FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 422

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 lip 2007, 17:16

Kurde rkoeman w quiz się bawisz? Oglądałem więszkość meczów Barcy w tym sezonie ( niestety 80% była na tyle pasjonująca, że nie obyło się bez Red Bulla). Z tego co zaobserwowałem Barca gra trójka w pomocy, z czego najbardziej cofnięty pomocnik (Edmilson, Motta, bądź Marquez) rozbija ataki przeciwnika, przed nim grają Xavi i Deco, bądź zamiast jednego z nich Iniesta (czasem Rijkard decydował się na grę bez DM-a klasycznego- trójką Xavi, Iniesta, Deco. Z gry Barcy wynikałonu że głównym rozgrywającym jest Deco, wspomagany przez Xaviego, bądź Iniestę. Deco często też włącza się do akcji defensywnych drużyny, co wychodzi mu lepiej niż Xaviemu, bądź Inieście, możę ze względu na większą od nich siłe fizyczną. Gra Barcy polega na stopniowym wchodzeniem w pole rywala ciągłymi podaniami między sobą pomocników, przechodzącymi w zbieganie skrzydłami (Messi i Ronaldinho) i robieniem sobie miejsca w polu karnym, gdzie któryś z trójki graczy najbardziej wysuniętych ładuje piłkę zwykle z najbliższej odległości do bramki.

A "łamanie nóg" było w cydzysłowie. Miałem nadzieję, że ludzie stąd mają na tyle wyobraźni, że będą wiedzieć że chodzi o to że koleś gra bardzo ostro, dużo fauluje i często powoduje kontuzje innych graczy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2007, 17:52

Ale o czym my tutaj mowimy, ktoś pisze, ze oglada wiekszość, podkreślam wiekszość spotkań Barcy, a obok tego pisze takie debilizmy połaczone z idiotyzmem, że poprostu żal...
Piłka nożna nie polega na kontakcie, a kogo to obchodzi czy zawodnik został lekko kopnięty czy mocno, faul to faul, nie ma minimalnych spalonych, minimalny spalony to spalony i nic tego nie zmieni. O czym tu dyskutować.
Pilka nożna nie polega na kopaniu nog przeciwnika, Tyle.

Nie będe pisał, że Deco ma zadatki na kapitana, bo tutaj napisali kibice wielu klubów i po co sie bezsensownie pocić, aby komuś to tłumaczyć skoro ogladał wiekszosc spotkań.

Co do FM'ow kilku zawondikow w Polsce i pewnie nie tylko zostało najpierw poznanych dzięki temu, a teraz gdzie są. Taki Adu czy wreszcie Tevez.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 17:53

nie bawie sie w quiz

ale dalej licze na dokladniejszy opis zadan naszych pomocnikow - krycie, asekuracja, rejon boiska gdzie sie poruszaja, etc, etc

to wazne jezeli mamy dalej dyskutowac. nie ma w tym zadnej zlosliwosci ani haczyka. jako ze umiesz pisac po polsku i umiesz pisac z sensem - choc o deco wiekszego pojecia jak na razie nie masz

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 lip 2007, 18:09

rkoeman, myślę, że wiem o Deco i jego grze więcej niż zdecydowana większość ludzi, którzy się tu wypowiadają i mienią się fanami Barceolny. Nie chce Ci rysować schematów gry Barcelony, bo nawet Rijkard sobie z tym za dobrze nie radzi, bo jak mu Ten Cate narysował coś parę lat temu to jedzie na tym bez żadnych zmian, czy jest dobrze czy jest źle, choćby miał Iniestę czy Gudjohnsena na skrzydło wcisnąć. Nie wiem też co mają zadania na boisku poszczególnych pomocników do tematu, o którym mówimy. Ja nigdzie nie napisałem, że Deco to słaby piłkarz, bo tak nie sądzę. Zawsze też mówiłem, że jest to kluczowy zawodnik Barcelony i jak on gra słabo, Barca też gra słabo. Nie umniejszam jego roli w drużynie, ale dla mnie to trochę za mało żeby być kapitanem, a rozmowa jest właśnie o tym i tylko o tym.

A jeśli nie mam pojęcia w jakiejś kwestii którą da się jasno określić, jest obiektywna- np. pozycja na bosiku, rola w drużynie, to liczę na oświecenie. Natomiast nie oświecaj mnie w kwestiach subiektywnych, w stylu Deco jest super, ma charakter, ma charyzmę, bo tu pewnie będziemy mieć inne zdanie a argumentów jednoznacznych kończących sprawę żaden z nas nie znajdzie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 18:15

jednak nic nie wiesz

wlasnie to widze. jaki ten cate? ten cate prowdzil jedynie treningi i pomagal ryjkowi sedziujac mecze kontrolne. wiec smiech na sali. widziales jakis trening barcelony? nie

o deco widze nie wiesz nic bo nie umiesz mi odpowiedziec na proste pytania - napisales to co wie kazdy myslac ze schemat gry barcy jest dla niego oczywisty

a tak nie jest

i wlasnie to pokazales. jako ze nie chcesz badz nie umiesz udowodnic ze wiesz wiecej od kibicow barcelony udzielajacych sie w tym temacie stajes sie lekko zenujacy.

masz oczywiscie szanse wyjsc z honorem z tej dyskusji pokazujac ze to co psizesz jest prawda. na razie pokazales ze nie wiesz nic. a to dosc slabe

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 lip 2007, 18:24

rkoeman robisz sie niepoważny. Czy sądzisz że ktoś ogląda treningi Barcelony? No może Ty to gratuluje udanego życia osobistego jak nie masz nic innego do roboty.

O roli Henka Ten Cate wiem wyłącznie ze stron o Barcelonie i opinii kibiców Barcelony, z których wynikało jednoznacznie iż był on odpowiedzialny za taktykę w zespole, co byłoby oczywiste, gdyż tak jest w wielu zespołach europejskiej czołówki, że asystent odpowiada za taktykę.

Żenujący to jesteś niestety Ty, bo muszę się powtórzyć, że nawet jeśłi mi udowodnisz że nie wiem nic o taktyce Barcelony, kompletnie nic, to nie ma to absolutnie żadnego wpływu na temat na który dyskusja owa się toczy a mianowicie- "Czy Deco nadaje się na kapitana, bądź jego zastępcę". Nie użyłem nigdzie argumentu na nie związanego z jego pozycją/rolą/zadaniami na boisku, więc dlaczego wysuwasz kontrargument, kiedy nie padł argument. Trochę logika u Ciebie szwankuje.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 lip 2007, 18:30

rkoeman robisz sie niepoważny. Czy sądzisz że ktoś ogląda treningi Barcelony? No może Ty to gratuluje udanego życia osobistego jak nie masz nic innego do roboty.

A ja znam goscia ktorego siostra byla kiedys w Barcelonie .... i ze swoim chłopakiem widziala trening Barcy

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 09 lip 2007, 18:39

wazza pisze:O roli Henka Ten Cate wiem wyłącznie ze stron o Barcelonie i opinii kibiców Barcelony, z których wynikało jednoznacznie iż był on odpowiedzialny za taktykę w zespole, co byłoby oczywiste, gdyż tak jest w wielu zespołach europejskiej czołówki, że asystent odpowiada za taktykę.
O tym jaki był podział obowiązków między Rijkardem a Ten Cate wiedzą chyba tylko oni sami, więc nie kieruj się za bardzo opinią kibiców - bo ilu kibiców, tyle opinii. Dla niektórych architektem sukcesów Barcy był Ten Cate, inni domagają się dymisji Laporty a jeszcze inni - sprowadzenia Kaki i C. Ronaldo. Więc to akurat żaden argument.
kaczy pisze:A ja znam goscia ktorego siostra byla kiedys w Barcelonie .... i ze swoim chłopakiem widziala trening Barcy
Pogratulować.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 18:42

dla imc wazy widze ogladanie treningow swojej ukochanej druzyny to rzecz niepojeta

coz. dla mnie nie. dla mnie to dosc wazne. i bardzo ciekawe

pozniej unika sie takich glupot jak powielane przez dzieciarnie teksty o henku ten cate ktory mial rownie wielki wplyw na nasza taktyke jak np eusebio

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 09 lip 2007, 18:58

No w sumie masz rację to może być dość ciekawe. Odwieczna zagadka, czy tym razem w drodze wyjątku Ronaldinho zjawi się na terningu, czy postanowi jednak w tym czasie wypromować nowy smak Lays'ów. :lol:

A tak na serio to tak, uważam to za stratę czasu, mimo że Manchesterowi kibicuję odkąd wiem, że istnieje coś takiego jak piłka nożna i wiem o co w niej chodzi (jakieś 1992/93 chyba) to nigdy poza fotkami z treningów, przy okazji kupienia nowych graczy nie zawracało to zbytnio mojej uwagi, bo trening swoje a mecz swoje. Wszystko i tak zweryfikuje boisko. A taktykę widać najlepiej w meczach i to tych o wysoką stawkę. Jakbym chciał popatrzeć jak ktoś się rozciąga czy truchta to bym się przeszedł na WF do pobliskiej szkoły i podejrzał.

A te teksty chyba nie takie dziecinne, bo wiele osób je powiela. Ja nie jestem fanem Barcy i nie muszę tego wiedzieć. Opieram się na tym co piszą na serwisach o Barcelonie i co słyszę od fanów Barcelony. Nie kibicuję jej więc nie muszę wszystkiego wiedzieć.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 09 lip 2007, 19:16

No w sumie masz rację to może być dość ciekawe. Odwieczna zagadka, czy tym razem w drodze wyjątku Ronaldinho zjawi się na terningu, czy postanowi jednak w tym czasie wypromować nowy smak Lays'ów.
:spoko: Ładnie, ale do mistrzów napinki jeszcze Ci trochę brakuje :lol:
wazza pisze:A te teksty chyba nie takie dziecinne, bo wiele osób je powiela
Raczej nieprzemyślane. Drużyna grała kiepsko, więc trzeba było znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego - padło na Rijkarda i teorię o nad-taktyku Ten Cate. Nie mówię że Rijkard jest bez winy, ale na pewno nie jest też tak kiepskim trenerem jakim niektórzy chcieliby go widzieć.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 lip 2007, 19:22

Rijkaard ma problemy z odpowiednia reakcja, gdy nie idzie, a w minionym sezonie takich sytuacji bylo dosc duzo. Ktos musial oberwac, za nie do konca udane rozgrywki. To samo z Valdesem. JEden z lepszych graczy , bardzo dobre spotkania, ale wystarczy szmata z Liverpoolem i juz jest nagonka. Ryjowi zazdrosci sie chyba sukcesow jako trener i pilkarz. I jako czlowiek, ktory mial wzloty i upadki ale juz prowadzi stateczne zycie :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 lip 2007, 19:28

gralismy ponad pol sezonu bez 2/3 ataku wiec ciezko bylo o reakcje. ryjek musial rzezbic. na szczescie teraz bedziemy mocniejsi i jak ktos wyleci bedzie kim latac dziury

choc mysle ze poza milito ktos jeszcze do nas trafi

ps - tak wazza. gierka treningowa na zawezonym polu gry 3 razy 25 minut to faktycznie nic ciekawego, nic nie mozna sie z niej nauczyc i nie mozna obserwowac jak trener rijkaard franklin zatrzymuje gre by wyjasnic pewne szczegoly taktyczne

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 lip 2007, 20:07

@wazza to jest jakas akcja zorganizowana z tym kermitem w avatarze wsrod fanow Man U?

http://swiatpilki.com/memberlist.php?mo ... ile&u=6852

Tak na marginesie to ostatnio sporo fanow Man U sie na forum pojawilo.
wazza pisze:No w sumie masz rację to może być dość ciekawe. Odwieczna zagadka, czy tym razem w drodze wyjątku Ronaldinho zjawi się na terningu, czy postanowi jednak w tym czasie wypromować nowy smak Lays'ów. :lol:
:roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lip 2007, 20:23

wazza pisze:No w sumie masz rację to może być dość ciekawe. Odwieczna zagadka, czy tym razem w drodze wyjątku Ronaldinho zjawi się na terningu, czy postanowi jednak w tym czasie wypromować nowy smak Lays'ów.

Nie no rozwalasz wszystko co mozliwe, nawet nie mozna sie śmaic.

Nie dość, że jakoś specjalnie nie potrafisz zaargumentować swoich teroi, to pozneijn ie potrafisz odpowiedzieć na pytania rk, a przeciez nei trzeba ogladac treningow, tylko jak piszesz wiekszosc spotkań Barcy i to naprawde wystarczy, a ten Cate i chipsy to cos w stylu czytam onet. :P

Ja wiem, ze w Polsce reklamy sa tandetne i jest ich malo, ale poogladaj sobie i hiszpanskie stacje i anglielskie i popatrz kto gra w jakich reklamach, albo kto za co sie sprzedaje, bo to lepiej brzmi. Choc mzoe za 2 lata pokaza to w Polsce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”