FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 413

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 03 lip 2007, 22:15

Mentor pisze:Nie wiem przypadkiem czy Milito właśnie nie jest lewonożny
Wg transfermarkt jest dwunożny, ale on na boku chyba w ogóle nie gra - a chyba właśnie w kontekście również lewej flanki, a nie tylko środka obrony, mówiło się o transferze lewonożnego obrońcy. Bo transfer lewonożnego piłkarza dla samego faktu że gra lewą nogą - to trochę śmiesznie brzmi. :lol:
kon2r pisze:wyszkolony ? to chyba nie ma zbyt duzo do rzeczy skoro o Canna i Samuelu przed przyjsciem do Realu mowilo ze sa jednymi z najlepszych obroncow na swiecie
Pisałem już o tym w temacie o Romie, więc powtórzę bo nie chce mi się od nowa pisać:
Ale takie ocenianie piłkarza po jednym sezonie jest trochę przedwczesne i może zaciemniać obraz jego prawdziwych umiejętności, nie sądzisz :?: Nie dość że realia PD są trochę inne niż SerieA, to jeszcze przeszli do Realu w dość specyficznym dla tego klubu momencie. Wyszło tak a nie inaczej, ale kto wie jak sprawa wyglądałaby (lub będzie wyglądać, jeśli Cannavaro zostanie) w drugim sezonie.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 03 lip 2007, 22:19

iceald pisze:Pisałem już o tym w temacie o Romie, więc powtórzę bo nie chce mi się od nowa pisać:
ale ja pisalem nie tylko o tym...... pisalem o tym ze czekanie calego sezonu na to ze taki zawodnik sie zaaklimatyzuje to czytsa glupota zwlaszca jezeli wydaje sie na niego tyle kasy zreszta nie wiadomo czy Samuel w nastepnym sezonie gral by dobrze zobaczymy tez jak bedzie z Canna nikogo nie skreslam poprostu aklimatyzacja trwa zbyt dlugo

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 03 lip 2007, 22:19

Mentor pisze:Nie wiem przypadkiem czy Milito właśnie nie jest lewonożny
Jestem na 99% pewny, że Gabi jest właśnie lewonożny :]
Mentor pisze: Coraz bardziej boję się tych innych alternatyw Rolling Eyes
Nie bój się :lol: Na pewno jedną z alternatyw jest Andrade, a potem ..... :P Heinze to podobno Twój faworyt :D

W sumie jak Chivu już nie jest dostępny :P więc Blaugrana powinna "zagiąć parol" na Milito. Argentyńczyk już 4 sezony gra w La Liga. Z aklimatyzacją nie byłoby problemu. Cena podawana w mediach (około 20 mln) to jednak dużo. Gabi natomiast oczekiwałby kontraktu na poziomie 3 mln za rok czyli mniej jak Chivu. Panie Laporta ma być Milito :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2007, 22:23

kon2r pisze:ale ja pisalem nie tylko o tym...... pisalem o tym ze czekanie calego sezonu na to ze taki zawodnik sie zaaklimatyzuje to czytsa glupota
Głupi zarząd ściągnął Zambro i musimy teraz czekać cały rok aż się zaklimatyzuje :x
Bask pisze:Heinze to podobno Twój faworyt
:zgon:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 03 lip 2007, 22:25

Mentor pisze:Głupi zarząd ściągnął Zambro i musimy teraz czekać cały rok aż się zaklimatyzuje Mad
na tego nie niestety nie trzeba bylo tyle czekac glupi Zambro :x a moze jednak trzeba bylo poczekac ?
glupi Wlosi :x

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 lip 2007, 22:26

O co chodzi z ta aklimatyzacja? Kazdy transfer niesie za soba ryzyko "aklimatyzacji" trwajacej sezon czy 10. Oczywiscie jezeli zna sie jezyk czy tez przychodzi z tej samej ligi to ryzyko jest mniejsze, ale kierowanie sie przy zakupie zawodnikow watpliwosciami co do przebiegu aklimatyzacji jest glupie, a na pewno - czegos takiego nie ma. Tym bardziej, jezeli kupuje sie zawodnikow o uznanej marce. A takimi byli zarowno Walter jak i Canna. Te transfery (jeden na pewno, drugi caly czas jest w drodze do "na pewno") okazaly sie po prostu niewypalem. I tyle. RvN jakos nie aklimatyzowal sie zbyt dlugo. A stylem gry jakos nie bardzo realizowal stereotyp typowego gracza La Liga.
A co bedzie jak Henry, Abidal i Toure beda sie aklimatyzowac tyle co Cannavaro? Przeciez tu jest takie samo prawdopodobienstwo.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 03 lip 2007, 22:42

zgadza sie zawsze jest takie ryzyko zawsze gdy dochodzi do transferu ale z palca sobie tego niewyssalem bo poprostu w wiekszosci przypadkow wlosi nie sprawdzaja sie z w LaLiga nie mowie ze z tego powodu na transferach w ta strone powinno sie zakonczyc ale ryzyko jest poprostu wieksze i bedzie praktycznie zawsze poniewaz zawodnik ograny we wloszech potrzebuje czasu by wpoic hiszpanski styl gry i tylko od niego zalezy ile to bedzie trwalo tu gra sie inaczej Krzysiu przecierz o tym wiesz i mam nadzieje ze wiesz o coc mi chodzi ? :wink:
jest dosc dzicienne.
A, przepraszam, to kon2r pisal.
:?:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2007, 22:56

Mentor pisze:Jeżeli zarząd wymyśli jakiegoś Heinze to [']
Hmm możesz to trochę rozwinąć? Poza tym, że Heinze miał kiepską końcówkę sezonu, włączając w to baty na San Siro (dodajmy, że bardzo długo się leczył i nie był opowiednio przygotowany do sezonu a właściwie tej części w której grał) nie wydaje mi się żeby prezentował tak tragiczny poziom żeby określać go wdzięcznym mianem ['] :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2007, 23:18

Mogę rozwinąć, ale chyba nie będziesz zachwycony moją opinią na temat Argentyńczyka :P

Otóz uważam go za średniej klasy zawodnika. Miewa mecze bardzo dobre, ale i słabe. Generalnie nigdy mnie nie zachwycał i zupełnie nie widzę go w Barcelonie bo nie jest lepszy od zawodników, którzy obecnie grają w pierwszym składzie a rezerwowego nie szukamy. Poza tym po stokroć wolałbym Chivu, Milito czy Andrade. Stąd właśnie ta świeczka :P Nie tyle dla Heinze co ewentualnie dla zarządu jeżeli sprowadzimy Heinze mając lepsze (IMO) opcje.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lip 2007, 23:44

Krzysztof Jarzyna pisze:O ile Chivu przyjdzie do Realu to mimo wszystko bedzie to jakis policzek dla Barcelony

Dobra niech mi ktoś powie o co biega z tym policzkiem, czy Chivu wybrał miedzy Barca a Realem, czy Real dał wiecej kasy od Barcelony i poprostu dla Romy to było kozystniejsze. Duma zakonczyła swoja oferte na pułapie 14 mln. Jak widać Barcelonie aż tak bardzo nie zależało, skoro nei chcieli podbić ceny nawet o 4 czy jak niektorzy mowia 2 mln, a o 18 mowiło sie od dawana zanim jeszcze Real wkroczył do akcji.
Krzysztof Jarzyna pisze:oprocz plotek Asa, ktore bierze pod uwage tylko Jarzinho, co widac powyzej

Mogłbyś to rozwinąć, bo nie bardzo rozumiem.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2007, 23:45

To w takim razie wejdźmy w głąb Twej duszy :lol: i powiedz mi czy Heinze Cię do siebie zraził w tym sezonie czy może ta niechęć narodziła się już wcześniej?

Oczywiście się nie zgadzam z Twoją opinią ale dziwnym by było gdyby w tym wypadku było inaczej :D

Ten sezon(druga połowa) na pewno obniżył znacznie noty Argentyńczyka a to co robił w meczach z Milanem, szczególnie przy drugiej bramce na SS to już kilka ['] i już na stronach MU pojawia się mnóstwo głosów jednosezonowców żądających głowy Gabyego.

A Argentyńczyk moim zdaniem to naprawdę świetny kopacz o ile jest w pełni zdrowia i odpowiednio przygotowany do sezonu. IMO w niczym nie ustępuje Milito i Chivu(poza ceną:)) a Andrade nawet przewyższa jakkolwiek śmiesznie to by brzmiało po tym sezonie. A mówię to na podstawie wcześniejszych sezonów, w których Argentyńczyk wymiatał aż miło, grał bardzo równo cały sezon i był jednym z najlepszych jeśli nie najlepszym piłkarzem MU ale jakos nie rzucało to się w oczy bo MU grał słabo i odpadał szybko w pucharach. Teraz kiedy akurat wrócili na salony Heinze trafił w zdecydowaną zniżkę. Na początku jego transfer na OT nie przekonywał mnie wcale ale kiedy zobaczyłem ile ten gość zostawia zdrowia na boisku i jak jest nieustępliwy zmieniłem zdanie.

Oby nie trafił do Barcy ani nigdzie indziej tylko został na OT ale jesli zdarzyłoby się tak, że trafi na CN to jeszcze będziecie nam dziękować :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 lip 2007, 23:53

Ja tez jestem przeciwnikiem ewentualnego zakupu Heinze. Podobnie jak Metor uwazam go za pilkarza klasy sredniej. Podobala mi sie jego gra na mundialu, ale to jednak za malo. Moze we wczesniejszych sezonach gral przyzwoicie, ale ostatni sezon byl bardzo slaby w jego wykonaniu. A lat tez przybywa. Obecnie wzmocnieniem skladu na pewno by nie byl, bo jak juz dobrze zauwazono - obecni nie sa gorsi.

A czym ustepuje Chivu? A no chociazby warunkami fizycznymi, gra glowa, szybkoscia, czy tzw " wslizgami".

Takie jest moje zdanie, nikt nie musi sie z nim zgadzac.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lip 2007, 23:56

Jarzinho pisze:Dobra niech mi ktoś powie o co biega z tym policzkiem
To dość proste. Laporta chciał mieć Chivu a będzie (być może) go miał Calderon. Ot cała filozofia. Nie jest to oczywiście jakiś wielki triumf Realu ani tym bardziej porażka Barcelony, ale nie ma co ukrywać, że chcieliśmy go u nas a są spore szanse na to, że zgarnie go Real.
Jarzinho pisze:czy Chivu wybrał miedzy Barca a Realem, czy Real dał wiecej kasy od Barcelony i poprostu dla Romy to było kozystniejsze.
Akurat sprawa rozbija się nie o kasę dla Romy tylko kontrakt dla piłkarza.
Morrow pisze:powiedz mi czy Heinze Cię do siebie zraził w tym sezonie czy może ta niechęć narodziła się już wcześniej?
Odpowiem jeszcze inaczej bo żadna z opcji które dałeś mi do wyboru nie jest dobra :P Otóż Heinze nigdy mnie do siebie nie przekonał :]
Morrow pisze:IMO w niczym nie ustępuje Milito i Chivu(poza cenąSmile) a Andrade nawet przewyższa jakkolwiek śmiesznie to by brzmiało po tym sezonie.
Oj widzę, że nie ma szans na porozumienie, ale trudno. Nie wykluczone, że moja opinia bierze się stąd iż Heinze nie oglądam regularnie a Milito i Andrade widziałem nie raz. Chivu z kolei posiada nieco inne umiejętności od wszystkich pozostałych, ale są to raczej umiejętności przydatne w ofensywie. Dlaczego wolałbym Milito czy Andrade niż Heinze? Bo wiem jak grają Ci pierwsi w Hiszpanii. Od kilku sezonów bardzo dobrze. Co prawda Andrade jest po kontuzji i nie pokazuje jeszcze optymalnej formy, ale liczę, że u nas wróciłby do niej.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 lip 2007, 0:20

Jasne macie swoje zdanie i nie jest ono bezpodstawne po tym co Gaby pokazał w tym sezonie. Tyle, że ja uważam, że on po prostu drugiego tak słabego sezonu nie jest w stanie zagrać a usprawiedliwieniem w minionym może być przebyta, ciężka kontuzja i to, że determinacja do szybkiego powrotu mogła się odbić wyraźnie na jego postawie. Bo warto dodać, że pierwsze diagnozy wskazywały, że rehabilitacja potrwa dużo dłużej.

Argument, że Milito i Andrade są sprawdzeni w La Liga jest dobry i się z nim zgadzam choć polemizowałbym czy tak zachwalany tu Andrade rzeczywiście okazałby się takim wielkim wzmocnieniem, nawet po dojściu do formy o ile mu się to uda.

Może i Heinze ustępuje Rumunowi w niektórych aspektach, które wymienił mistyk, choć moim zdaniem nie we wszystkich wymienionych ale przewyższa Rumuna zwrotnością i nieustępliwością.

Akurat za Chivu nie radziłbym za bardzo płakać bo możliwości ma ale mam obawy czy wyjdzie coś dobrego z gracza, który jest typowym najemnikiem i będzie grał tam gdzie więcej zapłacą nieważne czy to będzie Barca czy Real.Lepiej powalczyć o kogoś kto przyjdzie do klubu i zostawi dla klubu na boisku poza swoimi umiejętnościami także trochę serca.

Tyle z mojej strony. Dobranoc Państwu :D
Ostatnio zmieniony 04 lip 2007, 0:21 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 04 lip 2007, 0:21

mistyk pisze:Moze we wczesniejszych sezonach gral przyzwoicie

we wczesniejszych sezonach wymiatal , raz nawet otrzymal miano gracza sezonu ustalanego przez kibicow
mistyk pisze:ale ostatni sezon byl bardzo slaby w jego wykonaniu

ostatni sezon to szpital w wykonaniu Heinze :]
mistyk pisze:A lat tez przybywa

no nie ? 29 letni obronca....toz to niedlugo emeryturka ciepla....
Morrow pisze:Ten sezon(druga połowa) na pewno obniżył znacznie noty Argentyńczyka a to co robił w meczach z Milanem, szczególnie przy drugiej bramce na SS to już kilka ['] i już na stronach MU pojawia się mnóstwo głosów jednosezonowców żądających głowy Gabyego.

Ten sezon to szpital. Poza tym wystawianie bocznego obroncy lubiacego ofensywne wejscia na srodku obrony nie jest najlepszym pomyslem...Jednosezonowcy zadaja glowy, ci ktorzy kochaja klub calym sercem chca zeby Heinze pokazal na co go stac w nowym sezonie. W tym problem ze sam Gabi boi sie rywalizacji z Evra...
mistyk pisze:szybkoscia

:shock:
mistyk pisze:czy tzw " wslizgami".

:shock: x2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”