Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 286

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2007, 12:45

Cisza była na jego temat, więc przyznam, że jestem trochę zaskoczony. Zawodnik dobry, ale czy dość dobry na Arsenal :?: Gdyby trafił np. do Portsmouth to bym się nie zdziwił, ale do Arsenalu :shock: Wenger trochę ryzykuje, ale raczej wie co robi.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 02 lip 2007, 12:48

Widać Arsenal nie ma apetytu na mistrzostwo skoro nie załatał porządnie dziury po Francuzie. No chyba, że jeszcze czymś nas zaskoczą.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 02 lip 2007, 12:53

Jeśli Eduardo ma zostać następcą Thierry'ego to ja dziękuję :roll: . Ja chciałem gwiazdy a dostałem... no właśnie, kogo dostałem? Przyznam szczerze że jeszcze go w akcji nie widziałem :lol: . Ciekawe...

Przejście Lupoliego do Fiorentiny zostało już oficjalnie ogłoszone. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć młodemu Włochowi powodzenia w nowym klubie :]

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 02 lip 2007, 13:23

Diamen23 pisze:Jeśli to ma być ten wielki transfer to gratuluje
RóżA pisze:Jeśli Eduardo ma zostać następcą Thierry'ego to ja dziękuję Rolling Eyes

Tego mozna sie bylo spodziewac. Wenger lubi oszczedzac :) Ale fakt faktem ciekawy zawodnik i nawet nie zdziwilbym sie jakby za jakies 2 lata stal sie czolowym snajperem PL.

Z tym ze teraz Arsenal bedzie raczej walczyl o 4 miejsce jesli nie o dalsze lokaty

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2007, 13:29

Szczerze mówiąc nie kojarze go specjalnie. Wiem, zę stzrelił gola w meczu kwalifikacyjnym do LM przed rokiem ... Arsenalowi :D
Dostali 1:5 i Arsenal dostał sie do LM :P
Piłkarz w reprezentacji Chorwacji zagrał 12 meczów i stzrelił 7 goli. Potencjał wiec ma, ale klasowym piłkarzem póki co na pewno nie jest.
Nie lęka się trudnych rywali, skoro strzelał gole Arsenalowi, czy reprezentacji Anglii :D
Sam nie wiem, na pewno się przyda. Ale luki po Titim nie zapełni.
jednak trza szukac pozytywów - lepsze to nic nic :D

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 02 lip 2007, 13:31

Diamen23 pisze:Jeśli to ma być ten wielki transfer to gratuluje
Zawodnik dobry ale na przeciętną ligę a nie na Premiership. Nie sprawdzi się tak jak kiedyś Suker.
Bruno Banani pisze:Widać Arsenal nie ma apetytu na mistrzostwo skoro nie załatał porządnie dziury po Francuzie
Tego apetytu to brakuje im od czasu zdobycia ostatniego tytułu. Zamiast konsekwentie wzmacniać skład to sprzedają. Odszedł Vieira, na szczęście pojawił się Cesc ale już przyjście Reyesa to był niewypał. Reyesa powinni się pozbyć bo będzie obdzierał klub z kasy a na boisku nic nie pokaże. Z drugiej strony Fernando Torres przechodzi do L'poolu i tam moim zdaniem nie będzie gwiazdą więc przynajmniej budżecik sobie zrujnują.
Bruno Banani pisze:No chyba, że jeszcze czymś nas zaskoczą.
Jeśli mają czymś zaskoczyć to poproszę Maloudę ale on już chyba jest po słowie z Chelsea. Co do innych transferów Arsenalu to już chyba trafił na Emirates Bakari Sagna z Auxerre. Ponoć mieli jeszcze Micaha Richardsa na oku ale już są dwaj prawi obrońcy więc po co kolejni.
boskigonzo pisze:Ale fakt faktem ciekawy zawodnik i nawet nie zdziwilbym sie jakby za jakies 2 lata stal sie czolowym snajperem PL.
Nie zapominaj, że kibice Arsenalu tego oczekiwali po Jeffersie.
Nie mógłby się Arsenal zastanowić na Fabio Quagliarellą? Ostatecznie może być Anelka.

Tak na pocieszenie dla fanów Kanonierów (w tym dla mnie) Thierry Henry oraz Cesc Fabregas zostali wybrani wg. "Times'a" do najlepszej 50-ątki futbolistów świata ( na obecną chwilę ofkorz). Odpowiednio na 12 i 18 miejscu. Lista trochę śmieszna, gdyż na 8 miejscu Tevez, który obudził się na koniec sezonu i Buffon miejsce 6. Za Serie B?

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 lip 2007, 16:10

Nie wiem ile w tym prawde ale spekuluje sie ze mógł kosztowac nawet 24 mln euro :shock: Tak podał jeden serwis, a na jakims innym przeczytałem ze 8 :roll: Wie ktos w koncu jak to wygląda?
Zawodnik na pewno nie wypełni luki po Henrym i raczej nie bedzie to jego zadanie. Pierwszy skład to bedzie RvP i Adebayor i co by nie powiedz jest to napewno mocny atak. Bedtner i Da Silva beda rezerwowymi do czasu kontruzji RvP.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 02 lip 2007, 17:01

John Travolta pisze:Nie wiem ile w tym prawde ale spekuluje sie ze mógł kosztowac nawet 24 mln euro Tak podał jeden serwis, a na jakims innym przeczytałem ze 8 Wie ktos w koncu jak to wygląda?
Prezydent Dynama, Mirko Barisić powiedział, że transfer wyniósł 24 mln euro, więc wychodzi na to, że Arsenal wyszedł na zero.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2007, 17:05

24 miliony Henry
24 miliony Eduardo

No ładnie...
jakubbb pisze:Prezydent Dynama, Mirko Barisić powiedział, że transfer wyniósł 24 mln euro, więc wychodzi na to, że Arsenal wyszedł na zero.
Jeśli to prawdziwa cena, to nie wyszli na zero, tylko na wielki minus. Klasa obydwu piłkarzy jest nieporównywalna.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 02 lip 2007, 17:08

RealFan pisze:Jeśli to prawdziwa cena, to nie wyszli na zero, tylko na wielki minus. Klasa obydwu piłkarzy jest nieporównywalna.
Oczywiście masz rację ale ja miałem na myśli pieniądze a nie klasę graczy. Przecież gdyby ściągnęli takich dwóch Eduardo to nie stanowiliby oni razem pilkarza klasy Thierry'ego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2007, 17:10

Dziwi mnie ta cena. Eduardo widziałem tylko raz i rzeczywiście jest on niezłym napastnikiem, ale nic nadzwyczajnego, co nakazywałoby płacić za niego taką kwotę nie pokazał. 8 mln. to by była cena jak najbardziej prawidłowa, ale nie 24 :roll: Nie jest wart takich pieniędzy. To byłby istny majstersztyk negocjacyjny [']

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 02 lip 2007, 17:12

RealFan pisze: 8 mln. to by była cena jak najbardziej prawidłowa, ale nie 24
Ktoś tu już kiedyś napisał, że anglicy posługują się tylko funtami dlatego inne kluby tak doją Premierszipowców.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2007, 17:19

jakubbb pisze:Ktoś tu już kiedyś napisał, że anglicy posługują się tylko funtami dlatego inne kluby tak doją Premierszipowców.
Może i doją, ale mogliby ewentualnie wydoić 12 mln. Nie sądzę, aby nie sprzedali go za taką kwotę. To wygląda trochę tak, jakby Arsenalowi nie chciało się negocjować i przystali na pierwszą rzuconą kwotę. Przecież nikt inny by im nie dał takiej kasy za Eduardo :roll: Kanonierzy przepłacili i to co najmniej o 100%, a może nawet o 200% bo 8 mln to powinna być właściwa cena. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że zapłacili za niego tyle, co dostali za Heńka. Może podadzą kwotę transferu oficjalnie :roll: Jeśli to 24 mln to naprawdę fatalny sposób negocjacji.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 02 lip 2007, 17:23

RealFan pisze:Kanonierzy przepłacili i to co najmniej o 100%
Eee, o 50. Trzeba było dać jeszcze 6 mln i podkupić Eto'o. Sukces gwarantowany. Wiadomo już, że po Maloudzie i po Torresie wieć pewnie chcieli uciszyć kibiców po sprzedaży Henka. Czy wybrali odpowiedni sposób? Raczej nie ale odpowiedź poznamy dopiero za rok.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lip 2007, 17:28

jakubbb pisze:Trzeba było dać jeszcze 6 mln i podkupić Eto'o.
Transfer Eto'o byłby bardzo trudny do realizacji i pewnie byłaby potrzebna jeszcze większa gotówka. Poza tym sam stwierdził, że osobiście zdecyduje o swojej przyszłości i nie jest zainteresowany odchodzeniem gdziekolwiek. Byłaby sytuacja w stylu Schustera. Nie chcieli go już w Barcelonie, ale on odmówił odejścia i przez rok trenował indywidualnie, po czym poszedł do Realu :lol: Tylko z Samuela nikt raczej by nie zrezygnował i nadal byłby członkiem zespołu :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”