AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 288

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 cze 2007, 13:37

Cieszę się że Leonardo wraca do nas na pełny etat. Bardzo go szanuje i wiem że jest odpowiednią osobom na swoim stanowisku.

Adriano :?: Powiedział że zostaje we Włoszech, nie chce zmieniać ligi. Osobiście uważam tak jak Zaza że z nim jest bardzo duże ryzyko bo Adriano nie ma aktualnie żadnej formy i trochę szaleje. Tylko że Milan lubi Brazylijczyków i boje się że mogą zrobić jakiś ruch w jego stronę. Jeśli tak będzie to pozostanie nam liczyć na MilanLab.

Co do Pirlo to nie miał w tym sezonie takiej formy jak na MS ale był kluczową postacią w Milanie podobnie jak Kaka... Brazylijczyk też nie raz pokazał swój kunszt samodzielnymi akcjami.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 cze 2007, 13:47

Tylko Zaza chyba sobie zdajesz sprawe, że Adriano nie zostanie sprzedany za czapke gruszek. Wiadomo, że Inter nawet jak bedzie chciał się pozbyć Il Impertore nie odzyska całej sumy, którą w niego zainwestował. Połowa tego to chyba maks. Tylko tu zaczyna się większy problem, bo to nadal wielkie kwoty. Adriano zna Mediolan doskonale a dyskoteki jeszcze lepiej. Watpie aby Milan zaryzykował takie pieniadze w tak niepeweny interes. Problem nie leży w Interze ani żadnym innym klubie, problem leży w Adriano. On musi zdać sobie sprawe, że cały czas marnuje swój potencjał.

No, ale pewnie po 30 podązy drogą Favalliego... :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2007, 13:52

Adriano jest ryzykiem, ale w Milanie mogą dać radę. Poradzili sobie z Ronaldo, poradzą sobie i z Adriano, jeśli będzie taka potrzeba :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 cze 2007, 13:56

Prędzej Adriano przeciągnie Ronaldo na złą stronę mocy i razem będą zdobywać Mediolan po zmroku :lol:

IMO ryzyko w połączeniu z pieniędzmi jakie trzeba wydać na Adriano dają nam bardzo słabą opcję dla Milanu (i jakiegokolwiek innego klubu zresztą też).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 cze 2007, 14:01

Mentor pisze:Prędzej Adriano przeciągnie Ronaldo na złą stronę mocy i razem będą zdobywać Mediolan po zmroku
Taka opcja też by istniała. Ryzyko jest spore, ale musi ono być wkalkulowane. Na pewno zdają sobie sprawę z zamiłowań Adriano i jeśli zdecydowaliby się na transfer to znaczy, że muszą mieć jakiś pomysł jak wybić mu z głowy imprezowanie co noc. Ronaldo zaczął ostro trenować, sporo schudł to kto wie, kto wie. Znają się na rzeczy, aż tak niereformowalny to Adriano chyba nie jest :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 cze 2007, 14:05

Babel ale ta kwota jest w tym momencie znacznie mniejsza niż za piłkarzy których sie opisuje [Eto'o, Drogba itd] Także mimo wszystko kwota warta ryzyka, A zabawowy styl życia ? Za Twoje pije ? hehe a tak na poważnie, wiesz jakiego Milan ma plusa ?

Takiego że umowa podpisał by teraz znajac pewne szczegóły z jego życia... Inter podpisał z nim nową umowe gdy był kuszony przez Real i był na topie... teraz mogą znaleśc sie inne podpunkty w takiej umowe :] Nowej umowie :] Na innych warunkach

Droga Favalliego ? no jak to powiedział sam Giuseppe zwyciesca elitarnej LM "szkoda że tak późno sie zdecydoiwałem..." Zagrał z 7 minut w tej edycji LM i ma na koncie najceniejszy puchar w klubowej piłce .... z Interze rozegrał 5678 minut i ma puchar Włoch :) Zreszta sam wiesz że na transferach na lini Milan - Inter tylko Rossoneri wychodzili na plus, ba w przypadku Favalliego to nie Milan wyszedł a ... sam Favalli, triumfator LM :] Czyz to nie piekne ? A czy Pirlo był by mistrzem swiata żeby nie transfer ? Pewnie nie bo zginą by w Bresci jak jakiś "mega talent nr 2346" A tak Mistrz Świata i Włoch, a do tego dwukrotny zwyciesca LM itd :]

Nigdy nie masz pewnośc że talent danego piłkarza nadle nie wybuchnie, ale co innego podołać oczekiwania, a co innego byc tylko tłem dla innych. Inna presja bedzie towarzyszyć Adriano, inna Favalliemu - a wygrac moga obaj dużo :]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 cze 2007, 14:18

Jakby zabawa mu nie przeszkadzała w tym co pokazuje na boisku, to sam bym się chętnie z nim napił. Nawet na moj koszt.

Na wstępie jeszcze raz gratuluje Favalliemu i Milanowi zdobycia Ligi Mistrzów, ale nie sądze, żeby Giuseppe wniósł cos więcej do Interu. Favalli nie jest słabym piłkarzem, w przeciwnym razie nie zliczył by epizodu w reprezentacji Italii np. na Euro 2004. Dziwia mnie Twoje napinki w strone Interu, bo mając w składzie Maxwella, Grosso czy wszechstronnego Burdisso nie mamy czego załować. A już na pewno nie odejścia Favalliego.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 25 cze 2007, 14:19

Ryzyko jest na pewno większe niż przy kupnach innych napastników ale kupno Adriano może przynieść potem dużo dobrego pod warunkiem że dostani taki kontrakt że będzie na smyczy... On z Ronaldo potrafił grać co pokazywali ale mimo wszystko więcej jest obaw niż rzeczy pozytywnych chociaż taki czołg by się przydał.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 cze 2007, 21:10

Łukasz_ pisze:Ryzyko jest na pewno większe niż przy kupnach innych napastników ale kupno Adriano może przynieść potem dużo dobrego pod warunkiem że dostani taki kontrakt że będzie na smyczy... On z Ronaldo potrafił grać co pokazywali ale mimo wszystko więcej jest obaw niż rzeczy pozytywnych chociaż taki czołg by się przydał.

O ile jeszcze Ronaldo całkowicie zmienił otoczenie i wrócił do formy, powiedzmy sobie szczerze zadowalającej, to Adriano nawet nie zmienia miasta, przez co problem dyskotekowy może pozostać.Poza tym dla mnie ten człowiek jest na równi pochyłej od kilku lat, a mówienie o kilku jego bramkach, jako o powrocie do formy, jest trochę na wyrost.Cichosza zapadła na sprawę Teveza, może Łysy coś knuje, ale trochę mi się przypomina telenowela z poprzedniego lata.Też miałbyć zastępca Szewy, a udało wyrwać się Oliego, który i tak miał mega nie fajny uraz :/.W tym roku odpadnie Eto'o ( chyba, że się pokłóci na treningu z którymś z wielkich z Barcy - a znamy jego charakter ), Henry.Mimo wielkich zapowiedzi Łysego, a tym bardziej chęci odbicia sobie zeszłorocznego mercato dalej nic nie wychodzi.A Adrianek takie sprawy powinien zaklepywać od dawien dawna, bo okazuje się, że czerwiec to już nawet za późno.Ale ten jego spokój.Nprawdę podziwiam tą jego cechę.Ronaldo ma chyba w klubie za dużo jeszcze do pokazania, by zdobywać kluby.Bynajmniej tutaj w Milanello jest inaczej i ta rodzinna atmosfera zaraz by do niego trafiła, lepiej niż muzyka, czy trunki.

O i widzę, że Karol wrócił :D .Witaj.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 26 cze 2007, 10:21

dawno mnie tu nie bylo ale takiej okazji nie moge przepuscic, a to dlatego ze dzis swe 39 urodziny obchodzi nasza wielka legenda i symbol-Paolo Maldini :twisted: ...Wszystkiego Najlepszego El Capitano i mam nadzieje ze podniesiesz dla nas jeszcze jakis puchar 8)

http://acmilan.pl/zespol/kadra/maldini_paolo.php

FORZA PAOLO FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 cze 2007, 16:46

Babel już napinka ? ależ skąd ? no co Ty ? poprostu tylko podkresliłem fakt który podchwycił nie tylko Zaza. Mianowicie w jeden sezon zapisał piękniejsza karte w swoim CV niż przez lata... I to była by błachostka gdyby nie jego pamietne zdanie... Tym bardziej że Beppe uchodził za "człowieka Mancio" a w Milanie zagrał może łacznie z 200 minut, bo też przeciesz na bokach ma kto inny grać, Maldini, Oddo, Sergio, Kaladze. Pamietasz sytuacje z Giuseppe Pancaro ? ona jest bardzo podobna, I jeden i drugi Beppe osiągneli z Milanem tyle samo, choć głowy nie dam bo Pancaro ma chyba jeszcze scudetto w dorobku. A grał gry była nagła potrzeba... [zauważ że obaj tworzyli trzon wielkiego Lazio] - Pozdro !

Król Paolo Wielki :] Nie bede sie rozpisywał bo nie ma czasu... Sto Lat Nasz Wielki Kapitanie ! Sto Lat !

Witam Cie Uchi_ :wink: Wielkie Yo :)

Chłopaczek chyba po transferze Abbiatiego na Vicente Calderon Twój plan coraz bardziej nabiera sensu. Bo nie może inaczej spekulowac jak cos w stylu Abbiati = "zaliczka". Sam nie wiem co o Nino mysleć, może sobie zda sprawe że najwyższa pora, ale jak nie to i tak za przywiązanie do barw należy mu sie szacunek. Mam nadzieje ze w tym wypadku nie ma mowy o klauzulach itd, bo to nie realne. Tyle lat Milan pomaga Atletico z złych momentach, ilu juz naszych piłkarzy sie tam przewineło na zasadzie "pomocy"

Mnie bardzie interesują ploty odnośnie Fredzia :] O tak ! Jak znam zycie pan Aulas tylko na to czeka, no ale coż mamy mercato...

Jeszcze lada dzień bedzie info - Olivera w Atletico ? .... :roll: nie za dużo tych zaliczek ? :P

Panowie jakis błąd jest na stronie głownej bo nie da sie otworzyć "fotki dnia" z słynnym gestem Żelaznego Fabio :twisted:

Forza Milan ! Forza El Capitano !

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3355

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 cze 2007, 17:09

Od dwoch lat spekulujemy o zaliczkach Milanu i dlugach jakie jakoby Atletico mialo wzgledem Rossonerich.Na razie nie ma to w ogole potwierdzenia w rzeczywistosci dlatego nawet mnie nie zagrzala informacja o transferze Abbiatiego do Los Colchoneros.

Torres nie wysyla sygnalow ktore swiadczylyby o tym ze chce opuscic zespol z Vicente Calderon.Wprost przeciwnie.Udzielil niedawno wywiadu Mundo Deportivo w ktorym zapewnia ze nia ma zamiaru opuszczac Atletico.Ze kocha ze wierzy iz druzyna w koncu cos osiagnie a on chce byc wtedy jej czescia.

Z pewnoscia podczas rozmow na temat przeprowadzki Abbiatiego padl temat Dzieciaka jednak nie wiadomo na ile stanowcza byla odmowa dzialaczy Atleti albo jak wysoka kwote rzucili naszym w twarz :P

Nigdy nie ukrywalem ze bardzo chcialbym zobaczyc Torresa w naszej koszulce.Obecnie nie ma wystarczajacych przeslanek zeby nawet przypuszczac ze stanie sie to w nadchodzacym sezonie.
Do konca mercato daleko moze cos sie zmieni.W kazdym razie lepiej zeby dalej gral w Atletico niz zostal sprzedany na Wyspy.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 3:26 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 cze 2007, 17:48

Dziś urodziny ma mój piłkarski idol - Paolo Maldini więc mam dobry humor :D

Torres do Milanu - chbya obecnie najlepszy z mozliwych do pozyskania i święta racją jeśli nie Milan to niech zostanie w Madrycie bo Anglia to nie dla niego i to jeszcze tak "nikczemny" klub jak LFC

A zapomniałem :D http://www.realmadrid.pl/ news dnia żródło AS :D

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 26 cze 2007, 18:05

Alexandre Pato, o tego zawodnika bój toczy AC Milan z londyńską Chelsea. Wydaje się, że w tej chwili bliżej pozyskania młodego napastnika rodem z Brazylii jest AC Milan. W tej sprawie głos zabrał agent piłkarza, Gilmar Veloz: "Nie ukrywam, że AC Milan i Chelsea Londyn są poważnie zainteresowane Alexandre. Piłkarz ma kontrakt do 2009 roku. Leonardo negocjuje warunki transferu do Milanu. Niewykluczone, że do transferu dojść może w styczniu, kiedy mój podopieczny będzie już dorosły."
(acmilan.24.com)

Świetna wiadomość. Mam nadzieję że to kolejna perełka Leonardo. Nie myśli mi się nowy Kaka bo on jest jeden :P ale Brazylijczycy dobrze rozwijają się w naszym klubie :D . To by była przyszłość. A jeśli chodzi o terażniejszość to ilość dobrych napastników na rynku gwałtownie się zmniejsza :? . Może jednak Atletico zrozumie co to wdzięczność :wink: :P

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 26 cze 2007, 19:29

Mnie to już powoli zaczyna wszystko wkurzać.
Ile do cholery jeszcze nazwisk się przewinie przez nasz klub zanim w końcu kogoś kupimy?
Według mnie to nasz zarząd z Gallianim na czele nie ma kompletnie żadnego pomysłu jak wzmocnić skład, kto ma nas zasilić, jakie są ewentualne alternatywy dla tych graczy.

Nie ulega wątpliwości że Milan żeby był w stanie walczyć o obronę Pucharu Europy, Superpuchar Europy, Klubowe Mistrzostwo Świata i Scudetto, potrzebuje wzmocnień i to sporych.
Na pewno potrzebujemy defensywnego pomocnika, który odciązy Pirlo i będzie w stanie go zastąpić w czasie kiedy włoch bedzie miał słabszą dyspozycję.
Ponoć byliśmy już dogadani z Realem jesli chodzi o Emersona, ponoć już mieliśmy kupić Thiago Mendesa, ponoć już dogadaliśmy się z Barcą w sprawie Motty a dzisiaj juz czytam że toczymy zażarty bój o Deco z Interem.
Nie wiem na ile te informację były czy są prawdziwe ale wypadałoby aby wreszcie nasz zarząd skoncentrował się na jakimś jednym nazwisku i sprowadził go do naszego klubu zamiast skakać z kwiatka na kwiatek i co róż zmieniać potencjalnych kandydatów.
Dzisaj czytałem że Barcelona daje wolną rękę Tiago Moccie i mam nadzieje że nasz zarząd nie spiep... sprawy i że właśnie ten gracz zasili nasz klub w przyszłym sezonie.
Moim zdaniem Motta jest to kandydat idelany, gdyż na pewno pogodzi się z rolą rezerwowego i nie będzie stroić żadnych tam foch że nie wychodzi w pierwszym składzie, oprócz tego jest to naprawdę nieżły gracz, o charakterystyce, której szukamy i nie szkodzi nawet że ostatni rok miał w stolicy katalonii niezbyt udany.Mam nadzieje że Galliani wreszcie wezmie się porządnie za ten transfer i doprowadzi go końca niż jakby nasi działacze znowy przyrzucili się na kogoś innego np.na Deco, bo może tak być że znów zostaniemy z niczym.

Kolejną kwestią jest sprowadzenie klasowego napastnika, który będzi partnerem Ronaldo w ataku i który zagwarantuje nam 20-30 bramek w sezonie.
I tutaj znów widzę że nasz zarząd nie ma zupełnie pomysłu, kto mógłby nas zasilić i czy taki transfer wogóle jest realny.
I tak Galliani twierdzi że głównym naszym celem w ataku jest Eto, Berlusconi mówi że na 80% wróci do nas Szewa i że powiedział mu to Galliani!, następnie tenże Berlusconi pożniej mówi że daje 100mln euro za Ronadlinho zaś w tym samym czasie Galliani ogłasza że zakupiliśmy Suazo z Cagliari, który za kilka dni ląduje ostatecznie w Interze, gdyż z nim podpisał wcześnie umowę.
Jakby tego było mało to Galliani niedawno stwierdził że byliśmy blisko sprowadznia Henrego i gdyby nie zbyt wysokie podatki we włoszech to francuz pewnie grałby u nas.
No po prostu zgłupieć można! Czy nasz zarząd nie może skoncentrować się na 1-2 zawodnikach, których transfer byłby realny?
Zapomnijmy tutaj o Eto czy Drogbie bo ci garcze są nie do wyrwania a oprócz tego nie mają zamiaru opuszczać swoich dotychczasowych klubów i to nasz zarząd powinien dobrze wiedzieć i dać sobie z nimi spokój, zamiast mamić kibiców kto to nas nie wzmocni i skoncentrować się na jakiś relanych celach.
Myślę że najprędzej mógłby do nas ewentualnie dołączyć Torres z Atletico, który ewidentnie marnuje się w tym klubie i nie osiągnie w nim już wyższego poziomu.Sądze że oferta ok.35-40mln euro mogłaby zadowolić działaczy z Madrytu i sprawić że Torres dołączyłby do nas.
Oprócz tego jest także Tevez, który także na pewno odejdzie z West Hamu, Saviola z Barcy, Huntelaar z Ajaxu i jeszcze wiele innych ale oczywiście Galliani i Berlusconi wolą marzyć od Eto czy Drogbie.

Spójrzmy na taką Barcelonę.Już pozyskali Henrego i Toure, są bliscy sprowadzenia Chivu i Abidala.Krok, po kroku realizują swoje założenia na to mercato.Widać że mają jakąś listę zawodników, których chcą pozyskać i że są to transfery do wykonania a nie takie z cyklu Eto w Milanie czy Kaka w Realu.
Działacze Barcelony w odróżnieniu o naszych mają jakiś pomysł na to mercato, koncentrują się na kilku wybranych nazwiskach i po kolei wzmacniają swoją drużynę zaś u nas Galliani i ska skaczą z kwiatka na kwiatek, nie mogą się zdecydować kogo mają kupić albo wynajdują sobie garczy nierelanych do sprowadzenia jak np.Eto.
Zapewne też Ancelotti nie ma także żadnego wpływu na garczy, których ewentualnie zakupimy i dowie się o tym już po zakupie tak jak to było np. z Suazo, bo oczywiścia Galliani jest najmądrzejszy... ehhh szkoda gadać.

Weżmy taki Bayern Monachium.Właśnie sprowadzili Klose, wcześniej Toniego, Riberiego czy Ze Roberto.Widać w Monachium zrozumieli wreszcie że metodą wiecznego oszczędzania i skąpstwa to daleko oni nie zajadą.Podobnie jest z Manchesterem Utd, Interem, Realem i wieloma innymi klubami i tylko nasi działacze spią i czekają na bóg wie co.Oprócz nas to chyba tylko taką bierną postawę w mercato przyjmuje dotychczas tylko Arsenal.

No nic mam nadzieje że już wkrótce ukaże się informacja że Tiago Motta jest zawodnikiem Milanu.Oprócz tego liczę że sprowadzimy na atak kogoś z trójki: Torres, Tevez, Huntelaar oraz jeszcze kogoś na lewą obronę i bardzo bym chciał zeby był to Zambrotta.

pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”