Liga brazylijska

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy lubicie lige brazylijską?

tak
65
66%
nie
34
34%
Awatar użytkownika
KUBA
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Liga brazylijska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KUBA » 10 gru 2004, 21:55

lubicie lige brazylijską? bo ja tak.ja w brazylii najbardziej lubie flamenco,corinthians,fc sao paulo,santos i fluminense.moim zdaniem liga brazylijska jest jedną z najlepszych lig świata.co sądzicie o lidze brazylijskiej?

Awatar użytkownika
radeq
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radeq » 11 gru 2004, 9:43

Jeszcze nigdy nie ogladalem meczu ligi brazylijskiej ale musia to byc jedna z najlepszych lig świata skoro co rok pilkarze z tej ligi trafiaja do najlepszych lig swiata.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 11 gru 2004, 11:44

Powiem tyle ................. Nieznam sie na tej lidze i zadnego meczu tej ligi niemiałem zaszczytu obejrzeć i nawet mnie do tego niecianie ......ale skoro mówią że to 1 z najlepszych lig worldu to pewnie tak jest :)

Awatar użytkownika
Pawel
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel » 11 gru 2004, 11:48

hmm moim zdanie jest to jedna z najbardziej widowiskowych lig na świecie i za to ja właśnie lubie

Awatar użytkownika
Poko
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Poko » 11 gru 2004, 12:19

Ja uważam podobniew że to dobra liga, jak oglądałem mecz Santosu z Sao Caetano to nie mogłem wyjść z podziwu co Ci piłkarze z obu drużyn robią, piękna ''klepka'', technika piłkarzy, wspaniałem interwencję bramkarzy, a to co robił Robinho to przechodziło ludzkie pojęcie ten piłkarz powinien odrau przejść gdzieś do Europy żeby się nie zmarnować, ten mecz można by porównywać do jakiegoś szlagieru w Europie, naprwadę świetna Liga.......no i gra tam Robinho

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 11 gru 2004, 21:10

Ponoc srednia ilość bramek to 4.2 na mecz!

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 07 sty 2005, 17:46

Ja lubie tylko Santos !!

Awatar użytkownika
ziaro
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ziaro » 07 sty 2005, 18:11

Nowaczek pisze:Ja lubie tylko Santos !!
Tylko pewnie ich znasz :)

Pare razy udalo mi sie ogladac lige brazylijska. Podoba mi sie nawet ciekawa szybko pilka. Wiele ciekawych akcji i liga nawet wyrownana, jest wiele mocnych druzyn

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 sty 2005, 18:19

Jedyne co oglądałem w Brazylii to Copa America i ewentualnie tylko powtorki bramek z meczy. Trzeba przyznać, że graja bardzo efektowną piłke. Dużo akcji, czasami dużo bramek i piękne zwody. Gdyby piłka brazylijska była w Europie to by znalazła wielu fanatykow!

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 sty 2005, 18:19

Najbardziej lubię Santos i Flamengo. Santos za to że ma najlepszą szkółkę piłkarską w Ameryce, Flamengo za to że tam grał jeden z moich ulubionych piłkarzy, Romario.

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 07 sty 2005, 18:22

Nigdy nie widzialem zadnego meczu...sa wogule pokazywane gdzies w TV :?:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 08 sty 2005, 13:22

Kedy jeszcze Wizja TV nie połączyła się z Canal +, to na sportowym kanale ,,Wizja Sport" leciały poszczególne mecze ligi brazylijskiej.
Często oglądałem ją. Oprócz tego transmitowano też Puchar Hao Havelange'a. Tam dopiero sie działo. Technicznie ta liga wybiega bardzo daleko poza normy europejskie.
Robinho w Satntosie się zmarnować nie może. Też obserwowałem tego zawodnika i mogę śmiało powiedzieć, że jest chłopakiem z perspetywą na przyszłość.
Kiedy jednak dochodziło do spotkań w narodowej kadrze, to Robinho zawodził na całej linii. Nie wiem, może jest to poprostu za młody zawodnik na kadrę?
Oprócz ligi brazylijskiej miałem tez przyjemność oglądać Major Soccer Ligue - ligę amerykańską. I dla oka chyba ta druga była lepsza.
Dlaczego? Jeżeli widz ogląda transmisję w AMeryki Południowej, to jakość przekazywanego obrazu jest ... nie za ciekawa. Może i jest to banalny powód, ale mnie to razi i to bardzo.
W USA grali oniegdaj znani zawodnicy, jak np: Valderama, Stoiczkow, Matheos itd. Piłka może nie stoi tam na najwyższym poziomie, ale jakość transmisji rekompensuje straty.
Ciekawym i bardzo rginalnym pomysłem jest pokazywanie w pasku wyniku, bądź statystyk - wywyadu z np: trenerem, piłkarzem ,kibicem.
Reasumując - Brazylia ma piłkarzy, ktorzy nie od dziś zasilają szeregi nie tylko europejskich klubów. Dlaczegoby nie pokazywać tamtejszych meczy w telewizji publicznej? Pytanie retoryczne ?

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 13 sty 2005, 14:14

Dla tych co mają dekoder cyfrowy albo Cyfre + to na kanale 244
jest stacja grecka MAGIC i tam są pokazywane mecze ligi brazylijskiej
w sobote badz niedziele przeważnie miedzy 18 a 21 na żywo.
Obecnie skonczyl sie sezon i jest przerwa.
Ja osobiscie ogladam te mecze bo wole to ogladać niż lige polską :cry:
czy też jak co 10 raz pokazują Juventus na Canale + i te nudne catenaccio
Tak jak kolega wyżej napisal przekaz jest nie najlepszy a komentarz po grecku .Boiska maja fatalne nie takie jak choćby w anglii bardzej przypominają kartowiska . Co sie rzuca w oczy to że grają bardzo mlodzi piłkarze miedzy 17 a 24 rokiem i posiadający technike lepszą od niejednej europejskiej pseudogwiazdy jak Beckham nawet obrońcy są swietnie wyszkoleni. Niektore mecze też nie stoją na wysokim poziomie ,dużo fauli, kopaniny ale to tez winna tych fatalnych muraw.
Jest tam wiele potencjalnych gwiazd swiatowej piłki jak Robinho,Gil,Elano
,Grafite i inni.
Szkoda że nie ma gdzie ogladac ligi argentynskiej i ciekawe czy Eurosport pokaże Copa Libertadores.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 sty 2005, 14:19

Ja jeszcze ligi brazylijskiej nie oglądałam jeszcze, bo nie mam Canal +. Musi być jednak ta liga dobra, skoro cała reprezentacja Brazylii została wykupiona do Europy z brazylijskich klubów... :)

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 13 sty 2005, 14:43

a ja mam w ogole takie pytania :

ile zespolow liczy sobie cala liga ?

jak podzielona jest copa libertadores ?

czy istnieje cos takiego jak puchar brazylii ?

ktory klub jest najbogatszy ?

ktory mial najwiecej sukcesow ?

:D 8) :P :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”