Mistrz Polski 2007/08

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

Kto mistrzem ???

GKS Belchatow
6
16%
Zaglebie Lubin
2
5%
Wisla Krakow
8
21%
Legia Warszawa
7
18%
Korona Kielce
2
5%
Lech Poznan
7
18%
Ruch Chorzow
2
5%
Gornik Zabrze
2
5%
Cracovia
1
3%
Groclin Dyskobolia
1
3%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Mistrz Polski 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2007, 17:33

Liga rusza juz za nieco ponad 3tygodnie :!: w sumie to jak z bicza strzelil, teamy juz zaczely sie zbroic i w duzej mierze juz skompletowaly sklady :!: Wiec najwyzszy czas na male dywagacje :P
A tutaj dowody jak [pomylilismy sie rok temu http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=3675&start=0 :lol2:

W tym roku rywalizacja zapowiada sie nadzyczaj interesujaco, chyba przed zadnym sezonie w ostatnich latach nie bylo az tylu kandydatow do triumfu :!:
GKS Belchatow, Zaglebie, Wisla, Legia, Lech, Groclin mozna jeszcze dodac Korone - chociaz mysle ze ten klub sie pogubil i beda nici :P
Czarny kon to wg mnie slaskie zepsoly - Gornik Zabrze i Ruch Chorzow
A teraz kolejno :arrow:

Belchatow - jak juz pisalem wczesniej najbardziej podobaja mi sie poczyniania GKSu, jak narazie utrzymali wsyztskich ktorzy stanowili o sile zepsoly wiosna i nic nie zapowiada aby ktos ubyl (nie licze Boguskiego na ktorego sytuacje Belchatow nie mial wplywu), wykupili Costlego - co jest bbardzo dobrym biznesem bowiem juz teraz pewnie mogliby go drozej odsprzedac :!: Ponadto uzupelnili skald bardzo dobrze zapowiadajacymi sie mlodzerzowcami, ktorych jest naprawde duzo :arrow: Adamiec, Cetnarski, Chalas, Wolanski,Feter, pzoniak, Krystosiak, Stefanowicz - a wiec kilku z MSu20 - ponadto zadbali o ewentualne ubytki lub tez zwiekszenie konkurencji na kilku pozycjach :arrow: Stolarczyk, Rachwal, Kozik
Patrza w przyszlosc poprzez ciaglosc szkolenia i juz teraz pewnie sciagneli nastepce Oresta :!:

Zaglebie - dlugo nic sie nie dzialo na runky transferowym Zaglebia, jednakw ostatnich dnaich wreszcie ruszylo i sprowadzili jak na polskie warunki dobrych graczy - Wlodar co by nie mowic jest gwarantem kilku bramek w sezonie, Golinski, ponadto portugalczycy, mlody napastnik Gawina Kuswik oraz rezerwowy bramakrz Ptak

Legia - jak pokazuja jedyne 2 sparingi jakie rozegrali idzie ku dobremu ale powazniejszy sprawdzain czeka na nich w niedziele. narazie wielka nieiwaidomo -m troche zbyt duzo mlodych grajkow wg mnie - jednak wsyztko wyjdzie w praniu

Wisla - Jakos lepiej oceniam poczynania Wisly niz Legii, mysle ze lepszy trener (chociaz to tak przez mgle). Wocil Kosowski i Boguski wiec powinno to zagwarantowac ofensywna sile - poza tym bliski jest Neidzielan wiec doswiadczony napastnik (ktorego brakuje Legii),
Ciekawe co wskora Cwielag

Groclin - niby stracili najwieksze atrubytu ale trzeba sie z nimi liczyc :!: Zielinski to naprwde dobry trener, ktory wreszcie ma szanse poprowadzic zespol z wiekszymi ambicjami anizeli utrzymanie czy awans do 1ligi. W sumie nie wiadomo co bedzie z Chinj\yama - mial klopoty z zsercem i musial przejsc kilka badan - poczatkowo zle to wygladalo ale teraz wyglada na to ze jednak wroci do Grodziska :!: Ivanoski rowneiz powinien grac o niebo lepiej a do tego wrocil SLusarski wiec sila ofesnywna baczac jeszcze na Sikore jest wielka
srodek pola rowneiz powinni zapelnic Batata, Muszalikiem czy Radzewiczem, Piechaniak zdrowy i mldy Makewski wiec tez nie powinno byc zle :!:
ten Przyrowski na bramce wydaje sie slabym pkt

Lech - troche egzotycznie to wyglada ale Lechz zSmuda w tym sezonie powinien juz swiecic triumfy :!: Finisz rozgrywek juz mial bardzo dobry i chyba wskoczyl na wlasciwy tor
Na bramce pewnie Dolha )chociaz poczekajmy na werdkt), niby stracili Zakiego ale czy to az takie solabienie :think: przypominaja mi sie sytuacje w ktorych pudlowal niemilosirenie. Zdrowy Quinteros powienien pociagnac gre, do tego jego kompan z Peru i kilka bramke powinno byc :P

Teraz czarne konie sezonu :P

Ruch Chorzow - glownie z tego wzgledu ze juz keidys po awansie namieszali niezle :P a drugi powod to osoba Radolskiego - ja tam bardzo cenie tego szkoleniowca - uwazam ze to jeden z lepszych, jezeli nie najlepszy zagraniczny trener ktory pracowal w Polsce :!:

Gornik - ciekawy zespol sie tworzy mieszanka rytuny z mlodzienczym polotem :!: do tego Wieczorek czyli juz uznana marka, no i obiecane profity od Alianz powinny zaowocowac :!:

Ciezko wytypowac, moze byc rozna konfiguracja :D

Mysle ze najwieksza walka bedzie pomeidzy Wisla, Lechem Belchatowem a Libinem - narazie na Legie patrze z przymruzeniem oka

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 lip 2007, 10:16

czeher pisze:W sumie nie wiadomo co bedzie z Chinj\yama - mial klopoty z zsercem i musial przejsc kilka badan - poczatkowo zle to wygladalo ale teraz wyglada na to ze jednak wroci do Grodziska
a dzisiaj pojawilo sie info na temat pilkarza z Zimbabwe
Legia poluje na Chinyamę

Działacze i trenerzy Legii Warszawa, po tym jak pozbyli się Piotra Włodarczyka, a na mistrzostwach świata do lat 20 przebywa Dawid Janczyk, chcą pozyskać jeszcze jednego napastnika. Wybór padł na Takesure Chinyamę z Zimbabwe, który ostatnio grał w Groclinie Grodzisk Wielkopolski - pisze "Przegląd Sportowy".
W Grodzisku wykryto u tego zawodnika wadę serca i nie zdecydowano się go wykupić. Zawodnik przeszedł szczegółowe badania zlecone przez Legię i okazało się, że wady nie ma. Wówczas do rozmów wrócił Groclin, a menedżer Wiesław Grabowski proponował go także do Wisły Kraków i Zagłębia Lubin.
ehhh, ciekawa sprawa :think: Ciekawe gdzie wkoncu wyladuje, jedno jest pewne prezentuje nie rpzecietnie umiejetnosci i napewno przyda sie w Legii bo chyba brakuje takiego grajka ale Groclin nie odpuscil zapewne

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2007, 11:35

W środę kontrakt z Legią Warszawa podpisał Takesure Chinyama, napastnik z Zimbabwe, który ostatnio występował w Groclinie Grodzisk Wielkopolski - poinformowała stacja nSport.

W Grodzisku wykryto u tego zawodnika wadę serca i nie zdecydowano się go wykupić. Zawodnik przeszedł szczegółowe badania zlecone przez Legię i okazało się, że wady nie ma. Wówczas do rozmów wrócił Groclin, a menedżer Wiesław Grabowski proponował go także do Wisły Kraków i Zagłębia Lubin.

Co ciekawe Chinyama zanim trafił do Groclinu był na testach w warszawskim zespole, ale wówczas nie przypadł do gustu Dariuszowi Wdowczykowi, ówczesnemu szkoleniowcowi Legii.

Piłkarz związał się ze stołecznym klubem rocznym kontraktem. W umowie jest też zapis o możliwości jej przedłużenia.
zrodlo - nsport :!:

No to mamy ciekawy transfer bezgotowkowy, na pewno bedzie wzmocnieniem skladu Legii. Choc po wczorajszym zwyciestwie 7-1 nad Lechia, nie wiem po co im wzmocnienia :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 lip 2007, 12:03

No nie wie, nie jestem przekonany. Miał byś napastnik gwarantujący 15 bramek w sezonie, a Tektura, że tak powiem, niczego nie gwarantuje. Z tego co widziałem, to pod względem nieskuteczności przebija on nawet Nędzę. Dziwna sprawa też z tą jego chorobą serca. Raz ma, a raz jej nie ma? :think:

Jeśli chodzi o temat to oczywiście Legia. Choć muszę przyznać, że w tym roku naprawdę trudno wytypować mistrza. Przed rozpoczęciem poprzedniego sezonu byłem niemal pewny obrony tytułu, a skończyło się na wymęczonym trzecim miejscu. Teraz już taki pewny nie jestem i nawet patrząc w miarę obiektywnym okiem jestem w stanie przyznać, że Legia nie jest głównym faworytem.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 04 lip 2007, 14:47

Glownym faworytem jest wedlug mnie Wisla ktora sie wzmocnila i nie dopusci do sytuacji z minionego sezonu.Ewentualnie moze powalczyc Zaglebie,Lech i moze Belchatow.A co do Legii to nie widze jej w roli mistrza.Gornik Zabrze moze powalczyc ale chyba jeszcze nie w tym sezonie.Potrzebuja jeszcze powarzniejszych wzocnien.Maja teraz sponsora i mysle ze beda sie liczyc dopiero za rok. :think:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 04 lip 2007, 17:08

czeher pisze:Czarny kon to wg mnie slaskie zepsoly - Gornik Zabrze i Ruch Chorzow

Może i czarne konie ale na MP nie maja żadnych szans nawet podium jest bardzo mało prawdopodobne.
czeher pisze:Belchatow

W tym momencie jest dla mnie faworytem do MP. W GKS maja to co pisła Seba czyli wykupili Costlego, nikogo nie stracili, kadra się wzmocniła, zyskali paru ciekawych zawodników. Trzeba pamietac też że u wielu rywali do MP trenerzy zaczynają od zera (Legia, Wisła, Groclin) a w GKS Lenczyk ma wszystko świetnie ułożone. Ważna jest tez kasa a tej chyba najwięcej bedzie miał GKS tak więc warunki będa mieli świetne a i na brak funduszy nie bedą narzekać.
czeher pisze:Zaglebie
Zdobyli MP w poprzednim sezonie w tym może być cieżko o pierwszą 3. Rywale zbroja sie na potege a Zagłębie słabnie. Stracili Piszczka a za niego zyskali Włodara czyli [']. Zyskali jeszcze Golińskiego ale patrząc na wzmocnienia np. Wisły czy Legi to wypadają blado. No i jeszcze ta Steaua Bukareszt co równia się bardzo szybkiemu odpadnięciu z europucharów. Jak wiadomo KGHM obiecał bardzo dużą kase na puchary, promocje i dobra gre Zaglebia w europie a wiec stumień z miedzową kasą tez może się zmniejszyć. Jest jeszcze afera korupcyjna a Zagłębie jest bardzo mocno w to wplatane i w tej kwestii wszystko może się zdarzyć!
czeher pisze:Wisla
czeher pisze:Legia
Dwie nie wiadome. Nowi trenerzy, duzo nowych zawodników, trudno coś konkretnego powiedziec. Jesli wszystko wypali w tych klubach to bedą walczyć o MP. Groclin i Lech raczej nie bedą sie liczyć.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 17:18

franz pisze:czeher napisał:
Czarny kon to wg mnie slaskie zepsoly - Gornik Zabrze i Ruch Chorzow

Może i czarne konie ale na MP nie maja żadnych szans nawet podium jest bardzo mało prawdopodobne.
Racja. Ruch będzie na początku badał sytuację. Pewnie kilku zawodinków po pierwszej rundzie odejdzie bo okaże się, że są za słabi. Wielkim osłabieniem Niebieskich jest odejście Ćwielonga i trudno będzie ten brak zrekompensować. Co do Górnika to może i się włączy do walki o "miszcza" ale tak jak mówią w Zabrzu, dopiero za kilka lat. Na razie niech sie modlą żeby Allianz się nie wycofał.
Belchatow

W tym momencie jest dla mnie faworytem do MP. W GKS maja to co pisła Seba czyli wykupili Costlego, nikogo nie stracili, kadra się wzmocniła, zyskali paru ciekawych zawodników. Trzeba pamietac też że u wielu rywali do MP trenerzy zaczynają od zera (Legia, Wisła, Groclin) a w GKS Lenczyk ma wszystko świetnie ułożone. Ważna jest tez kasa a tej chyba najwięcej bedzie miał GKS tak więc warunki będa mieli świetne a i na brak funduszy nie bedą narzekać.
Dla mnie też są faworytem. Zagłębie prawdopodobnie nie przejdzie eliminacji CL i będzie tym podłamane tak jak Legia rok temu. Pilkarze GKS powinni i musza to wykorzystać. Oczywiście nie mam nic przeciwko grze jakiejkolwiek polskiej drużyny w CL.
franz pisze:No i jeszcze ta Steaua Bukareszt co równia się bardzo szybkiemu odpadnięciu z europucharów.
Rok temu była u nich CL.
Wisla

czeher napisał:
Legia

Dwie nie wiadome. Nowi trenerzy, duzo nowych zawodników, trudno coś konkretnego powiedziec. Jesli wszystko wypali w tych klubach to bedą walczyć o MP. Groclin i Lech raczej nie bedą sie liczyć.
Dokładnie. Legia dokonała nieco niemrawych transferów. Kim jest jakiś Ventura przy Jacku Bąku. Widać dla szefostwa klubu kimś. Wisła zatrudniła dobrego szkoleniowca. Pozbyła się nieudaczników (został jeszcze Dawidowski), minusem jest natomiast odejście Dolhy.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 04 lip 2007, 17:21

cloner
A ta Twoja Polonia najprawdopodobniej bedzie pierwszą rundę grała wszystkie mecze na wyjeździe
To ja myśle że widzimy się na meczu w Zabrzu :glass:
Co do MP
Myśle że jednak Wisła,mając NIedzielana w składzie myśle że będa od początku chcieli sobie przywrócic co im w ostatnich latach się nie udawało wziąć
Zagłębie
hmm podobno nic nie zdarza się 2 razy a u nas zespoły które występują w pucharach lubią stonowac z ligi z niewyjaśnionych powodó( kondycja :whistle: )
Co do Górnika, zrobiła się tu całkiem spoko ekipa ,która ma aspiracje,pieniadze(sponsor) oraz trenera(Wieczorek)
Miejsce od 1 do 6 będzie sukcesem, myśle że Górnik bedzie bardziej mierzył w PP
Ale za rok dwa myśle że realnie powalczymy o Majstra :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2007, 17:24

Ja do mistrzostwa typuje Dyskobolie Grodzisk Wielkopolski. Maja dobre wlasciciela, duzo pieniedzy, dobry zespol, beda grac w pucharach europejskich, wiec moze jeszcze kupia. Sklad, i tak juz maja calkiem niezly. Wiosne zeszlego sezonu mieli naprawde niezla, nie przegrywali meczow, zdobyli dwa puchary, jest to moj faworyt. Jak w zeszlym sezonie mieli niezlego trenera, tak teraz maja zajebistego. Jacek Zielinski to fachowiec klasa europejska. Imho powinni sie liczyc, licze na nich :!:

Obok zespolu z Grodziska wg mnie majstra zdobyc moga jeszcze dwie ekipy, GKS Belchatow i Legia Warszawa. Ci pierwsi zdobyli wiekszego sponsora, a dokladnie to BOT wszedl w sklad PGE, zatem budzecik wzrosl do gigantycznej kwoty 40mln pln :!: Wykupili Honduranina, Costly'ego, sciagneli jakiegos reprezentanta Peru, czyli transfery na poziomie. Dobry trener + caly sklad utrzymany + kasa = walka o mistrzostwo.
Ci drudzy przeprowadzili wg mnie najciekawsze transfery dotychczas. Grosicki, Chinyama, Skaba czy Augustyn to powinne byc niezle wzmocnienia skladu. A juz na pewno najwiekszym wzmocnieniem skladu bylo ... pozbycie sie Surmy i Wlodarczyka, ktorzy grali tak, jakby im na niczym juz nie zalezalo [poza kasą]. Sprzedali Fabianskiego za niezla kase, zatem mozemy sie jeszcze jakichs drobnych ruchów spodziewac. Dzialacze sprowadzili trenerów z Hiszpanii, w tym jednego Polaka :P + jednego obronce z Hiszpanii, jednakze on bedzie chyba tylko uzupelnieniem skladu. Legia miala pozbyc sie Brazylijczyków, ale chyba tego nie zrobia, i dobrze wg mnie, Edson, Roger i Junior jeszcze chyba pokaza na co ich stac, a potrafia sporo, co Ci dwaj pierwsi juz pokazali, czekamy na wiecej.

Wisla i Zaglebie to kolejne ekipy, ktore chca namieszac w polskiej lidze. Wisla to najwiekszy przegrany zeszlego sezonu, ciagle zawirowania na lawce trenerskiej nie sprzyjaly spokojnej grze i zdobywaniu punktow. Zaglebie to mistrz, aczkolwiek w ogole nie jestem do nich przekonany, stracili mlody brylant, czyli Piszczka, a kogo kupili ? Nawet nie pamietam, czyli zadnych rewelacji, pewnie kilku stranieri wezma i tyle.

Korona i Lech to nastepna dwa zespoly z aspiracjami na puchary. Jak widac, wymienilem juz sporo zespolow, a miejsc pucharowych jest chyba tylko 3 lub 4, zatem walka powinna byc naprawde interesujacą.

Reszta zespolow wg mnie nie powinna sie liczyc w walce o puchary europejskie, a tymbardziej w walce o mistrzostwo kraju. I tyle ode mnie.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 17:27

krako pisze:Co do Górnika, zrobiła się tu całkiem spoko ekipa ,która ma aspiracje,pieniadze(sponsor) oraz trenera(Wieczorek)
Obecność trenera Wieczorka to duży plus ale zastanawiam się czy Hajto was nie zostawi po roku tak jak zrobił z ŁKS.
krako pisze:Miejsce od 1 do 6 będzie sukcesem, myśle że Górnik bedzie bardziej mierzył w PP
Kolejność na koniec sezonu wg. mnie:
1.GKS Bełchatów (podobno ma być zmieniona nazwa)
2.Wisła Kraków
3.Legia Warszawa
4.Zagłębie Lubin
5.Lech Poznań
6.Korona Kielce
--------------------
9.Górnik Zabrze

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lip 2007, 18:06

Ja obstawiam Bełchatów... Wiele sie tam nei zmieni, a napewno nei na gorsze. Zostali czołowi zawodnicy, dodatkowo jeszcze wzmacnai sie zespoł. Taki Rachwał napewno da troche odpocząć Strakowi czy Jarzebowskiemu, by ci nie musieli grać na ostatnich siłach pod koniec seoznu. Szkoda, że odszedł Boguski, ale pewnie GKS poszuka i tu nowego zaowdnika, kase maja, kadre także, a pokazali, że grac i wygrywać potrafia. Jeszcze niedawno pewnie obok Bełchatowa postawiłbym na... Groclin, ale sporo sie tam zmienilo odszedł trener, Świr i Goliński. Troche roszad, a mogło być podobnie jak w przypadku Bełchatowa, ktory po świetnej końcowce poprzedniego sezonu w kolejnym walczył o mistrza.
Pewnie na pudle znajdzie sie obok Bełchatowa Zagłebie. Podobnie jak w przypadku GKS wiele ise tam nei zmienila, a zespoł sie wzmacnia, odszedl Piszczek, ale inni spokojnie moga go zastapić, nawet nedza.
Zagłebie i GKS to dwoch najwiekszyg wg. mnie faworytów.

Dlaej jest Wisła, Legia, Lech i Korona z podobnymi szansami na 3 miejsce, bo watpie, aby ktoras z tych ekip siegnela po mistrzostwo. Kadre kazda z w/w ekip ma dobra, sa wzmocnienia, jest budżet, jednak czegoś mi brakuje nawet w Kolejorzu. SPoro przetasowan w kazdym zespole i trenerzy i zawodnicy, nawet we władzach. To nie sprzyja wynikom.
Zobaczymy walka bedzie napewno zacieta.
Koncowa tabela wg. mnie
1. Bełchatow
2. Zagłebie
3. Lech 8)
4. Wisła
5. Legia

kubajar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubajar » 04 lip 2007, 18:27

Według mnie w nadchodzącym sezonie to Wisła i GKS Bełchatów będą walczyć o mistrza. Legia niby się wzmacnia, ale... tam zazwyczaj transfery trafione nie są, a niewiadomo co też Urban z zespołem uczyni. Chociaż Legionistów też bym do końca nie przekreślał. Pozytywnie zaskoczyła mnie postawa władz GKS-u - zostaje Garguła, wykupili Costly'ego, przybył Rachwał, Stolarczyk oraz kilku młodych piłkarzy... Szkoda, że odchodzi Boguski. Z kolei Wisła w nadchodzacym sezonie chyba znowu będzie się liczyć w walce o tytuł, gdyż wzmocnienia (Kosowski, Niedzielan, Ćwielong, powrót Boguskiego) mowią same przez siebie. Do tego osoba Macieja Skorży, który w Groclinie pokazał że jest dobrym szkoleniowcem. Sporo namieszać mogą Górnik Zabrze i Groclin ( o ile się jeszcze kimś wzmocni w środku pola.)
Sezon napewno zapowiada się niezwykle ciekawie, a wg mnie tak będzie wyglądała tabela końcowa:
1. Bełchatów
2. Wisła
3. Lech
4. Legia
5. Zagłębie
6. Korona
Ostatnio zmieniony 05 lip 2007, 10:14 przez kubajar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 04 lip 2007, 18:58

jakubbb pisze:Obecność trenera Wieczorka to duży plus ale zastanawiam się czy Hajto was nie zostawi po roku tak jak zrobił z ŁKS.
hmm mysle że on grał tylko i wyłącznie w ŁKSie gdyż żaden inny klub po powrocie nie chcial go
poza tym w pakiecie z Marciniakiem Górnik zapłacił ŁKSowi ok.1mln zł więc dla klubu to był jedyny chyba duży zastrzyk gotówki.
A sam wiesz ze piłkarze idą tam gdzie jest kasa :wink: a u Nas WRESZCIE jest.
--------------------
9.Górnik Zabrze
Nie będę narzekał jeżeli tak będzie :idea:
ale tylko i wyłącznie jak będziemy w finale PP :P
cloner pisze:Maja dobre wlasciciela, duzo pieniedzy
ale oni już to mają od paru sezonów
wątpie jednak by grali o mistrza.Ja ich szanse znowu upatuje w PP gdzie pewnie bedzie to dla nich sprawa priorytetowa gdyż stamtąd najłtwiej na salony :wink:
Ja jednak ciagle obstaje przy Wiśle Kraków na najpoważniejszego kandydata
choć teraz liga bedzie najciekawsza od długiego czasu bo nie pamietam zeby tyle sezonów ( w przedsezonowych kalkulacjach) miało "szanse" na mistrza i byli brani pod uwage

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 19:28

kubajar pisze:Sporo namieszać mogą Górnik Zabrze i Groclin ( o ile się jeszcze kimś wzmocnią w środku pola.)
Marius Kiżys to duże wzmocnienie, a i przyjście Brzęczka na pewno pozwoli ustabilizowac gre w środkowej formacji.
kubajar pisze:Pozytywnie zaskoczyła mnie postawa władz GKS-u - zostaje Garguła, wykupili Costly'ego, przybył Rachwał, Stolarczyk oraz kilku młodych piłkarzy...
Ciekawe jak się sprawdzą grajkowie z Peru. W końcu jeden z nich gra w Copa America. Swoją drogą Costly'ego trzeba pewnie było skusić dużą mamoną bo podobno chciały go uznane firmy z zachodu.
krako pisze:Ja jednak ciagle obstaje przy Wiśle Kraków na najpoważniejszego kandydata
Po zażartym boju jednak ulegną GKS-owi ale za dwa lata będą mistrzem.

kubajar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubajar » 04 lip 2007, 22:23

jakubbb pisze:Marius Kiżys to duże wzmocnienie, a i przyjście Brzęczka na pewno pozwoli ustabilizowac gre w środkowej formacji.
Ale oni przeszli do Gornika, a mnie o Groclin chodzilo :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”