Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 133

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 cze 2007, 23:27

maciek_88 pisze:moment zejści Trezeguet. Sposób w jaki to uczynił praktycznie całkowicie utwierdza mnie w przekonaniu, że to był ostatni sezon Davida w Turynie.
Myliłem się :(

:P

Na 99,9% David podpisał nową umową ważną do roku 2011 - życ, nie umierac :D. Jeszcze tylko środek obrony i czekamy na decyzję Pavla - oby plotki o jego zakończeniu kariery były bujdami. Brawo zarząd :!:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 26 cze 2007, 9:48

To jak Francuz u was zostaje, to chyba odpuszczacie sobie Quagliarellę?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 cze 2007, 10:48

raczej tak, choć Ranieri ostatnio sugerował że JUVE może grać w przyszłym sezonie nie tylko 4-4-2 ale i też 4-3-3 i jakby tak było to Quagliarella by się przydał
Ale są inne wydatki (środek Obrony) więc Quagliarella do JUVE dla mnie prawie na pewno nie trafi

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 cze 2007, 13:24

solojuve.com pisze: Koniec marzeń o Quagliarelli

Napastnik Udinese Fabio Quagliarella przerwał milczenie dotyczące jego ewentualnego transferu. "Stałem się zawodnikiem Udinese i chcę tu zostać za wszelką cenę - powiedział 23-letni napastnik w ostatnim wywiadzie - Obecnie nie mogę się doczekać występu w moim nowym zespole." Reprezentant Italii rozpływał się w zachwytach o dziesiątej drużynie niedawno zakończonego sezonu Serie A. "O żadnym rozczarowaniu nie ma mowy. Dla mnie Udinese to świetny klub, tak jak Sampdoria. Zawsze uważałem za bardzo ważne dołączenie do innego klubu, w którym miałbym możliwość dalszego rozwoju. Udinese wierzy we mnie - zainwestowali 7,5 miliona euro bym stał się ich zawodnikiem i to mnie bardzo cieszy." kończy świeżo upieczony zawodnik drużyny ze Stadio Friuli.
Zainteresowane kupnem zdobywcy trzynastu bramek w Serie A w ubiegłym sezonie były trzy kluby: Juventus Turyn, Manchester United i niedawno AS Roma. Przy czym pierwszy z nich postawił na przedłużenie umowy z Davidem Trezeguet, a drugi tylko wyraził chęć pozyskania zawodnika, nieczyniąc jednak żadnych ruchów w tym kierunku. Wydaje się, że jako jedyna broni jeszcze nie złożyła Roma, która w przypadku transferu Chivu (13 mln euro -> Inter, Barcelona) znalazłaby fundusze na pokrycie transferu nietaniego napastnika Udinese. Mówi się, że stołeczny klub gotów jest zaoferować bianconerim karty trzech zawodników (Ricardo Faty, Aleandro Rosi i Mirko Vucinic) plus określoną sumę pieniędzy. Sam zainteresowany nie wyklucza tej opcji. "Kto nie chciałby grać w Romie? Grają tam najlepsi piłkarze, tacy jak Totti, De Rossi czy Mancini. Poza tym idealnie pasowałbym do filozofii gry Luciano Spalettiego. - przyznał zawodnik - No i nie można zapominać o kibicach Romy, którzy są wyjątkowi."
źródło: goal.com/tribalfootball.com
coś tak czuje że teraz Diablo poprawił się humor

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 26 cze 2007, 13:56

Dobry news :D Tym bardziej, że transfer Esposito jednak nie potwierdzony.

A co do Juve, to lepiej jak te pieniądze przeznaczycie np na Barzagliego. Myślę, że to lepszy wybór niż Pepe czy Milito.

paweg
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paweg » 26 cze 2007, 16:22

Witam

Ktos wypowiadal sie na temat Iaquint'y.. i powiedzial ze caly zespol gral pod niego i dlatego ma tyle bramek.. ale jezeli caly zespol jest slaby to chyba wychodzi wtedy potencjal zawodnika? prawda? przykladem jest Totti chociaz postawa Romy mnie zadziwila w tym sezonie.. kolejnym przykladem jest dosc kiepska postawa Arsenalu z powodu braku Henry'ego..

moze Iaquinta nie blyszczy na boisku ale jest skuteczny czego czesto brakuje Juve.. i mam nadzieje ze Treze wkoncu bedzie musial wkladac duzo wysilku zeby sie utrzymac w 1 skladzie mam nadzieje ze nie tylko przez Iaquint'e

co do Quagliarell'y to swietny napastnik ;] bardzo chetnie popatrzylbym na jego gre w barwach Juve

Pozdro

ps. jeszcze jedno.. czy napewno cale Udinese gralo pod Iaquinte? skoro Di Natale ma 11 bramek, Asamoah ma 8 bramek, Obodo 5.. i jeszcze wielu innych strzelalo..

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 26 cze 2007, 16:32

paweg pisze:moze Iaquinta nie blyszczy na boisku ale jest skuteczny czego czesto brakuje Juve.. i mam nadzieje ze Treze wkoncu bedzie musial wkladac duzo wysilku zeby sie utrzymac w 1 skladzie mam nadzieje ze nie tylko przez Iaquint'e

Tak, tylko, ze Treze ma pewne miejsce w skladzie, bo Del Piero, Palladino i Iaquinta beda sie 'bic' o miejsce u jego boku.

Diablo_ASR pisze: A co do Juve, to lepiej jak te pieniądze przeznaczycie np na Barzagliego. Myślę, że to lepszy wybór niż Pepe czy Milito.

No. Barzagli jest przynajmniej ograny w Serie A. Milito moze okazac sie niewypalem, tak jak niewypalem w Hiszpanii okazal sie Cannavaro

paweg
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paweg » 26 cze 2007, 17:03

@Lakier

Treze + Iaquinta nie wyobrazam sobie takiego napadu.. zbyt podobni zawodnicy.. tak jakby DP i Palladino wyszli razem na boisko.. wlasciwie oni powinni grac jako cofnieci napastnicy a nie jako nominalni napastnicy ale to tylko moja opinia..

Mysle ze Treze i Iaquinta beda ze soba rywalizowac tak jak DP z Palladino.

Chyba ze Ranieri zmieni ustawienie :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 26 cze 2007, 17:34

paweg pisze:Treze + Iaquinta nie wyobrazam sobie takiego napadu.. zbyt podobni zawodnicy.. tak jakby DP i Palladino wyszli razem na boisko..
Raz wysli i Palla ustrzelił hattricka...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 cze 2007, 12:24

Lakier pisze:No. Barzagli jest przynajmniej ograny w Serie A. Milito moze okazac sie niewypalem, tak jak niewypalem w Hiszpanii okazal sie Cannavaro

Tu masz całkowita racje, obawiam sie troche o to jak sprawdziłby sie w Italii :roll: Barzagli to można powiedziec, ze pewny zakup, jest Włochem, zna włoską piłke, nie wiem ja Wy, ale dla mnie transfer Miccoliego do Palermo to krok w strone pozyskania Barzagli. Ponoć Juventus wyłozył oferte 16 mln za Milito :roll: coś mi sie wydaje ze to nie zadowolilo dzialaczy, z drugiej strony pozbylismy sie portugalskiej karty przetargowej, ktora przeszła do Palermo w ktorym gra Barzagli, niby sie koło zamyka, ale po wypowiedzi właściciela Palermo to droga do pozyskania Barzagl jest daleka.

Na dobrą sprawe to do pełni szczescia brakuje nam tylko 1-2 środkowych obrońców, jak dla mnie to Canna moze wrócic ALE. .. nie na taka pensje jak ma w Realu (stracil na wartosci przez ten sezon) no i oczywiscie za niewiadomo jakie pieniadze. Juventus to biedny beniaminek :lol: .

Jak narazie mercato w skali 1-10 oceniam na 8,5, oby tak dalej.

Obrazek
Shot at 2007-06-29

www.sports.it przedstawił "11" Juventusu na sezon 07/08 - nie wzieli pod uwage, ze Camor raczej zostanie, wiec prawa strona juz jest wyjasniona :wink: jedyne co niepokoi to Zebina, czy czasem Grygera nie moze grac na flance :roll:, Criscito na srodku ... ile ja bym dal zeby sie na tyle sprawdzil :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 cze 2007, 1:24

Sawyer pisze:jedyne co niepokoi to Zebina, czy czasem Grygera nie moze grac na flance
No właśnie może :) Ale i tak to gdybanie będzie się zmieniać jak w kalejdoskopie. Już jest mowa, że jeśli przyjdzie Milito (deadline miną w piątek?? :roll: ), to Criscito odejdzie do Ganoi. Miccoli pewnie pójdzie do Palermo, wiadomo w jakim celu :] Środek Milito-Barzagli wyglądałby bardzo imponująco, przynajmniej na papierze. Mowa też o Cannavaro... Zarząd zaprzecza. Ja mam mieszane odczucia. Z jednej strony na pewno przydałby się w Juve, może odzyskałby forme. Mistrz Świata, reprezentacyjny Il Capitano, cała masa doświadczenia i ogromny autorytet. Byłoby to z korzyścią dla drużyny. Z drugiej strony wszyscy pamiętamy, w jakim momencie nas zostawił :( Z resztą wiele zależy od nowego trenera Realu ale nie sądzę, by Canna trafił znów do Juve.
Troche mnie niepokoi natomiast prawa strona. Sam nie jestem do końca przekonany czy Camor zostanie. Skłaniałbym się raczej, że nie zostanie :P A w takim przypadku Zebina (Grygera), Salihamidzic- Nie brzmi to groźnie :P (pominę już fakt, że Ci piłkarze dopiero zaczynają przygodę na Półwyspie Apenińskim, aklimatyzacja itp), a jeśli naprawdę mamy walczyć o pierwszą czwórkę... Obawiam się, że prawa strona może być naszą piętą Achillesową. Trochę nieproporcjonalny układ sił względem lewej strony ale może to tylko ja delikatnie dramatyzuję :think: Wszak Iaquinta może grać na prawym skrzydle, no i liczę, że Camor jednak podejmie właściwą decyzję. Poza tym, to dopiero początek okna :]

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 cze 2007, 8:56

ja nie czuje jakiegos ogromnego zalu do cannavaro za to, ze nas zostawil. on tez mogl sie czuc oszukany przez klub przeciez. pierwsze scudetti odebrane, bo klub oszukiwal. przez dwa lata mogl sie stac 100% bianconero, ale przeciez nie bylo to wymagane. zal mi tylko tego, ze mowil iz zostanie.

Piotrek_0011
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotrek_0011 » 07 lip 2007, 13:20

Andrade w Juventusie !

Jorge Andrade od nowego sezonu będzie występował we Włoskim klubie - Juventus Turyn. Obie strony już się dogadały i wkrótce obrońca przeniesie się do Włoch. Cenna transferu wyniosła 10 milionów euro.

29-letni zawodnik do Deportivo przybył w 2002 roku z FC Porto za 12 milionów euro. W Depor spędził najlepsze chwile w swoim życiu. Z reprezentacją Portugalii grał na MŚ 2002 i Euro 2004. Zabrakło go w kadrze na MŚ 2006 z powodu kontuzji kolana.

Strona Depor, oficjalnie potwierdzila ...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2007, 13:32

Dla mnie to doskonały wybór, Andrade jest klasowym Obrońcą a suma wręcz śmieszna w stosunku do tego co żądała Saradossa za Milito, który wcale wiele lepszy nie jest

Oby jeszcze trafił do nas Barzagli bo kasa powinna się znaleść bo wydaliśmy około 50 mln a zarobiliśmy 15 więc przy budżecie 50 mln jaki podawał Cobioli powinny się znaleźć pieniądze na jednego klasowego stopera, bo inne formacje przy przedłużeniu umów z Camorem i Nedvedem są kompletne

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2007, 13:41

(L)oczkerson pisze:Andrade jest klasowym Obrońcą a suma wręcz śmieszna w stosunku do tego co żądała Saradossa za Milito, który wcale wiele lepszy nie jest
Różnica między Milito a Andrade jest taka, że Portugalczyk przeszedł poważną kontuzję kolana po której jeszcze nikt go w formie nie widział. Oczywiście są duże szanse, że będzie grał tak dobrze jak przed kontuzją. ale póki co jest zdecydowanie mniej pewną opcją od Milito.
Nie mniej jednak gratuluję transferu. Dobry grajek, którego chciałem kiedyś widzieć u nas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”