Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 290

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 06 lip 2007, 11:07

chivu mowi ze jesli roma nie dogada sie z interem to on zostaje w rzymie. nie interesuja go oferty z hiszpanii, rumun chce grac w mediolanie. wiec ja mam jedna odpowiedz: obys christian mial jak najwiecej sukcesow w stolicy. powiedzcie mi po co nam obronca skoro ta formacja w inetrze nie wymaga wzmocnien. mamy matrixa, mamy waltera, sa jeszcze burdisso i ivan wszyscy w zeszlym sezonie grali dobrze (dziwiwlo mnie tylko odstawienie na bok samuela ale kiedy gral, gral dobrze). poza tym przyjscie chivu moze tylko jeszcze bardziej przekonac grosso do odejscia. a moim zdaniem wloch powinien ejszcze na co najmniej sezon zostac u nas. naprawde nie rozumiem tego podniecenia chivu. to swietny gracz ale zamiast niego mzoan kupic of. pomocnika( ktory pewnie i tak przyjdzie ale po co wydawac kase kiedy wcale nie trzeba).

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 lip 2007, 12:18

Moim zdaniem obrona jest najsłabszą naszą formacją. Nie mam przekonania do Waltera, Burdisso i Cordoby. W 38 meczach 34 bramki stracone to trochę dużo. Wiem, że za obronę jest odpowiedzialny niemalże cały zespół, ale to nasi defensorzy robili naprawdę sporo błędów. Gramy bez skrzydłowych, ale z wysoko grającymi skrajnymi obrońcami co sprawia, że środek obrony musi być naprawdę pewny. Matrix rozegrał jeden z lepszych sezonów i do niego nie mam żadnych zastrzeżeń, ale pozostała trójka pozostawia wiele do życzenie. Moim zdaniem powinniśmy się pozbyć wszystkich latynosów (może poza Burdisso, ale wolałbym aby Andreolli grał więcej) i sprowadzić Chivu i Barzagliego. Jestem przekonany, że wtedy stracimy o wiele mniej głupich i niepotrzebnych bramek.

Pozostaje jeszcze kwestia pomocnika. Mówiło się o Maresce i Diarze. Jeden z nich mógłby nas zasilić, ale moim zdaniem potrzeba jeszcze jednego bardziej ofensywnego zawodnika. Wtedy można by pomyśleć o pozbyciu się Dacourta, który miał dobry początek kiedy to zastąpił ChuChu, ale po kontuzji Francuz już nie zachwycał.

Atak jest chyba najmocniej obsadzoną formacją. Pozostaje jedynie kwestia Adriano. Straciłem już do niego cierpliwość, ale pamiętając jego bramki sprzed dwóch lat dałbym mu jeszcze jedną ostatnią szansę. Tutaj powinien wkroczyć Moratti, który powinien porozmawiać po męsku z Imperatore i dać jasno do zrozumienia, że albo zaczniesz się przykładać do gry albo alivederci.

Tyle ode mnie. Co do Grosso to mam nadzieję, że zostanie bo może nigdy nie była zawodnikiem światowej klasy, ale nigdy też nie odstawał poziomem gry od innych zawodników grających na tej pozycji. Na Mundial faktycznie trafił z życiową formą, ale mam nadzieję, że do niej wróci reprezentując Czarno-Niebieskie barwy ;)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 06 lip 2007, 12:22

Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem obrona jest najsłabszą naszą formacją. Nie mam przekonania do Waltera, Burdisso i Cordoby. W 38 meczach 34 bramki stracone to trochę dużo. Wiem, że za obronę jest odpowiedzialny niemalże cały zespół, ale to nasi defensorzy robili naprawdę sporo błędów. Gramy bez skrzydłowych, ale z wysoko grającymi skrajnymi obrońcami co sprawia, że środek obrony musi być naprawdę pewny. Matrix rozegrał jeden z lepszych sezonów i do niego nie mam żadnych zastrzeżeń, ale pozostała trójka pozostawia wiele do życzenie. Moim zdaniem powinniśmy się pozbyć wszystkich latynosów (może poza Burdisso, ale wolałbym aby Andreolli grał więcej) i sprowadzić Chivu i Barzagliego. Jestem przekonany, że wtedy stracimy o wiele mniej głupich i niepotrzebnych bramek.

sprowadzenie obroncy bedzie sensowne tylko wtedy kiedy jakiegos sprzedamy a na razie poglosek o takich ruchach nie ma. bylo cos o samuelu ale to dawno i nieprawda. poza tym pozbywanie sie 3/4 czy polowy naszych stoperow byloby wrecz glupie. dlatego uwazam ze powinnismy zostawic wszystko tak jak jest. i dawac szanse wychowankom. esposito, andreolli, mamy najlepsza mlodziez we wloszech i trzeba to zaczac wreszcie wykorzystywac.

Angelo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 06 lip 2007, 12:22

Angelo pisze:Koniec tematu Chivu? Nie sądze
:D

Polemizowałbym z tym że Cordoba grał dobrze w minionym sezonie. Czemu Samuel był odstawiony? Ponieważ nie dał rady z Materazzim a dwoma "kolosami" w środku cięzko grać. Chivu jest lepszym obrońcą od gracza rodem z Kolumbii i Burdisso. Rumun dobrze radzi sobie po lewej stronie placu , czego nie można powiedzieć o Nicolasie, który co prawda pewny w defensywie ale w ataku ma mało do zaoferowania. Grosso mi nie szkoda, myslenie iż powróci do formy na MŚ to mrzonki, dla mnie nie ma sensu trzymać tego gracza. Niech idzie do Lyonu, może podreperuje formę i wróci do reprezentacji. W Interze nie da rady wygryźć Maxwella. Oby ten transfer doszedł do skutku :pray:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 12:25

Martin Pellegrino pisze:W 38 meczach 34 bramki stracone to trochę dużo.
Bez jaj. Najmniej w lidze - Fiorentina 31, w Hiszpanii Getafe i Barcelona - 33. Tylko w Anglii trzy pierwsze drużyny odstają pod tym względem, ale 34 bramki stracone w 38 meczach to naprawdę nie jest mimo wszystko zły wynik :P

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 06 lip 2007, 12:29

Angelo pisze:. Grosso mi nie szkoda, myslenie iż powróci do formy na MŚ to mrzonki, dla mnie nie ma sensu trzymać tego gracza

powolania tez nie dostal za darmo. gral dobrze w sezonie poprzedzajacym MS. to bdb gracz i trzeba dac mu wiekszy kredyt zayufania niz tylko jednosezonowy. moze nie bedzie gral tak jak na weltemisterschaft ale bedzie gral dobrze. mamy dobra lewa strone. po co to rozwalac ? chivu to swietny gracz ale szukamy wzmocnien tam gdzie nie sa potrzebne.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2007, 14:44

Martin Pellegrino pisze:W 38 meczach 34 bramki

Trzeba też pamiętać, że zespół grął bardzo ofensywnie dzięki czemu zdobył najwięcej bramek w lidze. Tylko Roma zbliżyła się do naszych 80 strzelonych goli natomiast 3 drużyna w tym zestawieniu miała już 'tylko' 62 trafienia. Jeśli pod uwagę weźmiemy też mecze w których traciliśmy więcej goli (Chievo 4-3, Milan 4-3, Lazio 4-3) wyjdzie na to iż w wielu spotkaniach z tyłu zagraliśmy na '0' (dokładnie 14 razy) bądź '1' z tyłu. A to wynik już niezły.
Angelo pisze:Chivu jest lepszym obrońcą od gracza rodem z Kolumbii i Burdisso
W czym lepszym ? chyba w rzutach wolnych. Owszem Cordoba miał słabszy sezon, ale to wciąż wzór dla młodych. Burdisso natomiast w tym roku napewno był lepszy od Rumuna, który dla mnie mógłby przyjść tylko w wypadku odejścia Grosso i Samuela.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lip 2007, 14:51

Sero pisze:wypadku odejścia Grosso
Grosso już poszedł do Francji. Szczerze mówiąc nie wierzyłem w to, że odejdzie. Przecież mówił, że chce w następnym sezonie udowodnić, że nie zapomniał jak się piłkę kopie. W takim razie będziemy musieli sprowadzić kogoś na jego miejsce. W sumie mógłby być to Chivu, ale z niego w sumie oficjalnie zrezygnowaliśmy.

Ostatnio tez pojawiają się informacje o zainteresowaniu Kovacem ze Spartaka Moskwa. Szczerze mówiąc nie wiele wiem o grze tego zawodnika. W każdym razie, nie jestem przekonany co do tego transferu.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 06 lip 2007, 15:08

Zupełnie nie rozumiem dlaczego Inter pozbył się Grosso i to za tak śmieszną kwotę.
Przecież nie można skreślać kogoś już po jednym, nieudanym sezonie, tym bardziej że Grosso grał do końca na MŚ i podobnie jak wielu innych piłkarzy miał po nich trochę słabszą formę.
W każdym razie nie rozumiem czemu taki Recoba czy Adriano ciągle dostają kolejne szanse zaś Grosso od razu się skreśla po jednym, gorszym sezonie.
Tym bardziej że Inter zrezygnował z transferu Chivu i na lewej stronie obrony zostaje sam Maxwell, i w razie jego słabszej formy czy kontuzji Mancini zostaje na lodzie i będzie musiał przestawiać Burdisso czy Zanettiego.

Fakty są takie że Moratti obiecywał na 100-lecie klubu wielkie transfery a póki co to pozyskał jednego Suazo zaś w innych formacjach to zespół jest wręcz osłabiany a nie wzmacniany.
Podobno miał przyjść Diarra, Quaresma czy Riquelme zaś teraz mówi się o jakimś Kovacu ze Spartaka za jakies marne grosze.
Teraz normalnie dobiła mnie zaś ta sprzedaż Grosso, który poszedł do Lyonu za smieszną cene 5mln euro.

Niestety w tego lata wzmacniają się tylko kluby z Hiszpanii i Anglii zaś włosi zadawalają się tylko jakimiś ochłapami i zamiast prawdziwych gwiazd pozyskują jakiś przeciętników.
Chyba niestety będziemy musieli poczekać do przyszłego lata na jakieś prawdziwe transfery z udziałem Interu czy Milanu, kiedy to zmieni się w Italii ustawa podatkowa i gwiazdy światowej piłki przestaną omijać Włochy szerokim łukiem.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2007, 15:11

zygy pisze:Fakty są takie że Moratti obiecywał na 100-lecie klubu wielkie transfery a póki co to pozyskał jednego Suazo zaś w innych formacjach to zespół jest wręcz osłabiany a nie wzmacniany

A okno transferowe trwa już 6 dni :olaboga:

Póki co nie ma jeszcze oficjalnego potwierdzenia na inter.it więc z werdyktem o Grosso jeszcze się wstrzymajmy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 06 lip 2007, 15:27

Szkoda Grosso, ale sezon faktycznie nie był dla niego udany. Ten transfer chyba definitywnie pokazuje, że wciąż staramy się o Chivu i chyba kwestią czasu jest zanim pojawi się na San Siro.

zygy pisze:Podobno miał przyjść Diarra, Quaresma czy Riquelme zaś teraz mówi się o jakimś Kovacu ze Spartaka za jakies marne grosze.
Siłę drużyny można poznać po długości ławki rezerwowych. Przyjdzie pewnie taki moment w sezonie gdzie będziemy potrzebować środkowego pomocnika, który nie będzie narzekał, że jest tylko rezerwowym i takim wydaje się być Kovac.

zygy pisze:Fakty są takie że Moratti obiecywał na 100-lecie klubu wielkie transfery a póki co to pozyskał jednego Suazo zaś w innych formacjach to zespół jest wręcz osłabiany a nie wzmacniany.
Odszedł tylko Grosso, który nie stanowił o sile naszego zespołu więc nie ma mowy o osłabianiu się. Mam nadzieję, że pozyskamy jeszcze Pato i zrobimy podobny ruch co z Adriano czy Recobą na początku, a mianowicie wypożyczymy go na sezon do jakiegoś mniejszego klubu by się ograł. Za rok pożegnamy pewnie Cruza i Adriano jeśli nie zacznie grać, no i Crespo już będzie rok starszy ;) czyli dobry moment na wprowadzenie nowego napastnika.

Jeśli chodzi o Quaresmę to temat raczej zamknięty. Porto pozbyło się Andersona i ani myśli o sprzedaniu swojej drugiej gwiazdy. Riquelme jest chyba wystawiony na listę transferową więc mamy czas.

Po drugie nie potrzeba nam wielkich wzmocnień bo jak mówi stare przysłowie: nie zmienia się zwycięskiego składu. Kilka kosmetycznych zmian i to by było na tyle. Najwięcej ich chyba potrzebuje defensywa (nie zmieniłem zdania na jej temat od mojego ostatniego postu ;) ).

Według mnie Chivu + Kovac (ewentualnie Maresca lub Diarra) + ofensywny pomocnik i mercato można uznać za zamknięte.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lip 2007, 15:28

Myślę, że w świetle transferu Grosso, Moratti sprowadzi jakiegoś obrońcę na lewą stronę. Jestem tego niemal pewny, wiec zygy nie musisz się martwić. :P
zygy pisze:Fakty są takie że Moratti obiecywał na 100-lecie klubu wielkie transfery
Zacznijmy od tego, że Massimo nic takiego nie obiecywał. Jeśli ktoś obiecywał, to były to włoskie media. Poza tym, co jak co, ale wielkie transfery to nam w tym momencie są nam najmniej potrzebne. Przyszedł Suzao, przyjdzie jeszcze pewnie jeden obrońca i jeden pomocnik i to w zupełności powinno wystarczyć.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 06 lip 2007, 16:21

Zico_FCI pisze:Zacznijmy od tego, że Massimo nic takiego nie obiecywał. Jeśli ktoś obiecywał, to były to włoskie media.
no wlasnie nie wiem czemu ale sie wszyscy uczepili ze Moratti obiecal wielkie transfery na 100-lecie. ja nie pamietam takiego wywiadu gdzie by tak mówil. i szkoda ze Grosso odszedl bo wcale tak źle nie gral.

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 06 lip 2007, 17:12

Najlepiej sprzedajcie jeszcze gdzieś Materazziego i Toldo i będziecie mogli powiedzieć o sobie że jesteście włoską druzyną pełną gębą :D

A co do transferów to nie wpierajcie mi że Inter jest już taką super druzyną że nikogo już nie potrzebuje.
Oczywistym jest że gdyby przyszedł do was Lampard czy Torres to bylibyście jeszcze silniejsi ale niestety w ostatnich kilku latach gwaizdy omijają Italie szerokim łukiem i wybierają głównie Anglię i Hiszpanię.
Taka jest w tej chwili tendencja i wynika głównie z niekorzystnych we Włoszech systemów podatkowych tak więc to że Moratti nie sprowadza żadnych gwiazd na 100-lecie klubu to nie jest tak do końca jego wina.Zapewne Massimo miał takie plany ale chcieć to nie znaczy móc.

Jeśli chodzi o Grosso to Inter zrobił naprawdę wielki błąd że się go pozbył i raczej nie będzie w stanie pozyskać nikogo w jego zastępstwo(o podobnej klasie za tak niską cene).Naprawdę ubolewam że Grosso jest kolejnym włoskim bohaterem z Mundialu po Tonim, Cannavaro i Zambroccie, który opuszcza włoską serie A.A pomyśleć że jeszcze w czasie Mundialu wszyscy włoscy piłkarze występowali w lidze włoskiej i był to jedyny taki kraj na MŚ...
Naprawdę serie A straciła ostatnio zbyt dużo gwiazd żeby teraz w tak głupi sposób pozbywać się kolejnych.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2007, 17:25

to fakt - skoro taki toni woli bayern - a umowmy sie ze bundesliga to inna dyscyplina sporu niz serie a - to cos jest nie tak

ale nie tylko podataki na to wplywaja - rowniez sprawy z zamieszkami kibicow, aferami finansowymi i juveneutsem, przekazywaniem kasy pod stolem agentom pilkarskim, etc, etc

a szkoda. bo obok pilki hiszpanskiej zawsze lubilem serie a. w przeciwienstwie do ligi angielskiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”