Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 299

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 lip 2007, 20:17

Kameni jak najbardziej tak. Przez te trzy sezony w których występuje w Espanyolu prezentuje się bardzo dobrze, zwłaszcza przeciwko mocniejszym rywalom. Z Itandje i Stekelenburgiem jest już nieco gorzej. Ten pierwszy zbytnio się nie wyróżnia na tle innych bramkarzy Ligue 1. Wolałbym już tego bramkarza Le Mans który był z nami łączony- Pele. Stekelenburg... jakoś nigdy mnie do siebie nie przekonywał. Nie ogladam zbyt wielu spotkań Ajaxu, ale z tego co widziałem (a przede wszystkim czytałem) to Marteen dobre spotkania bardzo często przeplata ze słabszymi.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 lip 2007, 12:37

Reyes wrócił :roll: . Niestety nie udało nam się dogadać z Realem Madryt co do symy odstępnego... według nieoficjalnych źródeł, Real oferował kwotę w granicach 10 milionów Euro a my oczekiwaliśmy o 3 miliony więcej. Ale co nam po Jose, skoro ten nie chce już dla nas grać? Nawrócił się :roll: ? Powiedział już troszeczkę za dużo i właśnie dlatego powinien odejść.

Niepokoi mnie nieco obecna sytuacja z Flaminim. Od dłużeszego już czasu liczyłem, że w końcu się go pozbędziemy, a tym czasem Wenger chce go zatrzymać :shock: . Według mnie gracz zbędny, do odstrzału :P .

Poza tym już dzisaj rozegramy pierwsze spotkanie przygotowujące nas do nowego sezonu. Naszym przeciwnikiem będzie Barnet. Do dyspozycji Wengera będzie znaczna część zawodników pierwszego zespołu, m.in. Denílson, Mathieu Flamini, Emmanuel Adebayor, Kolo Touré, Gaëla Clichy, Theo Walcott, Łukasz Fabiański, Alex Hleb, Tomas Rosicky, Cesc Fabregas, William Gallas, Emmanuel Eboue czy powracający do zdrowia Robin Van Persie :] . Nie liczyłbym natomiast na występ ani Eduardo ani Sagny.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 14 lip 2007, 12:54

to jak to jest z tym Reyesem bo już się gubię jedni podają że Real jest bardzo blisko porozumienia a inni że Hiszpan wraca do Londyny

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 lip 2007, 12:58

Ja ze swoich źródeł dowiedziałem się, iż Jose wraca do Londynu. Hiszpanie natomiast twierdzą, że porozumienie jest już bardzo blisko. Sam zdecyduj w co chcesz wierzyć :P .

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 14 lip 2007, 13:12

hmm sam nie wiem które źródła są bardziej wiarygodne napiszę że chciałbym aby Reyes został u nas wcale nie grał tak źle i pare ważnych bramek strzelił a i statystyki nie są złe
1210 minut i 6 bramek dla porównania Raul 2602 minut i 7 bramek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lip 2007, 13:15

Nie chce mi sie wierzyć, aby Reyes miał wrócić i grać u nas w nadchodzacym sezonie. Nie po tym co mówił po odejsciu [choć był cały czas zawodnikiem klubu :roll:] Na poczatku mu przeszkadzał klimat, później, jak juz opuscił zespół - Wenger był tym złym, nie pogoda.

Jesli ktoś go chce w Hiszpanii, to tam zostanie. Umiejętnosci ma, przydałby sie na pewno na skrzydle. Ale ja go nie chce.

Już mówiłem wiele razy - niech go za darmo puszczą, byleby nie wrócił.

Po I połowie Arsenal prowadzi z Barnet.
W składzie jest 2 nowych piłkarzy Arsenalu, obaj weszli po przerwie. Od 45 minuty gra Fabiański [póki co nic nie wpuscił :D] i Havard Nordtveit - 17 letni obrońca z Norwegii. Bramkę strzelił Ade.
Jak sciagnę już mecz i go obejrze [o ile znajde] to postaram sie coś wiecej napsiać
Wygraliśmy 2:0, druga bramkę zdobył Barazite, który w sparingu z Barnet już strzelał :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2007, 11:38

Gdzie sie wszyscy podziali.

krótki skrót i wypowiedź Wengra
Wenger troche dowcipny sie zrobił.

Obejrzałem sobie obszerny skrót meczu [całego ciągle szukam :D] podobno na PS jutro ma byc retransmisja - już sie zaczyna. Ledwo Polak przyszedł.

Soro już o Polaku - Fabiański miał 2, 3 dobre interwencje, raz źle wyszedł do piłki i obrońca nas uratował przed utrata bramki. Jednak ogólnie nie wypadł źle. Najlepszy na boisku był chyba ... Theo Walcott. Oczywiscie widziałem skrót, wiec moze nie wszystko wiem, ale Theo grał bardzo dobrze. Asystował przy pierwszej bramce, później znakomicie dograł Robinowi na głowę - ten trafił w poprzeczkę.
Robin - widać, ze od stycznia nie grał w piłkę :? jeszcze jej dobrze nie czuje. Łapany na spalonym, kiksował, choć jak wykonywał rzut rożny - udało nam się strzelić gola. Skutecznosć także słaba - ale myśle, ze z czasem Robin się rozegra. Strzelić gola udało się Ade - kłade nacisk na słowo "udało" bo widac, ze Adebayor skuteczności w wakacje nie poprawił :D Miał 3, 4 dogodne okazje do strzelenia gola, strzelił 1. Dorbe i to.
O Barazite już pisałem, znów strzelił bramkę, choć ten gol to raczej zasługa bramkarza Barnet, niż Holendra. Traore raz bardzo ładnie uderzył - w tym wypadku bramkarz gospodarzy był na posterunku.
Mecz nie wyglądał źle, Arsenal miał przewagę i na pewno zasłużenie wygrał. 19, kolejny sparing [z Genclerbirligi]. Mam nadzieje, że z czasem zobaczymy na boisku Sagne, Dendtnera i Eduardo. Jestem bardzo ciekaw co pokażą.
Później 25 mecz z Salzburgiem, a nastepnie już od 28 lipca - Emirates Cup.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 lip 2007, 13:42

Mi niestety nie było dane obejrzeć meczu, a całego ściągać mi się nie chce :P głównie ze względu na jego rangę. Ze skrótów widać, że wszyscy grali na dość dużym luzie i wyciąganie jakichkolwiek wniosków nie ma w tym momencie sensu.

Jedyną niepokojącą mnie rzeczą jest ta kontuzja Denilsona :? . Nie wyglądało to zbyt ciekawie. Nie rozumiem zachowania tego piłkarza Barnet- doskonale wiedział że to tylko sparing, każdy grał na luzie, a ten bezpardonowo skosił młodego Brazylijczyka od tyłu :roll: . Co za głupota...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2007, 14:17

Z tego co mówiono po meczu wynika, że Denilsonowi nic powaznego się nie stało się.

RóżA pisze:Mi niestety nie było dane obejrzeć meczu, a całego ściągać mi się nie chce
Mi się chce, limitów nie ma. A zawsze będę wiedział kto jak podchodzi do swoich obowiązków [tylko sparing, ale widac kto ma jaką ochote do gry :D]

jak ktoś chce, to moge podesłac linka, bo już znalazłem ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 lip 2007, 14:26

fieldy pisze:Z tego co mówiono po meczu wynika, że Denilsonowi nic powaznego się nie stało się.
Dopiero teraz o tym doczytałem. Szczęście w nieszczęściu :wink: .
fieldy pisze:Mi się chce, limitów nie ma. A zawsze będę wiedział kto jak podchodzi do swoich obowiązków [tylko sparing, ale widac kto ma jaką ochote do gry Very Happy
Tutaj akurat w pełni przyznam Ci rację, ale mogę Ci również od razu powiedzieć kto się najbardziej starał :P : nowi + młodzi. Tak jest zawsze w sparingach.

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 15 lip 2007, 23:11

fieldy pisze:jak ktoś chce, to moge podesłac linka, bo już znalazłem

bylbym bardzo wdzieczny...
a co do wystepu Fabianskiego to po jednej interwencji angielscy komentatorzy porownywali go do legendy Arsenalu Davida Seamana, choc moim zdaniem nie byl on wybitnym bramkarzem i mam nadzieje,ze Fabian bedzie lepszy od niego i rownierz stanie sie legenda...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 16 lip 2007, 15:37

Życie bywa przewrotne :) Podobno Rodrigo Palacio ma zostać nowym piłkarzem Arsenalu. Argentyńczyk miał grać w Barcelonie lecz jego transfer nie doszedł do skutku przez transfer ......... byłego gracza Arsenalu, Henriego :P
W mediach przewija się dość duża kwota(około 15 mln funtów). Rodrigo to bardzo dobry piłkarz i powinniście(jeśli transfer dojdzie do skutku) mieć z niego dużo pożytku :) , choć z drugiej strony aklimatyzacja może trwać długo( Argentyńczyk w Anglii) i dopiero po długim czasie Palacio zacznie grać tak jak potrafi :roll:
Zobaczymy jak to wszystko się potoczy :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 lip 2007, 16:16

To by była jakas odpowiedz na odejscie Henry'ego. Zawodnik napewno z ogromnym potencjałem, tylko nie wiem czy pasujacy do Premiership. Jedyne co mzoe stanac na drodze ku świetnej grze to aklimatyzajca, a jesli ta przebiegnie dobrze to bedize to bardzo odbre wzmocnienie Arsenalu. Wart jest oferowanych pieniedzy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lip 2007, 16:23

15 mln za Palacio to nie jest jakaś wygórowana kwota, aczkolwiek na pewno nie mała. Nigdy więcej Arsenal nie zapłacił za jednego gracza. To jednak byłby jakiś konkretny ruch, bo pewnie transfer Eduardo mimo swojej skuteczności w Chorwacji nie powalił innych potentatów na kolana. Palacio jest szybki, ma dobrą technię, na pewno ma szansę zaistnieć na wyspach. Byleby szybciej się aadaptował niż Tevez, jeśli faktycznie do transferu miałoby dojść. Tylko zgoda samego Boca chyba nie wystarczy? Prawa do niego mają jeszcze inne kluby, czy Boca wykupiła całą jego kartę?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lip 2007, 18:23

A Reyes nie kosztowal wiecej ?
Problem jest jeden - nikt o zainteresowaniu tym piłkarzem chyba nie słyszał. Nawet angielskie szmatławce chyba słowem nie wspomniały, przynajmniej ja sobie nie przypominam.
Ja bym chyba nie chciał, aby przychodził. napastników mamy nadmiar, jak on przyjdzie, to ktos będzie musiał odejsć, bo 4 piłkarzy nie bedzie chciało siedzieć na ławce. oczywiscie sezon długi i szeroki :D jednak każdy chce być w pierwszym składzie i zaczynac mecze na boisku, a nie na ławce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”