FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 427

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 17:28

boskigonzo - Jak masz zamiar się napinać w głupi sposób zamiast napisać cokolwiek sensownego to wyjdź i nie pisz wcale. Chcesz się dowartościować? Zbij dziecko, ale pamiętaj - zły dotyk boli przez całe życie :P Nie rób OT i nie zmuszaj innych aby go robili. Koniec OT :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 lip 2007, 17:46

RealFan pisze:Jak masz zamiar się napinać w głupi sposób zamiast napisać cokolwiek sensownego to wyjdź i nie pisz wcale

esz...widze ze ciezko u was z interpretacja wypowiedzi niektorych... ale dla ciebie kolego zrobie wyjatek i napisze o co mi dokladnie chodzilo :)

Jesli Benitez jest takim super extra hiper taktykiem....to ja sie pytam : czemu mu nie idzie z tymi "slabymi" druzynami. Ha , powiesz - bo on w wywiadzie mowil ze slabe druzyny nie maja wlasnego stylu i ciezko jest przygotowac taktyke pod nich. Argument zenujacy i bezsensowny. Druzyny moze i nie maja swojego "wyrobionego" stylu , ale przeciez jakos graja, jakies rozegrania taktyczne maja. Zadaniem trenera i scoutow jest wylapanie na tasmach, meczach etc to co lubia grac, co im najlepiej wychodzi i w koncu to jak moga zagrac przeciwko naszej druzynie. Na kazda taktyke musi byc rozwiazanie. Problem w tym zeby je odnalezc i "zaaplikowac" pilkarzom. Po tych argumentach( o slabych zespolach i benitezie taktyku) mozna rowniez zaryzykowac stwierdzenie ze Lpool powinien wrecz rozgramiac tych srednich i trudniejszych rywali - patrz przyklad Villa, Arsenal, ManU (przypomnij sobie mecze :))

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2007, 17:55

Moderatorzy ostatnio maja urlopy :?: boskigonzo napisał wiecej OT majac 75 postów niz ja majacy kilkanascie razy wiecej.

JA rozumiem, ze ostatnio kroluje MU z Ronaldo, ale bez przesady, o nim juz jest temat i tam mozna sobie rozmawiac min. o żelu we włosach, rekalmach, w ktorych gra, a kreci je po treningu :lol: itp. itp.

Dziwie sie takze wielu forumowiczom, ktorzy sami sie wciagaja w dyskusje z wazza czy w/w uzytkwonikiem, skoro oni pisza 50 postow i nie podaja w nim zadnego argumentu. Ba, wazza to nawet nei potrafi odpowiedzieć na proste pytanie... a stawia teorie, że Ronaldinho zamiast na treningu gra w reklamach, że Deco sie nie nadaje do opaski, że otoczeniu zwiazanym z Barca nie podoba sie podejscie Roniego do treningu czy co tam. Ogolnie wiele śmeisznych rzeczy, ktore mozna wyczytać na onecie.

Wracajac do samego tematu, czyli Barcy. Saviola w Realu, ajkos tego sie mozna było spodziewać. Jaka bedzie reakcja kibiców w Katalonii, mam wrażenie, że bedzie im to obojetne i to bardzo i raczej trudno sie spodziewać podczas GD piekla jakie stwarzano Judaszowi. Wybrał co chciał, klub o światowej renomie, a także z miejscem w napadzie.
Byłem do niego nastawiony pozytywnie i niewiele sie zmieni.

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 10 lip 2007, 18:10

Wiesz Jarzinho, rozumiem, że jesteś wobec siebie krytyczny i sądzisz, że jesteś za cienki w uszach żeby wdawać się ze mną w dyskusje, ale nie bądź dla siebie aż tak surowy, ja jestem wyrozumiały.

Nie wiem o jakich prostych pytaniach ciągle mówisz, bo jeśli o tych z cyklu wiedzy taktycznej o Barcelonie od mojego serdecznego kumpla rkoemana to rzeczywiście nie zamierzam na nie odpowiadać, bo niedługo usłyszę pytanie, jakim systemem pracuje kosiarka do trawy na Camp Nou, albo jakie zadania na Camp Nou mają krzesełka na trybunach.

A żeby nie było offtopa- Saviola w Realu, ale niespodzianka 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2007, 18:13

wazza pisze:Wiesz Jarzinho, rozumiem, że jesteś wobec siebie krytyczny i sądzisz, że jesteś za cienki w uszach żeby wdawać się ze mną w dyskusje, ale nie bądź dla siebie aż tak surowy, ja jestem wyrozumiały.

Jaka dyskusja stawiasz teorie bez zadnego argumentu, nie potrafisz podać dowodow na swoje chore wizje, ktore rodza sie po przeczytaniu felietonu onetowca. Odpowiedziałes choć na jedno pytanie.? Czy mzoe jeszcze nie nauczono cie w szkole ukladać zdań podrzednei złozonych czy jakich tam jeszcze. :wink:

Awatar użytkownika
wazza
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazza » 10 lip 2007, 18:22

Ale zaszalałeś ze znajomością gramatyki. Gościu jesteś moim idolem. Odpowiedziałem na każde pytanie, które było tego warte. Chore wizje to Ty masz raczej, ale jasne wszystko co piszą media o Barcelonie jest wyssane z palca. I widzę jakiś uraz do onetu.... A rzeczywiście był tam ostatnio jakiś artykuł o upośledzonych dzieciach. Jarzinho nie bierz wszystkiego tak do siebie, trochę dystansu....

po 1 WP dla autorów 2 ostatnich postów [off topiców].
kolejne OT beda i karane i "nagradzane" // fieldy

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 lip 2007, 20:31

RealFan pisze:Tyle za niego zapłaciliście, a my bierzemy go za darmo Razz Tak wiem, wtedy był inny zarząd, bo to będzie zaraz Wasz koronny argument
a za Robinho ile daliscie? troche mniej, ale obydwoje przed przyjsciem do Europy byli gwiazdami Ameryki Poludniowej. Mlodymi zawodnikami przed, ktorymi miala byc wielka przyszlosc. Robinho podczas nieobecnosci Kaki i Ronniego jest najwazniejsza postacia w kadrze, natomiast Saviola zawsze byl powolywany do kadry, nawet jesli nie gral i jest uwazany w swoim rodzimym kraju za super grajka. To tak na marginesie, jakbys chcial powatpiewac w umiejetnosci i rozwiniecie sie pilkarsko obu zawodnikow

Jarzinho pisze:czej trudno sie spodziewać podczas GD piekla jakie stwarzano Judaszowi.
Swinskich ryjow bym nie chcial, ale jakis transparencik...czemu nie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 20:35

Berik pisze:a za Robinho ile daliscie? troche mniej, ale obydwoje przed przyjsciem do Europy byli gwiazdami Ameryki Poludniowej
Z tą różnicą, że Robinho zaczyna grać coraz lepiej (przynajmniej w reprezentacji) i kiedy dostanie swobodę w Realu może jeszcze dużo pokazać. Saviola u Was po przyzwoitym początku zaczął się staczać aż do stanu obecnego. Zobaczymy co pokazę w Realu.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 lip 2007, 20:37

Tez prawda, co pisalem wyzej, ale kto mogl przypuszczac, ze Saviola bedzie jaki bedzie? z Robsonem tez rozowo nie bylo...chocby 1 sezon mial tragiczny

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 20:43

Pierwszy sezon wielu piłkarzy ma słaby. To jest dość powszechne i nie ma się czemu dziwić.
Berik pisze:Tez prawda, co pisalem wyzej, ale kto mogl przypuszczac, ze Saviola bedzie jaki bedzie?
Nikt, ale swoje kosztował, a wiązaliście z nim spore nadzieje - odpowiedź na Zizou czy kogo tam :lol:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 lip 2007, 20:49

RealFan pisze:odpowiedź na Zizou czy kogo tam
nie przypominam sobie :think: to jest mozliwe, bo w tamtych czasach nie bylo wszechobecnego internetu. Ale i tak mi sie nie wydaje, zeby to byla prawda. W sumie razem z Kluivertem wcale nie grali zle, w porownaniu do reszty zespolu. Grali nawet dobrze. Saviola byl nawet najwieksza gwiazda druzyny na poczatku(trzeba tez nadmienic, ze reszta byla przecietna w wiekszosci) . W 1 sezonie strzelil 21 bramek! i zostal uznany najlepszym graczem La Liga z Ameryki S. Za RExacha i Anticia byl dobry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2007, 22:03

Obrazek

Kurde dlaczego ja myslałem, że Barca zagra z River... No Inter mistrz Włoch to bedzie jednak lepsza druzyna, wiec i spotkanie sporo ciekawsze. Mam nadzieję, że przyjezie Figo, myślałem, że sie juz nei doczekam jego kolejnego wystepu na przeciw CN.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 lip 2007, 22:18

Fajnie, że wybrano Inter. Co prawda jakaś drużyna z Ameryki Południowej (Boca Juniors na przykład) też byłaby dobra, ale z Interem dość dawno nie graliśmy a mają teraz silną ekipę tak więc mecz dla kibiców zapowiada się przyjemnie. Mam nadzieję tylko, że Vieira nie będzie znowu polował na Leo tak jak to było w przypadku meczu z Juve również podczas Gampera.

Przede wszystkim jednak wszyscy czekają na powrót Figo :] Świńskim ryjem może nie dostanie ( :( ), ale i tak na pewno zostanie należycie przywitany.

No i Chivu może jednak zagra na Camp Nou :P :wink:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 lip 2007, 13:30

Oficjalna strona Realu Saragossa poinformowała właśnie o transferze Milito do Barcelony :arrow: link.

Witamy :spoko: :beer: :pijemy:

Tegoroczne mercato można więc chyba uznać za zamknięte, przynajmniej jeśli chodzi o transfery do klubu :D Teraz pozostało tylko sprzedać piłkarzy którzy mieli odejść (Motta, Giuly, Ezquerro) i rozpocząć przygotowania do nowego, oby udanego, sezonu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 13:39

Ten transfer był tylko kwestią czasu. Będzie szczególnie zmotywowany w GD po szopce Del Corrala :lol: Gabi jest jednym z lepszych obrońców La Liga i na pewno to solidne wzmocnienie. Również uważam, że nikogo nowego już nie powinniście się spodziewać. Załatane zostały wszystkie dziury w drużynie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”