Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 301

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 lip 2007, 22:20

Równie dobrze może być więcej pożytku z Adebayora niż Palacio. Nie ma sensu sprowadzać kolejnego gracza na tak dobrze obstawioną pozycję. I nikt tu nie pisze że jest mądrzejszy od Wengera, ponieważ wątpliwym jest aby Arsene sprowadził Argentyńczyka, a cała ta szopka to najprawdopodobniej tylko wymysły angielskiej prasy.

A skąd wiesz że strzeli z miejsca te 20 bramek? Jakiś zapis w kontrakcie :> ?

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 16 lip 2007, 22:24

Powiem wam, ze nie bardzo rozumiem o co wam chodzi :shock: i raz jeszcze powtorze, ze owy transfer jesli wypali ma wielkie szanse, by stac sie hitem i znaczaco wzmocnic nasza sile ataku, Palacio jest pilkarzem komletnym i powinien poradzic sobie w Premiership.

O to czy strzeli czy nie strzeli tych 20 bramek nie mam zamiaru sie zakladac, chcialbym by tak sie stalo i po 20 strzelonej bramce zadac ci pytanie kto mial racje...?
Poczekamy...zobaczymy...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 lip 2007, 22:26

Chodzi nam tylko i wyłącznie o to, że sprowadzanie Rodrigo wcale nie jest koniecznością. Może nie będzie to wywalenie pieniędzy w błoto, ale nie jest to również mus.

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 16 lip 2007, 22:28

Dobrze zakładamy, że przychodzi Palacio (akurat Razz ). To kto odchodzi?

Arrow Adebayor
Arrow Theo
Arrow van Persie
Arrow Bendtner

Adebayor powinien odejsc, jest za slaby na Arsenal...apropo wyczytalem gdzies,ze jesli nie Palacio albo Martins wiec to ze Arsenal wzomcni napad jest niemal pewne...To, ze to nie jest mus to sie zgodze, ale musimy sie wzmacniac by dogonic reszte a bez Henryka juz nie bedzie tak latwo, dlatego Wenger robi co moze by zalatac te dziure...zaufajmy mu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 lip 2007, 22:41

Adebayor może i poprzedni sezon miał słaby (raptem 8 goli w Premiership), ale był dość ważnym piłkarzem, no i też w Anglii nie przebywa długo. Powinien dostać jeszcze ten jeden sezon na udowodnienie czy się nadaje czy nie. Jak przejdzie Palacio będzie to samo. Może złapać syndrom Teveza i zacząć dobrze grać dopiero pod koniec sezonu. Nie wydaje mi się, aby pozycja Adebayora w klubie była zagrożona. Raczej nie odejdzie z Emirates. Skoro uważasz, że jest za słaby...ja dałbym mu jeszcze szanse żeby pokazał coś więcej. Na pewno jest w stanie.

Chyba, że faktycznie Wenger stracił w niego wiarę, albo nie liczy na młodego Duńczyka (to mniej prawdopodobne) :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2007, 12:12

walcott pisze:apropo wyczytalem gdzies,ze jesli nie Palacio albo Martins wiec to ze Arsenal wzomcni napad jest niemal pewne...T
można wiedzieć, gdzie to wyczytałeś ? Póki co chyba tylko "this is london" napisało o tym transferze. O Mogę sie mylic, ale wydaje mi się, że jeśli Arsenal byłby nim zainteresowany - to już by dawno huczało, w The Sun i jemu podobnych.

O Palacio mało się pisze. W Setana Sport podobno mówili, ze agent Palacio zaprzecza.

Adebayor za słaby ? Ade nie jest za słaby - potrafi znakomicie dochodzić do stuaji strzeleckich, bardzo dobrze gra głową i jak na swój wzrost, ma znakomitą technikę. Jedynym problemem jest skuteczność, ale to problem wiekszości naszych graczy. Więc byśmy musieli wszystkich sprzedać.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 lip 2007, 13:14

fieldy pisze:O Palacio mało się pisze. W Setana Sport podobno mówili, ze agent Palacio zaprzecza.
No w Argentynie troche się pisze :)
http://www.lanacion.com.ar/EdicionImpre ... _id=926405
Wg mnie Palacio powinien już odejść do Europy, swój wiek już ma. Nie może być wiecznym talentem.
Jeśli chodzi o murowane 20 bramek w sezonie to jest to lekka przesada, bo Palacio skutecznością nie grzeszy, a czasami jest nieskuteczny aż do bólu. W miarę łatwo dochodzi do sytuacji strzeleckich, ale ma problemy z ich wykorzystaniem. Poza tym nie jest typem snajpera, lubi zejść do skrzydła, czy cofnąć się, więc wg mnie w pierwszym sezonie o 5 goli będzie trudno :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 lip 2007, 13:15

RealFan pisze:Adebayor może i poprzedni sezon miał słaby (raptem 8 goli w Premiership), ale był dość ważnym piłkarzem, no i też w Anglii nie przebywa długo.
Jak się patrzy na same statystyki to można tak pisać. :roll: Ade potrafi świetnie wypacować sytuacje strzeleckie. To taki typ napastnika. Biega za czterech. Jak siedzie na ławce to nie marudzi. Obecnie jest najlepszym napastnikiem w zespole zaraz po Robinie.

A z tym Palacio to dziwa sprawa. Jakby do nas przeszedł to napewno nie byłbym smutny. :] Trochę drogi. :? W sumie to wolę go od Martinsa.

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 17 lip 2007, 13:15

Wszystko to są plotki i moze to roznie jeszcze wyjsc...o Martinsie wyczytalem w angielskiej gazecie kilka dni temu, bo akurat bylem w Londynie.

wracajac do Palacio, ktory dzis jest w Londynie na testach medycznych(wiem to od znajomego, ktory prawie mieszka na stadionie Arsenalu) oferte jego kupna zlozyla kilka tyg temu Barcelona i Boca odrzucilo ja...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lip 2007, 13:24

guru - Wiem jak gra Adebayor, bo oglądam mecze Arsenalu w Premiership :] Napastników rozlicza się jednak głównie z bramek i stąd ogólna ocena sezonu - średni. Musi poprawić skuteczność i będzie kluczowym graczem :wink:

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 17 lip 2007, 13:36

rowniez uwazam ze Ade jest znakomitym napastnikiem i gra podobnie jak N.Kanu, ma bajeczna technike, swietny wzrost, swietny przeglad sytuacji, jednak wlodarze The Gunners widza braki i szukaja nastepcy dla Henrego, ktory wezmie na siebie ciezar zdobywania bramek.Adebayor w tym sezonie razil nieskutecznoscia, a nie tego od niego oczekiwalismy...

oblukajcie co znalazlem

http://bocajnews.blogspot.com/2007/07/p ... nt-go.html

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2007, 18:17

Palacio totyp zaowdnika, ktory nie stoi w polu karnym, a wiec najlepiej dla Arsenalu bedzie jesli zostanei Ade, a jego zastepca bedzie ten mlody Dunczyk i Eduardo. O drugie miejsce walczyc powinni własnie Rodrigo i Robin, a Theo raczej na skrzydło...
A i nie chciałbym być złosliwy, ale ja osobiscie uwazam Argentynczyka lepszego od wszystkich napadziorow Arsenalu, ktorzy sa obecnie w kadrze.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 17 lip 2007, 18:21

Lepszy od Robina :?: :o Od biedy i Palacio można ustawić na skrzydle :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2007, 18:28

palacio - koles nieograny w europie lepszy od van persiego czy adebayora?

bez przesady :shock:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 lip 2007, 18:30

Jarzinho pisze:Palacio totyp zaowdnika, ktory nie stoi w polu karnym,
Może i nie stoi jak tyczka w polu karnym, ale z 'pociągnięciem' gry ma niewiele wspólnego. Jestem nawet w stanie powiedzieć, że z rozprowadzaniem piłki lepiej radzi sobie Adebayor :] .
Jarzinho pisze:ja osobiscie uwazam Argentynczyka lepszego od wszystkich napadziorow Arsenalu
Rodrigo lepszy od Van Persiego :o . Na tym zakończymy naszą wymianę zdań.

A na deser zostawiłem ot taką małą sprzeczność:
walcott pisze:Adebayor powinien odejsc, jest za slaby na Arsenal
walcott pisze:rowniez uwazam ze Ade jest znakomitym napastnikiem i gra podobnie jak N.Kanu, ma bajeczna technike, swietny wzrost, swietny przeglad sytuacji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”