AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 289

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 26 cze 2007, 19:44

To jest przesada ze Milan zdobywca CL przegrywa walke o Tiago Mendeza z Juventusem, ktory awansował z Serie B no do k**** przciez to sie w głowie nie mieści !!! Wynika z tego ze pewnie nie chcieli kupic Tiago i tyle .....

Tez denerwująca jest tzw. prywata uprawiania w Milanie (głupio to brzmi ale inaczej tego nawacnie potrafie :D) ze sciągani są praktycznie sami Brazylijczycy i to tacy z kręgów kolegów wszystkich cafów , ronaldów czy kaków np. Emerson (notabene bardzo dobry gracz), ale jednak . Transfer Suazo wybitnie pokazuje ze jak sie chce to sie kupuje Galliani spytał ile chca Caglairi powiedzialo ile to tyle dali i koniec , problem to to czy oni narpawde kto kogos kupic konkretnego czy tzn. "kolesia" :D

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 cze 2007, 20:16

Peyter pisze:To jest przesada ze Milan zdobywca CL przegrywa walke o Tiago Mendeza z Juventusem, ktory awansował z Serie B no do k**** przciez to sie w głowie nie mieści !!! Wynika z tego ze pewnie nie chcieli kupic Tiago i tyle .....
Wynika z tego tyle że Tiago chce grać co nie dziwi a klub z Turynu mu to gwarantuje, w Milanie byłby tylko pewnym zmiennikiem.

Awatar użytkownika
ostry66
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ostry66 » 26 cze 2007, 20:42

zygy pisze:Nie wiem na ile te informację były czy są prawdziwe ale wypadałoby aby wreszcie nasz zarząd skoncentrował się na jakimś jednym nazwisku i sprowadził go do naszego klubu zamiast skakać z kwiatka na kwiatek i co róż zmieniać potencjalnych kandydatów.
Skoro nie wiesz na ile te informacje byly prawdziwe, o ile w ogole byly, to skad wiesz ze nasz zarzad skacze z kwiatka na kwiatek?
zygy pisze:Zapomnijmy tutaj o Eto czy Drogbie bo ci garcze są nie do wyrwania a oprócz tego nie mają zamiaru opuszczać swoich dotychczasowych klubów
Wczesniej sugerujesz sie plotkami z prasy ale juz w przypadku Drogby jestes pewien ze ten chce zostac w Chelsea, a przeciez jeszcze niedawno pojawialy sie ploty ze zawodnik chcialby sprobowac czegos nowego.
Zdecyduj sie w koncu czy wierzysz w to co pisze prasa i portale internetowe czy nie bo narazie to wyglada ze wierzysz w to co Ci wygodnie, tak aby Twoje teorie o nieudolnosci zarzadu pasowaly do pojawiajacych sie informacji.
zygy pisze:Zapewne też Ancelotti nie ma także żadnego wpływu na garczy, których ewentualnie zakupimy i dowie się o tym już po zakupie tak jak to było np. z Suazo, bo oczywiścia Galliani jest najmądrzejszy... ehhh szkoda gadać.
Siedzisz pewnie w kieszeni u Gallianiego i wiesz jak to bylo naprawde, wiesz jaki wplyw na ten transfer mial Carlo. Z Twoich postow wynika ze to Ty jestes najmadrzejszy i na pewno lepiej radzilbys sobie na stanowisku Gallianiego.
zygy pisze:Myślę że najprędzej mógłby do nas ewentualnie dołączyć Torres z Atletico, który ewidentnie marnuje się w tym klubie i nie osiągnie w nim już wyższego poziomu.Sądze że oferta ok.35-40mln euro mogłaby zadowolić działaczy z Madrytu i sprawić że Torres dołączyłby do nas.
Oprócz tego jest także Tevez, który także na pewno odejdzie z West Hamu, Saviola z Barcy, Huntelaar z Ajaxu i jeszcze wiele innych ale oczywiście...
Torres to narazie niczego wielkiego nigdzie nie pokazal. W lidze znaczna liczba strzelanych przez niego bramek to karne, choc i z nimi miewa problemy. Gdyby naprawde byl taki swietny to juz dawno by go w Atletico nie bylo.
Tevez tez jak narazie niczym sie nie popisal w Europie. Huntelaar podobnie.
zygy pisze:Podobnie jest z Manchesterem Utd, Interem, Realem i wieloma innymi klubami i tylko nasi działacze spią i czekają na bóg wie co.
Rzeczywiscie te kluby nie oszczedzaly ostatnio na transferach. Tylko ile w ciagu ostatnich 5 lat zdobyly waznych trofeow, a ile zdobyl ich, skapiacy wedlug Ciebie Milan? Inter procz wygranych w Coppa Italia nie mogl przez dlugi czas zdobyc jakiegos cennego trofeum. W tym roku wygrali SerieA, ale wezmy pod uwage ze ten rok byl bardzo nietypowym w lidze wloskiej. Real po kilku latach wygral swoja lige, zreszta wedlug mnie bardziej przegrala ja Barca niz wygral Real, poza tym nie bez znaczenia byl fakt ze dosc wczesnie Krolewscy odpadli z innych rozgrywek. ManU w ubieglym roku wcale nie szastal kasa, w tym roku zrobili rosadne zakupy, ale takze mieli kilkuletni przestoj w zdobywaniu trofeow.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 cze 2007, 20:55

Czizys ale narzekacie.

Jakbyscie sie czuli gdyby szef dal wam jakies zadanie w pracy i termin w ktorym musicie je wykonac a dwa miesiace przed uplywem tego terminu zaczal narzekac ze jeszcze nic gotowego nie ma na biurku?
Proponuje Gallianiego rozliczyc po zakonczeniu okienka a nie przed oficjalnym jego otwarciem.

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 26 cze 2007, 21:11

ja tez prponuje rzoliczyc zarzad po meracto a nie teraz choc jak widac na razie niczym sie nie popisuja :?...jest jeszcze czas choc oczywiscie bez przesady bo moim zdaniem nowy zawodnik(lubzawodnicy) powinni zaczac przygotowania z druzyna juz pod koniec lipca a nie przychodzic 31 sierpnia gdy bedzie juz sezon i sie pytam kiedy maja sie zaaklimatyzowac??-najlpeszy przykald to przeciez Ricardo Oliveira...szczerze mowiac ja jednak nie licze na jakies wielkie nazwiska, bo te juz mamy, ale od przybytku glowa nie boli :P :twisted:

FORZA MILAN!!

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 26 cze 2007, 22:58

Skoro nie wiesz na ile te informacje byly prawdziwe, o ile w ogole byly, to skad wiesz ze nasz zarzad skacze z kwiatka na kwiatek?
Skąd wiem? Przecież wielokrotnie sam Galliani się wypowiadał czy to dla gazzetty.it czy dla Milan Channel że naszym głównym celem jest Samuel Eto czy Emerson, zaś trochę póżniej Silvio Berlusconi mówił że na 80% wróci do nas Szewa czy że marzy o sciągnieciu Ronaldinho.
Tak więc nie były to żadne wymysły prasy tylko autentyczne wypowiedzi 2najważniejszych ludzi Milanu, które były zamieszczane także na oficjalnej stronie kluby.
Z tego wynika więc że w Milanie nie ma zgodności co do strategii trensferowej klubu, gdyż każdy chce kogo innego, przez co klub miota się od jednego zawodnika do drugiego i nie może sfinalizować żadnej transakcji.
Wczesniej sugerujesz sie plotkami z prasy ale juz w przypadku Drogby jestes pewien ze ten chce zostac w Chelsea, a przeciez jeszcze niedawno pojawialy sie ploty ze zawodnik chcialby sprobowac czegos nowego.
Zdecyduj sie w koncu czy wierzysz w to co pisze prasa i portale internetowe czy nie bo narazie to wyglada ze wierzysz w to co Ci wygodnie, tak aby Twoje teorie o nieudolnosci zarzadu pasowaly do pojawiajacych sie informacji.
Jak już pisałem wcześniej nie sugeruje się żadnymi plotkami z jakiś tam portali tylko wypowiedziami Gallianiego, Berlusconiego czy Ancelottiego np. dla gazzetty.it ,oficjalnej strony klubu czy Milan Channel. którzy chyba nie robiliby z siebie pośmiewiska i nie pletli głupot na forum publicznym.
Co do Drogby to oczywistym jest że nie zmieni on barw klubowych w tym okienku i że Mourinho na pewno go nie puści zaś ta jego wypowiedż została przekręcona, gdyż Drogba powiedział że może kiedyś zdecyduje się zmienić otoczenie i ligę ale nie teraz a to już robi wielką różnicę(przecież Kaka też nie wykluczył że za kilka lat nie przeniesie się do madrytu).
Zresztą nie wiem czy w tej chwili to bylibyśmy w stanie spełnić rządania finansowe Didiera(tj do czasu zmiany wymogów podatkowych wobec obckorajowców w Italii, którą ma nastąpić nie wcześnie niż od przyszłego roku).
Siedzisz pewnie w kieszeni u Gallianiego i wiesz jak to bylo naprawde, wiesz jaki wplyw na ten transfer mial Carlo. Z Twoich postow wynika ze to Ty jestes najmadrzejszy i na pewno lepiej radzilbys sobie na stanowisku Gallianiego.
Nie pierwszy raz i to nie tylko na tym forum poruszany był temat Ancelottiego i jego wpływu na politykę transferową Milanu, który jest notabene niezbyt duży.Wydaje mi się że to nie Ancelotti proponuje piłkarzy jak to być powinno tylko robi to Galliani albo Berlusconi jak kogoś sobie tam upatrzy a Carlo się na wszytko zgadza bo nie ma za bardzo innego wyjścia.
Oprócz tego zaraz po finale LM sam Ancelotti powiedział że Milan potrzebuję wzmocnień w każdej formacji żeby utrzymać się na szczycie zaś po transferze Suazo, Galliani stwierdził że mercato uważa za zamkniętę gdyż jesteśmy już wystarczająco mocni.
No to jak mam to rozumieć? Galliani ma gdzieś zdanie Ancelottiego bo dla Milan jest super-silny tyle tylko że to póżniej Carlo będzie musiał się męczyć i wątpie czy z niekompletnego zespołu z krótką łąwką drugi raz uda mu się dokonać cudu jak to było w poprzednim sezonie.
Dla mnie Ancelotti to świetny trener ale niestety w kwestii transferów jest dla mnie zbyt uległy wobec zarządu i akceptuje wszytkie decyzję Gallianiego czy Berlusconiego.Według mnie Carlo powinien być bardziej stanowczy i jeśli klub stawia mu tak wysokie wymagania to także powinien spełnieć jego propozycje czy sugestie transferowe.
Po prostu Ancelotti to nie jest taki typ jak np.Mourinho, który na łamach prasy krytykuję że dostał za mało kasy na transfery od zarządu czy że kogoś tam nie kupił kogo chciał mieć i jak widać taki Galliani to niestety wykorzystuje i robi co mu si ę podoba i kupuje kogo chce.
Torres to narazie niczego wielkiego nigdzie nie pokazal. W lidze znaczna liczba strzelanych przez niego bramek to karne, choc i z nimi miewa problemy. Gdyby naprawde byl taki swietny to juz dawno by go w Atletico nie bylo.
Tevez tez jak narazie niczym sie nie popisal w Europie. Huntelaar podobnie
Sądze że to są w tej chwili najlepsi dostępni napastnicy na rynku, których sprowadzenie jest realne w odróżnieniu od bajek o Eto czy Ronaldinho a oprócz tego każdy z tych garczy jest stosunkowo młody i w przypadku sprowadzenia go będzie służym Milanowi przez lata.
Zresztą, uważam że taki Torres byłby idealny dla Milanu i w parze z Ronaldo świenie by się uzupełniali choć na pewno potrzebował by trochę czasu by zaaklimatyzować się w Serie A. A że miał słabszy zeszły sezon, tym lepiej gdyż łatwiej go będzie można wyrwać z Atletico a poza tym czy nie pamiętacie że jak Pirlo, Seedorf czy ostatnio Ronaldo do nas przychodzili to także nie mieli najlepszych notowań a jak potem świetnie u nas grali i grają?
Rzeczywiscie te kluby nie oszczedzaly ostatnio na transferach. Tylko ile w ciagu ostatnich 5 lat zdobyly waznych trofeow, a ile zdobyl ich, skapiacy wedlug Ciebie Milan? Inter procz wygranych w Coppa Italia nie mogl przez dlugi czas zdobyc jakiegos cennego trofeum. W tym roku wygrali SerieA, ale wezmy pod uwage ze ten rok byl bardzo nietypowym w lidze wloskiej. Real po kilku latach wygral swoja lige, zreszta wedlug mnie bardziej przegrala ja Barca niz wygral Real, poza tym nie bez znaczenia byl fakt ze dosc wczesnie Krolewscy odpadli z innych rozgrywek. ManU w ubieglym roku wcale nie szastal kasa, w tym roku zrobili rosadne zakupy, ale takze mieli kilkuletni przestoj w zdobywaniu trofeow.
A czy ja mówię żeby Milan szastał kasą na lewo i prawo i kupowął kogo popadnie? Chodzi o to żeby uzupełnić skłąd o kilku nowych zawodników, którzy wzmocnią każdą z formacji i sprawią że klub będzie jeszcze silniejszy.Czy sprowadzenie Zambrotty, Motty i Torresa czy Teveza to aż tak wielki wydatek? Nie,to niezbędne wzmocnienie i uzupełnienie skałdu, który w przyszłym sezonie ma walczyć przecież o poczwórną koronę.
Nie zauważasz że to trochę co innego niż wymienianie co roku połowy składu jak to miało miejsce w Interze czy bezsensowne kupowanie na siłę gwiazd jak to czynił Real?
Każdy, nawet najsilniejszy zespół wymaga wzmocnień tym bardziej że Milan nie jest delikatnie mówiąć klubem o najniższej średniej wieku, tylko trzeba to robić z głową np. tak ja Barcelona czy Man.Utd i dlatego liczę że nasi działacze w końcu to zrozumieją.
Jakbyscie sie czuli gdyby szef dal wam jakies zadanie w pracy i termin w ktorym musicie je wykonac a dwa miesiace przed uplywem tego terminu zaczal narzekac ze jeszcze nic gotowego nie ma na biurku?
Proponuje Gallianiego rozliczyc po zakonczeniu okienka a nie przed oficjalnym jego otwarciem.
Ale gdyby tenże szef w poprzednich latach dawał nam inne zadania a my byśmy je partolili i nie wywiązywali się z nich należycie to mógłby mieć wobec nas jakieś wątpliwości czy obawy nawet jeśli do końca mielibyśmy trochę czasu.
Moim zdaniem nasz zarząd od 2005roku notorycznie przesypia mercato, przez co uciekają nam co roku naprawdę fajni zawodnicy, którzy mogliby zasilić nasz klub.Milan nie jest biednym klubem ale co lato nasi działacze żałują pieniędzy na wzmocnienia i wykłucają się o byle euro przy każdej transakcji.
W zeszłym roku Galliani miał wytłumaczenie że nie wiadomo bylo czy zagramy w LM, co nie przeskadza w tym roku Bayernowi dokonywać spektakularnuch transferów, pomimo gry tylko w Pucharze Uefa.
Ja po prostu po tych ostatnich latach nie mam zaufania do naszego zarządu i mam obawy że kolejne letnie okienko zostanie przez nas przespane.
Tyle tylko że w tym roku nie będzie już usprawiedliwień dla Gallianiego i całego zarządu i każdy kibic Milanu będzie mógł zakrzyczeć-"Solita storia dottor Galliani", kiedy łysy będzie starał się nam wmówić na początku września że nie było transferów bo i tak już mamy silny czy kompletny zespół.

pozdro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 cze 2007, 3:18

zygy pisze: Ale gdyby tenże szef w poprzednich latach dawał nam inne zadania a my byśmy je partolili i nie wywiązywali się z nich należycie to mógłby mieć wobec nas jakieś wątpliwości czy obawy nawet jeśli do końca mielibyśmy trochę czasu.
W zeszlym roku chociaz pracownicy spartorili to firma i tak zamknela rok fiskalny na pierwszy miejscu wsrod organizacji tego typu.Daj boze zawsze takie partolenie.
zygy pisze:Moim zdaniem nasz zarząd od 2005roku notorycznie przesypia mercato, przez co uciekają nam co roku naprawdę fajni zawodnicy, którzy mogliby zasilić nasz klub.Milan nie jest biednym klubem ale co lato nasi działacze żałują pieniędzy na wzmocnienia i wykłucają się o byle euro przy każdej transakcji.
Tu sie zgadzam tylko wezmy poprawke na to ze czasami klub takiego zawodnika nie chce wzmacniac krajowej konkurencji jak bylo w przypadku Zambrotty lub Toniego.Niewiele w takim wypadku mozemy zrobic.
Niekiedy zawodnicy chca zarobkow ktore co prawda moglibysmy im dac ale to spowodowaloby zbyt wyrazna dyferencje miedzy nowa gwiazda a pozostalymi pilkarzami.Nie tak dawno mowilo sie ze gorna granica w Milanie jest 5 milionow euro za sezon.Jak wiemy Kaka dostaje okolo 6 milionow wiec juz zlamalismy ta zasade co bylo spowodowane naciskami Realu.Henry podobno zadal 8 milionow (to samo Eto'o).Na pewno moglibysmy sobie na to pozwolic nawet biorac pod uwage podatki i mus placenia dwukrotnosci tej kwoty.Tylko czy warto robic kominy placowe?Dalibysmy 8 Henrykowi dlaczego Kaka mialby tyle nie dostawac?
zygy pisze:W zeszłym roku Galliani miał wytłumaczenie że nie wiadomo bylo czy zagramy w LM, co nie przeskadza w tym roku Bayernowi dokonywać spektakularnuch transferów, pomimo gry tylko w Pucharze Uefa.
Ja po prostu po tych ostatnich latach nie mam zaufania do naszego zarządu i mam obawy że kolejne letnie okienko zostanie przez nas przespane.
Przyklad Bayernu jest wymowny.Obala jedna z zeszlorocznych linii obrony Gallianiego.
Twoje obawy sa jednak przedwczesne.
zygy pisze:Tyle tylko że w tym roku nie będzie już usprawiedliwień dla Gallianiego i całego zarządu i każdy kibic Milanu będzie mógł zakrzyczeć-"Solita storia dottor Galliani", kiedy łysy będzie starał się nam wmówić na początku września że nie było transferów bo i tak już mamy silny czy kompletny zespół.
Dajmy im przynajmniej czas do sierpnia a potem zacznijmy narzekac jesli dalej nic sie w temacie mercato nie zmieni.Wiem ze marudzenie to nasza narodowa cecha.
Pierwszy rzuce kamieniem jakby co :P

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 27 cze 2007, 4:23

W zeszlym roku chociaz pracownicy spartorili to firma i tak zamknela rok fiskalny na pierwszy miejscu wsrod organizacji tego typu.Daj boze zawsze takie partolenie.
Dobra, ale nie oszukujmy się że zeszły sezon był taki wspaniały i wogóle.Mieliśmy po prostu kupę fartu i tyle że wylosowaliśmy tak słabą grupę w Champions League czy że trafiliśmy pożniej na Celtic.
Pózniej to już zasługa geniuszu trenerskiego Ancelottiego, który od rewanżu w Monachium wydobył z drużyny wszystko to co ma najlepsze, zmobilizował do gry takiego Seedorfa czy Pirlo i to co wydawało się nierealne przed sezonem stało się faktem.Nie można zapominać także o strzeleckim instynkcie Inazghiego w finale, bez którego to zapewne teraz Liverpool cieszyłby się z wygrania LM czy Kace, który ciągnął ten zespoł praktycznie przez cały sezon.
Jak widać sukces Milanu ma wielu ojców ale na pewno nie można do nich zaliczyć Andree Galianiego i nasz cały zarząd, który rok rocznie daje plamę podczas mercato i należycie nie wzmacnia klubu co powinien czynić.Oprócz tego łysy zamieszany jest w różne afery od calciopoli po bilanciopoli, przez co Milan stawiany jest w coraz gorszym świetle i ma przez to spore problemy, więc ja się pytam po co nam wogóle jest ten Galliani? Bo kiedyś był niezłym działaczem i od wielu lat znają się z Berlusconim?-cóż każdego czas się kiedyś kończy i im wcześniej zrozumie to Galliani tym lepiej dla Milanu, kibiców i wszystkich ludzi z nim związanych.
Tu sie zgadzam tylko wezmy poprawke na to ze czasami klub takiego zawodnika nie chce wzmacniac krajowej konkurencji jak bylo w przypadku Zambrotty lub Toniego.Niewiele w takim wypadku mozemy zrobic.
Niekiedy zawodnicy chca zarobkow ktore co prawda moglibysmy im dac ale to spowodowaloby zbyt wyrazna dyferencje miedzy nowa gwiazda a pozostalymi pilkarzami.Nie tak dawno mowilo sie ze gorna granica w Milanie jest 5 milionow euro za sezon.Jak wiemy Kaka dostaje okolo 6 milionow wiec juz zlamalismy ta zasade co bylo spowodowane naciskami Realu.Henry podobno zadal 8 milionow (to samo Eto'o).Na pewno moglibysmy sobie na to pozwolic nawet biorac pod uwage podatki i mus placenia dwukrotnosci tej kwoty.Tylko czy warto robic kominy placowe?Dalibysmy 8 Henrykowi dlaczego Kaka mialby tyle nie dostawac?
Pierwszą kwestię pominę bo jest to dla mnie chore żeby na siłę sprzedawać graczy za granicę i przez to osłabiać ligę-paranoja.

Co do Henryego to sądzę że należało zrobić wszystko żeby go sprowadzić na San Siro i nawet zapłacić mu te 8mln netto rocznie kontraktu, gdyż to była niesamowita i jakże realna szansa żeby go sprowadzić do nas.
Wiadomo że nie kupimy Eto czy Drogby, gdyż ani oni nie chcą odchodzić ani kluby nie chcą się ich pozbywać ale Henry chciał odejść z Arsenału i nie mogę sobie darować że za marne 24miliony przeszedł do Barcy.
Wracając jeszcze do kontraktów, to nawet gdybyśmy zaoferowali 8mln baniek Henryemu za kontrakt to wcale nie odbiłoby się to jakoś strasznie na naszym budżecie(przecież zarobiliśmy ponad 70mln euro tylko dzieki wygraniu LM) a nawet by się zwróciło jesli by wziąć pod uwagę przyszłe zyski klubu z tytuły sprzedanych koszulek, gadżetów itp.
Co do kontraktów innych zawodników to według mnie oprócz francuza tylko Kaka mógłby zażądać podobnych poborów co i tak będziemy musieli mu w końcu zaoferować jeśli będziemy chcieli go zatrzymać w Mediolanie.
Oprócz tego nie zapominajmy o tym że najprawdopodobniej w przyszłym roku rząd włoski obniży w końcu podatki wobec obcokrajowców mieszkających we włoszech(w tym także piłkarzy) wobec czego koszty utrzymania Henryego w Milanie byłyby znacznie mniejsze, no ale w przyszłym roku Barca i tak nie sprzeda nam Henryego nawet jesli zaoferujemy mu 20mln euro rocznie.
Czyli jesli chodzi o Henryego to wielki minus dla Gallianiego i naszego zarządu.
Przyklad Bayernu jest wymowny.Obala jedna z zeszlorocznych linii obrony Gallianiego.
Twoje obawy sa jednak przedwczesne.
Pełna zgodność.Bayern pokazuje że nie trzeba grać w LM żeby sprowadzić klasowych piłkarzy w swoje szeregi.Zresztą kilka lat temu tylko mistrzowie krajów występowali w LM i co to znaczyło że tylko oni mieli prawo się wzmacniać i sprowadzać gwiazdy zaś inne kluby miały siedzieć cicho i zbierać jakieś ochłapy tylko dlatego że nie występowały w Champions League? Totalna bzdura, którą tylko Galliani mógł wymyślić a my jak głupcy mu uwierzyliśmy.
Dajmy im przynajmniej czas do sierpnia a potem zacznijmy narzekac jesli dalej nic sie w temacie mercato nie zmieni.Wiem ze marudzenie to nasza narodowa cecha.
Pierwszy rzuce kamieniem jakby co
Uważam że należy działać szybko i zdecydowanie i że jak łysy będzie zwlekać jeszcze przez jakiś czas to może być już jak to się mówi "po ptokach".
Sądzę że wszystkie transfery należy przeprowadzić do końca lipca, by Carlo w sierpniu miał już wszystkich zawodników do dyspozycji.Nie zapominajmy że pod koniec sierpnia gramy z Sevillą o Superpuchar Europy i wypadało by go zdobyć.

pozdro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 cze 2007, 5:30

Tak na szybko odniose sie tylko do jednego fragmentu bo wypadaloby isc spac.
zygy pisze:Pózniej to już zasługa geniuszu trenerskiego Ancelottiego, który od rewanżu w Monachium wydobył z drużyny wszystko to co ma najlepsze, zmobilizował do gry takiego Seedorfa czy Pirlo i to co wydawało się nierealne przed sezonem stało się faktem.Nie można zapominać także o strzeleckim instynkcie Inazghiego w finale, bez którego to zapewne teraz Liverpool cieszyłby się z wygrania LM czy Kace, który ciągnął ten zespoł praktycznie przez cały sezon.
Jak widać sukces Milanu ma wielu ojców ale na pewno nie można do nich zaliczyć Andree Galianiego i nasz cały zarząd, który rok rocznie daje plamę podczas mercato i należycie nie wzmacnia klubu co powinien czynić.
Nie rozumiem jak mozesz najpierw wymieniac dzieki komu wygralismy LM a pozniej napisac ze nie ma w tym zadnej zaslugi Gallianiego i naszego zarzadu.
Kto sprowadzil wszystkich tych wymienionych przez Ciebie pilkarzy?Kto sprowadzil niemal za bezcen Kake?Kto zatrudnil Ancelottiego obdarzajac go pelnym zaufaniem gdy smiano sie ze ten trener zawsze jest i bedzie drugi?Kto postawil na Seedorfa i Pirlo wyciagajac ich z Interu a Inzaghiego z Turynu?W koncu kto kupil magicznego ukrainskiego pantofla i wielu innych wspanialych pilkarzy z Marco van Bastenem na czele?
Odpowiedz jest oczywista.Galliani i spolka.To oni wraz z Berlusconim sprawili ze ogladamy Milan w takim ksztalcie w jakim jest obecnie.Nie jest to zespol idealny ale dochodzi z godna podziwu regularnoscia 2 lat do finalu LM.
Moze dwa ostatnie letnie okienka mamy niezbyt imponujace.Moze Galliani mota klub w rozne afery ale tutaj przesadziles w krytykowaniu naszych dzialaczy.Wyglada to tak jakbys robil to na sile.Wytykasz im slusznie pewne zaniedbania ale przy okazji ignorujesz ich zaslugi a nawet zarzucasz bledy ktorych jeszcze nie popelnili (przespanie nadchodzacego mercato).
Prawdziwa wartosc Gallianiego poznalibysmy gdyby odszedl z Milanu.Osobiscie nie chcialbym sie przekonac co by sie wtedy w klubie dzialo i jakby to na dluzsza mete sie skonczylo.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2007, 7:17

Widze Chlopaczek wcześnie wstał... mnie też obudził jazgot - kontroluj sie Zygy :P

Chłopie tak czytam co piszesz i udaje że nadal spie :roll: Nie wiem czy udajesz czy co ? Gdyby do rozpoczecia rozgrywek było 5 dni to rozumiem... Ale teraz to możesz jedynie kwakać, bo Galliani od 25 lat zamyka mordy swoim przeciwniką, wcześniej czy później i tak ma racje. Przeciesz on uchodzi za jednego z najlepszych działaczy ostatnich lat w całej klubowej piłce. A co w tym złego że obecnie nie ma komunikatów czy jego chucznych zapowiedzi ?

Czy Ty nie pojmujesz że siłą tego zespołu jest własnie to że każdy wie co ma robić :> ? Nawet Galliani ! Napisałem nie dawno pierwszy post po bardzo długiej przerwie, ale widze że nadal sa fani Milanu i fani mercato ...

Mówienie teraz że Galliani jest beee to nie tylko żenada ale i frajerstwo bo na koniec sezonu pewnie tego nie odszczekasz, a jak znam życie on i tak wyjdzie na swoim. Po co burzyć cos co funkcjonuje ? Czy Ty nie zdajesz sobie sprawy że te najważniejsze decyzje personalne zapadły jeszcze w trakcie sezonu ? Kaka zostanie na 101%, pozyskał jak że chcianego przez Carletto Massimo Oddo i chyba najwazniejsze podpisał nową umowe z Pacynką.

Człowieku Ancelotti dostał taki kredyt zaufanie u Gallianiego że nawet BGŻ nie daje takich [hehehe] Przeciesz to tylko dzieki Łysemu, Ancelotti ma taka władze i swobode, bo Berlusconi już pewnie nie raz działał pod wpływem chwili. Jak Chłopaczek napisał, pozyskał Carletto gdy ten był uwazany że "przegranego" za trenera który wie czego chce ale nie wie jak to zrobić.

Przez 6 lat wygrał wszystko w klubowej piłce jako trener, 2 razy LM, pamietny finał ze Stambułu tez był wygrfany bo czegos go nauczył. Ancelotti stworzył system gry [4-1-2-1-2] który nasladuje massse klubów w europie, pozycja Pirlo to dla Włochów tylko i wyłącznie zasługa Carletto, kto wkomponował w ten system Kake który zamiata wszystkich ? A teraz sobie odpowiedz na pytanie dzieki komu ma Ancelotti taką mozliwość ? Dzieki Silvio ? ależ skąd...

Na szczescie Łysy wiedział iż nie może puścic Ancelottiego, nowa umowa jest do 2010 roku, Milan pod jego wodza nie dośc że wygrał wszystko to grał swietna piłke, znajdz mi inny Włoski zespoł w którym w wyjściowym składzie gra 3 rozgrywających ? [Pirlo, Seedorf, Kaka] grając 4 w lini obrony - i dwóch napastników ? A oprócz tego dodaj styl gry tych bocznych defensorów [Oddo, Janek]

Najważniejsze ruchy zapadły juz w trakcie sezonu, co by sie nie działo, to sie nie zmieni, bo w tym momencie Galliani może pozyskać tylko "uzupełnienie kadry" i wcale sie nie zdziwie bo podstawowa 11 jest już ułożona. Czemu Barca tak szybko dokonuje ruchów na rynku ? bo była najwieksza przegraną poprzedniego sezonu, Bayern ? a co teraz ma mierzyc w Intertotto ?

Nie nastawiaj sie bóg wie na co bo badziesz rozczarowany, w tym momecie mamy w kadrze dwóch najwiekszych sepów rodem z półwyspu apenińskiego, Inzaghi nawet ślepy bedzie strzelał, a rozwój Gilardino moze dac tylko ktoś taki jak Ancelotti. Ale równowagi dwóch ala dostaw noge, i duet Canarinhos Gapcio - Olivka. I to jest punkt zaczepny, na tym zalezało Ancelotiemu, równowaga w ataku. Zauważ jak zadko grał duetem napastników Gila - Pippo, bo sa zbyt podobni do siebie, a tam ma dwie opcje juz teraz - na lidze i LM :] Gdy dodamy kolejny pomysł Carletto z choinką i Kaką jako uzupełnienie snajpera to nie ma juz antyargumentów.

Oczywiscie zawsze może cos zmienic, zawsze może być lepiej itd... ale czasem zmiany nie wychodza na lepsze. Tym bardzie jeśli cos jest mozolnie budowane.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 cze 2007, 7:34

Dobrze Zaza prawisz chociaz nie do konca poprawnie gramatycznie :P

Co za koles tak pojechal po Gallianim ze ja teraz zasnac nie moge :lol:

Czesto krytykuje Lysego ale zeby napisac ze trzeba go wywalic to moj mozg by po prostu nie pozwolil palcom takiego czegos wykonac :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2007, 7:56

Ty mi o poprawnośc nic nie mów bo jeszcze spie :P

Do czego do doszło nie Chlopaczek, my w koalicji z Gallianim :roll:

Dzis czekam na kolejne plotki które nie mają obecnie wiekszego znaczenia, na kogo stawiasz ? Młokos z Ajaxu ? czy może hmmm np. Trezeguet ? Dzwine że jego Nam nie przypisują, choć czytałem cos że gdyby Gila odszedł, ale nie ma juz tematu.

Jest jeden były gracz Interu za którego bym sam zapłacił, ale wczoraj rozwiał moje nadzieje ... od x lat jestem fanem i zwolennikiem sprowadzenia znów na Giuseppe Meazza Emre Belozoglu, kilka razy był blisko Milanu, ale zawsze coś stawało na drodze, teraz z premiership sie nie ruszy... a szkoda :(

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 7:58

przeciez treze przedluzyl kontrakt z juve do 2011 roku. wiec jak ma do was isc?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 cze 2007, 8:02

Ktorego mlokosa z Ajaxu z nami lacza?Huntera czy Babela?A moze najbardziej pozadane przeze mnie dziecie Ajaxu?Chociaz to akurat nie napastnik.

Prasa powinna w koncu zaczac laczyc z Milanem te nazwiska przy ktorych mi serce zaczyna mocniej bic.Na razie pismaki sie nie popisuja.Dawac Torresa Sneijdera i Zambrotte :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 cze 2007, 8:27

Widocznie przegapiłem info odnośnie kontraktu - jak tak jest to masz racje Ronald, temat umarł jednym podpisem :wink:

Miałem na myśli Jasia z Ajaxu, cos cisza ale czekam aż corriere i tuttosport na czele bedą grzmiały "Van Basten 2 " itd :P Choć z drugiej strony warto zauważyć że coraz czesciej pojawiaja sie informacje jakoby Leonardo penetrował rynek południowo amerykański, Pato itd Tylko nie wiadomo czy to poprostu nie prasowy argument wiążący powrót Leo do klubu i mercato :wink:

Zambrotte ? mowa :] Niech Barca kupi Alvesa a sprzeda nam Gianluce, choc to w gruncie rzeczy był by bół głowy dla Ancelottiego. Ale to jest nie realny transfer bo wątpie by Duma Kataloni zrezygnowała z Gianluci, mimo iż ploty sa łaczące Zambro z Milanem. Na plotach sie skończy jak ostatnio :P

Czekaj lada dzień przeczytasz "Chivu - Milan wkracza", tym bardzie że piekna Rosella Sensi bedzie szukac rozwiązania. Inter, Barca i Milan, według mnie te 3 kluby stana do wyscigu o Rumuna. A wygra nie ten który wiecej zapłaci ale ten który da lepszą umowe długoterminową Romie :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”