Chlopaczek pisze:I mam wierzyc na slowo ze jestes jednym z tych nielicznych?
W tej kwestii w której jest pomiędzy nami spór (patrz moja wypoiedz o Kaliszu) tak jestem jednym z tych nielicznych. I nie musisz wierzyć mi na słowo bo ja to nie ksiadz a te temat to nie KK jak chcesz dam ci na to dowody.
To bardzo łatwe pytanie, nie dostniesz za nie Nobla. Oczywiście w kontekscie prawdy w wypowiedzi o Kaliszu a nie prawdy ogólnie rzecz biorąc. Bo calkowitej prawdy i w każdej kwestii nie zna nikt.Chlopaczek pisze:To jest bardzo trudne pytanie.Moze odpowiedz jest warta Nobla.
Chlopaczek pisze:A inni moga mi tylko wierzyc lub nie wierzyc czy jestem fanem Milanu.
Bzdura. Mogą zadać ci kilka pytań, które zweryfikuja to czy jesteś kibicem Milanu czy nie. Jest także kilka innych sposobów na sprawdzenie czy kibicujesz Milanowi a wieć na prawdę sądzisz, że można ci tylko wierzyc bądz nie.
Jak to to twoja płeć i kolor włosów zalezy od tego jaki miernik się przyjmnie coś tu nie gra i to bardzo.Chlopaczek pisze:Czy jestem ladna brunetka czy nie jestem to tez sprawa dyskusyjna zaleznie od tego jaki miernik sie przyjmie
Nic? Po prostu nie mają racji a to co głoszą nie jest prawdą, proste.Chlopaczek pisze:I co wtedy?
Ty twierdzisz że mogą być a ja że nie o i po czyjej stronie jest prawda czy po stronie kogos kto sądzi, ze jest jedna prawda czy może po stronie kogos kto twierdz iz istnieja dwie prawdy. Dla mnie przykład ze szklanka to jest jedna prawda lecz przedstawiona w inny sposób a ty twierdzisz inaczej nie ma sensu wchodzić w takie dyskusje bo chyba zbyt mocno zbaczamy z tematu.Chlopaczek pisze:Dwie prawdy?Moga byc.Szklanka do polowy pelna szklanka do polowy pusta (przyjmujac optymistycznie ze naprawde szklanka jest zapelniona idealnie w polowie).
Dobra ty sądzisz ze ilu ludzi tyle prawd i że ta jedna może lezec gdzie indziej. Lecz w tej kwestii za moja prawdą przemawiają FAKTY i SYTUACJA RZECZYWISTA a więc czego ci jeszcze trzeba kosmitów z 4 galaktyki liczac na prawo od ciemnej strony ksiezyca, którzy twierdza ze 2+2=pierwiastek z 17 silnia (przepraszam ale musiałem). Ja nic nie przyjmowałem ja o tym się przekonałem naocznie, empirycznie ty jako ateista i racjonalista powinnieneś to świetnie rozumiec. Ja nic nie przyjmuje tylo swe twierdzenia opieram na dowodach i faktach! Jesli tego nie rozumiesz to będzie cieżko ci to wyjasnić.Chlopaczek pisze:Nie napisalem ze klamiesz tylko napisalem ze niekoniecznie jest to prawda bo ilu ludzi tyle prawd a ta jedna moze lezec zupelnie gdzie indziej (jeszcze zyjac w przeswiadczeniu ze nie ma tam jednego ze slow ktore bylo ale o tym pozniej).To nie jest odwracanie kota ogonem bo jak pisalem nie chodzi o to tylko o niezbyt mila forme.Uprzedzajac a moze raczej wracajac do pytania o mojego "stronnika" Sawyera.Jemu nie zwracalemu uwagi bo znam go nazbyt dobrze z takich zachowan i wiem na co go stac.U Franza cos takiego zobczylem pierwszy raz.Przyjales ze osoby na tym wystapieniu sa glupsze od Ciebie a niektorzy kumple Kalisza to orwellowskie swinie.
Czyli przechodzimy do politycznego meritum sprawy mozna powiedziec wreszcie. Chodzi tu o fakty na temat tego Millera i LiDu itp. Czy podejmujesz się ze mną debaty na ten temat? Ty twierdzisz że nie będe w stanie udowodnić przymiotów kryjących się za określeniem Orwellowska swinia panu Millerowi i spółce a ja sadze ze to udowodnie, zobaczymy kto ma racje?Chlopaczek pisze:Gdyby pewne rzeczy byly tak oczywiste jak nam to tutaj malujesz to znacznie zawezyloby nam sie pole do dyskusji.Starczyloby przedstawic te prawdy objawione oraz FAKTY.Jezeli nie posiada sie informacji z pierwszej reki a Ty naprawde w przypadku orwellowskich swin ich nie posiadasz to nie mozesz (nie powinienes) wymachiwac sztandarem z napisem "prawda".Prawdopodobienstwo nawet bliskie pewnosci nigdy nie bedzie prawda.Gdybysmy sie w to wglebili to serio ciekawe rzeczy nam wyjda.Bo czy krzeslo jest zielone dlatego ze my tak nazwalismy ten kolor czy on jest zielony sam w sobie?A jak postrzegaja takie krzeslo psy ktore widza tylko na czarno-bialo?Dla nich tez to krzeslo jest zielone?Gdzie jest prawda?
Ale to juz takie zabawy.
PS: Takimi zabawami w temacie nie będziemy się zajmowac choć można bo było by to całkiem ciekawe ale jeszcze wpadnie jakiś zły mod i będzie ['].
Mam tak samo tylko że ja wstaje o 10 a dziś musiałem zerwać się o 6 do roboty eh życie.Chlopaczek pisze:Zrzuce to na kark tego iz wstalem dzisiaj o 10 a nie jak zazwyczaj o 14 czyli nie dospalem
Wole wódke i mam nadzieje że pod koniec sierpnia będziemy mogli się razem jej napić i przy tradycyjnej polskiej czy tez nie polskiej wódeczce podyskutować(nie wazne kto stawia moge nawet ja), fuck zapomiałem ze ty nie pijesz no chyba że w tej kwestii się coś zmieniło (oby). Bo jesli nie to ciekawe co będziesz robił na zlocie.Chlopaczek pisze:Wisze Ci piwo.