Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 86

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 cze 2007, 23:23

Cos cichutko o napastniku dla MU... Pewnie Alex jak zwykle nie chce zapeszac :D

Ja tak sobie pomyslalem... Skoro wielka wyprzedaz w Arsenalu( :lol: ) to moze by tak pomyslec o van Persie'm? IMO bardzo ciekawy zawodnik. Szkoda tylko ze nierealne :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 30 cze 2007, 12:03

boskigonzo pisze:os cichutko o napastniku dla MU... Pewnie Alex jak zwykle nie chce zapeszac

A co tu pisac?Wiemy tylko, że dostał pozwolenie na grę w ManU i reszta jest już tylko formalnością.Z transferu cieszyliśmy się już wczesniej i wsztstko zostało powiedziane.Mega wzmocnienie dla graczy z Old Trafford. Oglądałem go w ostatnim meczu Brazyli i jestem maksymalnie podjarany tym kolesiem. Bardzo szybki, zwinny i ma zmysł strzelecki, czego więcej oczekiwać? Takiego zawodnika potrzebowaliśmy.

Ja tak sobie pomyslalem... Skoro wielka wyprzedaz w Arsenalu( ) to moze by tak pomyslec o van Persie'm? IMO bardzo ciekawy zawodnik. Szkoda tylko ze nierealne

E tam, mi się wydaje że dogalibyśmy się co do ceny, skoro Arsenal tak wszystkich sprzedaje ale my juz mamy Naniego no i resztę zawodników grających na podobnych pozycjach do Perszinga, stąd nie widzę potrzeby aby dokonywać zakupu tego piłkarza tym bardziej że będą chcieli za niego niezłej kasy, o ile w ogóle dojdzie do rozmowów. Wątpie też czy sam Holender, który staje się powoli liderem w Arsenalu będzie chiał przejść do Manchesteru.

A tak na marginesie- Rooney od przyszłego sezonu ma otrzymać koszulkę z numerem 10. Jest to niewykłe wyróżnienie, bo z takim numerem grali najsłynniejsi zawodnicy Manchesteru, którzy są legendami tego zepołu. Myślę że Roo jak najbardziej zasługuje na tą koszulkę.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 cze 2007, 12:06

BaSSu pisze:E tam, mi się wydaje że dogalibyśmy się co do ceny, skoro Arsenal tak wszystkich sprzedaje
Sprzedali Henry'ego i zaraz tak wszystkich sprzedaje. Sprzedadzą jeszcze Reyesa bo ten chce odejść. Nikt więcej z trzonu zespołu raczej nie opuści Emirates.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 30 cze 2007, 13:23

BaSSu pisze:A co tu pisac?Wiemy tylko, że dostał pozwolenie na grę w ManU i reszta jest już tylko formalnością.Z transferu cieszyliśmy się już wczesniej i wsztstko zostało powiedziane.Mega wzmocnienie dla graczy z Old Trafford. Oglądałem go w ostatnim meczu Brazyli i jestem maksymalnie podjarany tym kolesiem. Bardzo szybki, zwinny i ma zmysł strzelecki, czego więcej oczekiwać? Takiego zawodnika potrzebowaliśmy.
kolego...ja pisalem o napastniku nowym a nie o Andersonie :lol:
BaSSu pisze:E tam, mi się wydaje że dogalibyśmy się co do ceny, skoro Arsenal tak wszystkich sprzedaje
moj post byl raczej forma takiego marzenia a ty mowisz o dogadaniu sie o cenie :P prawda jest taka ze juz nikogo Arsenal nie sprzeda :]
BaSSu pisze:ale my juz mamy Naniego no i resztę zawodników grających na podobnych pozycjach do Perszinga
on jest napastnikiem a takowych duzo nie mamy

Co do nr - 10 Roo i hipotetycznie 8 Anderson 17 Hargriwz 12- Nani

devil dam*
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: devil dam* » 01 lip 2007, 13:37

Co do nr - 10 Roo i hipotetycznie 8 Anderson 17 Hargriwz 12- Nani
10 dla Rooneya świetna sprawa, to powinno go zmobilizować do częstszego pakowania piłeczki do bramy przeciwników, a Owen mi się wydaje, że dostanie 23 bo chyba z takim grał w Bayernie :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 lip 2007, 11:03

devil dam* pisze:Owen mi się wydaje, że dostanie 23 bo chyba z takim grał w Bayernie :)
Zgadza się, Hargreaves od początku występów w Monachium grał z takim numerem :wink: Za to na MŚ w reprezentacji miał bodajże nr 16 :think:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 lip 2007, 12:37

nie chce was martwic ale z takim nr gra Richardson :]

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 lip 2007, 14:38

W angielskiej prasie, mniej lub bardziej wiarygodnej, pojawily sie info jakoby MU wczoraj dogadal sie co do transferu Teveza.

Szczerze mowiac jakos nie jestem przekonany.....

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 05 lip 2007, 14:43

boskigonzo pisze:W angielskiej prasie, mniej lub bardziej wiarygodnej, pojawily sie info jakoby MU wczoraj dogadal sie co do transferu Teveza.
Mówi się o raczej o rocznym wypożyczeniu ale nie wiem czy Belfast telegraph to wiarygodna prasa. Prawda jest taka, że Tevez bardzo się rozkręcił na koniec sezonu i teraz kluby z PL już mogą ryzykować jego wypożyczenie lub transfer bo widać, że teraz już by sobie poradził w angielskich realiach. Jeszcze pół roku temu próbę kupienia Carlosa przez klub Premiership uznałbym za krok co najmniej niepoważny. Ale Mascherano sobie poradził więc Carlos nie może być gorszy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lip 2007, 15:03

Info podało chyba jako pierwsze BBC. Jestem zadowolony z zainteresowania Tevezem. Gdyby transfer wypalił cieszyłbym się jeszcze bardziej. Potrzebujemy dobrego napastnika. Być może Tevez jest zbyt podobny do Rooney'a, a przydałby się ktoś kto byłby jego dopełnieniem(wiem że jestem nudny z tym Huntelaarem, ale Bent już odpadł :wink: ), ale mimo to Carlos i tak jest ciekawą opcją. Wiązałoby się to ze sporymi kosztami, ale myślę że prędzej czy później by się opłaciło. Zwłaszcza, że Argentyńczyk okres aklimatyzacji ma już za sobą. To było widać, bo początek sezonu był żenujący, a końcówka bardzo dobra.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 05 lip 2007, 15:04

Dla mnie świetna sprawa :) Tevez w końcówce sezonu pokazał, że angielski styl mu odpowiada i rozwiał moje obawy, jakoby sobie na wyspach nie poradził. Nie sądzę, aby Manchester z Nanim, Andersonem i Tevezem w składzie grałby typowo angielski futbol. Tylko mam jedno 'ale' - nie widzi mi się atak Tevez-Rooney. Są to napastnicy o podobnych warunkach fizycznych, z tym że Tevez jest lepiej wyszkolony technicznie (nie ujmując Waynowi ;)). Właściwie to obaj nawet tak samo się poruszają po boisku, na papierze wygląda to ładnie, zobaczymy jak będzie w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 lip 2007, 19:33

Ze świętowaniem tego transferu radziłbym się jeszcze wstrzymać bo mimo dość wiarygodnych źródeł nie uwierzę w koniec telenoweli z Tevezem dopóki nie ujrzę oficjalnego info. Już podobno Chivu był piłkarzem Realu...

Po tych 3 szybkich transferach ucichło i jeśli transfer Carlitosa okazałby się prawdziwy to MU naprawdę fajnie to rozwiązało po cichu i bez zbędnego szumu.

Obserwowałem transfery napastników i kiedy Chelsea zaczęła się interesować McCarthym logicznym stało się, że do MU on nie trafi. Potem Liverpool za grubą kasę kupił Torresa co akurat mnie ucieszyło bo przynajmniej wiem, że nie trafi na OT. Możliwe, że się sprawdzi ale równie prawdopodobne jest to, że okaże się niewypałem. Za takie pieniądze lepiej było nie ryzykować. Bent trafił do Tottenhamu, które już ma pakę mogącą się włączyć do walki o pierwszą "4", Trezeguet przedłużył kontrakt. Napastnikow, o których zabiegaliśmy ubywa i na placu pozostali w zasadzie tylko Tevez, Huntelaar i Berbatov, który może byłby do wyrwania z racji przyjścia Benta.

Tak jak Cris7 marzyłem o Hunterze ale ta opcja chyba upadła. Nastroje związane z ewentualnym przyjściem Carlosa mam mieszane. Z jednej strony trudno nie cieszyć się z przybycia tak świetnego i utalentowanego piłkarza bo takim Tevez niewątpliwie jest. Końcówka sezonu i utrzymanie West Hamu w lidze to w zasadzie teatr jednego aktora. Mimo, że poczatki miał trudne to aklimatyzacja się powiodła bo w końcówce sezonu był już wyróżniającą się postacią Premiership.Silny, szybki, dynamiczny z dobrym uderzeniem i w dodatku ma iście "diabelski" charakter. Trudno nie być zadowolonym jeśli trafiłby na OT. Tacy kibice Arsenalu chyba modlą się teraz o takiego piłkarza.

Z drugiej jednak strony my już mamy takiego piłkarza. Dostał ostatnio numer"10" i nazywa się Rooney.Mamy silnego napastnika, który potrafi kreować grę z przodu ale nie jest rasowym egzekutorem i myślałem, że o takim właśnie napastniku myśli Fergie. Dodatkowo wiemy, że Ronaldo i Heinze się sprawdzili ale z drugiej strony był przecież w MU taki Kleberson czy Veron. Brazylijczyk, Portugalczyk i Argentyńczyk, czy to nie za dużo techników jak na jedno okno?

Mimo wszystko gdyby Tevez założył koszulkę Manchesteru bym się ucieszył. Na mojej prywatnej liście w tym okienku wyżej był tylko Huntelaar. A jesli pomyślę, że mógł do nas trafić Eidur to Teveza przywitam z otwartymi ramionami.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lip 2007, 21:22

Morrow pisze:Ze świętowaniem tego transferu radziłbym się jeszcze wstrzymać bo mimo dość wiarygodnych źródeł nie uwierzę w koniec telenoweli z Tevezem dopóki nie ujrzę oficjalnego info. Już podobno Chivu był piłkarzem Realu...
Dlatego cały czas używam trybu przypuszczającego. I oczywiście czekam na rozwój wydarzeń, a raczej na rozstrzygnięcie sprawy
Morrow pisze:Po tych 3 szybkich transferach ucichło i jeśli transfer Carlitosa okazałby się prawdziwy to MU naprawdę fajnie to rozwiązało po cichu i bez zbędnego szumu.
No szum chyba jednak jest. I to całkiem spory. Tym razem się nie udało po cichu. Wątpie, aby nic nie było na rzeczy i to wszystko to tylko wymysł angielskiej prasy. Zwłaszcza, że zbyt wiele źródeł podaje te wiadomości.
Morrow pisze:Obserwowałem transfery napastników i kiedy Chelsea zaczęła się interesować McCarthym logicznym stało się, że do MU on nie trafi.
Teraz mówi się o zainteresowaniu Arsenalu Portugalczykiem. Zwłaszcza, że Chelsea wzmocniła się Pizarro, a nikt z linii ataku chyba nie odchodzi.
Morrow pisze:Berbatov, który może byłby do wyrwania z racji przyjścia Benta.
Wątpię. Raczej szykuje się odejście Defoe. Oby Fergie nie wpadł na genialny pomysł, aby... Nie, nie. To niemożliwe :wink:

Morrow pisze:ale z drugiej strony był przecież w MU taki Kleberson czy Veron. Brazylijczyk, Portugalczyk i Argentyńczyk, czy to nie za dużo techników jak na jedno okno?

Tylko, że dla Klebersona i Verona to były pierwsze sezony w Anglii. Tevez już jest po aklimatyzacji i ma trochę łatwiej. I wyrobioną markę. Bo mimo, że Kleberson był mistrzem świata, to jednak nie był wówczas czołową postacią reprezentacji, choć mogę się mylić.
Morrow pisze:Tacy kibice Arsenalu chyba modlą się teraz o takiego piłkarza.
No fieldy już robi na drutach laleczkę voodoo z podobizną Wengera, na wypadek gdyby Carlos został Diabłem, a nie Kanonierem :)

Awatar użytkownika
Beckie_MU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckie_MU » 06 lip 2007, 9:57

Zrobię to dla waszego dobra i was uspokoję dwiema sprawami, które poruszane są na tym lepszym forum o United.

1. Transferem Teveza. To nasz nowy zawodnik powiedział dla Sky Sports:
"For me, Manchester United will be a sensational destination and to be a member of Sir Alex Ferguson's squad will be absolutely spectacular. My dream is to be an idol in English football and I can achieve this now. I am a player who thrives on challenges. I went to England to triumph in the Premiership and with West Ham I have achieved that first stage. Now I'm ready to move on to the next stage."
2. Tym, że United robi się drugą Chelsea.

Dobra, my tu się martwimy, że z nas druga Chelsea się robi, ale po raz kolejny dochodzę do wniosku, że w naszym klubie są ludzie, którzy akurat na biznesie znają się jak mało kto. Martwiliśmy się, że 70 milionów funtów stracimy w tym okienku? Dzięki redcafe natrafiłem na bardzo fajny artykuł, postaram pokrótce wyjaśnić o co chodzi.

Mamy prawdopodobnie te 660 milionów funtów długu i podczas jednego okienka transferowego wydajemy kolejne 71. Brzmi trochę dziwnie, i dobrze, bo to kłamstwo. 17 na Andersona, 17 na Naniego, 17 na Hargreavesa i wszystko wskazuje na to, że 20 na Teveza. Może być jeszcze tak, że w tym okienku wydaliśmy mniej niż 25 milionów funtów! Dodam, że Glazer miał nam w tym sezonie dać dwa razy więcej.

Tevez ma być najpierw wypożyczony, na sezon bądź dwa i teraz stracimy od 4, do 8 milionów. Resztę pieniędzy, większych pieniędzy wydamy dopiero, gdy Argentyńczyk przejdzie do nas na stałe i będzie naszym zawodnikiem. Także, w tym roku tracimy na niego 4-8 mln funtów.

Anderson i Nani kosztowali nas razem 15 milionów funtów, Brazylijczyk 7, Portugalczyk 8. Nasi prawnicy i nasi biznesmeni wszystko tak przygotowali, że reszta pieniędzy będzie spłacana w następnych latach. Najbardziej nie rozumiem jednak co z Hargreavesem, ale wszystko wychodzi na to, że suma jaką za niego zapłacimy zostanie odciągnięta z następnych sezonów, z pieniędzy na transfery za rok, dwa.

Więc, nie tak jak mówiono - Manchester United nie wyda(ł) 70 milionów funtów, ale tylko 20!

Trzech z naszych nowych piłkarzy ma przed sobą świetlaną przyszłość, ale już są niebywałymi talentami pokazującymi, że w piłkę na najwyższym poziomie grać potrafią. A Hargreaves na Old Trafford będzie grał w najlepszym dla piłkarza wieku, 26-29. Nasi prawnicy i biznesmeni znajdują takie rozwiązania, by klub budowany na przyszłość, nie tracił od razu wszystkich pieniędzy, ale stopniowo w przyszłości.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 lip 2007, 10:18

Beckie_MU pisze:Najbardziej nie rozumiem jednak co z Hargreavesem, ale wszystko wychodzi na to, że suma jaką za niego zapłacimy zostanie odciągnięta z następnych sezonów, z pieniędzy na transfery za rok, dwa.
Więc, nie tak jak mówiono - Manchester United nie wyda(ł) 70 milionów funtów, ale tylko 20!
Ciekawa kalkulacja, ale raczej się mylisz. Sądzę, że Bayern zażądał kasy za Hargreavesa (czyli 17 mln GBP) od razu. Co by z tego mieli za interes gdyby dali Fergusonowi obracać jeszcze tą kasą przez rok czy dwa. Ulli Hoeness aż tak dobrotliwy nie jest :wink:

Tak więc doliczając do tych 17 mln nawet część kasy za pozostałe transfery, wychodzi grubo ponad 20 mln (o ile w pozostałych przypadkach jest tak jak twierdzisz).

A tak swoją drogą - zawsze we wszystkich rankingach Manchester wygrywał jako najbogatszy klub świata. To co, teraz nagle zaczęliście się o kasę martwić :?:

opcja kasowania własnych postów znika, gdy ktos napisze posta pod naszym ;) // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”