Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 89

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Beckie_MU
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Beckie_MU » 11 lip 2007, 14:21

wisieq pisze:Wg. mnie na sprzedaż powinien pójsć Richardson,O'Shea,Smith(jeśli przyjdzie Tevez),i ew. któryś z obrońców,bo polecałbym zostawić Pique a sprzedać kogoś z trójki Silvestre,Heinze,Brown.
A idź w pizdu z takim zdaniem.

1 WP, bo jestes nowy - choć regulamin powinienneś znać. // fieldy

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lip 2007, 14:30

Beckie_MU pisze: A idź w pizdu z takim zdaniem.
Mysle, ze tam wlasnie niebawem wyladujesz Beckie :roll:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 lip 2007, 15:01

Beckie_MU pisze:A idź w pizdu z takim zdaniem.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ale dobrze mu powiedzial :D

z twoją rangą i iloscią WP bym sie 2 razy zastanowił przed napisanem takiego posta, ale rób jak uważasz // fieldy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 lip 2007, 23:38

Mam prośbę. Nie róbcie burdelu z tematu.

Wróciłem z wakacji, więc pora coś napisać, bo choć z pozoru na Old Trafford jest cisza, to jednak się dzieję.

1. Transfery

Do odejścia szykują się Richardson i Smith. Odejście obu przyjmuję i powiem więcej, popieram. Richardson nie wnosił nic do gry. Prezentował się naprawdę słabo i chyba nawet Fergie stracił nadzieję, że może być następcą Ryana. Stąd też przyjście Naniego. IMO dobra decyzja. Starało się o niego City, ale ja mam nadzieję, że wybierze Sunderland. Z kolei Smith również mógłby odejść, o ile że przyjdzie Tevez lub jakiś inny napastnik. Problem w tym, że Smith nie chce żegnać się z Old Trafford, mimo że chyba dano mu do zrozumienia że ma zielone światło. A mówiło się o zainteresowaniu Newcastle, Evertonu, a ostatnio także Middlesbrough. Jestem ciekaw jak to się skończy.

Powiedziałem sobie że wstrzymam się z pisaniem na temat transferu Teveza, bo chyba nie ma sensu pisać znów cokolwiek o tej niekończącej się opowieści. Ciągnie się jak z Chivu...

2. Wojna psychologiczna. Bardzo wcześnie się zaczęło. Chodź do rozpoczęcia sezonu jeszcze miesiąc to na linii Chelsea - United jest gorąco. Widać, że bardzo kogoś boli porażka w zeszłym sezonie. Bo wypowiada się nie tylko Mourinho, ale także Kenyon(sic!), a nawet scouci The Blues :lol: Troszkę to wszystko zabawne.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 lip 2007, 0:45

fieldy pisze:z twoją rangą i iloscią WP bym sie 2 razy zastanowił przed napisanem takiego posta, ale rób jak uważasz // fieldy

ale pan mistyk juz moze pisac offtopowo , bo nie ma zadnych warnow i nie ma takiej rangi prawda?
Cris7 pisze:IMO dobra decyzja. Starało się o niego City, ale ja mam nadzieję, że wybierze Sunderland

Najsmieszniejsze z tego wszystkiego jest kwota o jaka chodzi przy jego transferze... 5,5mln funtow :shock: Nie wiem za co...Heinze chca kupic za 4mln funtow a jego za 5,5...Dla mnie smiech. No ale wiecej kasy wpadnie do naszego budzetu...
Cris7 pisze:Problem w tym, że Smith nie chce żegnać się z Old Trafford

jak chce sobie siedziec na trybunach albo na lawce to dla mnie nie ma problemu
Cris7 pisze:Powiedziałem sobie że wstrzymam się z pisaniem na temat transferu Teveza, bo chyba nie ma sensu pisać znów cokolwiek o tej niekończącej się opowieści

Ja to wogole nie wiem o co w tym wszystkim chodzi. Czy w tej lidze wladze nie moga dobrze sprecyzowac prawa? Juz nie powiem ze to FA to sie chyba na United uwzielo...Mascherano jakos mogl isc za darmo do Lpoolu ale Tevez to juz nie moze...
Cris7 pisze:Wojna psychologiczna

dla mnie toz to smiech na sali... Na miejscu SAFa poprostu nic bym na takie debilne gadki nie odpowiadal. Przeciez i tak wie ze jestesmy najlepsi wiec po co polemizowac :?:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 16 lip 2007, 22:35

Już jutro o 12 pierwsze spotkanie towarzyskie w Asia Tour. Zagramy z mistrzem Japonii - Urawa Red Diamonds. Graliśmy z nimi już dwa lata temu na tournee po Azji. Wówczas wygraliśmy po dwóch bramkach Wayne'a.
Wystąpić ma skład z zeszłego sezonu. I zaczniemy najprawdopodobniej jednym napastnikiem. Nie będzie możliwości sprawdzenia nowych nabytków. Anderson ma urlop po Copa America, Nani wciąż nie jest w pełni sił po ME U-21. Z tego co pamiętam miał tam problemy bodajże z kostką. Pod znakiem zapytania stoi też występ Owena. Ale możliwe, że kilka/kilkanaście minut zagra.
Nie pojechał na tournee Rossi, za którego ofertę złożyła znów Parma. I jeśli przyjdzie Tevez, to liczę się z możliwością odejścia Giuseppe.

Wciąż niewiadoma jest przyszłość Smitha. Moim zdaniem tylko jeden z dwójki Rossi-Smith może odejść. Smudge jest jednak zdeterminowany, żeby walczyć o miejsce w składzie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 16 lip 2007, 23:14

Cris7 pisze:Już jutro o 12 pierwsze spotkanie towarzyskie w Asia Tour.
bedzie ten mecz na jakims kanale ??:)

Cris7 pisze:Smudge jest jednak zdeterminowany, żeby walczyć o miejsce w składzie

a kto nie bylby zdeterminowany ? sadze ze Rossi jest rownie zdeterminowany jak Smith, a nawet bardziej bo w koncu chcialby sie pokazac w PL

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lip 2007, 0:09

boskigonzo pisze: bedzie ten mecz na jakims kanale ??:)
Jak masz SopCast to guandong i shanghai transmitują.

Cris7 pisze:a kto nie bylby zdeterminowany ? sadze ze Rossi jest rownie zdeterminowany jak Smith, a nawet bardziej bo w koncu chcialby sie pokazac w PL
Heinze. Jemu np. rola zmiennika nie pasuje. Choć miałby zapewne sporo okazji do gry. Jak już jesteśmy przy Argentyńczyku to liczę na Real i Juve, które zgłaszały zainteresowanie. Byle nie Liverpool. Choć nie obrażę się jeśli zostanie. Byle nie Liverpool.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 lip 2007, 0:21

Zakupiliśmy Andrade, na lewą obronę mamy Chielliniego, więc raczej odpadamy. No chyba, że Giorgio przesuną na środek a Heinze pójdzie na lewą, bo Argentyńczyk na środku mi się jakoś nie widzi...

Wyciśnijcie górę grosza od Realu :lol:

Mój 200 post :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 lip 2007, 2:20

Cris7 pisze:Jak masz SopCast to guandong i shanghai transmitują.
a nie ma nie wiem...na Polsat Sport, bo dzisiaj lecial mecz z tourne Chelsea
Cris7 pisze:Byle nie Liverpool.
no chyba takiego klopsa Heinze nie strzeli...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2411
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lip 2007, 12:36

maciek_88 pisze:Wyciśnijcie górę grosza od Realu
Real góry grosza akurat za Heinze nie da :]

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 17 lip 2007, 14:37

Pierwszy sparing za nami :)
Urawa Reds Diamonds 2-2 Manchester United

Mecz na przeciętnym poziomie w wykonaniu MU. Pierwsz połowa w moim odczuciu bardzo słaba, gol dla Urawy po błedzie VdS. Jeden rajd Roo przez pół boiska i tyle...
W drugie ostro zaatakowalismy co zaowocowało bramkami Fletchera i Ronaldo, odpowiedział Ono i skoniczyło się na remisie.
Bardzo blado wypadł Sar, Giggs ( asysta świetna ale pozatym nic specjalnego), Evans też mnie troche rozczarował bo przy drugiej bramce dał się łatwo ograć

Scholes z Carrickiem bardzo dobrze, Ronaldo też szczególnie w drugiej połowie, Fletcher, Evra, Roo ( tylko te setki :roll: ) też na plus :wink:

Następne spotkanie 20.07 o 13.00 z FC Seul

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lip 2007, 14:59

W większości zgodzę się z tym co napisał Rossi. Przeciętna gra, ale nie wyciągałbym z tego zbyt daleko idących wniosków.

Zdecydowanie wyróżniłbym Scholesa i Browna. Paul świetnie rozgrywał, zagrał kilka naprawdę kapitalnych piłek, chociaż zdarzyło mu się kilka nieporozumień z Roo. Wes zdecydowanie na plus, zwłaszcza że nie grał na środku, ale na prawej stronie obrony. Nawet nieźle prezentował się też Fletcher i przyzwoicie Ronaldo. Przy pierwszym golu błąd VDS, ale również obrońców, że nie podeszli w ogóle do strzelającego. Przy drugim Evans trochę ośmieszony przez Ono.

No i jeszcze za dużo zabawy. Naprawdę czasami można było strzelić na bramkę. A Diabły chciały za wszelką cenę strzelać z 2 metrów.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lip 2007, 13:41

Miałem nie pisać już o tym właściwie, ale pojawiło się coś na co czekałem.

Carlos Tevez(cytat ze skysports) :

"I would like the deal completed so I can go on holiday full of peace and calm.

"But I am convinced I will play for Manchester United next season."

Tego oczekiwałem. Argentyńczyk wyraźnie nie mówi już jedynie o chęci transferu, ale konkretnie "Chcę grać w zespole Manchester United." I na takie stanowisko długo czekałem. Sprawa trafiła do FIFA i mam nadzieję, że szybko zostanie rozstrzygnięta. Nie jest to normalne, aby jeden irański biznesmen miał prawa do karty piłkarza, zwłaszcza że wysłany został za nim list gończy przez angielską policję. W tej sytuacji liczę na pozytywną(dla Teveza i dla United) decyzję FIFA. West Ham z kolei przekonuje, że ma całkowite prawa do Carlosa i kontrakt na najbliższe 3 lata. Także, drogo może nas to kosztować, ale liczę że ostatecznie Argentyńczyk trafi na Old Trafford i rozpocznie treningi z zespołem tak jak Anderson.

Manchester odrzucił podobno wszystkie oferty za Heinze. Nie wiem ile w tym prawdy, a ile chęci podwyższenia ceny. Ale dobrze, że nie wzmocni rywala, czyli Liverpoolu. Taka rywalizacja na lewej stronie(Evra,Heinze,Silvestre, a może i Evans) to coś pozytywnego. Gorzej jednak jeśli Argentyńczyk będzie psuł dobrą atmosferę w zespole. Więc przydałaby się męska rozmowa między Fergiem, a Gabrielem, co panowie sądzą na temat przyszłości Heinze. Bo na razie wygląda to tak, że dyskusja toczy się poprzez media i to nie między sir Alexem, a Heinze, ale jego agentem, który jak to zwykle menedżerowie robi więcej złego niż dobrego...

A teraz coś z zupełnie innej beczki. Juro czeka nas kolejny sparing na Asia Tour. Zagramy z FC Seoul. Liczę na lepszą grę niż w spotkaniu z zespołem z Urawy. I może zobaczymy Owena :)

keiinam18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: keiinam18 » 19 lip 2007, 15:09

Wydaje mi się ze juz niedlugo wszystko sie wyjasni i Tevez bedzie DIABŁEM!!!!!!!!!!!!!! :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”