Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 201

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Szyrlo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szyrlo » 10 lip 2007, 19:26

Na zdjdęciach wygląda na bardzo poważnego, ciekawe co zaprezentuje na boisku :?:

Awatar użytkownika
LuKaS21
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LuKaS21 » 11 lip 2007, 11:52

Miejmy nadzieję, że pokaże wszystko co potrafi

maroho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Sorka brachu!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maroho » 16 lip 2007, 13:20

piwus
Przepraszam jeśli odebrałeś to jak spam ale także chciałbym wytłumaczyć,że od ładnych kilku lat siedze zagranicą,a Wisełce zawsze kibicowałem.Jedyne jak mogę w tej chwili wspomóc to właśnie tak.Tu tez toczy sie walka o Ukochany Klub i wcale nie jest łatwa-zwłaszcza,ze jestem tu otoczony kielcami i poznaniem.Jeszcze raz przepraszam ale prosze także o zrozumienie.Pozdrawiam.Maro

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 lip 2007, 18:40

niedzielan zostal zakontraktowany. a wiec serial sie skonczyl. moje zdanie co do tego zakupu bylo zmienne ale osatatecznie optymistycznie zapatruje sie w przyszlosc. wolalbym oczywiscie nowaka z bot-u ale podobno moze do nas dolaczyc jeszcze 1 napastnik wiec kto wie :lol:. oby andrzej wykazal sie zaanagazowaniem. bo tego ostatnio pilkarzom wisly brakowalo. wielu z nich jest wypalonych i mobilizuja sie tylko na prestizowe mecze (legia, bot). pozostaje tylko wierzyc ze teraz sie to zmieni i ze bedziemy wiselke ogladac za rok w el. do LM. JJJBG

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 16 lip 2007, 19:20

gdzie Ci człowieku BOT pusci Nowaka? Chyba jak wisla wyłozy pokaźna sumke..

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 16 lip 2007, 19:42

no właśnie BOT tak łatwo nie puści Nowaka a co do Niedzielana to był priorytet Skorży pamiętam jak wściekał się niedawno gdy okazało sięże Andrzej nie podpisał z Wisłą kontraktu :D w sumie to świetny piłkarz, szybki i ma ogromny talent (pamiętam jego bramkę z PSV na początku pobytu z Holandii) jednak coś w NEC się pogubił łapał kontuzje i troszkę spadła mu forma mam nadzieje że w Wiśle się odbuduje (podobnie jak Kryszałowicz w Amice) oby

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 lip 2007, 20:22

mAstA87 pisze:gdzie Ci człowieku BOT pusci Nowaka? Chyba jak wisla wyłozy pokaźna sumke..

myslalem ze ten emot ' :lol: ' pomoze ci w zrozumieniu mnie no ale niestety ludzie sa rozni.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 lip 2007, 17:48

Na początek trochę cytatów z pilka.pl o Bednarzu:
franz pisze:Biedna Wisła aż mi ich szkoda podobno Bednarz ma pracować w Krakowie aż 3 lata ciekawe ile faktycznie będzie tam dyrektorem sportowym.
czeher pisze: Czy ktos widzi swiatelko w tunelu jezeli chodzi o Wisle ???
Yukasz pisze:Gasnące tak. Widać że Cupiał konsekwentnie buduje zespół.
Przy całej sympatii dla Bednarza-to pomyłka i tyle. Dobrze płatna praca dla "mecensa" ale nic dla klubu-a tak żeby było jasne zawsze byłem i jestem za Legią, chociaż Bednarza i tak nie forowałbym na jakiekolwiek stanowisko we wspomnianym klubie. Żenada-wkręcić się i tyle-a górnolotne słowa komentujmy za kilka mięsięcy
Marnie to widze...
To co się dzieje w Wiśle określiłbym mianem totalnej degrengolady powodowanej indolencją zarządu. To kolejna z genialnych decyzji zarządu, Panowi Bednarzowi podziękowano ładnie za pracę w Legii, więc przygarnęła go po "wakacjach" Wisełka.
(L)oczkerson pisze:Hehe miałem cichą nadzieje że Bednarz obejmie to stanowisko, ale jak się patrzę na Wisłę (ich pozycje, kadrę itd.) to aż mi ich żal. TYLE NIESZCZĘŚĆ A TERAZ JESZCZE BEDNARZ!!! [...] Ja tego klubu nigdy nie zrozumiem
:lol:
Tymczasem Wisła po raz pierwszy od kilku wzmocniła się w ofensywie. Baa, znalazły się pieniądze na transfery i udało się pozyskać pewnego zawodnika z Ruchu za darmo, co wcześniej wydawało się zadaniem przekraczającym świadomość działacza Wisły. Oczywiście ciężko twierdzić, ze to wyłącznie zasługa Bednarza, ciężko pisać o transferach nie mogąc ich zweryfikować, ale wystarczy porównać do poprzednich lat posuchy... Słyszałem jeszcze, że Bednarz zarobił dla Legii w tym okienku 4,2 mln euro - no co cóż, to było udane lato w wykonaniu pijanego fakira :lol:.

W tym momencie ciężko jest pisać o przyszłym sezonie. Co prawda nazwiska robią wrażenie, skuteczność działaczy również i słyszę głosy, że Wisła idzie po mistrzostwo, ale nie wierzę, że Wtorek i Kosa od razu złapią wiatr w żagle, nie wierzę, że Wisła od razu zacznie być skuteczna. W tym momencie wszystko jest w rękach Skorży i myślę, że nie powinno się dmuchać od razu balonika, bo równie dobrze (uwaga - następny fragment nie ma nic wspólnego z fachowa analizą, czyli sięgnął poziomu R. Steca):
1) Wisła wchodzi świetnie w sezon, wygrywa w dobrym stylu w pierwszym meczu, głosy zachwytu ( tym bardziej, że będzie to Zagłębie), a potem
a) sytuacja analogiczna do poprzedniej rundy - sprężenie w inauguracji, a potem równia pochyła - ogólna panika, Cupiał traci zimną krew, w zimie Skorża zostaje zwolniony, Kapka zostaje dyrektorem sportowym :)
b) Wisła nie gra najgorzej, ale znowu bolą zęby od nieskuteczności
2) Wisła gra fatalnie, pokemony wyśmiewają transfery nad którymi teraz się zachwycają, a Niedzielan dołącza do panteonu Brożków. Dopiero pod koniec rundy Wisła nawiązuje walkę z czołówką, ale jest już za późno. Wisła kończy na miejscu 3-5
3. Gra w kratkę, remisy podejrzanie się mnożą, a działacze mówią o długofalowej polityce, pozostawieniu na stanowisku Skorży i walce w przyszłym sezonie. Wisła kończy na miejscu 2-5
Prędzej widziałbym jeden z tych trzech scenariuszy niż Wisłę już teraz na tronie, ale nie mam nic przeciwko miłemu rozczarowaniu :).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 lip 2007, 19:21

piwus pisze:Słyszałem jeszcze, że Bednarz zarobił dla Legii w tym okienku 4,2 mln euro
Raczej 7 mln, bo Fabiana też chyba Łysek” sprowadzał. Jednak twierdzenie, że to on te pieniądze zarobił jest nie zgodne z prawdą, delikatnie mówiąc. To raczej Trzeciak wyciągnął za nich zdecydowanie więcej niż są na tą chwilę warci.

Awatar użytkownika
mAstA87
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mAstA87 » 18 lip 2007, 23:57

te piwus zdziwsz sie oj zdziwsz ... :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 30 lip 2007, 2:26

Cóż mogę napisać po tym meczu? Wisła upokorzyła polską piłkę i za wyjazd do Stanów nie grzywna im się należy, tylko natychmiastowa dekapitacja od razu powrocie do kraju :mrgreen:.

A szczegóły to może jutro.

Grzybooo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grzybooo » 30 lip 2007, 11:21

Wisła Krakow zdobyła Chicago Trophy, pokonując w ostatnim meczy nie byle kogo bo zdobywce Pucharu Uefa 1-0. Gola zdobył jeden z nowych nabytkow Andrew Nedzielan.
Warto równiez dodac ze Sevilla wystawiła całkiem mocny skład.

Wisła - FC Sevilla 1:0 (0:0)

Wisła Kraków: Mariusz Pawełek - Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki, Cleber, Dariusz Dudka (90+1 Mariusz Magiera) - Kamil Kosowski (77 Piotr Brożek), Radosław Sobolewski (68 Tomas Jirsak), Mauro Cantoro (86 Jacob Burns), Marek Zieńczuk (83 Jean Paulista) - Andrzej Niedzielan (65 Piotr Ćwielong), Paweł Brożek (46 Rafał Boguski).

FC Sevilla (wyjściowa "11"): De Sanctis; Crespo, Escudé, Boulahrouz, Adriano; Navas, Keita, Maresca, Capel; Alfaroy, Kanouté.

Gol: Niedzielan - 62 minuta.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 30 lip 2007, 11:41

Wisla byla zdecydowanie lepszym zespolem w tym meczu. Juz po pierwszej polowie powinno byc 3:0 dla Wisly, bo swietnych szans nie umieli wykorzystac Niedzielan, Brozek i Kosowski. W drugiej okazji bylo troche mniej ale liczy sie to, ze w koncu udalo sie wepchnac pilke do siatki. Wepchnac to dobre slowo, bo Niedzielan musial dobijac swoj pierwszy strzal :wink: .

Pozniej Sevilla rzucila sie do ataku, kilka razy bylo groznie, najpierw strzal w spojenie, a pozniej rozpaczliwe wybicie Brozka (dobrze, ze Dudka podskoczyl bo moglo sie skonczyc zle). Czasem jakas akcja Wisly, ale raczej chaotyczna.

Fajnie ze wygrali ten turniej. Bedzie co postawic w gablocie :wink: .

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 lip 2007, 12:17

piwus a co ma do tego jak sie zaprezentowala Wisla - takie cos nie powinno miec miejsca - jezeli mamy zmierzac ku najlepszym
Chociaz chyba byl jakis rpzypadek :think: ze jakis klub z zachodniej ligi przelozyl spotkanie ze wzgledu na turnee - jednak za takie cos powinno sie karac
Nie wyobrazam sobie aby teraz MU, Real czy ktos inny opuscil inauguracje rozgrywek i pojedzie na turnne do azjatow :badziewie:
Rozumie ze serce ci rosnie bowiem niecodzienie wygrywa sie z Sevilla (tylko raz na pol roku :P)
Dobrze ze wygrali bo prestiz to jest niesamowity, nikt nie ebdzie pamietal czy zaprzatal tym sobie glowy ze Sevilla z marszu przystepuja a raczej zacyznaja przygotowania do sezonu (co ma kolosalne znaczenie) a Wisla ddefacto jest w rakcie sezonu, zreszta bylo widac jakie jest motoryczne przygotowanie obu zepsolow

Sparingi sparingami a logowa rzeczywistosc inna rzecz ale to chyba kazdy wie

Smieszyl mnie fakt ze byli tam kibice ktorzy w czasie hymnu trzymali go gory szaliki, flagi legijne, nawet kilku bylo w koszulkach Legii, jeden starszy gosc i smeisnzy grubasek :lol:

Prawdziwa wartosC wISLY pOZNAMY za kilka dni w meczu z Zaglebiem, bo jak narazi enie wiadomo nic - Wisla - Jaga 2:2, Wisla - Widzew 0:1, Wisla - Reggina 1:1, Wisla - Sevilla 1:0

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lip 2007, 17:43

piwus pisze:Cóż mogę napisać po tym meczu? Wisła upokorzyła polską piłkę i za wyjazd do Stanów nie grzywna im się należy, tylko natychmiastowa dekapitacja od razu powrocie do kraju

Może teraz powinni zostac w USA i grac tam sparingi... beda zarabiac, wiec po co grać w polskiej lidze...
Reszta podobnie jak czeher
No i oczywiscie gratulacje... pokonac Seville, nawet w sparingu to jest coś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”