Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 51

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2007, 21:20

Karol Drej, 26-letni pomocnik występujący ostatnio w Motorze Lublin, podpisał dwuletnią umowę z beniaminkiem Orange Ekstraklasy Polonią Bytom.

– To prawda. Podpisuję dwuletni kontrakt z beniaminkiem Orange Ekstraklasy Polonią Bytom. Nie żałuję półtorarocznego pobytu w Lublinie. Dziękuję trenerom, kolegom z zespołu i kibicom za dobre przyjęcie. Przy takim wspaniałym dopingu aż chciało się grać. Chcę jednak spróbować swych sił w wyższej klasie rozgrywkowej – mówi Karol Drej.
zrodlo - konkurencyjny serwis

Transfer dobry, zapewne na dniach kontrakty z Polonia Bytom podpisza nowi zawodnicy : Jakub Wierzchowski [bez klubu], Tomasz Ciesielski [Unia Janikowo] i Przemyslaw Grajek [GKS Tychy].

8)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 lip 2007, 21:50

cloner pisze:Transfer dobry, zapewne na dniach kontrakty z Polonia Bytom podpisza nowi zawodnicy : Jakub Wierzchowski [bez klubu], Tomasz Ciesielski [Unia Janikowo] i Przemyslaw Grajek [GKS Tychy].
Dobry transfer? A kto to wogole? To maja byc solidne wzmocnienia zespolu? Chyba postawie dlugoterminowy zaklad ze Polonia spadnie z ligi. Za gruba kase. WQ Bytomiu nie ma ani pieniedzy na 1 lige, ani stadionu na 1 lige, ani pilkarzy na 1 lige.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lip 2007, 21:55

WQ Bytomiu nie ma ani pieniedzy na 1 lige, ani stadionu na 1 lige, ani pilkarzy na 1 lige.
W Bytomiu nie ma nawet ani pieniedzy na 2 lige, ani stadionu na 2 lige, ale pilkarze sa zajebisci :!:
W Bialymstoku rezerwowi zarabiaja 2-3x wiecej od podstawowych pilkarzy z Bytomia. Tak samo w Polonii W-wa :!:
Przed poprzednim sezonem mielismy spasc z 2 do 3 ligi, a awans pilkarze zrobili, teraz równiez bedzie dobrze 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2007, 20:12

czeher pisze:Do gry w OE powrocily takie medialne nazwiska jak Brzeczek, Kosowski, Niedzielan, moze bedzie ich wiecej :think: np Gorawski
:arrow:
Radosław Kałużny podpisał kontrakt z Jagiellonią

Radosław Kałużny podpisał we wtorek kontrakt z Jagiellonią Białystok. 33-letni zawodnik związał się z białostockim beniaminkiem na rok.

Kałużny to ponad 40-krotny reprezentant Polski, uczestnik mistrzostw świata w Korei i Japonii. W polskiej lidze występował w Zagłębiu Lubin i Wiśle Karków, po czym przeniósł się do Niemiec, gdzie jednak nie zrobił wielkiej furory. A ostatni sezon spędził w lidze cypryjskiej.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 04 lip 2007, 14:28

Kałużny to cienki bolek ale przynajmniej poszedł do Jagi i jego obeność może drużynie z Podlasia pomóc w utrzymaniu. Natomiast nie rozumiem czemu Legia kupiła Chinyamę. Gość owszem ma niesamowity dar do stwarzania sytuacji ale marnuje je jeszcze gorzej niż Włodek. Mozna powiedzieć, że Legia na opak pozbyła się Piotra bo on przynajmniej walnie zawsze te 10 goli w sezonie choć mógłby 20 ale Takesure to nie strzeli pewnie nawet tej dziesiątki a setek będzie miał na mecz coś około 10. Coś a'la Aruna Dindane.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2007, 13:15

Nowi piłkarze Polonii Bytom z kontraktami :!:

Zmiany personalne w naszym klubie odbywają się bez fanfar, za to konsekwentnie. Przed dzisiejszym wyjazdem na obóz do Cieszyna aż trzech piłkarzy uzgodniło i podpisało umowy z Polonią.

Po kilku treningach i pomyślnym przejściu badań medycznych z bytomskim klubem związał się bramkarz Jakub Wierzchowski. To jak na razie najgłośniejsze nazwisko z letnich nabytków, były reprezentant Polski i gracz niemieckiego Werderu Brema, w 1999 roku mistrz Polski z Wisłą Kraków. Ostatni pobyt w Zagłębiu Sosnowiec nie wyszedł mu na dobre, Wierzchowski zmagał się z kontuzją, ale wygląda na to że to już przeszłość i przed Jakubem szansa ponownego pokazania się na boiskach ekstrklasy.

O zainteresowaniu pomocnikiem KSZO Hubertem Robaszkiem mówiło się jeszcze w trakcie drugoligowego sezonu. Rozmowy nie były jednak łatwe, bowiem Robaszek był związany z poprzednim klubem kontraktem i trzeba za niego zapłacić. Polonia rzadko decyduje się na wydawanie pieniędzy za transfer, tym razem jednak bytomianie zdecydowali się zapłacić KSZO zapisaną w kontrakcie kwotę odstępnego, czyli ok. 70 000 złotych. Robaszek związał się z Polonia dwuletnią umową.

Kolegą Robaszka z KSZO jest napastnik Arkadiusz Sojka. Oboje w przyszłym sezonie znowu zagrają razem, bowiem Sojka także podpisał kontrakt z Polonią. Napastnik przyszedł do Bytomia z kartą na ręcę i również związał się z Polonią na dwa lata.
Jak widzicie, Polonia sie wzmacnia, jest dobrze. Dzisiaj ekipa wyjechala na obóz do Cieszyna, gdzie rozegraja dwa sparingi, ze Zniczem Pruszków i Podbeskidziem Bielsko-Biała.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2007, 18:24

cloner pisze:Jak widzicie, Polonia sie wzmacnia, jest dobrze.
cloner jak narazie te transfery mozna nazwac uzupelnianiem skladu niz wzmacnieniem go :!: Ludzie, ktorzy nie maja prawie ze zadnego doswiadczenia na najwyzym szczeblu rozgrywek - ale pozyjemy zobaczymy

A taki Wierzchowski to nie dal sobie rady nawet w 2/3 lidze :roll:
Paweł Golański piłkarzem Steauy

Obrońca reprezentacji Polski, Paweł Golański został piłkarzem drużyny wicemistrza Rumunii, Steauy Bukareszt - poinformowała oficjalna strona rumuńskiego klubu.

Rywala Zagłębia Lubin w II rundzie eliminacji Ligi Mistrzów wzmocnił także 28-letni hiszpański obrońca Getafe CF, Rubén Martin Pulido.

- Spośród pięciu graczy, z którymi rozmawiamy, dwóch zawodników jest już naszymi piłkarzami - Polak i Hiszpan - powiedział właściciel Steauy, George Becali.

Według nieoficjalnych informacji Rumuni zapłacili Koronie Kielce za 24-letniego Polaka około miliona euro.
No i sie stalo, juz natrafilem na wrzasl w komentarzach ze co zrobil, gdzie poszedl, zenada itp a tak naprawde Steaua to bardzo dobry zespol nawiazujacy juz do zachodnich poteg w jakims stopniu, z roku na rok jest coraz silniejsza, wydaje krocie na pilkarzy (niedawno jakeigos mlokosa kupili). w najblizszem, przyslzosci wroze im swietlana przyszlosc :P

Pulido to tez nie byle kto, moze zaden tam fenomen ale na lige rumunska czy pomoc w europejskich pucharach anpewno sie rpzyda - solidny gracz - w tym soznie rozegral 14spotkan w Getafe (9meczy od 1 do 90min)

Dzieki temu transferowi mamy dodatkowe, mamy doatkowe emocje podczas spotakania Lubin - Steaua :P - :lol: kiedys Zewlakow w Anderlechvie, Oli w PAO a teraz Golinksi w Steaua przeciwko polskiemu zepsolowi ::P

Wydaje sie ze brak awansu do LM Steaua bedzie dla nich tragedia :!: A co dopiero zupelnie odpasc z rozgrywek europejskich

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 lip 2007, 22:48

Giza i Niedzielan - minimaliści?

Polscy piłkarze to minimaliści - stwierdził w trakcie rozmowy jeden z pierwszoligowych trenerów (nieważne który, bo chodzi o zjawisko, a nie nazwiska). - Chcą zarobić, byle się nie narobić. Namawiałem jednego do przyjścia do klubu. Masz 80 tys. euro kontraktu plus 40 tys. z tzw. wejściówek. Wie Pan co odpowiedział? - Trenerze, mi wystarczy 90 tys. euro, ale na rękę. Bał się zaryzykować dla 10 tys. euro.

Piotrowi Gizie w Rapidzie Bukareszt zaoferowano nie tylko kilka razy wyższy kontrakt, ale za jeden mecz dostałby tyle, ile zarabia w Cracovii przez dwa miesiące. Czego się wystraszył? Przecież w Rumunii nie byłoby trenera Majewskiego, który niechętnie go wystawia, bo piłkarz nie lubi biegać. Może wziął pod uwagę zdanie żony, która nie chciała wyjeżdżać z kraju. Czyżby bał się, że sobie nie poradzi, a może woli siedzieć spokojnie w Krakowie.

A Andrzej Niedzielan? Twierdził, że wreszcie chce grać i jest nawet w stanie zrezygnować z wysokiego kontraktu w Holandii (około 600-700 tys. euro), że większe szanse powrotu do kadry będzie miał z Polski niż z ławki w Nijmegen. Co innego słowa, a co innego czyny. Nie chce jednak zaakceptować warunków umowy z Wisłą. I to nie dlatego, że nie odpowiadają mu pieniądze. Nie zgadza się, by wypłata połowy kontraktu była uzależniona od jego formy. Czyżby były reprezentant Polski i zdobywca m.in. 21 goli w sezonie 2002/03 w polskiej lidze nie wierzył w swoje umiejętności? Czy właśnie tak zachowuje się piłkarz, który zapewnia, że przede wszystkim chce grać?
ciekawy pkt widzenia ale ... cos w tym jest :roll:

kubajar
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubajar » 06 lip 2007, 23:00

Trudno się z powyższym postem nie zgodzić... Taka już mentalność polskich graczy. Gadają że niby pieniądze nie są najważniejsze, że chodzi im o grę w pierwszym składzie, a przyjdzie co do czego to zmieniają zdanie.

Awatar użytkownika
Carvalho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carvalho » 08 lip 2007, 17:32

Radosław Gilewicz piłkarzem Polonii Warszawa. 36-letni piłkarz związał się z ekipą "Czarnych Koszul" dwuletnim kontraktem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2007, 14:38

Baster, Łabędzki, Chmiest i Szyndrowski w Arce

Marek Baster, Michał Łabędzki, Marcin Chmiest i Marek Szyndrowski zostali zawodnikami Arki - poinformowano na konferencji prasowej gdyńskiego klubu.

Ludzie o co chodzi z tym Chmeistem :?: nie moze sie zdecydowac :think: czy wyniknely jakies obeitnice bez pokrycia na Cyprze :think:

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 09 lip 2007, 14:48

czeher pisze:Ludzie o co chodzi z tym Chmeistem
Nie wiadomo. Nigdzie o tym nie piszą.Wiem tyle, że miał dzisiaj się stawić w Gdyni i podpisać kontrakt z Arką.
czeher pisze:nie moze sie zdecydowac
Tak jak wspomniałem, nigdzie o tym nie piszą, ale myślę, że coś jest na rzeczy. Przejście do Arki byłoby dobrym krokiem, bo miałby stałe miejsce w składzie. Za rok pewnie I liga i ewentualnie lepszy klub np. Wisła. Zresztą na miejscu Wisły kupiłbym go już teraz bo kto ma strzelać bramki? Brożek już jest zmarnowanym talentem co potwierdził ostatni sezon. Małecki jest za mlody i wyraźnie słabszy od Janczyka z Legii, a ten jak wiemy też w OE nie błyszczał.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2007, 9:29

Ustalono warunki transferu Janczyka do CSKA Moskwa

Wczoraj ustalone zostały warunki transferu piłkarza Legii Warszawa Dawida Janczyka do CSKA Moskwa. 19-letni napastnik przejdzie do rosyjskiego klubu za rekordową kwotę 4,2 mln euro (ok. 15,75 mln zł) - poinformował "Dziennik Polski".

Wychowanek Sandecji Nowy Sącz, robiący furorę na trwających w Kanadzie mistrzostwach świata drużyn do lat 20, sprzedany zostanie za 4,2 mln euro. Na sporządzonej umowie, pod którą podpisali się Mirosław Trzeciak, wiceprezes, zarazem dyrektor sportowy Legii Warszawa oraz przedstawiciel CSKA brakuje tylko autografu samego zainteresowanego. Zostanie on złożony po powrocie polskiej ekipy zza oceanu.

- Właśnie dzwonił do Kanady menedżer Jerzy Kopiec z informacją, że Legia dogadała się z CSKA w sprawie mojego przejścia do Moskwy - potwierdza w telefonicznej rozmowie z "Dziennikiem Polskim" Dawid Janczyk. - Przyznam, że zatkało mnie, kiedy usłyszałem liczbę przekraczającą 4 miliony euro. Staram się na razie o tym nie myśleć. Najważniejszy jest dla mnie obecnie turniej, w którym uczestniczę. Na przeprowadzkę do Rosji przyjdzie czas po przyjeździe do kraju.

Jerzy Kopiec nie kryje satysfakcji z sumy wynegocjowanej przez Legię. - Atlético dawało trzy i pół miliona, ale chciało płacić w ratach - mówi menedżer Janczyka. - Ofertę Hiszpanów przelicytowali moskwianie. Na kwotę proponowaną przez CSKA zgodził się wiceprezes, zarazem dyrektor sportowy Legii Mirosław Trzeciak, ja również nie zgłosiłem zastrzeżeń. Dawid na sporządzonej umowie podpisze się tuż po powrocie reprezentacji z Kanady.

Janczyk, który stanie się najdroższym graczem, jakiego kiedykolwiek sprzedano z polskiej ligi, nie chce dłużej rozwodzić się nad swym transferem. Chętnie opowiada natomiast o czekającym biało-czerwonych czwartkowym meczu z Argentyną, którego stawką będzie ćwierćfinał mundialu U-20.

- Poradziliśmy sobie z Brazylią, dlaczego nie mamy pokonać Argentyny? - zastanawia się napastnik. - Mam na koncie żółtą kartkę, dlatego istotne dla mnie jest, iż po fazie eliminacyjnej anulowane zostaną dotychczas otrzymane kartoniki. Będę mógł więc zagrać na pełny gaz. Cieszę się, że forma przyszła w najbardziej odpowiednim momencie. Wierzę, że Kanadę opuścimy dopiero po finale.
No to Legia w tym oknie zarobi ze ho ho - najpierw Fabian a teraz Janczyk :!:
Moim zdaniem Legia zrobi bardzo dobry interes :smoke: - kto by pomyslal ze ktos kupi zawodnika z pola z polskiej ligi za taka cene :!:
Na chwile obecna dla Legii nie jest to zbyt wielki cios, oslabienie bowiem wiosna to Janczyk i tak nic wielkiego raczej nie pokazal a i pewnego miejsca nie mial - Korzym chyba jednak lepiej sie prezentowal :!:
W tym sezonie rowniez moglby miec problemy :arrow: Grzelak, Chinyama, Korzym, Grosicki
Wiec pewnie zniklby z szarej rzeczywistosci OE a tak zniknie w Moskwie :P Bo jednak co do jego postawy sportowej mam sporo watpliwosci - Jednak CSKA lubi stawiac na mlodziez w ataku - niegdys stawiali na V. Love - kotrego rowneiz sciagneli po jakis mistrzostwach zdaje sie
Rok temu sciagneli Jo, ktory po przyjsciu robil furore a aktualnie tez gra w Kanadzie, Poza tym jest jeszcze mlodszy brazylijczyk Ramon
Wiec Janczyk akurat wiekiem nie bedzie obdiegal zbytnio od rywali :P

Wg mnie zloty interes Legii - to jest chyba najlepszy moment aby go sprzedac - 3mecze w Kanadzie wypromowaly go - pewnie za jakis czas nikt takiej kasy by nie dal

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 lip 2007, 9:49

Dziennik Polski ? Co to za źródło :lol:

4,2 mln to całkiem niezła cena, jak za taki talent, chociaż kierunek Rosja w jego przypadku mnie nie przekonuje. Mam nadzieję, że jeszcze przez rok Janczyk zostanie w Legii, a potem dopiero odejdzie, do silnego klubu z zachodu, za być może jeszcze większe pieniądze. Jedyne co dobre w przeprowadzce Dawida do Rosji, to CSKA. Renoma, pieniądze, Liga Mistrzów...w sumie jedyny klub na wschodze, który ma ambicje i pozwala sie ukształtowac piłkarsko.
Żal będzie, jeśli w koncu do tego transferu dojdzie, bo Janczyk młody jest, jeszcze mogłby sezon pograc w Polsce, kto wie jakby mu sie wiodło.
czeher pisze:to jest chyba najlepszy moment aby go sprzedac

czy ja wiem...napisałem już, że w przyszłym sezonie mogłby grac jeszcze lepiej i jeszcze bardziej sie wypromowac...chociaz równie dobrze moglby grac padake...jak dla mnie jesli mamy go sprzedac w tym okienku transferowym, to powinnismy poczekac do konca mistrzostw świata...czyli pewnie jeszcze jakies 2 dni :lol:

W Trzeciaku podoba mi sie to, ze nie jest człowiekiem, ktory chce jak najszybciej zarobic, a jest człowiekiem ktory chce zarobic albo dobrze, albo wcale. Jestem pewien, ze jakby kto inny byl odpowiedzialny za transfery, to Fabian by odszedl do Arseanlu 2 razy taniej, a cena Janczyka by wynosila około 1,5 mln €. Kiedy usłyszałem, że chce za Janczyka 6 mln, to nie byłem zdziwiony, a zadowolony, ze wreszcie jest ktos, kto potrafi walczyc o swoje. :]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 lip 2007, 10:03

Bonso pisze:Mam nadzieję, że jeszcze przez rok Janczyk zostanie w Legii, a potem dopiero odejdzie, do silnego klubu z zachodu, za być może jeszcze większe pieniądze.
Ale powiedz mi gdzie ma sie wypromowac :?: W naszej lidze :?: - gdzie nie jest powiedziane, ze bedzie gral pierwsze skrzypce w ataku Legii
No chyba ze Leo go weznie do kadry - ale wtedy mysle ze bedzie brany tylko i wylacznie tak jak Fabian, dla obeznania sie z kadra bo jednakw ataku rywalizacja jest.
W Europejskich pucharach tez sie nie pokaze bo Legia w nich dlugo nie zagra wiec niby czemu jego cena ma sie zwiekszysc :think:
Wg mnie powinni go sprzedac juz teraz - znaczy po MS i jak wspomniales nie podpalac sie tylko wynegocjowac jak najlepsza cene

A tak na marginesie - Janczyk moze podizekowac chyba toszke Korzymowi czy Grosickiemu, ktorzy jezeli nie sa nawet odrobine lepsi to napewno rownorzadni - a ustawienie z 1napastnikiem - to juz wogole nie jest powiedziane czy strzleilby te bramki i czy by gral :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”