Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson » 26 cze 2007, 13:24

solojuve.com pisze: Koniec marzeń o Quagliarelli

Napastnik Udinese Fabio Quagliarella przerwał milczenie dotyczące jego ewentualnego transferu. "Stałem się zawodnikiem Udinese i chcę tu zostać za wszelką cenę - powiedział 23-letni napastnik w ostatnim wywiadzie - Obecnie nie mogę się doczekać występu w moim nowym zespole." Reprezentant Italii rozpływał się w zachwytach o dziesiątej drużynie niedawno zakończonego sezonu Serie A. "O żadnym rozczarowaniu nie ma mowy. Dla mnie Udinese to świetny klub, tak jak Sampdoria. Zawsze uważałem za bardzo ważne dołączenie do innego klubu, w którym miałbym możliwość dalszego rozwoju. Udinese wierzy we mnie - zainwestowali 7,5 miliona euro bym stał się ich zawodnikiem i to mnie bardzo cieszy." kończy świeżo upieczony zawodnik drużyny ze Stadio Friuli.
Zainteresowane kupnem zdobywcy trzynastu bramek w Serie A w ubiegłym sezonie były trzy kluby: Juventus Turyn, Manchester United i niedawno AS Roma. Przy czym pierwszy z nich postawił na przedłużenie umowy z Davidem Trezeguet, a drugi tylko wyraził chęć pozyskania zawodnika, nieczyniąc jednak żadnych ruchów w tym kierunku. Wydaje się, że jako jedyna broni jeszcze nie złożyła Roma, która w przypadku transferu Chivu (13 mln euro -> Inter, Barcelona) znalazłaby fundusze na pokrycie transferu nietaniego napastnika Udinese. Mówi się, że stołeczny klub gotów jest zaoferować bianconerim karty trzech zawodników (Ricardo Faty, Aleandro Rosi i Mirko Vucinic) plus określoną sumę pieniędzy. Sam zainteresowany nie wyklucza tej opcji. "Kto nie chciałby grać w Romie? Grają tam najlepsi piłkarze, tacy jak Totti, De Rossi czy Mancini. Poza tym idealnie pasowałbym do filozofii gry Luciano Spalettiego. - przyznał zawodnik - No i nie można zapominać o kibicach Romy, którzy są wyjątkowi."
źródło: goal.com/tribalfootball.com
coś tak czuje że teraz Diablo poprawił się humor

Wróć do „Włochy”