FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: wazza » 09 lip 2007, 18:09

rkoeman, myślę, że wiem o Deco i jego grze więcej niż zdecydowana większość ludzi, którzy się tu wypowiadają i mienią się fanami Barceolny. Nie chce Ci rysować schematów gry Barcelony, bo nawet Rijkard sobie z tym za dobrze nie radzi, bo jak mu Ten Cate narysował coś parę lat temu to jedzie na tym bez żadnych zmian, czy jest dobrze czy jest źle, choćby miał Iniestę czy Gudjohnsena na skrzydło wcisnąć. Nie wiem też co mają zadania na boisku poszczególnych pomocników do tematu, o którym mówimy. Ja nigdzie nie napisałem, że Deco to słaby piłkarz, bo tak nie sądzę. Zawsze też mówiłem, że jest to kluczowy zawodnik Barcelony i jak on gra słabo, Barca też gra słabo. Nie umniejszam jego roli w drużynie, ale dla mnie to trochę za mało żeby być kapitanem, a rozmowa jest właśnie o tym i tylko o tym.

A jeśli nie mam pojęcia w jakiejś kwestii którą da się jasno określić, jest obiektywna- np. pozycja na bosiku, rola w drużynie, to liczę na oświecenie. Natomiast nie oświecaj mnie w kwestiach subiektywnych, w stylu Deco jest super, ma charakter, ma charyzmę, bo tu pewnie będziemy mieć inne zdanie a argumentów jednoznacznych kończących sprawę żaden z nas nie znajdzie.

Wróć do „Hiszpania”