FIFA U-20 World Cup - Strona 20

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2007, 12:14

Mentor pisze:A jedna strzelona bramka to max na co stać Polaków?
No niestety, ale tak.
Argentynczyk pisze:?
Sedziowie byli za Wami, nawet komentator w TVP powiedzial, ze nie moze tak byc, zeby sedzia i gracze mowili tym samym jezykiem. Dla mnie skandaliczna decyzja FIFA. No, ale wiadomo, ze Polakow trzeba wypieprzyc z mundialu, faworyci musza wygrywac.
Chyba tylko Polska grała taki antyfutbol.
Wytlumacz mi, co wg Ciebie mozna nazwac "futbolem", bo niektorzy uzywaja terminow, a nie znaja ich znaczenia.
Akurat Twoje rady i Twoje zdanie zawsze traktuje z przymrużeniem oka
To zle, o tym wyjezdzie do Argentyny powinienes powaznie pomyslec.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 12:20

cloner pisze:Sedziowie byli za Wami, nawet komentator w TVP powiedzial, ze nie moze tak byc, zeby sedzia i gracze mowili tym samym jezykiem. Dla mnie skandaliczna decyzja FIFA. No, ale wiadomo, ze Polakow trzeba wypieprzyc z mundialu, faworyci musza wygrywac.
Gdzie dostrzegłeś tą stronniczość sędziów po stronie Argentyny. Sędziowanie było dobre. No poza spalonym Janczyka :P Jakieś ewidentne sytuacje, gdzie sędziowie przyczynili się do zwycięstwa Argentyny to... :>

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2007, 12:24

gdzie sędziowie przyczynili się do zwycięstwa Argentyny to...
To ... brutalna gra zawodników Argentyny. Gdy Polacy grali na pograniczu faulu, to byl gwizdek. Gdy to rywale tak grali, to wszystko bylo okey, nawet jesli pozniej Janczyk musial [w 1. polowie] co chwila korzystac z pomocy masarzysty, bo jakis obronca kopnął go w miesien. Sie pozniej ludzie dziwia, ze Janczyk nie wytrzymal na koniec meczu, i kopnal rywala, a pozniej nagadal jakiemus podrzednemu sedziemu z Salwadoru :lol: Mądry chlopak, zrobil to, gdy bylo juz pewne, ze odpadniemy, w doliczonym czasie, a nie wczesniej.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 lip 2007, 12:26

cloner pisze:Sedziowie byli za Wami,
O czym świadczy gol ze spalonego Janczyka...
cloner pisze:Wytlumacz mi, co wg Ciebie mozna nazwac "futbolem", bo niektorzy uzywaja terminow, a nie znaja ich znaczenia.
Futbol to na pewno nie to ca grali Polacy. Futbol to to, co grały wszystkie inne drużyny na MŚ, łącznie z Panamą.

EDIT:
O! To Argentyńczycy grali brutalnie? :shock:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 12:36

Argentyna nie grała ostro. Nie mieli takich zagrać zbyt wiele, a zwłaszcza na tle Polaków. Owszem kilka razy rywala przesadzili, ale żeby tutaj upatrywać stronniczość sędziów to przesada. Co mieli gwizdnąć to gwizdnęli. Polakom też na sporo pozwalał. Takie trochę angielskie sędziowanie. Janczyk rozumiam, że był prowokowany, ale mimo wszystko zachowanie naganne. W przyszłości musi się powstrzymać od takich rewanżów.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 lip 2007, 12:42

Corinthians pisze:Futbol to na pewno nie to ca grali Polacy. Futbol to to, co grały wszystkie inne drużyny na MŚ, łącznie z Panamą.

Bez przesady, Polacy pokazywali przeblyski naprawde bardzo dobrej pilki.
To ze bedzie to za malo na Argentynczykow bylo wiadome chyba dlugo przed meczem

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 13 lip 2007, 12:43

a poza tym mam je gdzieś
Hehe, tak jakby ktoś interesował się tym co Ty masz do powiedzenia...

Ja przedstawiłem konkretne argumenty, że mam rację, a Ty nie umiesz się do nich dostosować. Więc po co to wszystko? Piszesz coś, a później mówisz że chodziło Ci o co innego... więc najpierw pomyśl, a potem pisz, bo na szczęście nie umiem czytać w twoich myślach.
Jak Globisz w taki sposób ich szkoli i wpaja takie taktyki, to ja się boję pomyśleć jacy z nich będą piłkarze.
I tu się muszę z tobą zgodzić niestety... To jest syndrom Polskiego trenera, brak ryzyka i minimalizm, archaiczny styl gry... Co można zrobić z Polskimi piłkarzami pokazał Beenhakker z Portugalią... i założę się, że gdyby on przygotował naszych piłkarzy do turnieju, wszyscy byście się nimi zachwycali... Bo indywidualnie mają możliwości, ale wpajany jest im zły system gry - młodzieżowcy odnoszą pojedyncze sukcesy w ME, ale nic później z tego nie ma. Ale nie zgadzam się z tym, że mają mniejsze możliwości niż przykładowo Argentyńczycy. Może i technicznie są słabsi, ale piłka nożna to nie tylko technika, Corinthians, to też taktyka, przygotowanie fizyczne, psychika itd. Mamy po prostu diametralnie inne podejście do piłki nożnej, Ty uwielbiasz szybką, techniczną grę, a ja pasjonuję się taktyką, dlatego lubię Mourinhio, Fergusona czy Beniteza, mistrzów taktyki. I nie ma co się dalej spierać nad wyższością techniki nad taktyką, bo to nigdy by się nie skończyło i do niczego nie prowadzi. Ja na Polaków patrzyłem bardziej przez pryzmat umiejętności indywidualnych i dostrzegłem, iż w przyszłości będziemy mieć pociechę z Białkowskiego, Starosty, Króla, Cywki, Dancha czy Janczyka. Niestety obraz ten zaciera wam pan Globisz, ustalając taką, a nie inną taktykę. A szkoda, naprawdę, momentami pokazywali, że mogli grać całkiem ładny futbol, ale zapobiegł niestety temu pan G. Co najbardziej smutne, szef szkolenia młodzieży, pan Engel oczywiscie, w Polsce uważa, że taka gra jest w porzo... dobrze, że powstała Młoda Ekstraklasa, którą zajmuje się spółka Ekstraklasa S.A., a nie PZPN, bo to daje jakąś nadzieje na przyszłość... Ci piłkarze mają szansę się ograć i ćwiczyć grę w nowoczesnym systemie. Pytanie tylko, czy rzeczywiście będą próbować tak grać, czy znowu będą nastawieni na pojedynczy, nic nie znaczący sukces w Mł. Ekst.? Się okaże;) A i dla mnie to już koniec sporu z Tobą, Corinthians, ja mam swoje racje - Ty swoje i koniec.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 12:51 przez wania89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 lip 2007, 12:43

Przegraliśmy zasłużenie i tyle. Argentyńczycy byli lepsi przez cały mecz, nawet kiedy przegrywali 0:1. Globisz był pewnie wniebowzięty bo nie krył się z tym, że będziemy murowali bramkę i liczyli, że coś wpadnie z kontr. Coś jak biedniejsza wersja Grecji z Euro 2004. I kto wie czy gdyby nie głupio stracona wyrównująca a szczególnie brama Aguero w 46min na 2:1 to mecz nie skończyłby się sensacyjnie albo karnymi.

Niestety już na tym poziomie widać przepaść między dwoma reprezentacjami. To, że młodzi Argentyńczycy będą lepsi technicznie i bardziej ruchliwi było do przewidzenia. Ale w takim wypadku naszymi atutami powinny przynajmniej być siła fizyczna i stałe fragmenty a te były wykonywane po prostu tragicznie.

Poza tym ta drużyna w każdym meczu strzelała pierwszą bramkę ale kiedy już traciła wyrównującą to kompletnie siadała. Przy 2:1 dla Argentyny nie było żadnego pomysłu żeby zagrozić bramce rywali. Kiedy to rywal mógł grać z kontry Polska była bezsilna.

Co do narzekania na sędziego to jest bezpodstawne bo strzeliliśmy bramkę ze spalonego a dodatkowo kilka razy sędzia powinien wlepić naszym żółte kartoniki a tego nie zrobił.

Obrona ponosi winę za wszystkie 3 bramy. Strugarek ['] - tragedia. To co ten gość robił wczoraj to kompletna beznadzieja.

Sukcesem było wyjście z grupy i wygrana z Brazylią, to jest niepodważalne ale nie rozumiem z czego się cieszyć po meczu z Argentyną? Z tego, że straciliśmy 3 a nie 6 bramek? To Argentyńczykom było bliżej do kolejnych goli a nie nam. Gdybyśmy przegrali minimalnie to ok ale wczoraj byliśmy zespołem zdecydowanie gorszym.

Po turnieju na szczególne brawa zasługują Białkowski i Janczyk. Bramkarz Southampton jeśli tylko będzie się odpowiednio rozwijał może zrobić naprawdę dużą karierę bo bronił na tym turnieju naprawdę fenomenalnie. A Janczykowi należą się brawa, że decydując praktycznie w pojedynkę o sile ognia naszej reprezentacji potrafił strzelić bramki trzem kolejnym reprezentacjom. Oby nie zginął w Moskwie.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 13 lip 2007, 12:48

Co mieli gwizdnąć to gwizdnęli.
Hm..nie uważam, żeby sędziowie gwizdali dla Argentyny, po prostu taki styl sędziowania mają, że każde popchnięcie to faul, w końcu to sędzia z Arabii, oni mają taki nawyk (Azjaci), że w prostych, wręcz banalnych sytuacjach się mylą, a w trudniejszych radzą sobie bardzo dobrze, przynajmniej ja mam takie wrażenie... Mylili się częściej na korzyść Argentyny, bo oni dawali im więcej taki szans. Argentyna miała Aguero, a my niestety Globisza...

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 13 lip 2007, 12:51

Morrow pisze:I kto wie czy gdyby nie głupio stracona wyrównująca a szczególnie brama Aguero w 46min na 2:1 to mecz nie skończyłby się sensacyjnie albo karnymi.
Kto wie co by było gdybyśmy strzelili tego gola w 5 minucie a potem jeszcze dołożyli tą prawdziwą bramkę Janczyka. Byłoby 2:0 i Argentyna musiałaby się rzucić na nas jak Hiszpania na Brazylię. Ale to są tylko domysły bo nie wiadomo czy swoją ambicją Argentyna nie wpakowałaby nam kilku bramek więcej niż wpakowała nam w rzeczywistości. :?
Morrow pisze:Niestety już na tym poziomie widać przepaść między dwoma reprezentacjami. To, że młodzi Argentyńczycy będą lepsi technicznie i bardziej ruchliwi było do przewidzenia
I to jest prawda. Nasi co z tego, że niektórzy prawdziwe byki jak np. Strugarek skoro nie potrafią raz czy dwa mocniej przycisnąć takiego pokurcza jakim jest Moralez. Zresztą zobacz sam:
17 MORALEZ Maximiliano 27/02/1987 MF Racing Club (ARG) 160 54
STRUGAREK Krysztof 19/02/1987 DF LKS Lomza (POL) 195 88
Gdy grali hymny to myślałem, że Piatti i Moralez to te dzieci co zawsze wychodzą z pilkarzami. :roll:
Morrow pisze:Co do narzekania na sędziego to jest bezpodstawne bo strzeliliśmy bramkę ze spalonego a dodatkowo kilka razy sędzia powinien wlepić naszym żółte kartoniki a tego nie zrobił.
Dzieki sędziemu to przynajmniej możemy cieszyć się ze średniej 1 gol na mecz. Zresztą widać było, że Janczyk nie wiedział czy gol zostanie uznany bo jakoś się nie cieszył od początku.
Morrow pisze:Po turnieju na szczególne brawa zasługują Białkowski i Janczyk
Na wyróznienie moim zdaniem: Danch, Król i Małecki.

Czemu nikt na forum nie poruszył wątku świetnego komentarza p. Jońcy [']. ? :lol: Walnąć 5 rażących błedów w 5 minut to jest coś.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 13:01 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 13 lip 2007, 12:58

p. Jasiny [']
no nie przesadzaj, nie było tak źle, przynajmniej się dziś emocjonalnie do tego meczu podszedł, co mu się rzadko zdarza...;) No ale do Borka mu daleko, z drugiej, odwrotnej strony do Szpakowskiego też... :)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 12:59 przez wania89, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 13 lip 2007, 12:59

jakubbb pisze:p. Jasiny
A nie Jońcy? Komentatorzy tvp przyzywczaili juz do wysokiego poziomu swoch wywodow

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 13 lip 2007, 13:01

peepe pisze:jakubbb napisał:
p. Jasiny

A nie Jońcy? Komentatorzy tvp przyzywczaili juz do wysokiego poziomu swoch wywodow
Ja już przestałem ich odróżniać. Jasina to jest ten z lokami nie? A Jońca to taki grubas? Zawsze wydawali mi się podobni w sensie mówienia. A jak to był Jońca to zaraz zedytuje posta. :lol:

Tak przedstawia się wynik głosowania na najlepszego gracza turnieju wg. internautów na stronie fifa.com
Who’s been the best player at the FIFA U-20 World Cup Canada 2007 so far?

Results

1) Gio Dos Santos (MEX)
22.60%
2) Adrian Lopez (ESP)
19.94%
3) Freddy Adu (USA)
19.26%
4) Arturo Vidal (CHI)
10.25%
5) Sergio Aguero (ARG)
9.95%
6) Other
6.44%
7) Ezekiel Bala (NGA)
5.43%
8) Tsukasa Umesaki (JPN)
1.72%
9) Carlos Vela (MEX)
1.66%
10) Ousmane Jallow (GAM)
1.49%
11) Clifford Mulenga (ZAM)
1.20%
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 13:04 przez jakubbb, łącznie zmieniany 2 razy.

Jacio
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jacio » 13 lip 2007, 13:02

peepe pisze:Komentatorzy tvp przyzywczaili juz do wysokiego poziomu swoch wywodow

Dlatego oglądałem mecz na Eurosporcie 8)

Co do meczu to nie mieliśmy szans. Fajnie że zaprezentowaliśmy sie z niezłej strony. Janczyk mógł strzelić w 5 minucie ale później strzelił i tak więc do niego nie można mieć żadnych pretensji nawet o czerwoną kartke. Po bramce to tylko ataki Argentyńczyków. Szkoda że nie udało nam sie utrzymać prowadzenia do przerwy ale niewiele by to zmieniło przy tak świetnie grających Argentyńczykach, wygląda na to że obronią tytuł, a Aguero pewnie bedzie najlepszym zawodnikiem mistrzostw.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 13 lip 2007, 13:29

------------------------------------------------------------------
BY CLONER
Janczyk dobrze zrobil na koniec meczu, powinien za to jakis medal dostac

Wiesz. Jakos nigdy nic do Ciebie nie miałem. Wielu ludzi jedzie tutaj po tobie, wogole miesza Cie czesto z blotem, ale myslalem ze poprostu się uwzieli i znaleźli sobie barana do nasmiewanie się. Teraz wiem jednak, że po kolei w głowie to ty tak calkiem nie masz o czym swiadczą Twoje wypowiedzi jak ta powyzsza... :roll:

BY JACIO
Janczyk mógł strzelić w 5 minucie ale później strzelił i tak więc do niego nie można mieć żadnych pretensji nawet o czerwoną kartke.
Heh, zniszczyłeś jeszcze bardziej od Clonera :lol: Nie można mieć pretensji za kartkę? To ze biegl za nim podczas gdy Argentynczyk zastawial sie przepisowo, a Janczyk najpierw zlapal go za koszulke (prawie ja urywajac), rozmyslnie kopnal od tylu (myslalem ze go kopnal w lplecy z poczatku :shock: ), a potem jeszcze zagwiazdorzyl i zwyzywał sędziego. No tak, masz rację. Nie wolno go winić, a fe.

POZDRAWIAM

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”