Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 145

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 cze 2007, 16:01

olson pisze:niezacofanego europejskiego kraju i samemu zakupić sobie koszulkę.
i gdzie takową kupisz, jak ja byłem w niemczech to nigdzie nie mogłem znaleźć takowego sklepu. Ale najprawdopodobniej na wakacjahc będę w Monachium i sobie kupię :wink: a jak nie to napiszę do klubu, że jestem biednym studentem i wybłagam tą koszulkę :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 cze 2007, 16:05

Akarin pisze:jak ja byłem w niemczech to nigdzie nie mogłem znaleźć takowego sklepu.
Koszulkę z zakończonego niedawno sezonu zakupiłem w poprzednie wakacje w... Edynburgu :P.

W te wakacje też miałem jechać do Monachium. Warunkiem był jednak czerwony pasek, a ok. 50 godzin nieobecnych pozwoliło mi otrzymać tylko poprawne zachowanie :roll: [odpowiednia średnia była].

Ty do Niemiec masz rzut kamieniem, w ładny dzień do Monachium możesz rowerem pojechać :lol:.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 cze 2007, 12:24

No to nasza sytuacja kadrowa zaczyna się wreszcie klarować - po wypożyczeniu Goerlitza (też popieram ten ruch) i zakontraktowaniu Ze Roberto, pozostaje nam jeszcze:
- zbyć Santa Cruza (choć to pewnie dopiero po Copa America)
- wypozyczenie dos Santosa (Rummenigge wspominał coś o Hiszpanii)
- ewentualny zakup Klose i związana z tym sprzedaż Makaaya

IMHO - co by nie było, skład na przyszły sezon mamy naprawdę niezły :wink:
Akarin pisze:a jak nie to napiszę do klubu, że jestem biednym studentem i wybłagam tą koszulkę :lol:
Nie liczyłbym na to - muszą sobie odbić wydatki transferowe :lol:
Akarin pisze:mam 192 cm wzrostu
Przy takim wzroście to na Twoim miejscu kupowałbym w ciemno koszulkę z nr "9" - wzrost się zgadza :lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 cze 2007, 22:34

Michał M pisze:Przy takim wzroście to na Twoim miejscu kupowałbym w ciemno koszulkę z nr "9" - wzrost się zgadza
jakby się uprzeć to wygląd też :P
Michał M pisze:Nie liczyłbym na to - muszą sobie odbić wydatki transferowe
podobno mają 100 mln na transfery :lol: :rotfl4: dadzą radę :P

Michał M pisze:- zbyć Santa Cruza (choć to pewnie dopiero po Copa America)
- wypozyczenie dos Santosa (Rummenigge wspominał coś o Hiszpanii)
jawohl to teraz trzeba załatwić. A co do Santa Cruza to nie zdziwie się jak zostanie :lol: albo będzie chciał za dużo kasy od nowego pracodawcy, albo błyśnie na Copa i Ottmar będzie chciał go zostawić :lol: nie no, żartuję :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 cze 2007, 22:51

Akarin pisze:A co do Santa Cruza to nie zdziwie się jak zostanie
On jest chyba świadomy, że obecnie jest 4. napastnikiem w zespole. Makaay [ew. Klose], Podolski, a już na pewno Toni będą występować od Chico znacznie częściej, oczywiście jeżeli zdecyduje się zostać w klubie. Co więcej, jako napastnika można też liczyć Schlaudraffa, więc szanse Roque na grę w przyszłym sezonie nie rysują się w pozytywnych barwach. No, chyba że liczy na kontuzję któregoś z podstawowych napastników :roll:.

A dos Santos musi zostać wypożyczony na kolejny sezon. Niestety, w nadchodzących rozgrywkach, o ile zostanie w Bayernie, będzie miał jeszcze mniejsze szanse na występy niż przed rokiem.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 25 cze 2007, 23:05

8)
kalsyka, nikt nie miał takiej konferencji w historii. Ein trener nicht ein idiot :lol: Legendarne 3 min i 30 sek.
Olson zobacz jak najczęściej w poprzednim sezonie występował, a no właśnie jako pomocnik. Najczęściej na skrzydle. I tam chyba go widzi Ottmar. Choć ja nie wierzę aby został, nie ma sensu. Na prawej pomocy mamy Sose, Ribery'ego, Altintopa i od biedy Lella. Tam też nie pogra. Czyli do sprzedania :P

a pamiętacie to?
:arrow: http://www.fcbfanclubroteradler.com/ass ... n1S.10.jpg

wzięło mnie na przypominanie sobie historii :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 cze 2007, 9:03

Akarin pisze: podobno mają 100 mln na transfery :lol: :rotfl4: dadzą radę :P
100? nie 70? Odsetki, czyż tak? :lol: No z takim finansistą jak Ulli, to nie ma się co martwić :D
olson pisze:obecnie jest 4. napastnikiem w zespole.
Czwartym, albo nawet piątym :wink: Wyżej bym w tej chwili oceniał Schlaudraffa, bo ten na pewno będzie gryzł trawę, żeby jakoś błysnąć, a Roque juz wie, że w Bayernie nie ma szans.
olson pisze:A dos Santos musi zostać wypożyczony na kolejny sezon.
Właściwie, to na dobrą sprawę trudno ocenić tego chłopaka. Musi pograć gdzieś regularnie, przez cały sezon, żeby mieć o nim pogląd. Pod Magathem nie miał przecież praktycznie sposobności do grania, a potem jeszcze ta kontuzja...
Akarin pisze:Ein trener nicht ein idiot :lol: Legendarne 3 min i 30 sek.
Pamiętam to :lol: "Strrrrruuuuuuuunz!" i "Flasche leer!" :smile2:
Akarin pisze:a pamiętacie to?
Jasne :wink: Sezon 96/97 - nie pamiętam wprawdzie meczu, ale Klinsmann był wściekły na Trappa, że ten wymienił go w końcówce na amatora Carstena Lakiesa.

EDIT!:

Jak informuje kicker, Klose juz od przyszłego sezonu będzie grał w Bayernie! Podaję link do tej informacji:
http://www.kicker.de/fussball/bundeslig ... el/367164/

Oficjalna jeszcze nie potwierdza :wink:

EDIT nr2:

Oficjalna już też potwierdziła! Czyli transfer zapięty na ostatni guzik - oczywiście strony milczą na temat odstępnego...

Miro, witamy w Bayernie! :witam:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 cze 2007, 16:36

Michał M pisze:- ewentualny zakup Klose i związana z tym sprzedaż Makaaya
wykrakał :wink:

O w trzy kórwy, zresztą po co ja to piszę :rotfl4: :P
Miro w Bayernie, coż wchodzę sobie po przejażdżce rowerem do domu, odpalam kompa i w chodzę na polską stronę Bayernu. I co widzę, "Oficjalnie: Klose w Bayernie" i nie mogę uwierzyć, sam nie wiem czemu, bo ten transfer był przezemnie spodziewany. Wchodzę na fcbayern.de i tam też jest. Cóż jedyne słowa jakie mi teraz przychodzą na myśl to:
Dzięki Ci Roy za te 3 sezony i za te wszystkie bramki, które strzeliłeś (78 chyba, piszę z pamięci) i za te wszystkie asysty, a miałes ich sporo, bo chyba z 30. Nigdy Cie nie zapomnimy.
Roque, mimo wszystko dzieki za te 8 lat w Bayernie. Powodzenia gdzie indziej.
Nastaje nowa siła. Bayern :love: :king: :rydzyk: :jupi: :wzp: :mike:

Suma transferu ma wynosić podobno 12 mln euro oraz jak "zagramy dory sezon" to wskoczy do 15. Poza tym Miro ma podpisać 4-letni kontrakt, w czwartek przyleci do Monachium i przejdzie testy medyczne. W piętek o 10 stawi sie na pierwszym treningu. Razem z Tonim, Riberym, Jansenem, Schlaudraffem, Sosą, Hamitem i Ze. A bez Mehmeta (chlip...), Claudio, Saliegom, Andreasa, Aliego i po raz ostatni (najprawdopodobniej) Roya i Roque. Nieznana jest przyszłość Roya, Chico i Dos Santosa. Dwaj pierwsi niemal na pewno odejdą a trzeci zostanie wyporzyczony.

Witamy Miro!

Obrazek
We got you now. :P

Let's start new sezon.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 cze 2007, 19:07

Az zal bierze ze Bayern nie zagra w CL bo bylbym jednym z najpowazniejszych faworytow do. Mi jednak brakuje jeszcze kogos w srodku pomocy.... Atak zapowiada sie znakomicie Toni - Klose w obwodzie Podolski i Schlaudraff. Czekamy na Bundeslige i bojcie sie rywale :)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 cze 2007, 20:58

Jestem zachwycony! Od rana spędzam czas na morzem [co prawda pogoda do dupy :roll:] i dotychczas nie miałem styczności z Internetem. A tu kolega pisze mi smsa, że Mirko w Bayernie, później w wiadomościach podają takie samo info. Bomba! Skład na przyszły sezon mamy już kompletny i niezwykle silny. Będzie dobrze, oj będzie :o.
Martinho pisze:Mi jednak brakuje jeszcze kogos w srodku pomocy....
Przesadzasz. Będziemy grać na środku dwójką defensywnych pomocników [Ze Roberto, Ottl, van Bommel, Demichelis ew. Altintop] bądź z defensywnym i ofensywnym pomocnikiem- do dyspozycji jest przecież Ze Roberto, van Bommel, Sosa czy Schlaudraff. No i oczywiście Toni Kroos :smile2:.
Jedyny kłopot, z jakim Hitzfeld będzie mógł się borykać to jedynie problem bogactwa, a więc żaden problem 8).

PS. Ciekawe, z jakim numerem będzie grał Klose, skoro '9' Toni już mu podpier...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 cze 2007, 21:15

olson pisze:PS. Ciekawe, z jakim numerem będzie grał Klose, skoro '9' Toni już mu podpier...

Pewnie z takim jak widzisz na zdjeciu u gory.

Nie popadacie w hura optymizm? Nie pamietacie juz tych wielbladow obrony z zeszlego sezonu? Bo mi sie wydaje, ze Bayernowi przydalby sie jakis klasowy srodkowy obronca

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 cze 2007, 21:20

Lakier pisze:Pewnie z takim jak widzisz na zdjeciu u gory.
'11' ma Poldi.

Lakier pisze:Bo mi sie wydaje, ze Bayernowi przydalby sie jakis klasowy srodkowy obronca
Jest Hummels :lol:. Możemy tracić dużo goli, w końcu będziemy dużo strzelać :smile2:.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2007, 21:24

Lakier pisze:
olson pisze:PS. Ciekawe, z jakim numerem będzie grał Klose, skoro '9' Toni już mu podpier...

Pewnie z takim jak widzisz na zdjeciu u gory.

Nie popadacie w hura optymizm? Nie pamietacie juz tych wielbladow obrony z zeszlego sezonu? Bo mi sie wydaje, ze Bayernowi przydalby sie jakis klasowy srodkowy obronca
Ja w hurraoptymizm nie popadam i także uważam, że porzydałby się obrońca jak Boularouz - ciekawy, całkiem młody i doświadczoy grajek w sam raz do Bayernu.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 cze 2007, 7:50

Lakier pisze: Nie popadacie w hura optymizm?
w przeciwienstwie do poteznych wzmocnien Juve :twisted: , kibice Bayernu moga bez cienia fantazji miec wielkie nadzieje zwiazane z nasza "nowa" druzyna w kolejnym sezonie...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 cze 2007, 8:16

Akarin pisze:Dzięki Ci Roy za te 3 sezony i za te wszystkie bramki, które strzeliłeś (78 chyba, piszę z pamięci)
Bramki się zgadzają, ale sezony były cztery :> Żal, że przy takiej średniej (prawie 20 bramek na sezon!) nie dane mu było zostać królem strzelców BL. No ale cóż, teraz już pewnie wróci do Holandii - tak więc tak jak Elber, który przez transfer Roya odszedł z Monachium, tak teraz Makaay odejdzie przez transfer Klose.
Akarin pisze:.Suma transferu ma wynosić podobno 12 mln euro oraz jak "zagramy dory sezon" to wskoczy do 15.
I przez to mam lekki zgryz co do tego transferu. Jak sobie pomyślę, że za rok byłby do wzięcia za darmo, to :angry: No ale OK, będziemy mieli "sturm-traumpaar" w postaci Toni-Klose - a nie wierzyłem jeszcze miesiąc temu, że mozna ich obu zdobyć :shock:
Akarin pisze:Nastaje nowa siła. Bayern
Nowa-stara siła :P
Martinho pisze:Az zal bierze ze Bayern nie zagra w CL bo bylbym jednym z najpowazniejszych faworytow do.
Oczywiście, że żal, ale z drugiej strony od razu byłaby presja na wynik, a przecież ośmiu nowych kolesi + pozostałych "starych" kilkunastu to od razu nie będzie super drużyna. Także dzięki Pucharowi UEFA zyskają trochę czasu na zgranie, IMHO :wink:
olson pisze:Będziemy grać na środku dwójką defensywnych pomocników [Ze Roberto, Ottl, van Bommel, Demichelis ew. Altintop]
Dokładnie tak. Dwójka defensywnych + dwójka skrzydłowych (Ribery, Sosa, Schweinsteiger czy Jansen). No chyba, że to nie wypali, to za rok poszukamy rozgrywającego :twisted:
Makaay prawie na 100% odejdzie, więc obstawiam "dychę" :wink:
Lakier pisze: Bo mi sie wydaje, ze Bayernowi przydalby sie jakis klasowy srodkowy obronca
Pewnie by się przydał, ale po takim sezonie potrzebne były przede wszystkim spektakularne transfery, więc obronę na razie zostawili w spokoju. Ale sądzę, że za rok ktoś nowy na ta pozycję przyjdzie 8)
Na razie i do BL i do P. UEFA już nam wystarczy. I tu i tu będziemy zdecydowanym faworytem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”