AS Roma (zbiorczy) - Strona 119

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 cze 2007, 21:51

rkoeman pisze:nie zgodzila sie. caly czas podkreslaja ze inter nie zlozyl zadnej oficjalnej oferty i rozmawia z pilkarzem poza ich plecami
Cały czas podkreślają? Możesz podać jakieś nie hiszpańskojęzyczne źródło, jak to cały czas podkreślają? :> Z tego co wiem to Sensi oburzyła się po rzekomy telefonie Manciniego do Chivu, poczym następnego dnia spotkała się z Morattim. Skutkiem tego spotkania było prawdopodobnie pozwolenie na rozmowy z piłkarzem, gdyż następnego dnia widziano Rumuna w Mediolanie z działaczami Interu, po których to rozmowach nie było chyba żadnych protestów ze strony rzymskiego klubu.
iceald pisze:Do zakończenia kontraktu został mu rok więc Barca (i każdy inny klub) może z nim spokojnie zacząć negocjacje.
Może, ale za pół roku. Przecież Chivu też się kontrakt kończy za rok.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 cze 2007, 22:00

Zico_FCI pisze:Może, ale za pół roku. Przecież Chivu też się kontrakt kończy za rok.
A czasem nie jest tak, że po skończeniu przez piłkarza 28 lat (a tyle ma Abidal) negocjacje można podjąć już rok przed końcem kontraktu :?: Bo tak mi się wydaje, ale mogę się mylić... :think:
Ostatnio zmieniony 27 cze 2007, 22:00 przez iceald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 cze 2007, 22:00

iceald pisze:Do zakończenia kontraktu został mu rok więc Barca (i każdy inny klub) może z nim spokojnie zacząć negocjacje. Takie prawo
Gwoli scislosci to rozpoczac negocjacje mozna dopiero na pol roku przed wygasnieciem kontraktu ...
rkoeman pisze:kibic milanu ktoremu zal juve. smieszne
w sumie ja tez jestem za silna serie a ... ale niech to ma rece i nogi, bo na bank zabronienie Barcy robic transferow ( chyba o to chodzilo w wypowiedzi zygy :think: :P ) sie nie uda :wink:

Zico_FCI pisze:Z tego co wiem to Sensi oburzyła się po rzekomy telefonie Manciniego do Chivu, poczym następnego dnia spotkała się z Morattim. Skutkiem tego spotkania było prawdopodobnie pozwolenie na rozmowy z piłkarzem, gdyż następnego dnia widziano Rumuna w Mediolanie z działaczami Interu, po którym nie było chyba żądnych protestów ze strony rzymskiego klubu.
Mimo wszystko smrod pozostal :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 27 cze 2007, 22:10

pierwsze slysze. wlodarze romy dali jasno do zrozumienia - najpierw ustalic z nimi warunki zakupu a pozniej mozna gadac z pilkarzem

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 cze 2007, 23:06

zygy pisze:A mi nie podoba się zachowanie działaczy Barcy.
Myślą że są bóg wie kim, przyjeżdżają sobie do Rzymu i myślą że jak rzucą gotówką to wezmą se kogo chcą a już sama ich zapytanie o de Rossiego jest dle mnie żenujące.
Nie mam do barcelony szacunku od zeszłego roku kiedy to razem z Realem urządzili sobie supermarket w Turynie, cwaniaczki jedne-co oni sobie myślą że każdy gracz ligi włoskiej na kolanach do nich poleci?
:lol2:
Nie podoba się zachowanie Barcelony bo jest do bólu poprawne? Może Włosi preferują zagrywki a'la Inter, czyli najpierw gadka z piłkarzem a potem dopiero z klubem? Co kto lubi.
Zapytanie o De Rossiego żenujące? No tak przecież Barcelonie nie wolno nawet próbować kupować zawodników o nazwisku De Rossi i imieniu Daniele.
Co do piłkarzy opuszczających Serie A na rzecz La Liga to nie robią tego na kolanach tylko z reguły samolotami i to raczej z uśmiechem na ustach bo nikt nie jest do tego zmuszany. Odchodzą Ci, którzy chcą odejść.
zygy pisze:Podobnie jest z Abidalem czyż barca nie podburza samego zawodnika żeby do nich przeszedł i nie respektuje tego że ma ważny kontrakt z Lyonem?
To raczej Abidal pcha się drzwiami i oknami dając swoim działaczom do zrozumienia, że chce grać u nas. My tylko twardo negocjujemy z Lyonem nie dając im astronomicznych pieniędzy jakie sobie życzą.
zygy pisze:Prawda jest taka że gdyby nie udogodnienia podatkowe w Hiszpanii to do Barcelony prawie nikt by nie przyszedł a już na pewno nie Henry czy Zambrotta.Laporta i ska cwaniakują bo mogą proponować zagranicznym graczom wyższe stawki i potem wpierają wszystkim że zawodnicy chcą grać w Barcelonie bo to niby taki wielki klub.
Mi to wygląda na jakieś kompleksy więc się nie dotykam. Delikatna sprawa.
zygy pisze:Gdyby barca miała szacunek do Juventusu to by wogóle nie zaczynała z nim negocjacji i odczepiła się od jego piłkarzy kiedy klub miał problemy.
:lol:

Zygy dajesz dajesz!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2007, 23:20

zygy - Masz coś jeszcze do napisania? Swoją drogą dziwna sprawa, że zawsze piszesz dużo i zawsze ktoś polemizuje z Twoimi wypowiedziami...Ale to to już przegięcie :lol: Szczury, żenujące negocjacje w celu wzmocnienia drużyny itd. Co lepsze widziane tylko tam, gdzie chce się widzieć (Zambrotta) :roll: O piłkarzy Juventusu, którzy chcieli odejść był swegorodzaju wyścig szczurów, ale nie wiem o co Ci chodzi. Co dziwnego jest w tym, że niektórzy chcieli odejść ze zdegradowanej drużyny, a inni na tym zyskali? Chętnie się dowiem. Nie no Capello był "szczurem". Uciekł :lol: Nie on jeden. Niestety nie każdy chce grać/pracować w drugiej lidze. Są tacy co zostali, ale tych co odeszli nikt nie zmuszał do odejścia. Ale sobie odpowiedzi namnożyłeś. No no no :P

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 cze 2007, 23:23

Barcelona podczas zeszłego nieszczęsnego lata zachowała się najbardziej profesjonalnie, jeżeli idzie o pozyskiwanie naszych zawodników. Zarząd to podkreślał kilka razy. Inna sprawa to potem wypowiedzi Thurama i Zambrotty, ale na to przecież Barcelona wpływu nie ma.

Taki mały OT, mam nadzieję że nie dostanę bonusów.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 28 cze 2007, 0:11

całkowita racja. ani zambro ani henry. ani nikt inny
Jasne, może mi jeszcze powiesz że Henry przeszedł na Camp Nou bo tak bardzo kocha Barcę? Po prostu zaoferowali mu 10mln euro netto z racji że w Hiszpanii są niższe podatki niż we włoszech i dlatego Henry przeszedł do Barcy a nie do Milanu.
Mnie tylko wkurza to całe zakłamanie, bo i tak wiadomo że poszedł, gdzie mu więcej dali a nie z miłości do tego czy innego klubu.
Owszem, chcemy kogoś, pytamy o tego kogoś, rzucamy gotówkę za tego kogoś - i ten ktoś do nas przychodzi jeśli klub się zgodzi i jeśli sam zawodnik chce - tak chyba w skrócie można opisać wszystkie transfery. I czemu pytanie jest żenujące Bo chcemy się dowiedzieć o możliwość zakupu dobrego zawodnika Nie rozmawiamy z nim za plecami klubu, nie robimy niczego niezgodnego z prawem - więc co w tym jest żenującego
Nie chodzi mi o to że Barcelonie nie można zapytać o de Rossiego czy kogoś innego ale chodzi o ich postawę.Działacze blaugrany myslą że są tacy wspaniali i że każdy piłkarz Romy nie marzy o niczym innym tylko żeby zagrac na Camp Nou i że mogą hurtem kupić sobie jej wszytkich najlepszych zawodników.Chivu, de Rossi to co może jeszcze Totti?
To raczej Abidal pcha się drzwiami i oknami dając swoim działaczom do zrozumienia, że chce grać u nas. My tylko twardo negocjujemy z Lyonem nie dając im astronomicznych pieniędzy jakie sobie życzą.
Jasne na pewno tak sam z siebie się do was pcha a wasi działacze wogóle nie maczali w tym palców.Zresztą może trochę wiecej szacunku dla Lyonu, bo nie jest to jakiś byle klubik i na pewno jego zawodnicy tak sami z siebie nie pchaliby się do innych klubów.Ale oczywiście dla kibiców Barcy tylko ich klub jest wspaniały zaś taka Roma czy Lyon to jakaś prowincja i wszyscy tam tylko marzą żeby grać na Camp Nou.Po prostu działacze Barcy zaoferowali mu dużo wyższy kontrakt na który nie może sobie pozwolić Lyon(z powodów dobrze znanych) i teraz nagabują jeszcze Abidala żeby wywierał presję na swój klub by zapłacić mu jak najmniej kasy za piłkarza-logiczne co nie?
Mi to wygląda na jakieś kompleksy więc się nie dotykam. Delikatna sprawa.
Chłopie jakie znowu kompleksy? Nie raz już był poruszany temat niższych podatków, które muszą płacić piłkarze w Hiszpanii od 2004roku i głównie dzięki temu hiszpańskie kluby(w tym także Barca) mogą w tak łatwy sposób sprowadzać do siebie zagraniczne gwiazdy.
Ale jak już pisłem to juz ostatnie takie mercato, od przyszłego roku we Włoszech wejdzie podobna ustawa i już tak wielu chętnych do gry w Barsie z serie A nie będzie, mało tego to hiszpańskie kluby staną się teraz zwierzyną na którą rzucą się wygłodniałe włoskie kluby po 3letniej posusze i nierównej podatkowej walce.Wszystko wróci do normy sprzed kilku lat i to kierunek z Hiszpanii do Włoch znów stanie się wyjątkowo modny a nie na odwrót.
Nie no Capello był "szczurem". Uciekł
Nie mam szacunku do tego trenera, dla którego najwazniejsza jest tylko kasa i który "ucieka niczym szczur z tonącego okrętu" jak to było w przypadku Juventusu.
Jasne najpierw uciekł z Juve, a potem zaś wybrał się na "polowanie" po jego najlepszych graczy, zresztą nie pierwszy raz, bo gdy odchodził z Romy to także postępował podobnie.Na szczęsie teraz trafiła kosa na kamień(Capello na Calderona) i Capello wyleci z Realu pomimo że zdobył z nim mistrzostwo kraju i bardzo dobrze, bo wreszcie dostanie za swoje.
Ostatnio zmieniony 28 cze 2007, 0:30 przez zygy, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2007, 0:19

zygy pisze:Jasno może mi jeszcze powiesz że Henry przeszedł na Camp Nou bo tak bardzo kocha Barcę? Po prostu zaoferowali mu 10mln euro netto z racji że w Hiszpanii są niższe podatki niż we włoszech i dlatego Henry przeszedł do Barcy a nie do Milanu.
Mnie tylko wkurza to całe zakłamanie, bo i tak wiadomo że poszedło gdzie mu więcej dali.
Ogarnij się. Widzę, że ciężko znosisz to, że zawodnik może marzyć o grze w Barcelonie jednocześnie nie marząc o grze w Milanie. Niestety czy tego chcesz czy nie jest to prawda. Przykro mi.
zygy pisze:Nie chodzi mi o to że Barcelonie nie można zapytać o de Rossiego czy kogoś innego ale chodzi o ich postawę.
No to o co Ci chodzi? Barcelona kulturalnie zapytała o De Rossiego, którym była zainteresowana już wcześniej (wcześniej czyli przed zainteresowaniem osobą Chivu) otrzymała odpowiedź negatywną i koniec.
zygy pisze:Działacze blaugrany myslą że są tacy wspaniali i że każdy piłkarz Romy nie marzy o niczym innym tylko żeby zagrac na Camp Nou i że mogą hurtem kupić sobie jej wszytkich najlepszych zawodników.Chivu, de Rossi to co może jeszcze Totti?
O stary coraz gorzej z Tobą. Zyłka Ci pęknie jak nic. Dbaj o siebie.
zygy pisze:Ale oczywiście dla kibiców Barcy tylko ich klub jest wspaniały zaś taka Roma czy Lyon to jakaś prowincja i wszyscy tam tylko marzą żeby grać na Camp Nou.Po prostu działacze Barcy zaoferowali mu dużo wyższy kontrakt na który nie może sobie pozwolić Lyon(z powodów dobrze znanych) i teraz nagabują jeszcze Abidala żeby wywierał presję na swój klub by zapłacić mu jak najwięcej kasy-logiczne co nie?
:shock:

Nie mam zamiaru nawet wchodzić w polemikę z tym panem :lol: Widzę, że to szczególnie ciężki przypadek. Współczuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 cze 2007, 0:21

zygy pisze:Jasne, może mi jeszcze powiesz że Henry przeszedł na Camp Nou bo tak bardzo kocha Barcę?
Francuz cały czas podkreśla, że tylko dwa kluby tak naprawdę odpowiadają mu swoim stylem gry. Chyba nie muszę ich wymieniać :]

To tyle z mojej strony. Forza Thierry!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 cze 2007, 0:30

Co Ty tak z tymi podatkami? Wszędzie tylko podatki i podatki. Zacznijmy od tego, że Milan tak naprawdę nie starał się za bardzo o Henry'ego. Była tylko wypowiedź w mediach, że jest wspaniały i byłby mile widziany w Milanie etc. Nie było jednak konkretnych działań w stronę transferu, a już na pewno nie na tyle konkretnych co w przypadku Barcelony.
zygy pisze:Nie mam szacunku do tego trenera, dla którego najwazniejsza jest tylko kasa i który "ucieka niczym szczur z tonącego okrętu".
Jasne najpierw uciekł z Juve, a potem zaś wybrał się na "polowanie" po jego najlepszych garczy, zresztą nie pierwszy raz, bo gdy odchodził z Romy to także postępował podobnie.Na szczęsie teraz trafiła kosa na kamień(Capello na Calderona) i Capello wyleci z Realu pomimo że zdobył z nim mistrzostwo kraju i bardzo dobrze, bo wreszcie dostanie za swoje
Zajebiście. Uciekł ja szczur :lol2: Piłkarze nie uciekali, przecież zostali zmuszeni do odejścia :lol: Sorry, ale skoro Juve zostało zdegradowane to sytuacja wyglądała inaczej niż normalnie. Nie każdy chce trenować zespół drugoligowy, czy też grać w Serie B, niezależnie od renomy klubu. Niektórzy wolą nie hamować sobie kariery (piłkarze, którzy odeszli do Hiszpanii mieli około 30 - stki lub nawet ponad), Capello też chciał pracować już tylko trzy lata. Kto wie czy ten sezon nie był jednak jego ostatnim w karierze. Cięzko to zrozumieć prawda :?: Lepiej gadać o szczurach :roll:

Reszty nie skomentuję bo nie mam siły. Idę na mecz :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 cze 2007, 0:39

w monaco nie ma podatkow wcale. i jakos malo kto chce tam grac :lol:
Jasne, może mi jeszcze powiesz że Henry przeszedł na Camp Nou bo tak bardzo kocha Barcę? Po prostu zaoferowali mu 10mln euro netto z racji że w Hiszpanii są niższe podatki niż we włoszech i dlatego Henry przeszedł do Barcy a nie do Milanu.
Mnie tylko wkurza to całe zakłamanie, bo i tak wiadomo że poszedł, gdzie mu więcej dali a nie z miłości do tego czy innego klubu.
10 milionow? skoro u nas najwiecej kasy generuje dinho i dostaje 8 milionow?

wiem ze prasa angielska pisze swoje wizje ale zapewniam cie - nie zarabia tyle. zarabia najwyzej tyle co dinho

widze ze boli cie to iz nie wybral milanu. stad caly pisk i placz. sek w tym ze on widac nie chcial isc do milanu. ob to barca interesowala sie nim rok temu i zrobila to teraz. nie grande milan w ktorym kazdy chce pod warunkiem ze ma lat 34 (taki zarcik)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 28 cze 2007, 0:57

Mentor pisze: Ogarnij się. Widzę, że ciężko znosisz to, że zawodnik może marzyć o grze w Barcelonie jednocześnie nie marząc o grze w Milanie. Niestety czy tego chcesz czy nie jest to prawda. Przykro mi.
Juz cos podobnego dzisiaj widzialem tylko ze w innym temacie :P

Milan na pewno byl zainteresowany Henrym.Zaglebie rowniez by bylo gdyby moglo sobie na takiego pilkarza pozwolic :P Barca z Henrykiem kokietowali sie dosc dlugo z malym fochem po finale LM rok temu.Nie przeszkodzilo to jednak aby w koncu z tej znajomosci zrodzilo sie dziecko ktore tak cieszy i bedzie cieszyc kibicow Barcy.

To chyba temat nie o tym.Sorry :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 cze 2007, 1:01

Chlopaczek pisze:Juz cos podobnego dzisiaj widzialem tylko ze w innym temacie
Bez przesady. Zambrotta zdaje się darzy sympatią zarówno Barcelonę jak i Milan tak więc nie sądzę, aby można tu było cokolwiek porównywać do sytuacji z Henry'm.
A zygy chyba bardzo przeżył odejście Shevy i stąd taki a nie inny pogląd na pobudki kierujące piłkarzami przy zmianie klubu.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 cze 2007, 1:03

zygy pisze:Nie chodzi mi o to że Barcelonie nie można zapytać o de Rossiego czy kogoś innego ale chodzi o ich postawę.Działacze blaugrany myslą że są tacy wspaniali i że każdy piłkarz Romy nie marzy o niczym innym tylko żeby zagrac na Camp Nou i że mogą hurtem kupić sobie jej wszytkich najlepszych zawodników.Chivu, de Rossi to co może jeszcze Totti?
Najlepiej hurtem na wagę, taniej wyjdzie. Jakbyśmy sądzili że każdy piłkarz chce u nas grać to najpierw byśmy walili do zawodnika, a jego klub pal licho bo i tak chce u nas grać. Weź się zastanów zanim coś napiszesz.
Spytaliśmy o De Rossiego, usłyszeliśmy: "Nie" i koniec tematu. Przynajmniej dopóki Roma nie będzie chciała go sprzedać a na to się nie zanosi.
zygy pisze:Zresztą może trochę wiecej szacunku dla Lyonu, bo nie jest to jakiś byle klubik i na pewno jego zawodnicy tak sami z siebie nie "pchaliby się do innych klubów.Ale oczywiście dla kibiców Barcy tylko ich klub jest wspaniały zaś taka Roma czy Lyon to jakaś prowincja i wszyscy tam tylko marzą żeby grać na Camp Nou
:badziewie: A sam zawodnik to ubezwłasnowolnione bydlę bez własnego zdania które nie może chcieć zmienić otoczenia :?: Już Ci pisaliśmy - jak zawodnik nie chce odejść to się go i granatem nie wytransferuje. A tak się składa, że Abidal chce grać w Barcelonie - nie dlatego że Lyon to jakiś prowincjonalny klub tylko dlatego że już po prostu grał tam wystarczająco długo i chce spróbować swoich sił gdzie indziej.
zygy pisze:Nie raz już był poruszany temat niższych podatków, które muszą płacić piłkarze w Hiszpanii od 2004roku i głównie dzięki temu hiszpańskie kluby(w tym także Barca) mogą w tak łatwy sposób sprowadzać do siebie zagraniczne gwiazdy.
Jakby Włochom ktoś zabraniał. Jakoś te wysokie podatki nie przeszkadzały i nie przeszkadzają Kace, Ronaldo, Adriano, Zlatanowi, Crespo i innym zagranicznym piłkarzom.
zygy pisze:Ale jak już pisłem to juz ostatnie takie mercato, od przyszłego roku we Włoszech wejdzie podobna ustawa i już tak wielu chętnych do gry w Barsie z serie A nie będzie, mało tego to hiszpańskie kluby staną się teraz zwierzyną na którą rzucą się wygłodniałe włoskie kluby po 3letniej posusze i nierównej podatkowej walce.Wszystko wróci do normy sprzed kilku lat i to kierunek z Hiszpanii do Włoch znów stanie się wyjątkowo modna a nie na odwrót.
Faktycznie, całe zatrzęsienie tych chętnych z SerieA - na sam dźwięk słów "Camp Nou" wyrywają z Włoch jak żebrak na widok darmowej garkuchni. Ilu zawodników w ciągu ostatnich lat przeszło z SerieA do Barcy :?: Thutam i Zambrotta a wcześniej Mendieta, Kluivert, Coco i Couto - przynajmniej tylu ja pamiętam, pewnie ktoś inny przypomni jeszcze kilku. Naprawdę, cała wataha spragniona podatkowego raju. Jakby zawodnikom zależało tylko na pieniądzach to we włoskich klubach graliby emeryci, młodziki i wszelakiej maści piłkarscy nieudacznicy - bo cała reszta trzepałaby większą kasę w Hiszpanii czy Anglii. A jakoś tak nie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”