FIFA U-20 World Cup

wania89
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: wania89 » 07 lip 2007, 22:06

Ja uważam, że naszą siłą jest po prostu gra defensywna, moim zdaniem wy tego nie dostrzegacie, bo po każdym przejęciu piłki wybijaliśmy ją na uwolnienie, zwróćcie uwagę ile mieliśmy przechwytów, gdyby polacy mieli opanowaną świetnie grę z kontry bylibyśmy czarnym koniem imprezy. Brakowało siły i wytrzymałości, nie mieli siły grać 90 minut otwartej piłki. Polacy jak tylko próbowali rozgrywać piłkę to im to na prawdę wychodziło dobrze, tylko że robili to zdecydowanie za rzadko, i tu mam pretensje do Globisza, bo to jest rzecz banalna do zauważenia i do skorygowania. Moim zdaniem Polacy mieli wybór - albo grać tak, żeby przejść dalej, albo próbować prezentować dobry, otwarty futbol, ale i jednocześnie podjąć ryzyko przegranej:) Wybrali to pierwsze, czyli po golu trzymać wynik. Co do USA to to był w ogóle dziwny mecz, zwróćcie uwagę, że przez pierwsze 5 minut, do gola, USA nie potrafiło przejść połowy, a Polska spokojnie kontrolowała sytuację. Później wszystko prysło, poczuli się zbyt pewni siebie i koncert gry dał Addu, niektórzy mówią żę też Szetela, ale on IMO był zupełnie niewidoczny, ale strzelił 2 piękne gole. Śmieszy mnie to, że mówcie że technicznie Polacy są słabi... Nie wiem może oglądamy inne mecze... USA IMO jest drużyną średnią technicznie, ale wprost genialną fizycznie i taktycznie, plus geniusz techniczny Addu. Taka mieszanka prowadzi na pewno do sukcesów na takich turniejach. Ale teksty MLSoccera są najzabawniejsze;) traktuje to USA jakby to było nie wiem co, a Polaków jak śmieci, przeciętniaków... a tak naprawdę zwróćcie uwagę, że koleś odezwał się dopiero po meczu z USA, wtedy wrócił do swoich uwag o przeciętności Polaków, dlaczego o tym nie mówił po meczu z brazylią...? :/ Co jeszcze odnośnie meczu z koreą to popatrzcie sobie na statystyki strzałów i policzcie groźne akcje z obu stron - gra koreii ładnie wygląda ale w ani jednym z 3 meczy nie przyniosła kożyści, poza tym przy golu Koreii białkowski był faulowany, bramkarz w piątce nie ma prawa być popchnięty, czy nawet dotknięty...

Wróć do „Piłka nożna na świecie”