic na sam szczyt. Milito, Barzagli to juz gracze z najwyzszej polki. taki Pepe rowniez pokazuje klase. mala niewiadoma jest dla mnie Garay, ale 3 mln to nie jest jakies szalenstwo. wszyscy placza po stracie Balzarettiego, ja troche tez, bo faktycznie daloby sie za niego wyciagnac troche wiecej, ale z niewolnika nie ma pracownika. Iaquinta to mistrz swiata, ale tez rzemieslnik. z pewnoscia nie pilkarz najwyzszej klasy. jest dobry, ale nic wiecej. dla tego potrzebujemy Davida. niesamowicie na niego licze, bo to gwarancja 20+ bramek w sezonie, jesli beda go omijac kontuzje. Mauro pozwolilbym odejsc, choc bardzo lubie tego gracza, to irytujace jest jego ciagle biadolenie. a Marchionni moze w koncu udowodni to, ze gra w Parmie nie byla tylko chwilowa zwyzka formy. Tiago to transfer naprawde swietny, bardzo lubie tego gracza i mysle, ze bedziemy mieli z niego wiele, wiele pozytku. malo nie kosztowal, ale transfer na plus. Almiron jest dla mnie niewiadoma i, jak mam nadzieje, zmiennikiem. tutaj usmiechalby sie mi Riquelme, ktorego nie cierpie, ale jednak graczem dobrym jest. nawet bardzo dobrym. duzo bardziej wolalbym VdV, choc nie wiem, czy ten jest do wyrwania.

plan minimum na ten sezon to dla mnie LM. inaczej tego nie widze, bo mamy spora przewage nad innymi zespolami z czolowki w tym, ze nie gramy na paru frontach. Galliani zdazyl juz to zreszta zauwazyc. podczas gdy inne kluby beda zdychaly, my bedziemy w najlepszej formie :P

chcialbym tez zlozyc gratulujace Interowi za zasluzone mistrzostwo oraz Milanowi za swietne(jak zawsze zreszta) reprezentowanie Serie A(i B :P ) na arenie miedzynarodowej.

Wróć do „Włochy”