AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 300

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 lip 2007, 23:23

Łukasz_ pisze:Dostrzegasz podobieństwo między Bayernem i Barcą Oba kluby przegrały wszystko
my jednak, chyba, przegraliśmy więcej. Mistrzostwo + LM. Co do barcy, to wiadomo, że obronić triumph w LM jest bardzo trudno, tak trudno, że do tej pory nikomu to się nie udało (w Lidze Mistrzów, a nie w Pucharze Mistrzów :wink: )
Popatrz tylko, że w Barcy wzmocnili pozycje które i tak mieli dość dobrze obsadzone (poza DM). Myśmy natomiast zaiwestowali mnóstwo kasy w cały zespół. Atak spisywał sie słabo- mamy nowy atak, pomoc [']- mamy nową pomoc. Dobra o obronie nie będę się wypowiadał :P Powiem tylko, ze dobrym ruchem działaczy było kupno Marcella, który będzie mógł odciążyć Lahma. Barca nie zainwestowała takiej kasy jak my, od nas teraz będzie się oczekiwać zwycięstwa, praktycznie z miejsca , w BL i UEFA Cup czy innych rozgrywkach. Od Barcy będzie sie przedewszystkim oczekiwać wygranej w La Liga, bo to ich najbardziej zabolało. W LM oczywiście będą jedym z faworytów, ale jeśli nie wygrają to nikt do nich nie będzie miał wielkich pretensji. Przynajmniej ja to tak odbieram.

Aha Łukasz popatrz ile Barca zrobiła transferów- 3, a my - 9. U nas jest rewolucja a u nich wzmocnienie składu. Poza tym raczej będzie to jednorazowa inwestycja.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 lip 2007, 23:26

To teraz postaram się Ciebie chociaż troszeczkę uświadomić.
Łukasz_ pisze:Na wielkie transfery nie licz, jeżeli ich chcesz to kibicuj Barcelonie bo to teraz modne i tam się strasznie pieniędzmi szasta. Trendy z Madrytu powędrowały do Katalonii
Moje pierwsze zdanie odnoście Barcelony znalazło się na końcu całej wypowiedzi i wyraźnie widać że to jest napinka, chyba nie zaprzeczysz ? Ale gdy zobaczyłeś słowo " szasta " natychmiast zaczęła się obrona Barcelony bo gdzie by tam Duma Katalonii wydając 45mln szastała kasą. To przecież jest niemożliwe a wydane 45mln euro w tym mercato to przecież wynik który znajduje się dopiero w 3 dziesiątce...
Łukasz_ pisze:Nie ukrywam że pisząc " szastanie " liczyłem na gwałtowne zaprzeczenie tego przez kibiców Barcelony a zwłaszcza Ciebie Laughing Nie zawiodłem się.
W 2 poście to podkreślam. Nie wiem czy zauważyłeś bo byłeś tak przejęty że zacząłeś pisać o Barcelonie na przestrzeni paru lat i całej polityce transferowej. Pomijam fakt że mniej więcej wiedziałem co Barcelona robi od paru lat.

Na końcu po 3 wypowiedzi w końcu wciągnąłeś jakieś trafne wnioski... A o Milanie możesz pisać co chcesz ale mnie to w przeciwieństwie do Ciebie w ogóle nie rusza.

Forza Barca.

EDIT:

Akarin ja pomijam fakt kogo kupiła Barcelona, czy trafiła czy nie. Bayern przechodzi rewolucje to fakt ale Ty o tym wiesz jak większe grono kibiców Bayernu a dla Mentora wydanie 45mln w okienku transferowym to rozsądne oszczędzanie pieniędzy, nie szastanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 lip 2007, 23:46

Łukasz mnie uświadamia :olaboga: Zwariował świat, który mnie wychował.
Łukasz_ pisze:Moje pierwsze zdanie odnoście Barcelony znalazło się na końcu całej wypowiedzi i wyraźnie widać że to jest napinka, chyba nie zaprzeczysz ?
Być może i napinka, ale co to zmienia :> Czy na napinkę się nie odpowiada?
Łukasz_ pisze:le gdy zobaczyłeś słowo " szasta " natychmiast zaczęła się obrona Barcelony bo gdzie by tam Duma Katalonii wydając 45mln szastała kasą. To przecież jest niemożliwe a wydane 45mln euro w tym mercato to przecież wynik który znajduje się dopiero w 3 dziesiątce...
Za mało napinki. Postaraj się bardziej.

Chyba wygląda na to, że problem tkwi w innym pojmowaniu słowa 'szasta'. Dla mnie szastanie pieniędzmi kojarzy się z wydawaniem na lewo z minimalnym udziałem zdrowego rozsądku. Czy uważasz, że dotychczasowe zakupy Barcelony pasują do takiej charakterystyki?
Łukasz_ pisze:dla Mentora wydanie 45mln w okienku transferowym to rozsądne oszczędzanie pieniędzy, nie szastanie.
Zamiast 'oszczędzanie' napisałbym wydawanie, ale Ty pewnie wiesz lepiej co chciałem przekazać.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 lip 2007, 23:54

Odpowiada się. Byłbym w szoku gdybyś się tutaj nie pojawił i tego nie zrobił na szczęście nie zawiodłem się :P Chodzi tylko o to jak się odpowiada... a jeżeli jest to coś co dla Ciebie nie jest na rękę Barcelonie i wszystkiemu co z nią związane to ślepo jej bronisz nawet jeżeli coś przemawia przeciwko Tobie, już nie chodzi mi o " szastnie " ale całokształt.

Każdy rozumie słowa jak mu wygodniej. Idę spać.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 03 lip 2007, 1:23

Oj dobra skończcie z tym szastaniem pieniędzy itp.

Sądze że Barcelona nie szasta pieniędzmi ale dokonuje bardzo dobrych zakupów i sprowadza starannie wybranych zawodników, którzy znacząco wzmocnią zespół i pozwolą jej powrócić na tron.
W odróżnieniu od Milanu, działacze Barcy, skoncentrowali się na kilku wybranych nazwiskach(Henry, Abidal, Toure) i konsekwentnie dążyli do ich kupienia.Oprócz tego Barcelona koncentruje się na transferach, które są możliwe do wykonania i interesuje się zawodnikami, którzy wyrażają chęć by w niej grać.Wiadać także że Laporta z Begiristainem mają sporządzoną jakąś listę transferową(sporządzoną pewnie przez Rijkarda) i konsekwentnie się jej trzymają i nawet jeśli nie nie uda im się kogoś sprowadzić(jak to może być np. z Chivu) to mają zaraz kilka opcji rezerwowych i nie stanowi to dla nich żadnego problemu.

Zupełnym przeciwieństwem jest nasz zarząd, który niedojże skacze z kwiatka na kwiatek nie mogąc się zdecydować kogo zakupić to jeszcze mami kibiców jakimiś bajkami o Eto czy Drogbie czyli zawodnikach, którzy są na tę chwilę zupełnie niemozliwi do sprowadzenia, zamiast skoncentrować się na jakiś realnych celach.

Podsumowując uważam że Barcelona ma jednych z najlepszych i najskutecznych działaczy na świecie, którzy potrafia sprowadzić praktycznie każdego zawodnika, którego zażyczy sobie trener a na dodatek nie przepłacając za nich, co dobitnie pokazuje transfer Henryego za śmieszne jak na Francuza pieniądze-23mln euro.
Jeśli tylko pan Begiristain zdoła sprowadzić Chivu to tegoroczne mercato w wykonaniu Barcy można będzie uznać za niemalże doskonałe zaś jeśli ta sztuka mu się nie uda to i tak na pewno znajdzie się jakaś alternatywa dla Rumuna np.Milito czy Andrae.
W kazdym razie Barcelonie gratulujemy zarządu zaś Galliani i ska powinni nic tylko brać z nich przykład, bo jak na razie to przegrywają z nimi na każdej linii.

pozdro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lip 2007, 1:56

Zygy Ty moze nie ucz naszych dzialaczy jak maja transfery robic a tym bardziej od kogo maja sie uczyc bo wyniki sa po ich stronie.Niech raczej inni ucza sie od nas co trzeba robic zeby od lat sezon w sezon zachodzic tak wysoko w LM jak Milan co jest celam samym w sobie kazdej szanujacej sie druzyny

Niejako wbrew temu co napisalem wyzej chcialbym powiedziec iz za glowne zadanie Milanu w nadchodzacym sezonie uwazam wywalczenie mistrzostwa kraju.Scudetto nie dla nas od trzech lat i powoli zaczyna mi to doskwierac.
Nie musze pisac ze obrona prymatu w LM bylaby czyms niezwyklym atoli biorac pod uwage ze nikt jeszcze tego nie zrobil nasze dwuletnie cykle w dochodzeniu do finalow oraz wydluzajacy sie okres bez mistrzostwa preferuje to drugie.

Forza 7 Milan.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lip 2007, 10:09

Widzieliscie nowe wydanie Asa :P ,teraz jesli dobrze zrozumialem napisali ze Milan sie tak zdenerwowal bo wie ze Kaka odchodzi :lol: Coz ci Hiszpanie naprawde ciezko mysla :?: :roll:

Santa Cruz chce grac w Milanie :roll:

Calderon wedlug Ceorriere daje 100 mln za Kaka bo Berlusconi tyle dawal za Ronaldinhio i on ma byc gorszy:roll:

Ahh mercato dopiero sie zaczelo a ja juz bym chial zeby wszystko bylo jasne i zeby byl koniec tej calej maskarady

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 lip 2007, 10:27

Wg moich informacji Real daje Cassano, Emersona i jak trzeba bedzie Cannavaro plus 80 milionów euro za Kake :P Calderon uświadomił sobie że w tym momencie Capello uratował jego głowe mistrzostwem, ale to za mało fani chcą czegos wiecej, nie tylko wyników. Cristiano Ronaldo lub Kaka' w innym razie Calderon popłynie, bo żadren Milito czy Tevez w tym momencie nie da mu takiego kredytu zaufania jak dostał w momencie wyborów na prezydenta klubu.

Jeśli wybrnie z tej sytuacji to będe w szoku, naprawde bo teraz musi dokonać nie lada wyczynu.

Pato, Pato, Pato :roll: Ale coraz bliżej Emerson :roll: Z bólem ale pogodze sie z tym ruchem tylko i wyłącznie gdy nie zdecyduja sie oddac Massimo do Violi, czy Yoanna - na moje oko transfer Emersona oznacza ciao Brocchi, choć z drugiej strony można pogodzić wszystkich z tym że nie spełni sie moje małe marzenie taktyczne odnosnie vice-Pirlo, bo wtedy Yoann bedzie grywał na Kake.

Myhalek_acm AS pisze Kaka w Realu, a Galliani na Twoim avaterze "jedzie mi tu czołg" <lol> :P

Aha ponoć Gapcio nie odpoczywa jak reszta drużyny tylko zaczyna już droge powrotną na szczyt, a Milan Lab mu w tym pomoże :]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 03 lip 2007, 14:03

Wiceprezydent Milanu - Adriano Galliani przed spotkaniem Lega Calcio rozmawiał z dziennikarzami na różne tematy. Zaczął, mówiąc o Ricardo Kace:
"Powiedziałem Pedragowi Mijatovicowi, aby starania o Kakę odłożył na bok. Oczywiście w sposób pokojowy, bo moje relacje z Mijatovicem są doskonałe. Wczoraj rozmawiałem z nim dwa razy i powiedziałem mu, że Kaka ma kontrakt z Milanem i jest tutaj szczęśliwy. Calderon chce zaproponować 100 mln euro za Ricky'ego? - Za każdym razem odrzucilibyśmy taką ofertę. Eto'o? - W jego

przypadku i wielu innych byłby problem z finansami. Shevchenko? - Jest drugim strzelcem w historii Milanu. Oczywiście, że chcielibyśmy jego powrotu. Pato? - Walczą o niego najlepsze zespoły, razem z nami."

"Ricardo Oliveira może odejść. Kaka, Ronaldo, Inzaghi i Gilardino są nietykalni. Poszukujemy napastnika i pomocnika. Nie sprowadzimy Emersona. Bardzo możliwe, że dołączy do nas piłkarz, który nigdy nie był łączony z Milanem. Jeżeli Eto'o i Ronaldinho będą chcieć pozostać w Barcelonie, zrozumiemy to. Ronaldo? - Jest szczęśliwy. Trenuje pod okiem Tognacciniego w Brazylii. Nadchodzący sezon będzie dla niego bardzo ważny."
Czyzby teoria Zygiego :roll: :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 lip 2007, 22:23

To by bylo chyba na tyle jezeli chodzi o Torresa w Milanie.
Bardzo sie zirytowalem tym faktem.
Nie dosc ze opuszcza moja ulubiona druzyne to jeszcze nie robi tego na rzecz mojej ukochanej druzyny.
Nawet nie wspomne o takim szczegole ze jezeli bede chcial go zobaczyc w akcji to bede zmuszony obejrzec mecz L'poolu :roll:

Grosik za twoje mysli Galliani.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 lip 2007, 22:46

Chlopaczek pisze:To by bylo chyba na tyle jezeli chodzi o Torresa w Milanie.
Bardzo sie zirytowalem tym faktem.
Nie dosc ze opuszcza moja ulubiona druzyne to jeszcze nie robi tego na rzecz mojej ukochanej druzyny.
Nawet nie wspomne o takim szczegole ze jezeli bede chcial go zobaczyc w akcji to bede zmuszony obejrzec mecz L'poolu
Chyba pozostaje nam się modlić o Adriano [ ' ].Łysy, kolejny napadzior Ci odmawia, czuję że skończymy na kolejnym mega napadziorze typu Oliviery.Adriano ? :(

Można tłumaczyć, że mercato nie skończone, ale to już kolejny napastnik, który jest bynajmniej na papierze, miałbyć hitem, wybiera inny klub.

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 04 lip 2007, 12:00

A propos, tak żałujecie że Gallini i spółka nie spełniają swoich obietnic, czy Milanowi na gwałt napastnik jest potrzebny?

Bo na mój gust, sytuacja w ataku źle nie wygląda, a wręcz bardzo fajnie, choćby z tego powodu, że Ronaldo może grać w LM.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 04 lip 2007, 12:58

Z całym szacunkiem dla Pippo, ale potrzeba jakiegoś młodego wilka, z myślą na kilka lat.Coś a'la Torres.Końcówka sezonu była zdecydowanie dla Filipa, ale pamiętajmy, że po tym sezonie będzie miał już 35 lat, co jest dużo jak na napastnika.Gilardino, jak się nie odblokuje w LM, także będzie raczej słabszym ogniwem w napadzie.Cały czas mam nadzieję, że ten sezon, będzie sezonem Gili, zobaczymy.O Olivce się nie wypowiadam, bo jego pozycja w zespole to 4, bez szans na więcej, więc dla klubu jak i dla niego sprzedaż, to najlepsza opcja.Ronaldo jest obecnie nr 1 w ataku, mam nadzieję, że kolejny sezon w Milanie będzie kontynuacją jego dobrej wiosenki '07 :).Ja tutaj widzę potrzebę jednego napastnika.Poza tym, nie ukrywajmy - Łysy nie popisuje się, a jego wiarygodność spada.To ma być już 2 mercato bez 'tego wielkiego następcy Szewy' ? No bo Ronaldo do tego nie zaliczam.W tym jak i w tamtym roku na wakacjach priorytetem był napadzior.Grande napadzior.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 04 lip 2007, 13:33

Zygy cos ci kolega kity wkrecal chyba , bo na zadna konferencje prasowa a tym bardziej z oficjalnym ogloszeniem transferow sie nie zanosi :roll: ,idz i zalatw tego kumpla za to ze ci kity wciska :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lip 2007, 14:10

To było widać od razu, że bzdura. Kwoty były nierealne :P Poza tym transfery takich piłkarzy jak Robinho i Alex raczej nie mogły zostać niezauważone przez media :roll: Jeszcze zobaczymy, ale dla mnie to jest niemożliwe :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”