FIFA U-20 World Cup - Strona 16

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2007, 21:04

Corinthians pisze:Jeżeli niektórzy gloryfikują Argentyne, to jak ma się sytuacja z Polską? Polska ma najgorszy bilans bramkowy ze wszystkich zespołów na drugich miejscach, straciła 7 goli zagrała trzy nijakie mecze, szczęśliwie wyszła z grupy i piszecie, że mają duże szanse z Argentyną, tylko dlatego, że wcześniej pokonali Brazylie.
A mozesz mi napisac kto tak pisze :?: bo raczej napewno nie mozesz tego wyniesc po moich postach :!:
Jestem zdania takiego co Ty, zreszta suche fakte mowia same za siebie (co pokazuje pogrubiony tekst)
Polska powinna odpasc po Korea byla o duzo lepsza i tylko Bialkowski uratowal sytuacje, jak i Janczyk - ktoremu wyszedl jeden zwod na 3 i juz wokol niego rozpetala sie burza - jak podczas debiutu w Legii gdzie strzleil bramke a potem nie nawiazywal juz do tego wyczynu

Corinthians pisze:Po pokonaiu Kanarów teraz w Polsce panuje stereotyp, że wszyscy latynoscy młodzi piłkarze są przereklamowani, bo Pato nic nie zagrał, i 'pokonamy Argentyne tylko dlatego, że jest z tego samego kontynentu co Brazylia'
A skad to wziales to nie wiem :think: - no chyba ze na oncie

Tak zeby bylo jasne sadze ze nie sprostamy Argentynczyka dla ktorych ewentualne odpadneicie byloby tragedia, a dla nas to juz i tak wiele :!: A o Argentynie napisalem pod katem calego turnieju, jakos nie widze ich w roli glownej, jak i chodzilo mi o to ze dream teamem nie sa :!:

wania89
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 07 lip 2007, 22:06

Ja uważam, że naszą siłą jest po prostu gra defensywna, moim zdaniem wy tego nie dostrzegacie, bo po każdym przejęciu piłki wybijaliśmy ją na uwolnienie, zwróćcie uwagę ile mieliśmy przechwytów, gdyby polacy mieli opanowaną świetnie grę z kontry bylibyśmy czarnym koniem imprezy. Brakowało siły i wytrzymałości, nie mieli siły grać 90 minut otwartej piłki. Polacy jak tylko próbowali rozgrywać piłkę to im to na prawdę wychodziło dobrze, tylko że robili to zdecydowanie za rzadko, i tu mam pretensje do Globisza, bo to jest rzecz banalna do zauważenia i do skorygowania. Moim zdaniem Polacy mieli wybór - albo grać tak, żeby przejść dalej, albo próbować prezentować dobry, otwarty futbol, ale i jednocześnie podjąć ryzyko przegranej:) Wybrali to pierwsze, czyli po golu trzymać wynik. Co do USA to to był w ogóle dziwny mecz, zwróćcie uwagę, że przez pierwsze 5 minut, do gola, USA nie potrafiło przejść połowy, a Polska spokojnie kontrolowała sytuację. Później wszystko prysło, poczuli się zbyt pewni siebie i koncert gry dał Addu, niektórzy mówią żę też Szetela, ale on IMO był zupełnie niewidoczny, ale strzelił 2 piękne gole. Śmieszy mnie to, że mówcie że technicznie Polacy są słabi... Nie wiem może oglądamy inne mecze... USA IMO jest drużyną średnią technicznie, ale wprost genialną fizycznie i taktycznie, plus geniusz techniczny Addu. Taka mieszanka prowadzi na pewno do sukcesów na takich turniejach. Ale teksty MLSoccera są najzabawniejsze;) traktuje to USA jakby to było nie wiem co, a Polaków jak śmieci, przeciętniaków... a tak naprawdę zwróćcie uwagę, że koleś odezwał się dopiero po meczu z USA, wtedy wrócił do swoich uwag o przeciętności Polaków, dlaczego o tym nie mówił po meczu z brazylią...? :/ Co jeszcze odnośnie meczu z koreą to popatrzcie sobie na statystyki strzałów i policzcie groźne akcje z obu stron - gra koreii ładnie wygląda ale w ani jednym z 3 meczy nie przyniosła kożyści, poza tym przy golu Koreii białkowski był faulowany, bramkarz w piątce nie ma prawa być popchnięty, czy nawet dotknięty...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lip 2007, 22:12

Dobrze w obronie to my graliśmy z Brazylią. Z USA, czy Koreą to był jeden wielki chaos i panika w niektórych sytuacjach. Nie mówię już o minięciu stopera na jeden zwód :? Gdyby nie dobra gra Białkowskiego Korea mogła nas roznieść prawie jak USA, bo sytuacji mieli sporo. Dobrze w obronie graliśmy z Brazylią, a potem już tylko coraz więcej błędów, niepewnych interwencji i właśnie chaosu. Nie mówiąc już o brakach kondycyjnych :roll:

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 07 lip 2007, 22:19

Ile razy na cały mecz Białkowski interweniował w groźnych sytuacjach? Bo ja doliczyłem się 4... więc tyle co z USA by nie było...;] Właśnie, wszystko przez braki kondycyjne, IMO dlatego tak grają defensywnie:)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lip 2007, 22:35

W defensywie grają słabo. W zasadzie to strzelili nam trzy bramki, tylko przyjmowali piłkę ręką, ale nie zmienia to faktu, że krycia tam nie było. Nasi obrońcy nie raz kładli się jak tyczki w slalomie alpejskim. Raz gość mógł sobie spokojnie przyjąć piłkę na 6 metrze i strzelić - trafił w Białkowskiego. Była też sytuacja wejścia JEDNYM zwodem w środku pola karnego przez całą naszą obronę. Wślizg Strugarka w ostantniej chwili utrudnił strzał, dzięki czemu Białkowski mógł skutecznie interweniować. Dodać do tego rzuty wolne (w tym na bepośredni strzał - piłka trafiła w głowę Strugarka) i paradę Białkowskiego po strzale głową z końcówki meczu itd. Nie chce mi się teraz przypominać wszystkiego :P Fakt jest jednak prosty. Nasi obrońcy są za łatwi do przejścia w grze 1 na 1. Łapiemy też bardzo dużo kartek właśnie przez to nieradzenie sobie. Dodać do tego braki kondycyjne, nasi piłkarze oddychali rękawami :P I tworzy się cały obraz meczu z Koreą. Więcej szczęścia niż rozumu mimo wszystko i pisz sobie co chcesz, ale nie udowodnisz mi, że w obronie gramy dobrze. Graliśmy dobrze z Brazylią, w pozostałych meczach to była obrona Częstochowy, tylko bardziej paniczna i z wielką ilością improwizacji i tego najważniejszego - farta.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 lip 2007, 22:46

Co do samego przereklamowania, to naprawde nie trzeba wchodzić na onet, tylko wystarczy cofnąc sie kilka stron wczesniej i napewno znajdize sie takie posty i to nie tylko o Pato, ale i o Adu... To jest komentowanie po pierwszym spotkaniu w turnieju, teraz wszystko wyglada kompletnie inaczej, Pato szybko sobie strzelil, a Adu gwaida chyba numer 1 tych mistrzostw. Naprawde ma talent, podobnie zreszta kilku innych Amerykanow.

Co do siły Polski to jest to defensywa. Głupio to brzmi patrzac na ilość straconych bramek, ale to prawda. Ofensywa zamyka sie w 2-3 dobrych podaniach i moze 2 sytuacjach w spotkaniu. :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 07 lip 2007, 22:47

czeher pisze:A skad to wziales to nie wiem - no chyba ze na oncie
Akurat na innym forum spotkałem się z wypowiedziami, że możemy pokonać Argentynę, bo pokonaliśmy Brazylię, więc taki styl nam leży :lol:
czeher pisze:, jakos nie widze ich w roli glownej
Możesz mi powiedzieć czemu tak uważasz? Oczywiście nie mam zamiaru Cię przekonywać do moich racji, i szanuję Twoje zdanie, ale mam wrażenie, że szanse zespołów oceniasz po tym, jak spisują się w fazie grupowej. A przypominam, że dwa lata temu w Holandii Argentyna wyszła z grupy na drugim miejscu z jedną porażką na koncie, strzelając zaledwie 3 gole! A potem w fazie pucharowej pokonała Brazylie, Hiszpanie i Kolumbie, które w fazie grupowej straciły łącznie jedną bramkę. Taki sam przykład z Nigerią - zaledwie 4 punkty w grupie i drugie miejscu w całych mistrzostwach. Wniosek jest prosty - w fazie grupowej mogą dziać się różne cuda, klase zespołów i ich prawdziwy potencjał pokaże dopiero faza pucharowa.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lip 2007, 22:56

Jarzinho pisze:Co do siły Polski to jest to defensywa. Głupio to brzmi patrzac na ilość straconych bramek, ale to prawda. Ofensywa zamyka sie w 2-3 dobrych podaniach i moze 2 sytuacjach w spotkaniu.
Można powiedzieć, że obrona jest naszą siłą, bo atak prawie nie istnieje właśnie poza tymi kilkoma okazjami w meczu. Mimo wszystko ilość błędów popełniana w obronie (w tym też indywidualnych) nie pozwala powiedzieć, że ta formacja jest pewna. Będzie nam bardzo ciężko się bronić w spotkaniu z Argentyną.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 lip 2007, 23:44

Mam takie pytanko , Jesli przejdziemy Argentyne to z kim bedizemy grac i czy Brazylia awansowala czy to dopiero po dzisiejszych meczach rostrzygnie??

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 lip 2007, 23:57

myhalek_acm pisze:Jesli przejdziemy Argentyne to z kim bedizemy grac
http://www.fifa.com/u20worldcup/matches/kostage.html
czyli najpewniej Meksyk :!: moj faworyt :smile2;

Co do Brazylii najpewniej awansuje - jezeli Kostaryka nie wygra dzisiaj 2bramkami albo Szkocja 3 czy 4, lub Zambia nie wyrga to juz dizisaj awansuje :!: Bowiem 2najslabsze teamy odpadaja z 3pozycji czyli Korea Polnocna mozna juz wywalic bo ma 2okt a reszta ma jeszcze mecze wiec pewnie ich przegoni :!:

PS. Zambia wygrywa :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 08 lip 2007, 0:03

czyli najpewniej Meksyk moj faworyt :smile2;
Nie ma co droga usłana rozami :P
Co do Brazylii najpewniej awansuje - jezeli Kostaryka nie wygra dzisiaj 2bramkami albo Szkocja 3 czy 4, lub Zambia nie wyrga to juz dizisaj awansuje Bowiem 2najslabsze teamy odpadaja z 3pozycji czyli Korea Polnocna mozna juz wywalic bo ma 2okt a reszta ma jeszcze mecze wiec pewnie ich przegoni
Wiec awansuje i pewnie wygra turniej :lol:
Teams - Top goals Team GF GFA MP
USA 9 3.0 3
Argentina 7 2.3 3
Chile 6 3.0 2
Mexico 5 2.5 2
Japan 4 2.0 2

More »
Teams - Top cards Team Y R MP
Poland 11 1 3
Panama 10 1 3
Canada 8 0 2
New Zealand 8 0 2
Czech Republic 8 0 3

More »
Players - Top goals Player GF PG MP
AGUERO Sergio 3 0 3
ADU Freddy 3 0 3
SZETELA Danny 3 0 3
ALTIDORE Josmer 3 0 3
SHIN Young Rok 2 0 3

More »
Players - Top cards Player Y R MP
KROL Krzysztof 3 1 2
AMBROSE Efe 2 1 2
VASQUEZ Eric 2 1 3
ADAMS Jamie 2 0 2
COOPER Armando 2 0 2
Nie ma co prowadzimy w zaszczytnych konkurencjach ,jestesmy najbardziej brutalni :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 lip 2007, 0:06

Zapraszam do zapoznania się opnią eksperta:
http://sport.interia.pl/news/zarzeczny- ... cia,940363
PS:
"Argentyna to zespół bez gwiazd" - Jerzy Engel

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 08 lip 2007, 0:34

buuu.... interia.... po co tam w ogóle zaglądać??? To tak jak czytać komenty na onecie...:/ A ten gościu to prezentuje poziom Faktu czy Super Expressu... ale zgodzę się, że Argentyna jest nieco (podkreślam nieco!!!:) ) przereklamowana, gra na tych mistrzostwach na poziomie Brazylii... Nie ma co nawet patrzeć na to, że wygrali 6:0, bo Polska przy Panamie to piłkarscy wirtuozi... Wrócę jeszcze do tej defensywy Polaków, czyli Koreańczycy też mają beznadziejną defesywę? No w końcu Janczyk sam robił 3 obrońców na raz... Poza tym chodzi mi o GRĘ DEFENSYWNĄ ZESPOŁU, dobrze skracają pole, i dobrze ustawiają się w środku pola, gorzej jak drużyna przeciwna przedostanie się pod pole karne. Dodam jeszcze że trudno się dziwić, że momentami tak nas robili, Korea to chyba najbardziej dynamiczny, szybki i świetny technicznie zespół, co do meczu z USA to to po prostu zły dzień Polski, genialny USA, które przecież też prezentuje bardzo wysoki poziom, nawet ich trener mówił, że nigdy nie widział tak grającej drużyny w tej kategorii wiekowej... Reasumując wszystkie moje komenty - ludzie, opamiętajcie się... Polacy osiągneli niebywały sukces, wyszli z grupy pomimo, że mieli chyba 3 najlepsze, jak na razie drużyny turnieju, no może poza Meksykiem nie widziałem lepiej grających ekip. Na pewno mieli dużo szczęścia, ale pamiętajmy, że obawialiśmy się kompromitacji, dostali się na te MŚ fartem, a grali z mistrzami 3 kontynentów, a oni wyszli z grupy, grając jeden świetny mecz, jeden przęciętny i jeden beznadziejny. Po waszych wypowiedziach uznaję, że jesteśmy chyba najbardziej fartownym zespołem na tych MŚ, tylko dlaczego takiego farta nie miała np. Szkocja czy inne drużyny, mające przecież nieporównywalnie słabszych rywali...? Ale to jest typowo Polskie, nigdy nie cieszymy się z tego, co mamy...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2007, 0:58

wania89 pisze:a grali z mistrzami 3 kontynentów,
A i widzisz tak przez naszych komentatorow wkrada sie blad i to powazny :!: Fakt faktem Korea jest mistrzem Azji :!: Tylko ten szczegol iz, nie ta z poludnia lecz o dzowi ta z polnocy :!: czyli ta ktora w nieprawdopodobnych sytuacjach nie potrafila strzleic bramki Argentynie :!:
Korea Poludniowa odpoadla z Japonia w polfinale po karnych a w pozniejszym finale koreanczycy z polnocy "pomscili" tych z poludnia rowneiz w karnych :!:

Ale wkoncu lepiej brzmi medialnie, ze mielismy w grupie 3mistrzow kontynentow :!:

A szkocja vicemistrz Europy juz przepadl

No to Zambia dociagnie do konca pewnie i awansuje do dalszej fazy :!: moze bedzie komplet zespolow z Afryki :think: Comgo musi wygrac jutro z Kanada, ktora nie ma juz szans, a Gambia musi ugrac remis z Portugalia

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2007, 11:23

wania89 - Druga linia to dobrze się spisała w odbiorze przy bramce Janczyka? Bo chyba nie w całym meczu, kiedy często byli cofnięci na 30-35 metr od własnej bramki, a rywale i tak rozgrywali swobodnie piłkę przed polem karnym więc gdzie tu pressing, gdzie tu skracanie pola? Z USA było jeszcze śmieszniej. Przecież często tylko jeden Janczyk biegał w okolicy środka boiska, a reszta tylkosię broniła i to z dużą pomocą szczęścia i umiejętności bramkarza, od czasu do czasu kontratakując. O obronie Korei to Ty tu nie mów. Oni cały mecz atakowali, a nie murowali bramkę. Gola stracili po indywidualnym błędzie. Podstawowa zasada, której uczą wszyscy trenerzy - stoper nie ma prawa zostać ograny 1 na 1, a Koreańczyk nie tylko został ograny, ale jeszcze dostał dziurę :P Z resztą nasi w kilku sytuacjach nie byli lepsi i też dawali się ogrywać jak dzieci. Ale starczy tej krytyki. Mamy dużo szczęścia i potrafimy wykorzystać coś z przodu, mimo że jest tego bardzo mało. Zobaczymy co będzie dalej, ale Argentyna pewnie też będzie nieźle ostrzeliwała nasz prostokąt :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”