Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 295

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 lip 2007, 19:15

RealFan pisze:Nie jest jednak powiedziane, że na Casca mimo tak młodego wieku nie będą teraz niektórzy patrzeć prawie jak w ostatnich latach na Henry'ego
Największą różnicą będzie to, że od Fabregasa nikt nie będzie oczekiwał zdobywania bramek. Poza tym już w zakończonym sezonie mnóstwo osób sporo wymagało od młodego Hiszpana, a ten sobie mimo tego radził bardzo dobrze :] .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 lip 2007, 19:17

Pewnie, że nikt bramek od niego wymagać nie będzie, bo on ma inne zadania.
RóżA pisze:Poza tym już w zakończonym sezonie mnóstwo osób sporo wymagało od młodego Hiszpana, a ten sobie mimo tego radził bardzo dobrze
Mowa :] W końcu co lider to lider i nie ważny jest wiek. Charakter ma bardzo dobry i w dużej mierze dzięki temu jest tu gdzie jest, bo w innym wypadku dawno by się spalił i już by się plątał po wypożyczeniach. W końcu Real nie chce go na darmo :P

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 10 lip 2007, 16:25

No to tam, według mediów na 90% Sagna jest u nas, musi przejśc jeszcze testy medyczne.. Prawy obrońca, nie wiem, ale możliwe że AW kombinuje przesunięcie Eboue na pomoc 8)

A co do Eduardo - cieszę się na ten transfer, 34 bramiki robią wrażenie, nawet w lidze chorwackiej. Zobaczymy co to będzie xd

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 lip 2007, 16:30

Paszti pisze:możliwe że AW kombinuje przesunięcie Eboue na pomoc
A to niby czemu miałoby służyć? Emmanuel znakomicie spisuje się na prawej stronie naszej defensywy i nie widzę choćby minimalnej potrzeby przesunięcia go do pomocy. Sagna będzie na początku pełnił rolę solidnego rezerwowego. Z biegiem czasu być może kogoś uda mu się wygryźć, ale nie liczyłbym na aż tak pochopne decyzje ze strony Wengera :] .

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 10 lip 2007, 16:39

RóżA pisze:A to niby czemu miałoby służyć? Emmanuel znakomicie spisuje się na prawej stronie naszej defensywy i nie widzę choćby minimalnej potrzeby przesunięcia go do pomocy.
Hm, może dlatego że brak nam skrzydłowych? Chyba że Wenger już całkowicie zamierza przestać nimi grać (no jakoś Hleb i Rosicky nie za bardzo się do tego nadają, z reszta po ich grze to widac (schodzenie do srodka, minimalna ilosc rajdow itd)) no a EE dość często brał udział w akcjach ofensywnych, z ktorych potem wynikala groźna akcja...

Albo to po prostu zabezpieczenie na PNA :P Taki po prostu luźny pomysł to był ;p

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 lip 2007, 16:42

Paszti pisze:EE dość często brał udział w akcjach ofensywnych,
bo takie miał zadania, kilka pięknych asyst. M.in przy bramce Robina w meczu z Charltonem [wszyscy pamiętają gola] ale głownym zadaniem Eboue jest gra w obronie, gdzie gra znakomicie. Sagna myśle, bedzie próbowany z poczatku na środku i moze przeymierzać go bedzie Wenger na srodek właśnie - w razi, jakby miał Gallas odejsć - bo coraz głosniej marudzi.
Choć osobiście wolałbym Djourou na środku. Grać musi, bo jeszcze zechce odejsć - Eboue jest nie do ruszenia. Nie zmienia się pozycji graczy, którzy znakomicie dają sobie rade na swoich pozycjach.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 lip 2007, 16:45

Paszti pisze:Hm, może dlatego że brak nam skrzydłowych?
Ale to nie znaczy że od razu przesuwać Eboue do pomocy kosztem bardzo dobrej gry Emmanuela w obronie.
Paszti pisze:(no jakoś Hleb i Rosicky nie za bardzo się do tego nadają, z reszta po ich grze to widac (schodzenie do srodka, minimalna ilosc rajdow itd))
A nie pomyślałeś że Tomas i Alex dostają właśnie takie wytyczne od Wengera? Obaj wcześniej byli środkowymi pomocnikami i tam właśnie się najlepiej czują. Minimalna ilość rajdów? Chyba tylko i wyłącznie w przypadku Czecha, bo akurat Hleb rajdy lewą flanką przeprowadza bardzo często. Zresztą na temat Jego gry na skrzydle pisałem już jakiś czas temu :] . Obaj Panowie na skrzydłach spisują się co najmniej dobrze.

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 10 lip 2007, 17:34

Winien jestem odpowiedź jakubowi.
jakubbb pisze:Chciałbym wiedzieć jakie nazwiska chętnie widziałbyś na Emirates?

Szczerze to żadnych, bo to nie mój ukochany klub, a wręcz główny rywal i absolutnie nie smuci mnie taki stan rzeczy na Emirates. 8)
Szkopuł w tym, że nie mam co robić, to jako obiektywny obserwatorem się kłócę.
Ale zgodnie z pytaniem. Jakie nazwiska? Wielkie, co najmniej. Bo takich w Arsenalu zdecydowanie brak, a i nic się o takich nie mówi. To jest główny problem.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 10 lip 2007, 17:42

Mass pisze:Winien jestem odpowiedź jakubowi
thx
Mass pisze:Szczerze to żadnych, bo to nie mój ukochany klub, a wręcz główny rywal
Chelsea :> ?
Mass pisze:Ale zgodnie z pytaniem. Jakie nazwiska? Wielkie, co najmniej
To nie jest odpowiedź :lol: Kogo masz na myśli? Eto'o, może Obafemi Martins bo coś o nim słyszałem? Fiorentina proponuje 5,5 mln euro + Valeri Bojinov, ale to nie powinno Wengera w ogóle interesować. Jest jeszcze Huntelaar.
RóżA pisze:Ale to nie znaczy że od razu przesuwać Eboue do pomocy kosztem bardzo dobrej gry Emmanuela w obronie
Sagna może też grać na lewej.

P.S Bakari Sagna dzisiaj kanonierem :) za 6 mln funtów- z nieoficjalnych źródeł. Tani a dobry. Nawet bardzo doby.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 lip 2007, 17:50

jakubbb pisze:Sagna może też grać na lewej.
Clichy na chwilę obecną również ma pewne miejsce w podstawowej jedenastce. Ale jak już mówiłem- z czasem może się wszystko zdarzyć (chyba nie muszę przypominać dlaczego Eboue gra teraz w wyjściowym składzie?) :wink: .

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 10 lip 2007, 18:03

jakubbb pisze:Chelsea Łypiący ?

UNITED.

jakubbb pisze:Kogo masz na myśli? Eto'o, może Obafemi Martins bo coś o nim słyszałem?

Chociażby, jeżeli Wam jeszcze w składzie napastników brakuje.
Brakuje kogoś takiego jak Schweinsteinger.
Może Sneijdera bym dorzucił, może jakiegoś pomocnika z Barcy, bo am teraz jest duża rywalizacja. Kogoś z uznanym nazwiskiem, to wszystko.

Awatar użytkownika
Szyrlo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szyrlo » 10 lip 2007, 19:10

Myślę, że na tego środkowego pomocnika, idealnie by pasował Van der Vaart. Dysponuje dobrym strzałem z daleka, potrafi kiwnąć gracza, często decydował o wyniku meczu z udziałem drużyny HSV Hamburg. To że jest niski, nic nie znaczy, ileż to razy nam pokazywali piłkarze, jak znakomicie grają, z słabymi warunkami fizycznymi.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 lip 2007, 19:36

A mi sie wydaje ze takim elementem dopelniajacym ukladanke w Arsenalu bylby Quaresma. Zawodnik ktory przedrybluje i wylozy komus pilke...a sama swoja obecnoscia przyciagnie uwage obroncow

Awatar użytkownika
Szyrlo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szyrlo » 10 lip 2007, 20:50

boskigonzo pisze:A mi sie wydaje ze takim elementem dopelniajacym ukladanke w Arsenalu bylby Quaresma. Zawodnik ktory przedrybluje i wylozy komus pilke...a sama swoja obecnoscia przyciagnie uwage obroncow
A po co by Quaresma? W taktyce Wenger' a są 2 już boczni pomocnicy: Rosicky i jeszcze dochodzi teraz Reyes, nie sądzę żeby Arsenal wykonał taki ruch transferowy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2007, 20:52

Szyrlo pisze: i jeszcze dochodzi teraz Reyes
Reyes nie jest zainteresowany pozostaniem w Anglii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”