FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 429

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 17:19

Tobik33 pisze:Tylko mam 1 pytanko jak myslisz kto bedzie faworytem CL 2007-2008 ??
Myślisz, że będzie jeden faworyt?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 17:21

CdR pewnie jak zwykle potraktujecie sobie z lekkim przymróżneim oka i podstawowy skład będzie grał tylko w wypadku, gdyby rezerwowy już doczłapał gdzieś daleko. Szkoda męczyć piłkarzy w meczach ze słabymi ekipami. Tutaj można wygrać, jak i szybko odpaść i nikt w sumie nie będzie rozczarowany.
iceald pisze:Ale ogólnie zgadzam się, że wywalczenie dwóch trofeów spośród tych trzech jest jak najbardziej możliwe (Pucharu Katalonii tu nie liczę ), przynajmniej oceniając siłę Barcelony "na papierze".
Widzę lekki dystans po mininym sezonie. Rok temu niektórzy pisali o 6 trofeach :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 17:24

RealFan pisze:Widzę lekki dystans po mininym sezonie. Rok temu niektórzy pisali o 6 trofeach
Nie tyle niektórzy pisali co niektórzy tak odczytywali słowa Deco, który wspomniał, że będziemy walczyć na 6 frontach (bo w tylu rozgrywkach braliśmy udział) a niektórzy zrozumieli to jako zapowiedź wywalczenia ich wszystkich.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 17:26

Mentor pisze:Myślisz, że będzie jeden faworyt?
Sorki zle sformulowalem pytanie, glownym faworytem moj blad :)

Wiem ze liga mistrzow rozni sie znacznie od rozgrywek ligowych. Ile razy zdarzalo sie aby najwiekszy faworyt wygral CL ?? rzadko raz na 5 lat ?? I pamietaj ze chodzi mi tylko o sklad obecny na papierze a nie w rzeczywistosci. Ja by utworzyli druzyne skladajaca sie z najlepszych pilkarzy nie wygrali by oni ligi mistrzow choc byli by 100% faworytami. Takie Porto czy Benfica mogly by ich wyeliminowac. Ale teraz mozna gdybac i gdybac a i tak sie nic nie wymysli zobaczymy za rok jakie Barcelona sukcesy osiagnie i wtedy mozna mowic czy transfery byly udane.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lip 2007, 17:28

Milito dla mnie był juz pilkarzem w momencie kiedy sport poinformował, że Barca kieruje sily w jego kierunku, zostawiajac spraw Chivu.
Okienko chyba zamkniete w kierunku do...
Ten sezon powinien odbyc sie bez wiekszych zgrzytów. Yaya i Eto'o jada na PNA, wiec bedzie miejsce dal Henry'ego i Marqueza, Edmilson i Puyol kontuzjowani, wiec jst ponownie miejsce dla Milito i wiecej czasu dla duetu Yaya-Rafa.
Ktoś teraz musi odejsc, Sylvek zostanie, Ula takze wiec odleca Giuly i Motta, bo ich oficjalnie skreslono. Ezquerro moze isc i do Osasuny i do Atlhletic, a Belletti moze do Romy. Za kazdego mam nadizeje otrzyma Barca jakas kase, najmniej za Santiego jednak zawsze to coś.

Niech sie zaczyna nowy sezon, nie moge sie doczekac, aby zobaczyć nowych grajkow na boisku w barawach Barcy.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 lip 2007, 17:29

Wiecie, już po transferze Henryka czytałem gdzieś newsa, że Barcelona stała się głównym faworytem do tryumfu w CL (chyba za 1 funta płacą 4,5 czy 5 albo coś takiego) - tylko że o ile pamięć mnie nie myli, to ostatnimi czasy wcale nie wygrywał ten pierwszy faworyt z listy buków. Jedynym wyjątkiem była chyba... Barcelona :twisted:
RealFan pisze: Widzę lekki dystans po mininym sezonie. Rok temu niektórzy pisali o 6 trofeach
O przepraszam Cię bardzo. Ja się nigdy do tej grupy nie zaliczałem. Zresztą, zanim ten sezon się zaczął to uważałem że jeśli uda nam się obronić ligę i dojść do półfinału/ćwierćfinału LM plus zdobyć któryś z Superpucharów - to będę bardziej niż usatysfakcjonowany. Ale po raz kolejny potwierdziły się słowa Burnsa:
"Misterne plany myszy, ludzi krzyżuje los
i nie zostaje nic po trudzie, prócz żalu, trosk"

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 17:35

iceald pisze:O przepraszam Cię bardzo. Ja się nigdy do tej grupy nie zaliczałem.
Nie pamiętam kto dokładnie. Po prostu zrobiłem sobie takie małe porównanie z zeszłym sezonem - jest teraz więcej pokory :]

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 17:42

Ja tam wierze że jest możliwość zgarnięcia wszystkiego co się da, jednak potrzeba do tego cholernie wiele szczęścia przecież Manchesterowi się udało w 99 :) A tak na poważnie w poprzednim sezonie uważałem że przynajmniej 4 trofea możemy zdobyć jednak się nie udało i trzeba żyć dalej już za kilka tygodni następny sezon i uważam że co najmniej 2 trofea możemy zdobyć jednak jak już mówiłem możesz mieć umiejętności i formę a nie masz szczęścia to i tak nie wygrasz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 17:44

Wciąż nie do końca rozumiem co piszesz Tobik. Teraz trochę zmieniłeś ton na bardziej przypuszczalny, że tak powiem, ale przecież napisałeś, że jeżeli nie wygramy La Liga i LM to będzie niespodzianka a to nie jest prawda i tyle.
Tobik33 pisze:Ja by utworzyli druzyne skladajaca sie z najlepszych pilkarzy nie wygrali by oni ligi mistrzow choc byli by 100% faworytami.
:roll:
Tobik33 pisze:zobaczymy za rok jakie Barcelona sukcesy osiagnie i wtedy mozna mowic czy transfery byly udane.
Akurat mercato już można zaliczyć do udanych bo sprowadziliśmy wartościowych piłkarzy za dobre pieniądze (dobre tzn. adekwatne do ich umiejętności) i wzmocniliśmy najważniejsze pozycje. Osoby odpowiedzialne za transfery spisały się doskonale z to jak się sprawdzą nowi piłkarze to już nie zależy od Txikiego i Soriano tak więc ich nie będziemy z tego rozliczać.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 17:54

Mentor pisze:Wciąż nie do końca rozumiem co piszesz Tobik. Teraz trochę zmieniłeś ton na bardziej przypuszczalny, że tak powiem, ale przecież napisałeś, że jeżeli nie wygramy La Liga i LM to będzie niespodzianka a to nie jest prawda i tyle.
Chodziło mi o to że będziemy głównymi faworytami i jeżeli odpadniemy w byle jakiej fazie to będzie niespodzianka. Źle mnie zrozumiałeś, mamy około 10% szans na zwycięstwo (sam nie wiem jak to obliczyłem :P), to jest jak z kołem fortuny jak wypadnie na Ciebie wygrywasz.

Transfery udane od strony marketingowej, zobaczymy jak od strony sportowej to wszystko będzie wyglądać.

Niech się sezon już zaczyna :)

jak już napisałeś tutaj, to mam prośbę o której jest meczyk Argetyny z Meksykiem muszę sobie budzik nastawić :)
Ostatnio zmieniony 11 lip 2007, 17:58 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 17:57

Tobik33 pisze:jeżeli nie wygramy Primera Divison i Champions League to będzie niespodzianka.
Tobik33 pisze:Źle mnie zrozumiałeś, mamy około 10% szans na zwycięstwo
I wszystko jasne... [']
Tobik33 pisze:Transfery udane od strony marketingowej
?

Chcesz przez to powiedzieć, że 75% ludzi w Azji będzie śmigało z Toure Yaya na plecach?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 18:02

Mentor nie czepiaj się :| Nie jestem 14 latkiem żeby myśleć że z takim składem mamy wszystko wygrane :| Cały czas Ci mówię że z takim składem będziemy największym faworytem i każde potknięcie się w CL będzie niespodzianką.

Tak o to mi właśnie chodziło :|
od strony marketingowej i od przydatności piłkarzy na daną pozycję

Wiedziałem że się doczepisz. Miałem zmienić jednak nie zdążyłem :)
Za rok zobaczymy od strony sportowej czy te transfery będą udane
rkoeman pisze:owszem. jestesmy faworytem. nikt nie ma takiego polaczenia obrony z atakiem

oczywiscie na papierze. ale na poczatku sezonu bukmacherzy patrza wlasnie na kadre druzyny oraz jej zgranie
chociaż jeden mnie zrozumiał :P
Ostatnio zmieniony 11 lip 2007, 18:05 przez Tobik33, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 11 lip 2007, 18:04

owszem. jestesmy faworytem. nikt nie ma takiego polaczenia obrony z atakiem

oczywiscie na papierze. ale na poczatku sezonu bukmacherzy patrza wlasnie na kadre druzyny oraz jej zgranie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lip 2007, 18:13

Tobik33 pisze:chociaż jeden mnie zrozumiał
Ależ ja to doskonale rozumiem, że jesteśmy faworytami. Trudno nie wymieniać nas jako faworytów przy takiej kadrze, ale to tylko teoretyczne rozważania. Poza tym Twoje wypowiedzi, które zacytowałem nieco się wykluczają i tyle. Zwracaj większą uwagę na to co piszesz i będzie dobrze.

A jeśli chodzi o marketing to Henry oczywiście będzie znaczącym wzmocnieniem. Pozostali zawodnicy już bez rewelacji w tym aspekcie.

Ogólnie jest bardzo dobrze. Tylko ja jestem zły, niedobry, czepialski.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 11 lip 2007, 18:21

Mentor pisze: Poza tym Twoje wypowiedzi, które zacytowałem nieco się wykluczają i tyle.
Wtedy napisałem z roli optymistycznego kibica, a teraz w roli obiektywnego ja tam problemu już nie widzę :)
Mentor pisze:A jeśli chodzi o marketing to Henry oczywiście będzie znaczącym wzmocnieniem. Pozostali zawodnicy już bez rewelacji w tym aspekcie.
II wielkie gwiazdy w jednym okienku to trochę za dużo nawet na Real :)
Mentor pisze:Tylko ja jestem zły, niedobry, czepialski.
Zły raczej nie, niedobry niewiem, a czepialski czasem tak :)

Przyznam że trochę napisałem to dziwnie, jednak wystarczyło się domyśleć :P
problem ?? jaki problem ??
The end :)

Pozdro Niggaz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”