Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 302

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2417
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lip 2007, 18:48

O drugie miejsce walczyc powinni własnie Rodrigo i Robin
Tu nie byłoby walki bo Robin jest raczej pewniakiem w składzie. To są trochę inni piłkarze. Palacio bazuje przede wszystkim na umiejętności ustawienia się oraz szybkości. Van Persie może więcej wnieść do gry zespołu podczas rozgrywania akcji, a na tym na pewno Wengerowi zależy. Jak już to walczyłby o miejsce w składzie z Adebayorem i Eduardo :P Wtedy jak sam twierdzisz - Walcott na skrzydło, jako zmiennik. To by było jedyne wyjście, aby uniknąć przeludnienia w ataku :roll:

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 17 lip 2007, 19:02

RóżA pisze: A na deser zostawiłem ot taką małą sprzeczność:
walcott napisał:
Adebayor powinien odejsc, jest za slaby na Arsenal

walcott napisał:
rowniez uwazam ze Ade jest znakomitym napastnikiem i gra podobnie jak N.Kanu, ma bajeczna technike, swietny wzrost, swietny przeglad sytuacji

chodzi mi o to ze cenie Adebayora za jego umiejetnosci, jest swietnym zawodnikiem, ale jeslli mialbym wybierac,bo o to chodzilo w poscie ktory napisalem to on powinien odejsc...nie wyrywaj zdan z kontekstu bo kompromitujesz siebie...daj sobie spokoj...pozdro!

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 lip 2007, 19:08

walcott pisze:chodzi mi o to ze cenie Adebayora za jego umiejetnosci, jest swietnym zawodnikiem, ale jeslli mialbym wybierac,bo o to chodzilo w poscie ktory napisalem to on powinien odejsc..
Możesz mi w takim razie wytłumaczyć dlaczego Adebayor powinien odchodzić skoro swoimi umiejętnościami nie odbiego w znacznym stopniu od wymienionych przez Ciebie Martinsa i Palacio? Transfery dla samej idei :roll: ?
walcott pisze:nie wyrywaj zdan z kontekstu bo kompromitujesz siebie.
Ja? Czym? 'Wyrywaniem zdań z kontekstu' :lol: ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2007, 19:10

rkoeman pisze:palacio - koles nieograny w europie lepszy od van persiego czy adebayora?

bez przesady

RóżA pisze:Rodrigo lepszy od Van Persiego . Na tym zakończymy naszą wymianę zdań.

Dobra Robin jest lepszy, tylko w czym, jest szybszy, lepiej wyszkolony, gra bardziej zepsołowo, jest skuteczniejszy. :?: CZy aby napewno, jedyne co ich dizli to miejsce gdzie graja, tylko to i to jest powod aby stwierdzic, ze ten jest lepszy od tego. :wink:
RóżA pisze:Może i nie stoi jak tyczka w polu karnym, ale z 'pociągnięciem' gry ma niewiele wspólnego. Jestem nawet w stanie powiedzieć, że z rozprowadzaniem piłki lepiej radzi sobie Adebayor
Gdybyś to jeszcze napisał o Palermo, to musiałbym ci pogratulować, ale ze piszesz to w kontekscie osoby Palacio, to neistety, chyba nie jestes za bardzo w temacie, albo poprostu wypisujesz jako arguemnt stek bzdur.
To jest naprawde przyklad ile osob wie o czym pisze.

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 17 lip 2007, 19:15

przeczytaj raz jeszcze kilka ostatnich postow...przeczytaj uwaznie...bardzo uwaznie...przeczytaj to moze ze 3 razy...

raz jeszcze...Palacio jest lepszy od wszystkich napastnikow jakich ma Arsenal,jesli mialby przyjsc to Ade jest zawodnikiem ktory powinien szukac nowego klubu, reszta pilkarzy to swietna inwestycja w przyszlosc i sa nam potrzebni. Adebayor zawiodl w tym sezonie i cierpliwosc wlodarzy Arsenalu ma swoje granice...

a co do tych sprzecznosci to raz jeszcze przeczytaj te posty i co jest do czego...przeczytaj uwaznie...powoli i ze zrozumieniem

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2007, 19:16

van persie- jest lepszy technicznie, szybszy, lepiej gra w ataku pozycyjnym i ma lepsze uderzenie. do tego jest silniejszy ograny w europie...

palacio majac 25 lat strzelil w sumie 48 bramek w 116 meczach notujac przy tym 8 asyst

van persie ma lat 23 i zdobym w tym czasie 35 goli w 133 meczach w europie (nie w lidze argentynskiej). zaliczyl przy tym 19 asyst

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lip 2007, 19:23

rkoeman pisze:palacio majac 25 lat strzelil w sumie 48 bramek w 116 meczach notujac przy tym 8 asyst

Najlepsze w tym, że Rodrigo stale gra pod Martina.
rkoeman pisze:van persie- jest lepszy technicznie, szybszy, lepiej gra w ataku pozycyjnym i ma lepsze uderzenie. do tego jest silniejszy ograny w europie...

A to wszystko czepriesz z...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lip 2007, 19:24

rkoeman pisze:van persie- jest lepszy technicznie, szybszy, lepiej gra w ataku pozycyjnym i ma lepsze uderzenie. do tego jest silniejszy ograny w europie...

palacio majac 25 lat strzelil w sumie 48 bramek w 116 meczach notujac przy tym 8 asyst

van persie ma lat 23 i zdobym w tym czasie 35 goli w 133 meczach w europie (nie w lidze argentynskiej). zaliczyl przy tym 19 asyst
Drobne wątpliwości bym miał, czy na pewno jest szybszy, ale różnica też nie jest jakaś duża. Z resztą się zgodzę. Palacio może jest lepszy w grze w powietrzu. To przy atutach van Persiego stawia go niżej :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 lip 2007, 19:33

a to wszystko czerpie ze statystyk ktore dostaje od zaprzyjaznionego kibice interu mediolan ktory posiada najwieksza w europie firme zajmujaca sie zbieraniem statystyk pilkarskich...

choc rownie dobrze moge otworzyc guia de marca i to wszystko znalezc...

polecam rowniez strone eurosportu, as'a, marci i footballdatabase.com

tez sie przydaje

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 lip 2007, 20:12

Jarzinho pisze:Dobra Robin jest lepszy, tylko w czym, jest szybszy, lepiej wyszkolony, gra bardziej zepsołowo, jest skuteczniejszy.
Zacznijmy może od tego, że jest ograny, nie tylko w Anglii ale i na arenie europejskiej, co jest ogromnym plusem przemawiającym za osobą młodego Holendra. Ponadto jest lepiej wyszkolony technicznie. Skuteczność... ta przemawia za osobą Rodrigo, chociaż i ten potrafi masowo marnować bardzo dobre sytuacje. Kolejną rzeczą przemawiającą za Robinem są doskonale bite przez niego rzuty wolne.
Jarzinho pisze:CZy aby napewno, jedyne co ich dizli to miejsce gdzie graja, tylko to i to jest powod aby stwierdzic, ze ten jest lepszy od tego. Wink
Z tego nic nie zrozumiałem. Jak przetłumaczysz to na polski to postaram się do tego w jakiś sposób odnieść.
Jarzinho pisze:Gdybyś to jeszcze napisał o Palermo, to musiałbym ci pogratulować, ale ze piszesz to w kontekscie osoby Palacio, to neistety, chyba nie jestes za bardzo w temacie, albo poprostu wypisujesz jako arguemnt stek bzdur.
Chwileczkę, chwileczkę, wyraźnie napisałem że Palacio nie stoi w polu karnym jak tyczka ale czy naprawdę aż tak często Rodrigo wraca i rozprowadza piłkę? Adebayor ma to do siebie, że bardzo często lubi harować nawet w środku pola co przynosi stosunkowo często jakiekolwiek profity :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2007, 21:45

Chętnie bym podyskutował, o tym kto lepszy - Palacio, czy Robin. Ale niestety tego pierwszego widziałem może ze 2, 3 razy z akcji i nie mam odniesienia.
Jednak, gdyby był lepszy od Robina, to już pewnie grałby w europie od kilku lat.
walcott pisze:esli mialby przyjsc to Ade jest zawodnikiem ktory powinien szukac nowego klubu, reszta pilkarzy to swietna inwestycja w przyszlosc i sa nam potrzebni. Adebayor zawiodl w tym sezonie i cierpliwosc wlodarzy Arsenalu ma swoje granice...
Czyli uważasz, ze Ade jest swietny technicznie etc, etc, ale równocześnie to on jest pierwszy w kolejce do odejscia ? Dlaczego nie Bendtner ? Przeciez tak na dobrą sprawę to nie wiemy, czy da sobie radę na najwyższym szczeblu w Anglii. Ade rade sobie da, wystarczy, ze poprawi skuteczność. Włodarze traca cierpliwosć ? Rozumiałbym gdyby Ade zagrał 3 sezony źle, ale w tym wypadku ? Chybe lekko przesadzasz.

P.S. rkoeman pisze pozytywnie o graczu Arsenalu - bezcenne :p

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 lip 2007, 22:14

RóżA pisze:
Jarzinho pisze:CZy aby napewno, jedyne co ich dizli to miejsce gdzie graja, tylko to i to jest powod aby stwierdzic, ze ten jest lepszy od tego. Wink
Z tego nic nie zrozumiałem. Jak przetłumaczysz to na polski to postaram się do tego w jakiś sposób odnieść.
Mogę ja? Mogę? :p Z twórczością Jarzinho miałem trochę doczynienia i nauczyłem się rozszyfrowywać.

"Czy aby na pewno jedynym, co ich różni jest liga, w której grają i czy stanowi to podstawy do tego, aby powiedzieć, że Robin jest lepszy od Palacio?"

:p Teraz możesz się odnieść.

Awatar użytkownika
walcott
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: walcott » 17 lip 2007, 22:18

takie dyskusje kto da rade a kto nie do niczego nie prowadza, wszystko wyjdzie w praniu...jestesmy fanami jednego klubu i mysle, ze nie powinnismy tutaj sie klocic itd...

co do Bendtnera to jest talentem czystej wody, ktory trzeba pielegnowac...o Adebayorze pisalem, ze ma odejsc bo przeciez sami pisaliscie, ze po przyjsciu Palacio ktos musi odejsc...choc moze niekoniecznie, moze A.Wenger potrafi pogodzic wszystkich i w jakis sposob to uporzadkowac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lip 2007, 22:23

walcott pisze:wszystko wyjdzie w praniu..
zgadza sie, dlatego uważam, ze nie powinnismy przed sezonem skreslać Ade tylko dlatego, ze raził nieskutecznością, gdyż w ogólnym rozrachunku sezon w jego wykonaniu nie był wcale taki kiepski.
walcott pisze:takie dyskusje kto da rade a kto nie do niczego nie prowadza
Ale wiemy przecież, jak gra Ade na tle mocnych rywali. Nie wiemy natomiast, jak zaprezentuje się Duńczyk. Sam jestem wielkim zwolennikiem jego talentu, zresztą wystarczy poczytać moje wcześniejsze wypowiedzi o nim, choćby w tym temacie. Jednak nie wiem, jak da sobie radę w pierwszym zespole [a wiem, co pokazywał Ade]
Dlatego, nie rozumiem, dlaczego Ade ma być pierwszym, który miałby opuścić zespół.
Ale jak nie chcesz o tym dyskutować, to spoko ;)
Ja i tak ide :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 lip 2007, 22:27

RealFan pisze:Czy aby na pewno jedynym, co ich różni jest liga, w której grają i czy stanowi to podstawy do tego, aby powiedzieć, że Robin jest lepszy od Palacio?
Nawet ot ciężko zrozumieć :P . Ale spróbujmy: tak, na podstawie tego gdzie grają można stwierdzić, że Robin jest lepszy. Mimo wszystko Premiership ma wyższy poziom aniżeli liga argentyńska. Poza tym zdecydowana większość (o ile nie wszyscy :roll: ) piłkarze zmieniający Argentynę na Anglię niezbyt dobrze na tym wychodzili, przynajmniej przez kilka pierwszych miesięcy :] .
walcott pisze:Adebayorze pisalem, ze ma odejsc bo przeciez sami pisaliscie, ze po przyjsciu Palacio ktos musi odejsc.
Ale nie ma co się tak napalać na tego Palacio, ponieważ i tak najprawdopodobniej on u nas nie zawita. Nie dość że prasa na ten temat milczy to jeszcze dla Argentyńczyka nie ma miejsca póki co :wink: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”