Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 286

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Beckenbauer
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckenbauer » 05 cze 2007, 21:16

Łukasz jak jesteś fan tego milanu to czemu tu siedzisz?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 cze 2007, 21:21

Beckenbauer wiesz odpowiem za Lukasza ( :P ) Demokracja :!: :!: I chialbym sie zapytac jesli Beckenbauer sie zgodzi to chialbym sie zapytac jak to jest z tym transferem na Stulecie co obiecal Massimo ktos jest do tego wielkiego transferu sczegolnie przymierzany?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 cze 2007, 1:39

Moratti nic takiego nie obiecywał. Od tego zacznę i ... skończę chyba.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 08 cze 2007, 8:13

No i Figo nie zagra w Qataerze czy gdzie to miał grac... Luis podpisze moze jeszcze dzis przy Via Durini kontrakt na rok. Figo chce widac pograc jeszcze na wysokim poziomie Bravo!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 cze 2007, 8:02

Tak więc mamy już potwierdzenie co do pozostania Figo :] teraz można pokusić się o ściągnięcie jakiegoś młodego piłkarza, który przy Luisie by się ogrywał ale presja gry w najważniejszych meczch nie spadała by na niego.
Carlos Tevez jeszcze w tym oknie transferowym zamierza zmieniń barwy klubowe. Rozczarowany pobytem w West Hamie United, chciałby przenieść się do bardziej prestiżowego klubu, w którego szeregach walczyłby o triumf w elitarnej Lidze Mistrzów.

Uługami utalentowanego Argentyńczyka interesuje się całe mnóstwo klubów Starego Kontynentu. Chelsea Londyn, Real Madryt, Inter Mediolan z uwagą śledzą poczynania Teveza. Jak donosi La Gazzetta dello Sport w wyścigu o reprezentanta Albicelestes prowadzą właśnie popularni Nerazzurri.

W piątek 8. czerwca w Mediolanie miało miejsce spotkanie między administratorem MSI (posiada pełne prawa do karty Teveza) a działaczami Interu. Przedstawiciel anglo-irański był bardzo zadowolony z przebiegu rozmów. Media spekulują, że za Teveza będzie trzeba wyłożyć kwotę w granicach 40 milionów euro. Massimo Moratti z Interu jest skłonny zainwestować takie pieniądze w zawodnika.

Talent ma wielki, tylko musi jeszcze chcieć go wykorzystać, a WHU nie zawsze tak było. Pozatym 40 milionów (swoją drogą inne rewelacje mówiły o 100 tysiącach :!: ) to jednak troche za dużo. Tak czy inaczej marzy mi się atak Ibra-Tevez a na ławce tacy jokerzy jak Crespo czy Cruz. Pytanie tylko czy Szwed z Carlitosem to nie za bardzo podobni do siebie piłkarze na boisku ? obaj przecież lubią rozegrać czy pokiwać przeciwnika i w tym wypadku żaden nie jest lisem pola karnego. Myślę jednak, że lepszy Tevez niż ... Adriano.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 cze 2007, 15:03

Szczerze to nie zawahałbym się zapłacić za Teveza 40 mln...młody , dynamiczny , jest Argentyńczykiem , tzn. miałby z górki :P . Atak Zlatan-Carlitos nie miałby sobie równych , na ławce jeszcze zawsze Crespo i Cruz , na skrzydle Quaresma i mniam. Wiem , że to trochę naiwne , ale ja chciałbym właśnie taki Inter.
Swoją drogą lepiej 40 mln euro za Teveza niż 100 za genialnego , ale kontuzjogennego Messiego.

Inna sprawa , że dogadaliśmy się podobno z Cagliari co do Davida Suazo. Jestem fanem talentu Suazo , podobny w grze do Teveza , ale jednak z dwójki wolałbym Argentyńczyka.
Czytałem też o zainteresowaniu nową gwiazdą Italii Quagliarellą , świetnym snajperem. Czy ja wiem , talent czystej wody , ale kolejny napastnik , nie miałby raczej szans na grę , gdyby miał rywalizować z Crespo , Zlatanem czy innymi.

No i gratuluję Luisowi! Nie można było tak od razu? :wink:

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 23 cze 2007, 12:02

Nikt nie pisze co słychać w ekipie Mistrza Włoch...

Warto chyba zacząć od tego że zostaliśmy oczyszczeni z zarzutów o 'szpiegowanie' Ronaldo, Vieriego, Jugovica i pana De Santisa...więc ta sprawa odchodzi w zapomnienie :)

David Suazo potwierdza chęć gry w Interze, jak i prezydent Massimo Cellino twierdzi że napastnik wybrał Inter. Dla mnie to nawet nawet gdyż Moratti zdementował to że Inter pozyska napastnika za 40 mln euro...czyli Eto'o i Tevez na San Siro nie wylądują...

23 czerwca urodził się nasz defensywny Patrick Vieira...z okazji urodzin zdrowia, sukcesów w zyciu zawodowym i prywatnym :)

Rozpoczęło się śledztwo w sprawie fałszowania bilingów...niestety w kręgu tym jest nasz Inter...patron mówi że jesteśmy czyści...ale jakaś nutka niepewności jest...poczekamy na rozwój sytuacji...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 cze 2007, 15:47

No faktycznie ostatnio temat zamarł i w wakacje (przynajmniej z mojej strony) nie zapowiada się na poprawę tego stanu rzeczy.

Dziś oficjalnie David Suazo został piłkarzem Nerazzurrich. Po tym jak Hondurykańczyk (tak sie pisze :p ) dał słowo Morattiemu dotrzymał go i założy naszą koszulkę. Sfrustrowani sąsiedzi pisali "niech go sobie biorą" "gra niewarta świeczki" ale fakty są za Davidem. Strzelał spokojnie ok. 15 bramek na sezon dla przeciętnego Cagliari, w dodaktu nie zawsze grając jako wysunięty napastnik. I wszechstronność jest właśnie atutem Suazo, w razie kontuzji spokojnie zagra na obu skrzydłach jak i na pozycji ofensywnego pomocnika o ataku nie wspominając. Cechuje go pojęcie, którego wielu nie zna - dotrzymanie słowa. Równie dobrze po słowie z nami mógł wybrać Milan, ale postawił na swoim i już na starcie ma spory plus u kibiców Interu.
Obrazek

Tymczasem chodzą też słuchy o chęci gry w naszych barwach Teveza. Taki obrót sprawy z pewnością spowoduje odejście Adriano ... i chyba nikt nie będzie płakał. Inna sprawa kto teraz da 20 milionów za Brazylijczyka ... :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 16:39

Sero pisze:Taki obrót sprawy z pewnością spowoduje odejście Adriano ...
Który jak sam zapowiada chce wypełnić swój kontrakt z Interem. Może jeszcze być ciekawie, tym bardziej, że jeśli już miałby odejść to chce pozostać we Włoszech, gdzie jest tylko kilka klubów mogących zaspokoić oczekiwania finansowe Interu, pomijając juz fakt, czy chcą Adriano u siebie :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 cze 2007, 16:44

RealFan pisze:Może jeszcze być ciekawie, tym bardziej, że jeśli już miałby odejść to chce pozostać we Włoszech, gdzie jest tylko kilka klubów mogących zaspokoić oczekiwania finansowe Interu, pomijając juz fakt, czy chcą Adriano u siebie

Milan, Juve, Viola, Roma - najlepiej dla Interu jakby odszedł do Florencji. Wiadomo, stare ulice, stary dom, stary klub w którym się wybił nowe dziewczyny i dyskoteki ; ] Przeciwny byłbym natomiast transferowi do Milanu z prostego względu. Interowi transfery do sąsiada zza miedzy się nie opłacały i lepiej już tego nie praktykować. Oczywiście Adriano musiałby zgodzić się także na obniżkę zarobków w pozostałych klubach. RealFan nie wiesz czy Calderon nie planuje jakiegoś zamachu na wydostanie go z Mediolanu :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2007, 16:54

Sero pisze:Milan
Chyba tylko z nimi tak naprawdę był ostatnio łączony, ale taki transfer staje pod znakiem zapytania przez rywalizację obu klubów, a poza tym jak sam piszesz
Sero pisze:Interowi transfery do sąsiada zza miedzy się nie opłacały i lepiej już tego nie praktykować.
Sero pisze:Juve
Zostaje Trezegol, przyszedł Iaquinta...wątpię aby chcieli Adriano.
Sero pisze:Viola
To chyba jedyna realna opcja. Znaleźli już kogoś na miejsce Luci "super łba" Toniego :?:
Sero pisze:Roma
Nie sądzę, aby Roma wydawała takie pieniądze, a już na pewno nie na napastnika i to niepewnego. W końcu Totti zdobył złotego buta :wink:
Sero pisze:RealFan nie wiesz czy Calderon nie planuje jakiegoś zamachu na wydostanie go z Mediolanu
Coś było o wymianie za Antka, ale szczerze wątpię. Wyżej u nas stoją akcje Teveza (który chce bardziej do was :roll: ) i Savioli. Poza tym wciąż negocjujemy warunki nowego kontraktu z Soldado. Nie ma miejsca dla Adriano w Realu :P

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 cze 2007, 17:15

Nasz Adi już miał uciec do Turcji do Fenerbahce , ale ostatecznie nie zdecydował się. Woli zostać we Włoszech. Szczerze to myślałem , że w wieku 24 lat pojedzie tam na emeryturkę :lol: . Do swoich przyjaciół Zico , Roberto Carlosa i Lincolna.
No , może z tą emeryturą przesadziłem , ale chociaż myślałem , że odejdzie żeby się odbudować jak choćby Anelka , który też był skreślony przez wielu.
We Włoszech raczej chętnych nie ma , jak już to Viola czy Milan. To jedyne opcje według mnie. Ja byłbym za wypożyczeniem , chłopak grać potrafi , każdy to wie , tylko po prostu...mu się nie chce :roll: . Woli żłopać kasę z pensji i siedzieć na ławie niż grać w pierwszym zespole.

Z Suazo jestem bardzo zadowolony. Dotrzymał słowo i naprawdę to cenię. Już na początku zdobył u kibiców poparcie. Myślałem już , że nie dojdzie do tego transferu , że zdyskwalifikują go itp. ale na szczęście wszystko jest w porządku.
Wielu uważa , że jest niepotrzebny , ale według mnie będzie dużym wzmocnieniem. Tak jak wspomniał El Sero cechuje go wszechstronność , spokojnie może grać na kilku pozycjach i przyda się w przypadku kontuzji niektórych graczy.

Pozostaje jeszcze sprawa obrońcy i Teveza. Tevez jest świetny , ale ja na tą chwilę dużo bardziej wolałbym Quaresmę na skrzydle , Camoranesi nie :P . Bardzo nie lubię jego stylu gry . Z Ricardo może być problem , bo podobno prezes Porto po sprzedaży Andersona zapowiedział , że nie osłabi już klubu w tym okienku i z gwiazd już nikt nie odejdzie.
Andersona zastąpił Kaz , to czemu teraz Ricardo nie miałby zastąpić Grzelak :P .
Na środek obrony kandydatami są Barzagli i Chivu. Powiem wprost - niepotrzebni. Kolejny niepotrzebny wydatek , dużo ważniejsze jest wzmocnienie środka pola i skrzydła. Podobno ma to być Maresca , były Bianconeri . Gracz niezły , idealnie pasowałby na zapchajdziurę. Przekonał mnie swoim golem w meczu z Realem :P .

Możemy za to już żegnać El Chino , który odchodzi , w grę wchodzą hiszpańskie kluby na czele z Atletcio Madryt. Wspaniałą grę mieszał z kontuzjami. Będę za nim tęsknić.
El Chino :!:

Uff...od kilku dni chciałem napisać tego posta :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 cze 2007, 17:20

RealFan pisze:To chyba jedyna realna opcja. Znaleźli już kogoś na miejsce Luci "super łba" Toniego

Zawsze jest Pazzini, który nie mógł dostatecznie rozwinąć skrzydeł. A szkoda bo to przyszłość włoskiego ataku i teraz po odejściu Luki powinien wywalczyć sobie miejsce. Pozatym jest Bojinov. Więc mało prawdopodobne aby Della Valle był zainteresowany wydaniem jakiejkolwiek kwoty za Adriano. Choć z drugiej strony media pisały coś o wypożyczniu ...

RealFan pisze:Coś było o wymianie za Antka, ale szczerze wątpię
Wymienią się wujkowie kosami na siekierki :lol:
A jeśli Soldado wróci to więcej niż prawdopodobne, że Real bedzie chciał wcisnąć Cassano do Mediolanu.

Diamen23 pisze:Możemy za to już żegnać El Chino , który odchodzi , w grę wchodzą hiszpańskie kluby na czele z Atletcio Madryt. Wspaniałą grę mieszał z kontuzjami. Będę za nim tęsknić.
El Chino

Zwykle takie filmiki daje się na pożegnanie, ale co tam ...

Grande Chino
Co do zakupu środkowego obrońcy to wydaje się, że zarząd jest mocno uczulony na punkcie zawieszeń w LM stąd chęć ściągniecia za wszelką cene 'kogoś'. A przypomne, że czas najwyższy dać szanse Andreolliemu. Tak więc popieram Diamena - Chivu, Barzagli czy inni są niepotrzebni.

FORZA INTER

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 cze 2007, 17:43

Sero pisze:
Zwykle takie filmiki daje się na pożegnanie, ale co tam ...

Grande Chino
Kurde aż się łezka , co ja mówię łzy w oku pojawiły. W tej kompilacji cieszył się z gola z takimi piłkarzami jak Georgradis , Gresko , Dalmat , Davids czy Di Biaggio :cry: . Lata lecą a on ciągle grał , ile to już sezonów 10? Tak chyba coś koło tego , z przerwą na Venecję.
Przypomnę tylko , że Alvaro jest z tego co pamiętam pierwszym obcokrajowcem , który w debiucie w Serie A strzelił 2 gole. I jeszcze wszedł w 76 minucie gry.
Dzięki El Chino :rydzyk:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 cze 2007, 17:51

Diamen23 pisze:Lata lecą a on ciągle grał , ile to już sezonów 10

Tak 10 sezonów.

Pamiętny mecz Inter-Sampdoria 3-2 gol Recoby z 94 minuty + komentarz Scarpiniego, które doprowadziły do chęci masturbacji nie jednego kibica :] mistrz rzutów wolnych ostatnich lat jeśli chodzi o Czarno-niebieskich. Dziś do ostatniej chwili bedzie ważył się jego występ w Copa America.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”