Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 293

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 lip 2007, 20:53

Ja mam taka mała prosbe do kibiców Nerazzuri 8)
Inter zagrał dwa sparingi i w obu wystąpił młody zawodnik Mario Balotelli w tym ostatnim strzelił gola. Czy ktoś może mi opisać jak się on sprawuje,jaki ma styl itp. bo wiem że w tamtym sezonie grał świetnie a i na forum Ghany czytam zachwyty na jego temat :wink:

dzięki :!:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 22 lip 2007, 21:32

Rossi pisze:Czy ktoś może mi opisać jak się on sprawuje,jaki ma styl
hmmm grał w 2 sparingach w 1 zaliczył asyste przy golu Solariego a w 2 sparingu sam strzelił bramke ... co mozna o nim powiedziec ? hmm moim zdaniem to troche taka wersja Adu , tylko ze lepiej zbudowany i silniejszy , potrafi dobrze przyjac piłke i ja rozegrac , jest tez w miare szybki , wiecej nie potrafie go opisac bo za mało razy go widziałem , mam nadzieje ze po dobrych sparingach Mancini go właczy do druzyny choc ciezko bedzie mu grac zwłaszcza ze Adri zapowiada powrót do formy ... ale jak to bedzie to zobaczymy , w razie czego moze wystepowac w pomocy w sparingu z Olimpijska repra Chin grał czesciej na boku .

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lip 2007, 23:13

Chyba najzdolniejszy piłkarz młodego pokolenia z drużyn młodzieżowych Interu. Wiem, że w rozgrywkach U-17 w sezonie miał więcej goli niż występów. Gra również reprezentacji Włoch U-17. Jakiś czas temu czytałem, że to nowy Messi będzie, jednak trudno się z tym zgodzić, bo Mario prezentuje trochę inne walory piłkarskie. No i przede wszystkim jest dużo wyższy.
http://www.mariobalotelli.it/

Jednak czy będzie z niego dobry grajek to trudno powiedzieć, bo w młodzieżowych drużynach Interu w poprzednich latach było już sporo wielkich talentów, jednak bardzo rzadko któremuś udawało się przebić do pierwszej drużyny.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 27 lip 2007, 12:54

Bolzoni to bardzo utalentowany gracz. oglądalem ostatni sparing z Partizanem i zagral fenomenalnie. Cieszy mnie tez bardzo przyjscie Chivu. na początku go nie chcialem w Interze ale po odejsciu Grosso moje ze tak powiem poglądy na ten transfer sie od razu zmienily. ciekawe jest teraz to, czy bedzie gral w pierwszym skladzie czy usiądzie na lawie. wg. mnie Maxwell jest od niego troche lepszy.

FORZA INTER!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 lip 2007, 20:40

1 kolejka Inter-Udinese
2 kolejka Empoli-Inter
3 kolejka Inter-Catania
4 kolejka Livorno-Inter
5 kolejka Inter-Sampdoria
6 kolejka Roma-Inter
7 kolejka Inter-Napoli
8 kolejka Reggina-Inter
9 kolejka Palermo-Inter
10 kolejka Inter-Genoa
11 kolejka Juventus-Inter
12 kolejka Inter-Lazio
13 kolejka Inter-Atalanta
14 kolejka Fiorentina-Inter
15 kolejka Inter-Torino
16 kolejka Cagliari-Inter
17 kolejka Inter-Milan
18 kolejka Siena-Inter
19 kolejka Inter-Parma

Hit jesieni czyli mecz Inter-Juve dopiero w 11 kolejce. Cóż czekanie wzmaga apetyt :] To samo tyczy się pojedynków o Mediolan. Może się zdarzyć, że spotkanie 36 kolejki będzie decydowało o mistrzostwie. Natomiast początek w sam raz żeby złapać wiatr w żagle. Oczywiście nikogo nie można lekceważyć, a już tym bardziej Udine z którymi gramy w pierwszej kolejce i z którymi nie wygraliśmy w tamtym sezonie.
Ciekawy terminarz Romy o czym wspominacie już w odpowiednim temacie ;] Inny hit Milan-Juve w 14 serii, natomiast derby Rzymu 4 kolejki wcześniej. Stulecie Interu przypadnie na mecz z Reggina 8)

Niech Calcio już rusza. Jest kilka naprawde silnych ekip, więc w tym sezonie liga powinna być szczególnie ciekawa.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sie 2007, 14:31

Ponieważ zostałem oskarżony o małe zainteresownie naszym tematem (porównując z innymi moderatorami) zaczynamy nową serie. Co tygodniowa ankieta dotycząca Interu w temacie o Interze. Oczywiście licze na wasze pomysły.

Pierwszy temat ankiety to: Co z tym Adriano ? Licze, że ankieta wpłynie tez na debate dotycząca Brazylijczyka. Zaczynamy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 04 sie 2007, 14:36

No właśnie, co z tym Adriano ? Jak dla mnie trzeba mu dać ostatnią szansę. W końcu Imperator w formie to jeden z najlepszych napastników świata, a dwóch takich w drużynie (Zlatan) to marzenie nie tylko każdego trenera, ale i kibica. Wypożyczenie też nie byłoby najgłupsze, ale po pierwsze kto miałby złożyć taką ofertę, po drugie czy sam piłkarz poszedłby na takie - że tak nazwe - ustępstwo. Zresztą nie wiem czemu, ale mam dziwne wrażenie, że gdyby sprzdać go do Milanu to by odżył. Ale to pewnie przez te stare wymiany na lini Nerazzurri-Rossonerri ;)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 14:56

Trzeba go jeszcze trochę utuczyć i dać na skup żywca. Możemy na tym nieźle wyjść. :P

A tak poważnie, to pewnie teraz zostanie, a następne decyzje w stosunku do niego będą zapadały w styczniu. Patrząc na formę i tuszę, jaką pokazuje w sparingach, naprawdę nie wróżę mu kariery w nadchodzącym sezonie. Ibra, Suzao, Crespo i nawet Cruz – na dzień dzisiejszy każdy z nich prezentuję się lepiej niż Adriano. Jeśli w najbliższym czasie nic się nie zmieni, to w zimie trzeba będzie go gdzieś opchnąć.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 sie 2007, 15:03

Sprzedać póki jeszcze jest coś wart. Jeśli w ogóle jest :P . To trochę brutalne , ale nie widzę dla niego innego rozwiązania. Co prawda odblokował się w meczu z Man U , ale to za mało :lol: .
I zgadzam się , że jest na szarym końcu pod względem napastników w kadrze , a na rezerwowego się nie nadaje , bo który zapchajdziura zarabia 5 mln euro za sezon? Chyba tylko u Romka.

Tak btw , wypożyczyliśmy niejakiego Biabiany do Chievo. 19 latek spędzi najbliższy sezon w Serie B , może coś z niego będzie. Jakaś karta przetargowa :whistle:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 04 sie 2007, 15:27

Ja zagłosowałem na wypożyczenie.

Sprzedanie Adriano w jego obecnej dyspozycji jest chyba możliwe tylko podczas interwencyjnego skupu żywca. Bo racjonalnie do tego podchodząc, który wielki klub będzie w stanie kupić Adriano z taką formę, przy takich zarobkach? Nie ma takiego klubu.

Inter i tak musi mu płacić, a tak jak napisał Zico raczej nie ma szans na pierwszy skład. Trudno będzie mu dostać sie na ławkę. Oczywiście ja nie wiem jak wygląda jego zaangażowanie na trenngach, ale jesli mu płacimy to niech się chociaż ogrywa w innym klubie, najlepiej w innej lidze. Trzeba mu dac drugą (a może juz siódmą) szanse, bo znów bedziemy przytłaczani informacjami o jego problemach rodzinnych i w jaki sposób je odreagowywuje. Choć pewnie zostanie na San Siro na ten sezon.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 15:31

Adriano nikt już nie kupi, a na pewno nie za duże pieniądze. Jaki klub chciałby go wypożyczyć? Chyba, że Inter płaciłby jego pensję, albo przynajmniej większość z niej :P On sam też pewnie średnio by się na to zapatrywał bo wypożyczać to można młodzików, żeby się ograli :P Dlatego stawiam, że zostanie. Nie jest Wam potrzebny w takiej formie, jaką prezentował w ostatnim roku, ale zostanie. Kto wie, może się odrodzi, w końcu sam to zapowiadł.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 sie 2007, 17:29

Adriano... temat niemal tak długi jak perypetie transferowe Chivu :P

Czasami nie rozumiem Morattiego. Spójrzmy na przykład na transfer Grosso. Każdy przyzna, że poprzedni sezon miał delikatnie mówiąc przeciętny i to jak mniemam było głównym powodem dlaczego został sprzedany. Z drugiej strony patrząc na zawodników takich jak Recoba czy Adriano to Massimo ma do nich jakąś nadzwyczajną cierpliwość. Trochę to jest niepokojące bo z tego wynika, że wystarczy się przypodobać właścicielowi Interu i niezależnie od formy będzie się miało miejsce w zespole z niemałą pensją miesięczną. Moim zdaniem takie sytuacje powinny być bardziej klarowne. Wszyscy powinni być traktowani jednakowo, a jeśli Moratti chce mieć przyjaciół w osobach Recoby czy Adriano to niech to załatwia w inny sposób.

Było już u nas kilku takich zawodników, którzy byli trzymani "na siłę". Weźmy np Kily Gonzaleza czy Cristiano Zanettiego, którzy mogli zostać oddani do innych zespołów znacznie wcześniej, gdy byli jeszcze coś warci. Za Kily'ego zapłaciliśmy kokosy a odszedł za drobniaki. Nie pamiętam za ile pozyskaliśmy Zanettiego, ale odszedł za darmo. Podobnie może być z Adriano. Zapłaciliśmy za niego Parmie masę pieniędzy, które teraz nie procentują, a wręcz przeciwnie. Adriano ma przecież jeden z wyższych kontraktów w lidze. I po co on nam? Już wolałbym trzymać za niego jakiegoś młodzika z Primavery by się ogrywał ze starszymi kolegami. Możemy mieć z tego znacznie więcej korzyści.

Jak dla mnie Adriano jest pierwszy do :red:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 18:23

To tak fajnie jest powiedzieć sprzedać na targu za kilogram gruszek, ale to nie takie proste.

Po pierwsze musi być kupiec. Do Milanu sprzedać go nie chcieliście. Sam Adriano nie zgodziłby się na transfer do słabego klubu i na pewno chciałby zarabiać porównywalne pieniądze, co teraz.

Druga sprawa cena. Ile Inter oczekiwałby za Adriano, gdyby zdecydował się na jego sprzedaż? Mniej więcej? Wtedy będzie można ocenić, czy taki transfer w ogóle byłby możliwy.

Trzeba było się skusić, kiedy Real dawał duże pieniądze :P teraz sądzę, że nikt go nie kupi nawet jak wyląduje na liście transferowej. Wszystko jest jednak kwestią ceny. Chętnie poznam Wasze wizje na ten temat jak, za ile i ewentualnie gdzie sprzedać Adriano :>

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 04 sie 2007, 18:54

Za 30 mln € do Realu. Myślę, że jak najbardziej rozsądna cena . :smile2: :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 18:57

Rozsądna to ona może jest, ale na pewno nie dla potencjalnych kupców :P Zawodnik w słabej formie i prowadzący niesportowy tryb życia pfff...nikt tyle nie zapłaci.

A ilu napastników ma Real chyba nie muszę wymieniać :>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”