Najlepsze filmy - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 23 maja 2004, 22:25

Na jedynce ostatnio szedł stary film ostatni sprawiedzliwy gorąco polecam popłakałem :roll:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 24 maja 2004, 15:46

chicken_ns pisze:Na jedynce ostatnio szedł stary film ostatni sprawiedzliwy gorąco polecam popłakałem :roll:
ostatnio leciał też na jedynce Podziemny Krąg .. spox film :P

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 24 maja 2004, 22:42

Kostek masz racje 8)

Ja teraz na polsacie oglądam Twistera [ spoko film ] oraz jutro na polsacie o ile się nie myle leci TRUMAN SHOW !! Genialny film :!: :D

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 25 maja 2004, 14:47

Truman Show..już parę razy miałem okazje zobaczyć ten film...jest godny uwagi :D

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 25 maja 2004, 14:49

Czy ktoś się wybiera na "Pojutrze" (the day after tommorow) ?? My się z kumplem planujemy wybrać.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 26 maja 2004, 12:45

Ja mam zamiar iść na The day after tommorow oraz na Troye :) Tylko nei wiem dokładnie kiedy :) JiP idziesz jak coś :?: :idea:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 26 maja 2004, 13:28

dzisiaj byłem w kinie na troji.....wg. mnie tragedia...fil dobrze zrobiony technicznie, ale fabuła tragiczna....jednym pozytywnym akcentem piękna helena :P

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 26 maja 2004, 15:45

Eee.....kostek fabułę filmu "Troja" to zna chyba każdy... :). Ja się na to nawet nie wybieram. Nie lubię takich filmów. Ale na The Day After Tommorow w piątek jadę.

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 26 maja 2004, 15:51

Mazurek pisze:Eee.....kostek fabułę filmu "Troja" to zna chyba każdy... :). Ja się na to nawet nie wybieram. Nie lubię takich filmów. Ale na The Day After Tommorow w piątek jadę.
tak tak ... każdy zna .. ale tam jest troszkę inaczej :P

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 26 maja 2004, 18:25

tez sie chyba wybiore na Troje... podobno fajny film :D

Awatar użytkownika
Dero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dero » 27 maja 2004, 8:00

yyy tam Troja 8) ciekawy jestem opini na tema pojutrze na zwiastunach wygląda zaj*biście :D ale jak jest w rzeczywistości :roll:
a tak wogóle oglądałam ktoś film Requiem for a Dream :?:
Zobaczcie strone filmu http://www.requiemforadream.com/
jest wypasiona :twisted:

[ Cenzura .... Unikaj wulgaryzmów, masz narazie upomnienie "ustne" :wink: / Moff'ller ]

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 27 maja 2004, 16:57

Dero to jutro napisze tutaj recenzję tego filmu, bo się wybieram włąśnie jutro.
A Requiem dla snu oczywiście, że widziałem. Film .......hmmm........jakby to określić... na pewno dobry, ale do tego (nie moge znaleźć właściwego określenia ;) ) może wstrząsający :D:D:D. Ale film polecam :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 27 maja 2004, 17:54

Też się jutro wybieram na ... pojutrze ponoć dobry to film...zobacze i ocenie :D

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 28 maja 2004, 19:13

Troja
Film jest po prostu wypasny! Na pewno nie mozna porownac go do Wladcy Pierscieni, bo z tym akurat nic sie nie rowna , ale Troja to - ogolnie mowiac - najciekawsza pozycja ze wszystkich, jakie sie w tym roku ukazaly. Trzeba zobaczyc, nie ma bata, a czy w kinie, czy na div'x to juz kwestia przyzwyczajenia i zasobnosci portfela.
Dobór aktorów rewelacyjny. Eric Bana jako Hektor super, Pitt jako Achilles jeszcze lepszy. Film wypada rewelacyjnie zwłaszcza po konfrontacji z beznadziejną "Heleną Trojańską".
Dla mnie to nie jest film w ktorym najwazniejsze sa efekty graficzne, momenty walk i starcja wojsk, ten film ( moim zdaniem ) ma szerszy wymiar duchowy , dzieki czemu bylem wprost oszolomiony efektami prac rezysera i całej ekipy. Pokazana jest tutaj gloryfikacja mestwa, odwagi, walecznosci, ktora przewija sie przez cały film i jest to abrdzo dosadnie pokazane, natomiast karci sie pyche, oraz daznie do wladzy natomiast rezyser probuje zadac pytanie, warto zyc jedynie dla chwały i po to aby zapamietali nas potomni??....

w filmie jest naprawde mase niescislosci :] np Troja byla oblezona przez bodajrze 9 lat , Hektor mial 50 bracy ( w tym parysa ) to w ogole nie bylo zawarte w filmie, aczkowiek moim zdaniem nie musialobyc , ze wzgledów na "duchowa" forme tej ekranizacji

Strasznie podobal mi sie koniec filmu kiedy to "niby" pokazane jest ze Apollo umiera od strzaly wbitej w pięte, jest to pokazanie moim zdaiem bardzo smiesznie i z przekasem.

Ja wczoraj łyknolem Looney toons znowu w akcji, jak zawsze mozna bylo posmiac sie z wszystkich postaci braci warner , aczkolwiet to juz nie to samo co za dawnych mlodzienczych lat...

Ktos kto lubi sie posmiac polecam Starskiego & Hutha, boków na tym filmie nie bedziecie zrywac, ale jest wiele śmiesznych scen, a rola Snoop Dooga poprostu rewelacyjna.

Acha podobno "cooler" jest (mimo tego iz widzialem zwiastun - nic szczegolnego ) bardzo dobry, byl juz ktos?

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 28 maja 2004, 19:33

Obiecałem recenzję The day After Tommorow, więc pisze:
Jakieś 3-4 h temu wybraliśmy się na ten film. Już od samego początku film trzyma w napięciu, bo zaqczyna się od cudownego uniknięcia śmierci przez jednego z bohaterów :P (Zwykłą, oklepana, amerykańska fabuła-Niezbyt takie scenki mnie wzruszają ale cóż...) Później zaczyna się akcja właściwa. To już jest naprawdę akcja za akcją. Co prawda są nudnawe momenty, typu zalanie NY, ale ogólnie to całość ładnie ułożona, wszystko się trzyma kupy itd. Kulminacyjny moment jest chyba na statku kiedy próbują zdobyć jedzenie. Sami zobaczcie co się wtedy działo :wink:
Jednym słowem film jest niezły, aczkolwiek nie dorównuje Dniu Niepodległośći (dla niedoinformowanych - "Pojutrze" stworzyli twórcy "Dnia niepodległości"). Wiem wiem... zupełnie inna fabuła itd... ale przecież w kinie o to chodzi żeby przyciągnąć widza, niezależnie od gatunku filmowego.
Troszkę ta końcówka jest dziwna. Spodziewałem się innej jak na film katastroficzny. A tam wszystko się kończy, kiedy..... no dobra nie zepsuje wam filmu :lol:
Film polecam ! Z mnóstwa tego chłamu, który oferuje nam Hollywood Pojutrze jest naprawdę dobrym filmem.
-------------------------------------------------------
(...)pokazane jest ze Apollo umiera od strzaly wbitej w pięte(...)
Oj Baqu.... mam nadzieję że to efekt zmęczenia, albo czegoś innego ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”