AS Roma (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 25 cze 2007, 20:46

Spal mówił, że na ten sezon chce mieć solidnych zmienników na każdą pozycję, a na razie wygląda to tak:

Bramka:
Doni - Curci ma iść na wypożyczenie, pozostaje ktoś z dwójki Julio Sergio, Pipolo, więc przyjdzie jeszcze ktoś doświadczony: Fontana albo Chimenti

Prawa obrona:
Panucci - Cassetti

Lewa obrona:
Tonetto - Modesto?

Środek obrony:
Mexes - Juan - Ferrari -
:?:
Def. Pomoc:
De Rossi - Pizarro - Aquilani -Barusso - Faty (tych jest aż w nadmiarze, pewnie Faty pójdzie na wypożyczenie, no i Brighi wraca z wypożyczenia)

Lewa Pomoc:
Amantino - :?: (Willy jest jeszcze u nas? Tak czy siak jest za słaby, żeby grać w przypadku kontuzji Manciniego)

Prawa pomoc:
Taddei - Esposito (Dla mnie to oni obaj są dobrzy, ale na ławkę, Taddei jest niezły, ale nie potrafi ciągnąć gry do przodu jak Amantino, Esposito ma ku temu predyspozycje, ale po ostatnich 2 mizernych sezonach wątpię, żeby powrócił do dawnej formy. Prawa pomoc to jedyna pozycja wg mnie na którą powinniśmy pozyskać kogoś od razu do pierwszego składu. Może po sprzedaży Chivu, zarząd szarpnie się na kogoś z wyższej półki niż Esposito, Alvarez też jeszcze powinien wrócić, ale czy on coś potrafi poza sprintem?).

Ofensywna pomoc:
Perrotta - :?: (Simone ma zdrowie jak koń, ale i on potrzebuje zmiennika, Totti nie zagra na media punto, więc może Aqui byłby odpowiedni, defensywnych pomocników mamy w nadmiarze, najlepiej byłoby przyuczać Alberto na następcę Tottiego na trequartiście - umiejętności ma odpowiednie)

Atak:
Totti - Vucinic - Okaka - Montella (pewnie zostanie, bo z taką pensją nikt go nie będzie chciał)

Więc zostają do kupienia:
- bramkarz (taki, żeby nie płakał, że siedzi na ławce, i Chimenti i Fontana daliby radę)
- środkowy obrońca (nie musi być wybitny, ale nie może też być pokroju grande Kuffoura)
- lewy obrońca (pewnie Modesto, bo Mathieu zbyt drogi)
- skrzydłowy (Faubert, Quag, Rosina - a pewnie i tak przyjdzie jakiś gracz typu Willy - jaka cena, taka gra)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 cze 2007, 21:01

Diablo_ASR pisze: Aquilani
Wedlug mnie on jest raczej typem AMC wiec spokojnie moze uchodzic za zmiennika Perrotty jesli go nawet nie wygryzie 8)
Diablo_ASR pisze:Faty
Bedzie napewno wypozyczony
Diablo_ASR pisze:Brighi
Jestem ciekaw czy zostanie podjeta decyzja o tym ze pozostanie. Na dzien dzisiejszy po tym co prezentowal pod koniec sezonu w Chievo cenie go wyzej niz Baruso i to w nim upatrywalbym zmiennika dla Daniele. Pewnie i tak sie okaze podczas przygotowan do sezonu czy zostanie czy nie
Diablo_ASR pisze:Prawa pomoc
Moim zdaniem sciagniecie Esposito definitzwnie zakonczy zakupz na ta pozycje ... chociaz cztalem newsz z ostatniej chwili ze wcale nie jest tak ze transakcja juz jest pewna :roll:
Diablo_ASR pisze:Środek obrony:
Mysle ze czwartym obronca powinien byc ktos z Primavery, Freddi albo Grillo powinni dostac szanse w koncu

P.S. Apropo Chivu to wedlug Romanews Inter dzis wzszedl z oferta 13 mln euro za Rumuna, i teraz oni sa blizej jego pozskania, kontroferta z Barcelonz ma wplynac wieczorkiem.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 25 cze 2007, 22:08

Diablo_ASR pisze:Quag, Rosina
Roma chyba nie ma szans na sprowadzenie tych zawodników, a szkoda bo tutaj byli by dużym wzmocnieniem, mieliby miejsce w podstawowej 11 i mogliby się nieźle rozwinąć...

goofii pisze:
Diablo_ASR pisze: Aquilani
Wedlug mnie on jest raczej typem AMC wiec spokojnie moze uchodzic za zmiennika Perrotty jesli go nawet nie wygryzie 8)
Z tego co pamiętam to De Rossi też na początku miał być ofensywnym pomocnikiem (pamiec moze mnie zawodzić), ale z konieczości grywał na DM, co zresztą wyszlo mu na dobre. Chociaz z 2 strony aż sie prosi aby Aquilani grywal bardziej ofensywnie...

goofii pisze:
Jestem ciekaw czy zostanie podjeta decyzja o tym ze pozostanie. Na dzien dzisiejszy po tym co prezentowal pod koniec sezonu w Chievo cenie go wyzej niz Baruso i to w nim upatrywalbym zmiennika dla Daniele. Pewnie i tak sie okaze podczas przygotowan do sezonu czy zostanie czy nie
Przez ostatnie 2 sezony udowodnil że grać potrafi, bardzo waleczny, jako zmiennik ROmie by się przydał, ale nie wiem czy sam zawodnik chcialby przesiedziec sezon na ławce bo wątpie żeby wygryzł ze składu jednego z najlepszych pilakrzy tamtego seoznu Serie A i przyszły symbol klubu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 cze 2007, 22:22

Diablo_ASR pisze:Faubert
z tego co wiem to on w przyszłym sezonie będzie grał w Rangersach :wink: ale pewien nie jestem, gdzieś czytałem o tym transferze. A jeszcze na skrzydle macie młodego takiego, co ma podobne nazwisko do De Rossiego. Rosi czy jakoś tak, nawet chyba z ManU w LM grał (w pierwszym meczu) on mógłby być dobrym zmiennikiem.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 25 cze 2007, 22:59

Akarin pisze:A jeszcze na skrzydle macie młodego takiego, co ma podobne nazwisko do De Rossiego. Rosi czy jakoś tak
Niestety w tym sezonie malo gral i nie rozwinal sie za bardzo ... najprawdopodoniej zostanie wypozyczony do jakiegos slabszego klubu zeby sie mogl porzadnie ograc ...
Akarin pisze:z tego co wiem to on w przyszłym sezonie będzie grał w Rangersach
Niekoniecznie bo Bordeaux zwariowalo i zada za niego ponad 10 mln euro :roll:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 25 cze 2007, 23:10

'Del Piero' pisze: Z tego co pamiętam to De Rossi też na początku miał być ofensywnym pomocnikiem (pamiec moze mnie zawodzić), ale z konieczości grywał na DM, co zresztą wyszlo mu na dobre.
Z tego co ja pamiętam, to Capello puszczał go jako... lewoskrzydłowego pod koniec sezonu 2002/03 i w 4 meczach strzelił 2 bramki, więc jakby co byłby zmiennik dla Amantino :lol:

goofii pisze:
Ja większe nadzieje wiążę z Barusso. Wydaje mi się, że Brighi pójdzie do Regginy, gdy będziemy się starać o Modesto lub (i) Mesto.
goofii pisze: Mysle ze czwartym obronca powinien byc ktos z Primavery, Freddi albo Grillo powinni dostac szanse w koncu
Nie mam nic przeciwko. Mało tych wychowanków-obrońców w pierwszym składzie. Ostatnim był Bovo, ale z nim to inna historia, bo ogrywał się w innych klubach.
Akarin pisze:
Diablo_ASR pisze:Faubert
z tego co wiem to on w przyszłym sezonie będzie grał w Rangersach :wink: ale pewien nie jestem, gdzieś czytałem o tym transferze.
W Bordeaux zaprzeczyli jakoby ktokolwiek z Glasgow się z nimi kontaktował, to był wymysł dziennikarzy. Ale w gruncie rzeczy z działaczami Bordeaux nigdy nic nie wiadomo. Jak Roma oferowała za fauberta 4-5 mln, oni chcieli 7-8. Jak Roma jest teraz skłonna tyle wyłożyć, to oni śpiewają 15 :!:

Co do Rosiego, to chyba podzieli los Faty'ego i Brighiego i pójdzie na wypożyczenie/współwłasność.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 26 cze 2007, 13:23

Diablo_ASR pisze:
'Del Piero' pisze: Z tego co pamiętam to De Rossi też na początku miał być ofensywnym pomocnikiem (pamiec moze mnie zawodzić), ale z konieczości grywał na DM, co zresztą wyszlo mu na dobre.
Z tego co ja pamiętam, to Capello puszczał go jako... lewoskrzydłowego pod koniec sezonu 2002/03 i w 4 meczach strzelił 2 bramki, więc jakby co byłby zmiennik dla Amantino :lol:
Jeden pies... :P Miał zadania ofensywne, a wyszedł z niego świetny defensywny pomocnik.

Co do Rosiego, to chyba podzieli los Faty'ego i Brighiego i pójdzie na wypożyczenie/współwłasność.
A szkoda, bo początkowo praktycznie w kazdym meczu można było zobaczyć tego zawodnika (czy to z wchodzac z lawki czy w 1 skladzie)... gol z Parmą, asysta z Valencia... Moze gdyby został w Romie wyszloby to mu na dobre

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2007, 19:15

Wyglada na to ze dzis odbyl sie przedostatni odcinek telenoweli z Chivu w roli glownej.

Po powrocie z Barcelony Prade powiedzial ze oferta Barcy wynoszaca 18 mln euro jest zadowalajaca. Roma ma teraz 24-48 godz na podjecie decyzji a nastepnie kluby spotkaja sie pod koniec tygodnia. Wiec praktycznie jesli Chivu sie zgodzi na oferte Barcy to powedruje do Katalonii.

Inne dzisiejsze newsy byly glownei na temat prawdopodobnych transfero Mesto i Modesto z Regginy do Romy oraz Udine oglosila ze nie jest zainteresowane wlaczeniem w oferte na Quagliarelle Vucinica i chce gotowki :wink:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 27 cze 2007, 19:39

No to jutro Chivu w Barcelonie, a za kilka dni Mesto, Modesto i Quag w Romie :twisted:

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 27 cze 2007, 20:10

Jeśli to prawda to Krystian jest już w Barcelonie.
Inter już raczej więcej niż 18 mln za niego nie da... (i się im nie dziwie)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 27 cze 2007, 20:27

Quag w Romie
w takie bajki bym nie wierzyl :)

co do Ch$vu to juz mam dosc calej sprawy mam nadzieje ze na dniach sie rozwiaze i trzymam kciuki za Barceolne bo raz ze wiecej kasy dadza a dwa ze nie wzmocnimy ligowego rywala

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 27 cze 2007, 20:27

Po powrocie z Barcelony Prade powiedzial ze oferta Barcy wynoszaca 18 mln euro jest zadowalajaca. Roma ma teraz 24-48 godz na podjecie decyzji a nastepnie kluby spotkaja sie pod koniec tygodnia. Wiec praktycznie jesli Chivu sie zgodzi na oferte Barcy to powedruje do Katalonii.
Ble Ble Ble Chłopie ty chyba wogóle nie znasz włoskiego? Otóż mylisz się, Prade wcale nie powiedział że oferta Barcelony wynosi 18mln euro tylko że wciąż takiej sumy za Chivu oczekuje Roma i o której mówiło się już dawno temu.
Prade powiedział także że nie na razie nie ujawni ile zaoferowała mu Barcelona ale spekuluje się że jest to suma ok.14-15mln euro w dwóch ratach.
Natomiast Inter nie złożył jeszcze żadnej oficjalnej oferty ale niebawem to uczyni i będzie to suma równa 15mln euro.
Poza tym sam Chivu wielokrotnie podkreślał że woli grać w Interze niż w Barcelonie i sądze że działacze Romy z panią Sensi na czele powinni to uszanować i nie robić problemów z transferem rumuna do Mediolanu.

Nie rozumiem także argumentacji niektórych kibiców Romy, którzy piszą że lepiej niech Chivu odejdzie za granicę żeby nie wzmacniać lokalnego rywala- w tym przypadku Interu.Ja pomimo że jestem kibicem Milanu to wolę by Chivu przeszedło do Interu bo zależy mi by Serie A była coraz silniejsza i na pewno nie chce żeby kolejny już świetny zawodnik uciekał za granicę.
Jeśli Rome nie stać na utrzymanie Chivu to przynajmniej nie powinna robić problemów z jego transferem do Mediolanu i wbrew jego woli upychać go do Hiszpanii w imię jakiejś chorej ambicji czy zazdrości.Prawda jest też taka że Inter nie jest jakimś waszym wielkim konkurentem do tytuły, gdyż Roma jest po prostu za słaba żeby nawiązać z nim walkę o Scudetto, a wasza polityka transferowa tylko to potwierdza.Gdyby naprawdę zależało wam na walce o najwyższe cele to wasz zarząd nie sprzedawałby jednego ze swoich filarów jakim jest Chivu(zresztą nie wiadomo czy przy okazji negocjacji w sprawie Chivu, Barca nie podkupi wam jeszcze i de Rossiego) tylko dokonywałby kolejnych wzmocnień a nie ograniczał się do wykupywania 2połówek kart paru swoich piłkarzy.
W tym roku serie A będzie dużo silniejsza, wraca Juve, Milan i Fiora nie będą miały punktów ujemnych i w tej sytuacji szczytem marzeń Romy będzie zapewne 4miejsce i walke o nie z Fiorentiną czy Lazio.
Niestety dla was dopóki rodzina Sensich nie sprzeda klubu i nie zainwestuje w Romę jakiś sponsor z prawdziwego zdarzenia to możecie pożegnać się z walką o Scudetto i przezwyczaić do sytuacji że co roku w lato opuszczać was będą najlepsi zawodnicy.

Co do Chivu to mam nadzieje że wyląduję zgodnie ze swoją wolą w Interze i zycze mu tego z całego serca.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 20:30 przez zygy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2007, 20:27

Niestety musze pospieszyc ze sprostowaniem ktore wyniklo ze jakis cymbal :maruda: zle przetlumaczyl wloskiego newsa.

A wiec bylo tak: Prade powiedzial ze Roma zazadala 18 mln euro a potem wypowiedzial sie ze oferte ktora otrzymali z Barcy jest interesujaca. Obydwa kluby zgodzily sie zeby nie ujawniac szczegolow oferty. Roma dostala 24-28 na przemyslenie oferty oraz zezwolila Barcelonie na rozpoczecie negocjacji z agentem Chivu na temat kontraktu.
zygy pisze:Ble Ble Ble Chłopie ty chyba wogóle nie znasz włoskiego?
Grunt to sie przyznac do bledu co nie :roll:

zygy pisze:rozumiem także argumentacji niektórych kibiców Romy, którzy piszą że lepiej niech Chivu odejdzie za granicę żeby nie wzmacniać lokalnego rywala
Chivu pojdzie do klubu ktory zaoferuje Romie najlepsze warunki transferu .... chyba to jest najbardziej logiczne i sprawiedliwe wyjscie z calej sytuacji ... wiec wytlumacz mi dlaczego Roma mialaby nie wybierac oferty Barcelony jesli naprawde bedzie najlepsza ... bo argument zeby nie oslabiac Serie A chyba nie jest na miejscu jesli mowimy o profesjonalnym futbolu :roll:
zygy pisze:zresztą nie wiadomo czy przy okazji negocjacji w sprawie Chivu, Barca nie podkupi wam jeszcze i de Rossiego
Oferta z gory zostala odrzucona ... nie martw sie na zapas :roll:

zygy pisze:w tej sytuacji szczytem marzeń Romy będzie zapewne 4miejsce
pogadamy za rok ...
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 20:47 przez goofii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 27 cze 2007, 20:37

o to gdzie Chivu chce grac nie wiemy .. chyba ze sie opieramy na dzienikarskich plotkach.. a zreszta nawet i te ostanio donosily ze Chivu wolaby wlasnie Barcelone
Nie rozumiem także argumentacji niektórych kibiców Romy, którzy piszą że lepiej niech Chivu odejdzie za granicę żeby nie wzmacniać lokalnego rywala
nicht ci nie kaze rozumiec ale kazdy ma prawo miec swoje zdanie.. dla Romanistow liczy sie przedewzytkim dobro Romy a nie ligi.. a wzmacniac rywala z gornej pulki madre nie jest i wiele klubow sie kieruje takim rozumowaniem.. myslisz ze Arsenal sprzedalby Henrego do MU ?
Jeśli Rome nie stać na utrzymanie Chivu to przynajmniej nie powinna robić problemów z jego transferem do Mediolanu i wbrew jego woli upychać go do Hiszpanii
Chivu jak odejdzie to napewno nie na sile.. pistoletu mu do glowy nie przyloza zeby podpisal kontrakt z Barca nie ?? jakby kategorcznie nie chcial tam przejsc to by raczej Roma nie prowadzila z Barca tak intensywnych negocjacji czyz nie ?
W tym roku serie A będzie dużo silniejsza, wraca Juve, Milan i Fiora nie będą miały punktów ujemnych i w tej sytuacji szczytem marzeń Romy będzie zapewne 4miejsce i walke o nie z Fiorentiną czy Lazio.
Niestety dla was dopóki rodzina Sensich nie sprzeda klubu i nie zainwestuje w Romę jakiś sponsor z prawdziwego zdarzenia to możecie pożegnać się z walką o Scudetto i przezwyczaić do sytuacji że co roku w lato opuszczać was będą najlepsi zawodnicy.
nie wiem dlaczego taki zlosliwy ton?? najlepszy zawodncy?? jakbys sie interesowal to bys wiedzial ze Chivu w tym sezonie nie gral zadnych rewelacji i wcale nie mozna go okreslic "najlepszym zawodnikiem"

co do wali o scudetto to masz racje Roma nie ma takiego potencjalu finasowego jak kluby mediolanskie ale z tym 4 miejscem bym nie przesadzal bo Juve dopiero co wraca do ligi i tak szybko do potegi nie wroci.. od Lazio mielismy bodazje 10 punktow wiecej w lidzea jakis drastycznych wzmocnien nie robia od Violi tez bylismy lepsi nawet od Milanu wiec nie jest powiedziane ze Roma skazana jest na walke o 4 miejsce :> pozatym poczekajmy do konca mercato i do sezony z gdybaniem

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 20:38

tak. poza tym ze inter rozmawia z pilkarzem poza plecami klubow, dyr sportowy romy powiedzial ze nie ujawni ofery barcy ale jest kuszaca, i daje 24/48 godzin na finalizacje kontraktu. skoro prade publicznie mowi ze nie poda zadnych szczegolow to skad wiesz co oferuja romia? :lol:

wg slow bronzettiego chivu chce grac w barcelonie

wiec zycze zygy dobrych tlumaczen. takich bez interpretacji tlumaczacego

inter mial zgode na rozmowe z pilkarzem? nie.

poza tym panowie soriano i prade rozmawiali tak dlugo ze watpie by teraz ujawniali cala prawde. nie sadze by inter byl w stanie cos zrobic

agent chivu rowniez sie wczoraj wypowiedzial mowiac ze dla jego klienta wazny jest poziom sportowy druzyny oraz fakt iz w barcelnie bedzie gral henry

a oto slowa prade:
Per Daniele Prade', direttore sportivo della Roma appena rientrato in Italia dalla Spagna, "l'offerta del Barcellona e' interessante. La richiesta della Roma per Chivu e' ferma sui 18 milioni di euro, l'offerta degli spagnoli e' appunto interessante, ma per motivi di riservatezza dei due club non e' possibile comunicarla''
wypowiedz agenta pilkarza

http://www.elmundodeportivo.es/20070627 ... 30865.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”