Najlepsze filmy

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Mazurek » 28 maja 2004, 19:33

Obiecałem recenzję The day After Tommorow, więc pisze:
Jakieś 3-4 h temu wybraliśmy się na ten film. Już od samego początku film trzyma w napięciu, bo zaqczyna się od cudownego uniknięcia śmierci przez jednego z bohaterów :P (Zwykłą, oklepana, amerykańska fabuła-Niezbyt takie scenki mnie wzruszają ale cóż...) Później zaczyna się akcja właściwa. To już jest naprawdę akcja za akcją. Co prawda są nudnawe momenty, typu zalanie NY, ale ogólnie to całość ładnie ułożona, wszystko się trzyma kupy itd. Kulminacyjny moment jest chyba na statku kiedy próbują zdobyć jedzenie. Sami zobaczcie co się wtedy działo :wink:
Jednym słowem film jest niezły, aczkolwiek nie dorównuje Dniu Niepodległośći (dla niedoinformowanych - "Pojutrze" stworzyli twórcy "Dnia niepodległości"). Wiem wiem... zupełnie inna fabuła itd... ale przecież w kinie o to chodzi żeby przyciągnąć widza, niezależnie od gatunku filmowego.
Troszkę ta końcówka jest dziwna. Spodziewałem się innej jak na film katastroficzny. A tam wszystko się kończy, kiedy..... no dobra nie zepsuje wam filmu :lol:
Film polecam ! Z mnóstwa tego chłamu, który oferuje nam Hollywood Pojutrze jest naprawdę dobrym filmem.
-------------------------------------------------------
(...)pokazane jest ze Apollo umiera od strzaly wbitej w pięte(...)
Oj Baqu.... mam nadzieję że to efekt zmęczenia, albo czegoś innego ;)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”